Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Παραιτήθηκε μετά τις καταγγελίες της Ν.Δ. για σκάνδαλο ο διοικητής του ΕΦΚΑ



Διαβάζουμε στο skai.gr

Την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας - μετά τις καταγγελίες ΝΔ για απευθείας αναθέσεις στην εταιρία του από την ΗΔΙΚΑ ενώ ο ίδιος ήταν σύμβουλος του Δ/ντα Συμβούλου της - φέρεται να έχει ζητήσει ο Τάσος Πετρόπουλος. 

Πρόωρο φύλλο πορείας πριν καν προλάβει να αναλάβει καθήκοντα διοικητή ΕΦΚΑ, φαίνεται να δίνει ο Τάσος Πετρόπουλος στον προτεινόμενο από τον ίδιο, Ευστάθιο Μαρίνο, καθώς έγκυρες πηγές θέλουν τον υφυπουργό να έχει ζητήσει ήδη την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας στον απόηχο των καταγγελιών της ΝΔ ότι ενόσω ο κ. Μαρίνος ήταν σύμβουλος του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΗΔΙΚΑ αυτή έδινε με απευθείας αναθέσεις έργα στην εταιρία πληροφορικής της οποίας ήταν διαχειριστικός εταίρος και διατηρούσε μαζί με τον συνεταίρο του.

Οι αποκαλύψεις του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, κατά τη χθεσινή ακρόαση του προτεινόμενου από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής και το ζήτημα ηθικής που έθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, προκάλεσαν και ενδοκυβερνητική γκρίνια με 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Βαρεμένο, Μ. Μπαλαούρα, Τ. Χριστοδουλοπούλου) να ψηφίζουν «ΝΑΙ» αλλά με ερωτηματικό ενώ και η ψηφοφορία για το διορισμό του Ε. Μαρίνου πάγωσε προσωρινά γιατί δεν συμπληρωνόταν η απαιτούμενη πλειοψηφία.

Το παρασκήνιο γύρω από τον διορισμό του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ πάντως φαίνεται να είναι πλούσιο, καθώς άλλες πληροφορίες θέλουν την Υπουργό Εργασίας και πολιτική προϊσταμένη του κ. Πετρόπουλου, Έφη Αχτσιόγλου να επιμένει στην επιλογή του κ. Μαρίνου, ενώ μέχρι στιγμής κανονικά λέγεται ότι θα διεξαχθεί η προγραμματισμένη επαναληπτική ψηφοφορία μετά το χθεσινό οριακό 10 υπέρ (σ.σ. διορισμού) έναντι 10 κατά και παρών εξαιτίας της αιφνίδιας αποχώρησης της Εύης Καρακώστα (ΣΥΡΙΖΑ).

Άλλωστε οι πληροφορίες για υλοποίηση της νέας ψηφοφορίας ενισχύουν το κλίμα ενδοκυβερνητικών ζυμώσεων για το θέμα, καθώς εύλογα διερωτάται κανείς τι είδους ψηφοφορία θα γίνει για ένα πρόσωπο από το οποίο έχει ζητηθεί να παραιτηθεί της θέσεως για την οποία προοριζόταν; 

Στα πηγαδάκια της Βουλής μάλιστα συζητείται έντονα ότι ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων προχώρησε στην κίνηση αίτησης παραίτησης για να διαχωρίσει τη θέση του απέναντι στην επιλογή Ε. Μαρίνου.

Σε κάθε περίπτωση, επισήμως οι εξελίξεις αναμένεται να κλειδώσουν στις 14.45 οπότε και έχει προγραμματιστεί η επίμαχη ψηφοφορία.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου