Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Μπουνιές και φωνές στην τουρκική Βουλή για την επιχείρηση στην Αφρίν



Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Hurriyet, το επεισόδιο ξέσπασε όταν ο βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος (HDP) Μαχμούτ Τοργκούλ ζήτησε τον τερματισμό της επιχείρησης κι έκανε λόγο για νεκρούς άμαχους.

Μπουνιές αντήλλαξαν βουλευτές στο κοινοβούλιο της Τουρκίας, με αφορμή τη στρατιωτική επέμβαση στον κουρδικό θύλακα της Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Hurriyet, το επεισόδιο ξέσπασε όταν ο βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος (HDP) Μαχμούτ Τοργκούλ ζήτησε τον τερματισμό της επιχείρησης, επικαλούμενος έκθεση τη Διεθνούς Αμνηστίας η οποία κάνει λόγο για θανάτους αμάχων.

Βουλευτές του κυβερνώντος ισλαμο-συντηρητικού κόμματος (AKP) αντέδρασαν οργισμένα, κατηγορώντας τον συνάδελφό τους ότι προωθεί τρομοκρατική προπαγάνδα του PKK.

Ακολούθησαν σκηνές πυγμαχίας, με τον αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του φιλοκουρδικού κόμματος να δηλώνει στην Hurriyet πως ο κ. Τοργκούλ τραυματίστηκε στη συμπλοκή.

Η Άγκυρα επισήμως αρνείται πως οι δυνάμεις της έχουν προκαλέσει τον θάνατο αμάχων και υποστηρίζει ότι η επέμβαση στην Αφρίν εξυπηρετεί την εθνική ασφάλεια και αποσκοπεί στην εκκαθάριση τρομοκρατών.

Κορμός των κουρδικών δυνάμεων στην Αφρίν είναι η οργάνωση YPG, την οποία η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατικό παρακλάδι του PKK.



Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου