Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Ενδοοικογενειακή βία καταγγέλλουν οι δύο αδελφές από το Δήλεσι - Αρνούνται να γυρίσουν σπίτι τους



Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις των δύο κοριτσιών, που υποστηρίζουν ότι δέχονταν λεκτική και σωματική βία από τους γονείς τους, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία.

Από παιδοψυχολόγο του νοσοκομείου Παίδων όπου μεταφέρθηκαν θα εξεταστούν οι δύο ανήλικες αδελφές, οι οποίες είχαν εξαφανιστεί πριν από 5 μέρες από το σπίτι τους στο Δήλεσι και βρέθηκαν χθες το βράδυ στο Ναύπλιο, ενώ σε βάρος των γονέων τους σχηματίστηκε δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία.

Τα κορίτσια, 16 και 17 ετών, βρέθηκαν μετά από επικοινωνία που κατάφερε να έχει μαζί τους το «Χαμόγελο του Παιδιού», με την βοήθεια ενός 18χρονου φίλου τους που ήταν μαζί τους και σήμερα το πρωί μεταφέρθηκαν στην Αθήνα.

Στην Αστυνομία δήλωσαν ότι δέχονταν λεκτική κυρίως αλλά και σωματική βία από τους γονείς τους και γι΄ αυτό και αποφάσισαν να φύγουν από το σπίτι τους. Για το λόγο αυτό σχηματίζεται δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος των γονέων των δύο κοριτσιών από το Αστυνομικό Τμήμα Τανάγρας.

Τα δύο κορίτσια, η 17χρονη Ντενίσα και η 16χρονη Εμμανουέλα, επικοινώνησαν χθες βράδυ μέσω της γραμμής το "Χαμόγελο του Παιδιού" με το Αστυνομικό Τμήμα Τανάγρας και τον ίδιο Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας. Οι ίδιες ζήτησαν από τους αστυνομικούς να της παραλάβουν έξω από γνωστό κατάστημα της περιοχής. Οι δύο αδελφές αρνήθηκαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους, υποστηρίζοντας ότι υφίστανται λεκτική και σωματική βία από τους γονείς τους και κρατούνται σε ασφαλές μέρος.

Τις τελικές αποφάσεις θα λάβει Εισαγγελέας Ανηλίκων που θα κρίνει να πρέπει να επιστρέψουν στο σπίτι τους ή να φιλοξενηθούν σε ίδρυμα.

Χαμόγελο του Παιδιού: Θα σταθούμε στο πλευρό τους
Σε ανακοίνωσή του μετά το τέλος της περιπέτειας των δύο κοριτσιών, το Χαμόγελο του Παιδιου αναφέρει:

"Η αναζήτηση της Ντενίσα Ντ., 17 ετών και της Εμμανουέλας Ντ., 16 ετών, έληξε σήμερα το πρωί, δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών ανθρώπων που τις αναζητούσαν.

Η Ντενίσα Ντ. και η Εμμανουέλα Ντ. βρέθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους. Κατόπιν επικοινωνίας που είχαν τα δύο κορίτσια μέσω της «Ευρωπαϊκής Γραμμής Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» του «Χαμόγελου του Παιδιού» και τη στήριξη που λάβανε, δημιουργήθηκε ένα κλίμα εμπιστοσύνης, το οποίο οδήγησε στη διασύνδεσή τους με τις Αστυνομικές Αρχές και στην εύρεσή τους.

To Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στην Ντενίσα Ντ. και στην Εμμανουέλα ΝΤ. και στην οικογένειά τους για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί".


Πηγή : news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου