Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Τρόμος σε Φιλοπάππου και Ακρόπολη -Συμμορία Πακιστανών μαχαιρώνει περαστικούς



Τουλάχιστον πέντε άτομα- πιθανότατα από το Πακιστάν- αναζητούν οι αστυνομικές αρχές για τις πρόσφατες ληστείες με μαχαίρι που έγιναν στην περιοχή της Ακρόπολης.

Τουλάχιστον πέντε άτομα- πιθανότατα από το Πακιστάν- αναζητούν οι  αστυνομικές αρχές για τις πρόσφατες ληστείες με μαχαίρι που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης, το Σαββατοκύριακο.

Το βράδυ του Σαββάτου  μία ομάδα δέκα ατόμων προχώρησαν σε επίθεση εναντίον μίας παρέας έξι νεαρών αγοριών και κοριτσιών, στην περιοχή του Φιλοπάππου. Οι δράστες δεν δίστασαν ακόμη να μαχαιρώσουν και έναν 19χρονο ο οποίος προσπάθησε να απωθήσει τους δράστες ωστόσο χτυπήθηκε νοσηλεύεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Αθήνας. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν στους αστυνομικούς,  οι δράστες ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί και απειλητικοί, ενώ ορισμένοι από αυτούς κρατούσαν μαχαίρια, με τον έναν από αυτούς τελικά να το χρησιμοποιεί. «Μας φώναζαν και μας απειλούσαν», είπε στους αστυνομικούς το ένα από τα θύματα.

Λίγες ώρες αργότερα, τα ξημερώματα της Κυριακής, ένα ζευγάρι δέχτηκε επίθεση στη Ρωμαϊκή αγορά στο Μοναστηράκι. Ειδικότερα, δύο δράστες, σύμφωνα με την κατάθεση των θυμάτων, βρέθηκαν αντιμέτωποι με δύο ληστές που υπό την απειλή μαχαιριού τους ζήτησαν χρήματα. Όταν ο 23χρονος προσπάθησε να αντισταθεί, του επιτέθηκαν με μανία και άρχισαν να τον ξυλοφορτώνουν, κλέβοντας τελικά τα χρήματα τόσο του ίδιου, όσο και της 19χρονης συντρόφου του.

Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών από την πρώτη στιγμή εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό και σύμφωνα με ασφαλείς πηγές φέρεται να έχουν ταυτοποιήσουν ορισμένους από τους δράστες και βρίσκονται κοντά στη σύλληψή τους. «Πρόκειται για μία ομάδα που είναι ιδιαίτερα βίαιη και επικίνδυνη, που δεν διστάζει να επιτεθεί ακόμη και για λίγα χρήματα, με μανία σε άτομα τα οποία βρίσκονται σε απομονωμένα σημεία, τα οποία επιλέγουν μετά από σύντομη παρακολούθηση», λένε στον «Ε.Τ.» αστυνομικοί που ασχολούνται με τις έρευνες και βρίσκονται μία ανάσα από τους δράστες. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως εξετάζουν την ύπαρξη βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας στην προσπάθειά τους να ταυτοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα που έχουν κάνει τις συγκεκριμένες επιθέσεις σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας.

Σημειωτέον δε ότι έχουν ξεκινήσει οι περιπολίες των 200 αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας, από την προηγούμενη εβδομάδα, μετά και το σπάσιμο 10 καταστημάτων της Ερμού, στο όνομα του Ντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για την αποστολή τρομοδεμάτων στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμου.

 Σπείρα Αλγερινών είχε ρημάξει τους τουρίστες…

 Ο φόβος και ο τρόμος των τουριστών που κινούνταν στην Ακρόπολη και στου Φιλοπάππου είχε γίνει σπείρα που με την απειλή μαχαιριών ή άσκηση σωματικής βίας, αφαιρούσε χρήματα, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί έχουν εξαρθρώσει σπείρα η οποία αποτελούταν από τέσσερις Αλγερινούς, ηλικίας 21,19,17 και 16 ετών αντίστοιχα. Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Αθηνών που τους συνέλαβαν μετά από επιχείρηση σε Ακρόπολη και Ερμού σε συνεργασία με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, οι τέσσερις δράστες είχαν διαπράξει- διαπιστωμένα- 9 ληστείες και 4 κλοπές.

 Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αδίστακτοι δράστες κινούνταν σε τουριστικά σημεία της πόλης, όπως το Φιλοπάππου και η Ακρόπολη και αφού στοχοποιούσαν τους τουρίστες συνέχεια τους ακινητοποιούσαν με χρήση μαχαιριών και τους αφαιρούσαν κινητά, τιμαλφή, χρήματα και υπολογιστές.

Οι αστυνομικές έρευνες για τη συγκεκριμένη ομάδα δεν έχουν σταματήσει, καθώς εξετάζεται τυχόν   εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες ενέργειες. Πάντως, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί, δεν έχει προκύψει- τουλάχιστον προς το παρόν- σύνδεση των δύο ομάδων.


Πηγές: Ελεύθερος Τύπος, thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου