Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Βρήκαν τα οστά της θρυλικής πιλότου Αμέλια Έρχαρτ



Τα οστά που είχαν βρεθεί σε ένα απομακρυσμένο νησί του Νότιου Ειρηνικού το 1940 και αρχικά θεωρούνταν ότι ανήκουν σε άντρα, εκτιμάται ότι ανήκουν στην Αμέλια Έρχαρτ.

Αυτό σύμφωνα με τη μελέτη «Amelia Earhart and the Nikumaroro Bones» του Richard L. Jantz, καθηγητή στο Τμήμα Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Τενεσί, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Forensic Anthropology.»

«Υπήρχαν υποψίες ότι τα οστά θα μπορούσαν να είναι της Αμέλια Έρχαρτ» έγραψε ο Richard L. Jantz. Τότε είχε εντοπιστεί ένα ανθρώπινο κρανίο, επιπλέον οστά, ένα παπούτσι που κρίθηκε γυναικείο, ένα κουτί σχεδιασμένο για να μεταφέρει ένα Brandis Navy Surveying Sextant κατασκευασμένο το 1918 και ένα λικέρ βοτάνων Benedictine.

Τα οστά ανήκουν στην Αμέλια Έρχαρτ

Ο Richard L. Jantz εκτιμά ότι όταν ο Dr. D. W. Hoodless εξέτασε τα οστά οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ανεπαρκείς. Κάτι που θα μπορούσε να έχει επηρεάσει την αξιολόγηση των οστών που βρέθηκαν στο νησί Nikumaroro Island ή γνωστό και ως Gardner Island στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Τα οστά έχουν χαθεί αλλά χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές ο Jantz διαπίστωσε ότι η αξιολόγηση του Hoodless για το φύλο δεν μπορεί να θεωρηθεί σωστή. Αυτό μέσα από συγκρίσεις μετρήσεων των οστών με τη σύνθεση του σώματος της Αμέλια Έρχαρτ. «Τα οστά της Έρχαρτ είναι περισσότερο όμοια με τα οστά που βρέθηκαν στο νησί Nikumaroro από το 99% άλλων ανθρώπων στο δείγμα αναφοράς.

Στην ανάλυση χρησιμοποιήθηκε το υπολογιστικό πρόγραμμα Fordisc. Ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για την εκτίμηση του φύλου, των προγόνων και του ανάγλυφου από τις σκελετικές μετρήσεις. Οι αναλογίες της Αμέλια Έρχαρτ ανακατασκευάστηκαν με πληροφορίες από τις άδειες πιλότου και οδηγού και φωτογραφίες.

Μια κοινή θεωρία για το τι συνέβη στην Αμέλια Έρχαρτ και τον Fred Noonan είναι ότι έπεσαν με το αεροπλάνο στον Νότιο Ειρηνικό στις 2 Ιουλίου 1937. Ήταν η πρώτη γυναίκα που πέταξε μόνη της πάνω από τον Ατλαντικό.


Πηγή: Abcnews, newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου