Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Στην αντεπίθεση η Ρωσία- Απελαύνει 60 διπλωμάτες των ΗΠΑ



Στην αντεπίθεση περνάει η Μόσχα, έπειτα από το μπαράζ δεκάδων απελάσεων Ρώσων διπλωματών από πολλές χώρες σε όλη την υφήλιο. Έτσι η Ρωσία αποφάσισε να εκδιώξει 60 Αμερικανούς διπλωμάτες, καθώς και να κλείσει το γενικό προξενείο των ΗΠΑ στην Αγία Πετρούπολη.

Η απόφαση αυτή έρχεται στον απόηχο της κρίσης που έχει ξεσπάσει ύστερα από την δηλητηρίαση του διπλού Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ. Ήδη πολλές χώρες έχουν απελάσει Ρώσους διπλωμάτες από το έδαφός τους. Ανάμεσα σε αυτές τις χώρες ήταν και οι ΗΠΑ οι οποίες έδιωξαν στο σύνολο 60 Ρώσους διπλωμάτες.

Από την πλευρά της η Ρωσία, διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια και πως μετά την απέλαση Αμερικανών διπλωματών, σειρά έχουν και άλλες χώρες.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε ότι η χώρα του θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις χώρες εκείνες οι οποίες απέλασαν Ρώσους διπλωμάτες τις τελευταίες ημέρες.

Η Μόσχα πρότεινε επίσης την έκτακτη σύγκληση του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) που εδρεύει στην Ολλανδία την ερχόμενη Τρίτη, 2 Απριλίου και ελπίζει ότι θα διεξαχθεί μια «ειλικρινής συζήτηση», ανέφερε ο Λαβρόφ.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου