Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Ασυδοσία ΣΥΡΙΖΑ με τους μισθούς στο δημόσιο! Στα 3.900 ευρώ ο μισθός του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ



Στα 3.900 ευρώ ο μισθός του προέδρου και στα 3.200 ευρώ του αντιπροέδρου – Η απόφαση εφαρμόζεται αναδρομικά από τον Αύγουστο - Αντιδράσεις από τους εργαζόμενους 

Ορίστηκαν οι μισθοί του Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ έπειτα από την τροπολογία που είχε κατατεθεί το περασμένο καλοκαίρι προκειμένου να ασκούν τα καθήκοντά τους σε καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. 

Η συγκεκριμένη τροπολογία είχε προκαλέσει την αντίδραση των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους έκαναν λόγο για «πρόκληση» καθώς ψηφίστηκε τη στιγμή που επί μήνες εκκρεμούν βασικά εργασιακά - μισθολογικά δικαιώματα γιατρών και νοσηλευτών.

Σύμφωνα με την απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας η οποία αναρτήθηκε σήμερα στη «Διαύγεια», καθορίζονται οι μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), καθώς και του Αντιπροέδρου, εφόσον αυτός έχει διοριστεί με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, στο ποσό των 3.900 ευρώ και 3.200 ευρώ μηνιαίως, αντιστοίχως, στα οποία περιλαμβάνονται οι πάσης φύσεως αποδοχές αυτών. Καθορίζονται επίσης και οι μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις του Αντιπροέδρου εφόσον αυτός έχει διοριστεί με καθεστώς μερικής απασχόλησης, στο ποσό των 2.400 € μηνιαίως, στα οποία περιλαμβάνονται οι πάσης φύσεως αποδοχές αυτών.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο Πρόεδρος εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής «υπήρχε μια χαμηλή αμοιβή που έπαιρναν για κάθε συνεδρίαση η οποία εξακολουθεί και υπάρχει αλλά με τροπολογία του Αυγούστου για το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έκαναν την θέση έμμισθη και τώρα προσδιόρισαν επακριβώς το ύψος των μισθών και τους τα δίνουν αναδρομικά από τον Αύγουστο. Είναι προκλητικό την στιγμή που υπάρχουν μισθολογικές εκκρεμότητες των 1.000 ευρώ, που δεν έχουν ρυθμιστεί εφημερίες στις ΜΕΘ, που εδώ και 18 μήνες δεν έχει γίνει η ρύθμιση για τα επιδόματα θέσης ευθύνης, δίνονται τέτοιοι μισθοί στην Διοίκηση του Κέντρου».



Kατερίνα Φάκα
Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου