Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Αγωγή 260.000 ευρώ στον Λυμπερόπουλο από την BEAT


Το ποσό θα διατεθεί σε κοινωφελείς δράσεις προσβασιμότητας και στήριξης ευάλωτων ομάδων.

Αγωγή με την οποία ζητά αποζημίωση ύψους 260.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσε πριν λίγες ημέρες η εταιρεία BEAT κατά του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) κ. Θύμιου Λυμπερόπουλου. Η αγωγή, η οποία έχει ήδη κοινοποιηθεί στον γνωστό συνδικαλιστή, αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ότι όποιο ποσό τυχόν επιδικαστεί υπέρ της εταιρείας θα διατεθεί αποκλειστικά για κοινωφελείς σκοπούς.

Η αγωγή ήρθε δυο μήνες περίπου μετά το εξώδικο που του είχε στείλει η εταιρεία ζητώντας τότε να σταματήσει τη διασπορά ψευδών, ανυπόστατων και υβριστικών ισχυρισμών για την εταιρεία. Αφορμή στάθηκαν τότε σειρά δηλώσεων του κ. Λυμπερόπουλου, καθώς και αρθρογραφία του στην οποία έκανε λόγο για «εταιρείες φαντάσματα», αντεθνικά συμφέροντα που πλήττουν την ήδη βαριά λαβωμένη μικρομεσαία τάξη, εκμετάλλευση των οδηγών και παράτυπο τρόπο λειτουργίας. Οι αναφορές του προέδρου των αυτοκινητιστών είχαν ακολουθήσει τότε τις βολές του ίδιου του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σπίρτζη κατά της εταιρείας.

Εντωμεταξύ, πρόθεση της εταιρείας είναι να καταθέσει στη Βουλή μαζί με τα οικονομικά στοιχεία και τα αποτελέσματα του φορολογικού ελέγχου, στον οποίο προχώρησε -επίσης πριν δυο περίπου μήνες- κλιμάκιο του Υπουργείου Οικονομικών στα γραφεία της στην Αθήνα. Αυτό βεβαίως θα γίνει όταν το σχετικό νομοσχέδιο έρθει τελικά στη Βουλή, αν και φαίνεται ότι κάπου έχει «σκαλώσει» παρά το ότι η «άτυπη» διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην 70σέλιδη αγωγή που κατατέθηκε από την BEAT προσδιορίζεται η πρόθεση της εταιρείας να διαθέσει σε δύο συγκεκριμένες κοινωφελείς δράσεις, το ποσό της αποζημίωσης, εφόσον αυτό επιδικαστεί. Η πρώτη αφορά στην προμήθεια ενός ή περισσότερων οχημάτων (εξαρτάται από το σύνολο του ποσού) για την μεταφορά ατόμων με αναπηρία σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Γρηγόρης Πολυχρονίδης - ACCESS NOW.

Πέρα από τον στόχο της προσβασιμότητας για όλους, η BEAT ως εταιρεία καινοτομίας προτίθεται ακόμη να υποστηρίξει την πρωτοβουλία Social Hackers Academy, η οποία διοργανώνει μαθήματα coding για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως πρόσφυγες, μετανάστες, άνεργοι, που θέλουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Η αγωγή της εταιρείας εστιάζει στους χαρακτηρισμούς στους οποίους έχει προβεί ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, οι οποίοι πλήττουν το κύρος, την αξιοπιστία και τη φήμη της εταιρείας έναντι των πελατών, των συναλλασσομένων, των εργαζομένων και εν γένει του καταναλωτικού κοινού. Η δικάσημος έχει ορισθεί για την 7η Ιουνίου 2018.


TO BHMA


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου