Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Νέα Δημοκρατία : Η Ελλάδα μένει πίσω στην ψηφιακή Ευρώπη του 21ου αιώνα



Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης και η Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, βουλευτής Β’ Αθηνών κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, με αφορμή τις απογοητευτικές επιδόσεις της Ελλάδας σε όλους τους δείκτες που αφορούν στην πρόοδο της Ευρώπης σε ψηφιακές τεχνολογίες και δεξιότητες για το 2017, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιταχύνει τη μετάβαση προς το ψηφιακό μέλλον, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδυναμώνει τη θέση της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό ψηφιακό χάρτη».

Πλήρης Δήλωση

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  επιταχύνει τη μετάβαση προς το ψηφιακό μέλλον. Για το σκοπό αυτό έχει παρουσιάσει από το 2016 το “Συνασπισμό για τις ψηφιακές δεξιότητες και τις ψηφιακές θέσεις εργασίας”, μια πρωτοβουλία με στόχο να βοηθήσει τους Ευρωπαίους στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, αλλά και την καθημερινή ζωή, παρέχοντάς τους τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η Κυβέρνηση όφειλε, ήδη από τα μέσα του 2017 να έχει καταθέσει σχετικό εθνικό σχέδιο. Ωστόσο, βρισκόμαστε στις αρχές του 2018 και σχέδιο δεν υπάρχει. Μάλιστα, με δεδομένο ότι η Ελλάδα υστερεί σημαντικά στις ψηφιακές επιδόσεις σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και ότι οι ψηφιακές δεξιότητες έχουν πλέον καταστεί απολύτως απαραίτητες στην αγορά εργασίας, η Κυβέρνηση θα έπρεπε να πρωτοστατεί στη ανάδειξη και υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου.

Με τη στάση απόλυτης αδιαφορίας που τηρεί, η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι η προαγωγή της ψηφιακής εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης αποτελεί γι’ αυτήν την τελευταία προτεραιότητα.  Σε μια εποχή που η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιεί κάθε ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, ώστε να τρέξει με ταχύτητα μπροστά, η Κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή διάσταση από κάθε έννοια καινοτομίας και πραγματικής προόδου». 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου