Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Νέα Δημοκρατία : Να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα χαμένα 200δις του Τσίπρα το 2015




Τη θέση πως το 2015 η Ελλάδα προκαλούσε η ίδια η κυβέρνηση Τσίπρα το Grexit εξέφρασε ο πρώην επικεφαλής του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Το 2015 μέλη της ελληνικής κυβέρνησης προκαλούσαν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», είπε ο Βίζερ για να συμπληρώσει «η τακτική της ελληνικής κυβέρνησης από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο του 2015 μπορούσε να προκαλέσει το Grexit και οι Γερμανοί ανταποκρίνονταν στην τακτική αυτή».

Ερωτηθείς για την πρόσφατη δήλωσή του πως κατά η υπουργεία Βαρουφάκη κόστισε 200 δισ. ευρώ στην Ελλάδα ο Αυστριακός είπε τα εξής: 

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μετρηθεί το κόστος της περιόδου Βαρουφάκη αλλά το πραγματικό κόστος είναι η μείωση του ΑΕΠ. Αυτό δεν είναι μεγάλο αν το δεις σε μια χρονιά. Πρέπει να δεις που ήσουν το 2014, που είσαι τώρα και που θα μπορούσε να είσαι. Αυτό είναι το πραγματικό κόστος. Γι’ αυτό λέω ότι ένα ποσό των 200 δισ. ευρώ είναι μια ασφαλής εκτίμηση, κάποιοι λένε ότι είναι συντηρητική».


Η Νέα Δημοκρατία μετά και τις νέες αποκαλύψεις  Τόμας Βίζερ έκανε την παρακάτω δήλωση

«Ο κ. Τσίπρας ανάμεσα στα γνωστά ψέματά του είπε σήμερα ότι πρέπει να αποδοθεί Δικαιοσύνη για όλα όσα συνέβησαν στο παρελθόν. Χαιρετίζουμε αυτήν τη δήλωσή του» αναφέρει η ΝΔ για την ομιλία του πρωθυπουργού στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Και στην αιχμηρή της απάντηση η ΝΔ συμπληρώνει:


«Καθώς όμως βρίσκεται στους Δελφούς θα έμαθε προφανώς ότι ο πρώην πρόεδρος του Euroworking Group Τόμας Βίζερ, από το ίδιο ακριβώς βήμα, δήλωσε το πρωί ότι το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στοίχισε στη χώρα 200 δισεκατομμύρια ευρώ. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα έχει αντίρρηση να αποδοθεί Δικαιοσύνη και για όσα συνέβησαν το πρώτο εξάμηνο του 2015».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου