Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Το Tesla του Έλον Μασκ βολτάρει στο διάστημα - εξωπραγματικές εικόνες



Εικόνες πέρα από κάθε λογική που θυμίζουν ταινία επιστημονικής φαντασίας: Η βόλτα του Tesla του Έλον Μασκ στο διάστημα! Δείτε φωτογραφίες live βίντεο.

Η αμερικανική ιδιωτική διαστημική εταιρεία SpaceX του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ εκτόξευσε με επιτυχία το βράδυ της Τρίτης τον πύραυλο βαρέων βαρών Falcon Heavy. 

Η πρώτη πτήση του Falcon Heavy, του μεγαλύτερου και ισχυρότερου αυτή τη στιγμή πυραύλου στον κόσμο, έχει ως επιβάτη μια κούκλα με διαστημική στολή καθισμένη στη θέση του οδηγού ενός σπορ Tesla.


Οι εικόνες που δημοσιεύονται τις τελευταίες ώρες είναι πέρα από κάθε λογική και θυμίζουν ταινία επιστημονικής φαντασίας. 






Δείτε στο παρακάτω βίντεο live το ταξίδι του Tesla στο διάστημα. 


Ο τολμηρός επιχειρηματίας αποκάλυψε μετά την εκτόξευση από το ιστορικό Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα ότι έτρεμε από το φόβο του για την έκβαση της εκτόξευσης και ότι έδινε πιθανότητες 50-50 κάτι να πάει στραβά σε αυτό το πρώτο τεστ.

«Ένιωσα μια μεγάλη ανακούφιση. Είχα στο μυαλό μου την εικόνα μιας γιγάντιας έκρηξης στην εξέδρα, μιας ρόδας να πέφτει από ψηλά και να κυλάει μόνη της στο δρόμο. Αλλά ευτυχώς τίποτε από αυτά δεν συνέβη», δήλωσε μετά την πετυχημένη εκτόξευση.

Ο πύραυλος Falcon Heavy (Βαρύ Γεράκι), που έχει ύψος 70 μέτρων και διαθέτει 27 μηχανές προώθησης, ουσιαστικά αποτελείται από τρεις μικρότερους συνενωμένους δίπλα-δίπλα πυραύλους Falcon 9 της SpaceX. Μπορεί να μεταφέρει βάρος έως 64 τόνων σε χαμηλή τροχιά, δηλαδή όσο ζυγίζουν περίπου πέντε διώροφα λονδρέζικα λεωφορεία, με κόστος 90 εκατομμυρίων δολαρίων ανά εκτόξευση.





Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου