Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Αποφυλακίστηκε ο Τζέι Λι, ο μοναδικός κληρονόμος της Samsung



Αποφυλακίζεται μετά από ένα χρόνο ο κληρονόμος και διευθύνων σύμβουλος του επιχειρηματικού ομίλου της Samsung Group, Τζει Λι μετά από απόφαση του εφετείου της Νότιας Κορέας.

Ο Λι είχε καταδικαστεί για την δωροδοκία της πρώην προέδρου της χώρας Παρκ Γκουν-χιέ, και το πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις συγκλόνισε τη Νότια Κορέα.

Το δικαστήριο είχε αποφασίσει ότι ο 49χρονος αντιπρόεδρος της Samsung Electronics, του μεγαλύτερου κατασκευαστή smartphones παγκοσμίως, είναι ένοχος μεταξύ άλλων για διαφθορά και ψευδορκία στο σκάνδαλο που οδήγησε στην αποπομπή της προέδρου Παρκ Γκουν-χιε.

Ο 49χρονος Λι φυλακίστηκε τον Φεβρουάριο του 2017. Με την ανακοίνωση αποφυλάκισης, ακόμη και ο καταδικασμένος, φάνηκε έκπληκτος. Σηκώθηκε και κοίταξε γύρω με μια αμήχανη αίσθηση, και μετά βγήκε από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Ωστόσο, η απόφαση θυμίζει μια αντίστοιχη περιπέτεια του πατέρα του: πριν από χρόνια, ο πατέρας του Lee, καθώς και άλλα στελέχη επιχειρήσεων της Νότιας Κορέας, είχαν καταδικαστεί για διαφθορά μόνο για να λάβουν ανασταλτικές ποινές.

Ο Lee ήταν ο επιχειρηματίας με το υψηλότερο προφίλ που είχε εμπλακεί σε ένα σκάνδαλο με ιατρικά είδη που κατέστρεψε την πρώην Πρόεδρο της Ν. Κορέας Park Geun-hye . Οι εισαγγελείς ζήτησαν αρχικά φυλάκιση δώδεκα ετών για τον Lee, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα συνέβαλε στην εδραίωση του κράτους δικαίου σε μια χώρα που επανεξετάζει τους δεσμούς μεταξύ κυβέρνησης και επιχειρήσεων.



Πηγή : newmoney.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου