Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Με την ουρά στα σκέλια και μετά την νέα ξεφτίλα Κυβέρνησης - Δικαιοσύνης προτείνουν προανακριτική Επιτροπή για Novartis



Η ξεφτίλα κυβέρνησης - Δικαιοσύνης οδήγησε τον Τσίπρα να κατεβάσεις τους τόνους γιατί δεν τους βγήκε η προσπάθεια εμπλοκής αντιπάλων στο σκάνδαλο Novartis.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρη Τζανακόπουλος, ο άνθρωπος που έκανε πρώτος το λάθος να δείξει την σκευωρία της κυβέρνησης πηγαίνοντας τρέχοντας στον Άρειο Πάγο είπε, ότι ο Τσίπρας θα προτείνει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει την Δευτέρα την κατάθεση πρότασης για Προανακριτική Επιτροπή από την Βουλή.

Οι διαρκείς συσκέψεις των προηγούμενων ημερών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος οριστικοποίησαν σε μεγάλο βαθμό τους χειρισμούς στην υπόθεση αυτή, βλέποντας τον περίγελο στην κοινωνία και τις αντιδράσεις όσων κατηγορούνταν χωρίς επαρκή στοιχεία.

Υπό το βάρος λοιπόν των δεύτερων σκέψεων και φοβούμενοι μήπως ξεστρατίσει η υπόθεση σε δύσκολους χειρισμούς με αποτέλεσμα να ξεφτιλιστούν περισσότερο, ο Πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του αποφάσισαν την επιστροφή της δικογραφίας ουσιαστικά  στους δικαστές οι οποίοι και θα διερευνήσουν σε βάθος το σκάνδαλο Novartis που πολλά χρόνια σέρνεται και δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου.

Με την απόφαση για Προανακριτική και καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι τα περιγραφόμενα στη δικογραφία που κατατέθηκε στη Βουλή αδικήματα έχουν παραγραφεί, προκρίθηκε αυτή η διαδικασία, επιστροφής δηλαδή της υπόθεσης στην τακτική Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω βήματα, ώστε να διερευνηθούν οι πιθανές ευθύνες των φυσικών προσώπων, όπως και τυχόν αξιόποινες πράξεις πολιτικών προσώπων, για αδικήματα που δεν υπόκεινται σε παραγραφή, όπως είναι η κατηγορία για «ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου