Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Αδ. Γεωργιάδης: Θέλω να πάω στο δικαστήριο και να δικαστώ



Να μην παραγραφεί το αδίκημα της απιστίας ώστε να δικαστεί για να έρθει η αλήθεια στο φως ζήτησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Να ψηφίσετε "ναι" στην προανακριτική σε ό,τι με αφορά, γιατί θέλω να πάω στο δικαστήριο και να δικαστώ, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε να φτάσει μέχρι τέλους η υπόθεση, ενώ εξήγησε αναλυτικά και με λεπτομέρειες τα σημεία της δικογραφίας και των προστατευόμενων μαρτύρων που τον εμπλέκουν στην υπόθεση.

Παράλληλα κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο για προσωπική ανάμιξη στην υπόθεση της επίμαχης δικογραφίας, λέγοντας ότι μιλούσε 25 φορές την ημέρα με την εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη – φράση η οποία προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού.

"Έχω ζητήσει μόνος μου να ανοίξουν τα τηλέφωνά μου, αλλά να ανοίξουν και κάποιων άλλων. Αν αυτό συνιστά παραδοχή παρανομίας, να μας το πουν" ήταν η απάντηση του κ. Παπαγγελόπουλου, που αναδεικνύεται σε κεντρικό πρόσωπο της σημερινής συνεδρίασης.

Μάλιστα, εκτός από επαφές με την κ. Τουλουπάκη, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για παραβίαση του Συντάγματος, με αφορμή τις δηλώσεις Παπαγγελόπουλου στις 5 Φεβρουαρίου έξω από το Μαξίμου. Aνέφερε  ότι οι μάρτυρες είναι "εξαιρετικά μιλημένοι" και άφησε σοβαρές αιχμές για την όλη μεθόδευση λέγοντας πως "κάνανε έρευνα μηνών για να συμφωνούν με όσα λένε. Ο αριθμός 65 δεν βγήκε τυχαία, έχω αντιδικία με τον Βαξεβάνη που έγραψε για δωράκι στον Αδωνι 65 εκατ. ευρώ" είπε.

Σε ό,τι αφορά τα πεπραγμένα του ως υπουργός Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε: "Έχω πληρωθεί για κάτι που η Novartis δεν έχει εισπράξει;"  αναφερόμενος στην ψευδομάρτυρα, όπως την αποκάλεσε, η οποία ισχυρίζεται ότι ο ίδιος πήρε 2 εκατ. ευρώ και 1 εκατ. ευρώ ο κ. Στουρνάρας για ένα ποσό 65 εκατ. ευρώ που η Novartis δεν πήρε ποτέ ως οφειλόμενα του Δημοσίου. "Το σκάνδαλο Novartis είναι ότι ένα φάρμακο ανέβηκε κατά 3 ευρώ… Ο υπουργός βγάζει τις τιμές των φαρμάκων ή οι αρμόδιες επιτροπές;" πρόσθεσε.

Και περνώντας στην επίθεση είπε ότι "τουλάχιστον 11 φάρμακα της Novartis αυξήθηκαν από το τελευταίο δελτίο τιμών της κυβέρνησης Σαμαρά στο πρώτο δελτίο τιμών των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Ο χαμηλότερος τζίρος της Novartis έγινε επί της δικής μου θητείας".

Ανεβάζοντας κατακόρυφα την αντιπαράθεση πέταξε το γάντι στον παριστάμενο αναπλ. Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη λέγοντας:  "πως τολμά η κυβέρνηση  και παραπέμπει στην δικαιοσύνη για τη Novartis όταν με εντολή της Μ. Παπασπύρου" –σσ διαδέχθηκε τον Λέανδρο Ρακιντζή ως Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης-  "έμειναν κλειδωμένα στα συρτάρια τα πορίσματα της κ. Νεκταρίας Πολάκη. Πέθανε το παιδί 4 ετών και επιτρέπεται να συγκαλύπτουν τον θάνατό του, και έρχεστε και μιλάτε στη Βουλή; Είναι συμπτωματικό πως είναι συγγενής σας;" είπε ο κ. Γεωργιάδης.


Της Μαρίας Νταλιάνη
Πηγή : newsit.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου