Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Πρώτο θέμα στα σκοπιανά ΜΜΕ οι δηλώσεις Μπουτάρη



Τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για το όνομα του αεροδρομίου «Μακεδονία» προβάλλουν τα σκοπιανά ΜΜΕ, με εκτενή δημοσιεύματα, συσχετίζοντάς τις μάλιστα με τις διαβουλεύσεις για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Το πρακτορείο ειδήσεων meta.mk έχει πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα του τις δηλώσεις του δημάρχου με τίτλο «Μπουτάρης: Οι τουρίστες περιμένουν ότι θα προσγειωθούν στα Σκόπια αντί στη Θεσσαλονίκη». 

Μάλιστα, στο δημοσίευμα φιλοξενείται η σημερινή αναφορά Μπουτάρη, ο οποίος ερωτηθείς ποιο όνομα θα πρότεινε σε περίπτωση μετονομασίας του «Μακεδονία», απάντησε το «Νίκος Γκάλης».


Κεντρικό θέμα είναι οι δηλώσεις Μπουτάρη και στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MIA. Εκεί, ωστόσο, γίνεται αναφορά μόνο στα λεγόμενα του δημάρχου, σύμφωνα με τα οποία παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του περί μετονομασίας του αεροδρομίου.

Βέβαια, στο ίδιο δημοσίευμα το σκοπιανό πρακτορείο δεν παραλείπει να μεταδώσει τη φράση του πως «στο ζήτημα αυτό έχουμε χάσει προ πολλού, αφού ήδη 140 κράτη έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας». 


Αν και το «μάζεψε», η ζημιά έγινε

Η επίμαχη δήλωση έγινε από τον κ. Μπουτάρη το βράδυ της Δευτέρας σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου αναρωτήθηκε αν «θα κρατήσουμε τον όρο Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ».

Την Τρίτη, κι ενώ είχε ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων, ο κ. Μπουτάρης αν και προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ουσιαστικά έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά, αφού βρήκε κι εναλλακτικό όνομα. «Σε περίπτωση που συζητιόταν η αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου, θα πρότεινα το «Νίκος Γκάλης». 

Η δήλωση για παρερμηνεία των λεγομένων του ήρθε αρκετή ώρα αργότερα και αφού η αντιπολίτευση στον δήμο ζήτησε την παραίτησή του. «Στην κουβέντα που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο, παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου από ένα σύνολο πραγμάτων που είπα με αφορμή τη συζήτηση για το μακεδονικό. Παρερμηνεύτηκαν όσα είπα, πάρθηκε ένα κομματάκι από όσα είπα».

«Όσον αφορά στο όνομα του Νίκου Γκάλη, είπα ένα όνομα γιατί είναι διεθνής προσωπικότητα, γιατί η Θεσσαλονίκη είναι μπασκετομάνα και είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει μπει στο hall of fame. Δεν προτείνω και δεν πρότεινα αλλαγή του ονόματος» τόνισε.


Πηγή : in.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου