Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Πρώτη προπόνηση των Ελλήνων αθλητών στην Πιονγκτσάνγκ



Σε ρυθμούς Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ζει η ελληνική αποστολή που βρίσκεται στην παγωμένη Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας. Η οκταμελής αποστολή έφθασε στον προορισμό της χωρίς προβλήματα, βρίσκοντας πραγματικά πολικές θερμοκρασίες, από -8 έως -15 στο Ολυμπιακό Χωριό και -10 έως -20 στις πίστες των Αγώνων.

Στο Ολυμπιακό Χωριό, οι ομάδες μένουν σε 8 μεγάλες πολυκατοικίες των 15 ορόφων, ενώ υπάρχουν πολλές συμπληρωματικές-υποστηρικτικές εγκαταστάσεις που παρέχουν παράλληλες υπηρεσίες, όπως γυμναστήρια, ψυχαγωγικά κέντρα, κουρεία, χώροι αποθεραπείας-αποκατάστασης, πολυκλινική, εμπορικά καταστήματα και άλλα.

Την ελληνική αποστολή επισκέφθηκαν στο Ολυμπιακό Χωριό ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, και ο γενικός γραμματέας, Μανώλης Κολυμπάδης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους αθλητές και τους προπονητές, ενώ επισκέφτηκαν και τους χώρους διαμονής της αποστολής και το αρχηγείο της ΕΟΕ.

Γενικά οι χώροι διαμονής είναι σε πολύ καλό επίπεδο και τα μέλη της ελληνικής αποστολής μοιράζονται δύο διαμερίσματα στον 15ο όροφο. Οι αγωνιστικοί στίβοι είναι άριστοι και πολύ ψηλού επιπέδου, όλοι σε κοντινές αποστάσεις, και γενικά οι Νότιοκορεάτες έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, απ’ όσα έχουν προλάβει να δουν τα μέλη της ελληνικής αποστολής. 

Όμως και οργανωτικά, αν και είναι το ξεκίνημα, όλα δείχνουν να δουλεύουν ρολόι, αφού και τα χρονοδιαγράμματα είναι ακριβή.

Οι 4 Έλληνες χιονοδρόμοι, Απόστολος Αγγέλης, Γιάννης Αντωνίου, Σοφία Ράλλη και Μαρία Ντάνου, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στις πίστες για μια πρώτη προσαρμογή και προπόνηση. Φυσικά με πολύ κρύο, μιας και στις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα η θερμοκρασία ήταν -12 στις πίστες αντοχής και -15 στις πίστες των αλπικών αγωνισμάτων.


Πηγή : in.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου