Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Προσφυγόπουλα έρμαιο προαγωγών και εμπόρων οργάνων [Βίντεο]



Σε δημοσιοποίηση στοιχείων που προκαλούν σοκ προχωράει με ένα ντοκιμαντέρ του, το Russia Today, το οποίο μιλάει για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα νεαρά προσφυγόπουλα στην Ελλάδα. Στο ντοκιμαντέρ γίνεται λόγος για έφηβους μετανάστες που πουλάνε το κορμί τους για 10 ευρώ στην Ομόνοια, ενώ είτε πέφτουν θύματα προαγωγών είτε καταφεύγουν στο εμπόριο ναρκωτικών και τις κλοπές για να επιβιώσουν.

Στις πάμπολλες, όχι μόνο για την αθωότητά τους αλλά και για την ίδια τους τη ζωή, απειλές που αντιμετωπίζουν τα προσφυγόπουλα, τα οποία είναι εγκλωβισμένα στην χώρα μας, μιλάει το Sex, Drugs & Refugees του RT, που θα μεταδοθεί στις 28 Φεβρουαρίου. 

«Είμαι 17 ετών. Ήρθα από την Τουρκία πριν από έξι μήνες μέσω του Αιγαίου. Υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι άνδρες εδώ οι οποίοι προσφέρουν χρήματα με αντάλλαγμα σεξ», μια από τις δηλώσεις έφηβου που ακούγεται στο ολιγόλεπτο τρέιλερ και προκαλεί σοκ.

«Μας πηγαίνουν σε ξενοδοχεία σε σπίτια και μας δίνουν να φάμε και να πιούμε», λένε δύο άλλοι έφηβοι με καλυμμένα τα πρόσωπα τους

Οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ πέρασαν αρκετό καιρό στη χώρα μας μιλώντας σε ανήλικους πρόσφυγες, φτάνοντας στο συμπέρασμα πως η κατάσταση σε πολύ κρίσιμο σημείο αφού τα παιδιά είναι στο έλεος προαγωγών και ακόμα χειρότερα των εμπόρων οργάνων, ενώ στην «καλύτερη» περίπτωση πουλάνε οι ίδιοι το κορμί τους για μόλις 10 ευρώ προκειμένου να ικανοποιήσουν βασικές ανθρώπινες ανάγκες, όπως είναι το φαγητό.


Έκκληση του ΟΗΕ

«Η έλλειψη πληροφοριών στερεί από τα επηρεαζόμενα παιδιά την προστασία και τις υπηρεσίες που χρειάζονται», με αυτή την πρόταση έρχεται ο ΟΗΕ να επιστήσει την προσοχή των κρατών για την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει στη λήψη περισσότερων μέτρων για προστασία των παιδιών που θα έπρεπε να είναι ασφαλή στα κέντρα φιλοξενίας όπου και διαμένουν.

Στο ίδιο κείμενο του RT φιλοξενείται και η άποψη του Λούτσιο Μελάντρι, μέλους της ομάδας υποστήριξης του ΟΗΕ στην Ελλάδα, ο οποίος παρουσίασε ποια προβλήματα αντιμετωπίζει η Ελλάδα, σαν βασική «πύλη» εισόδου των προσφύγων. 

«Δεν έχει δοθεί καμία ευκαιρία στην Ελλάδα να μοιραστεί την ευθύνη αυτή με άλλα κράτη μέλη της ΕΕ. Αντίθετα, αυτά δείχνουν απρόθυμα να βοηθήσουν και προσπαθούν απλά να εμποδίσουν τους πρόσφυγες να υποβάλουν αίτηση ασύλου στη χώρα τους», εκφράζοντας προβληματισμό για τη συμπεριφορά άλλων χωρών.


ΤΟ ΒΗΜΑ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου