Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Τρομοκρατές- αντιεξουσιαστές αλωνίζουν! Η αστυνομία δεν ήξερε ότι έσκασε χειροβομβίδα στην Καισαριανή από τρομοκράτες


Τρομοκράτες και αντιεξουσιαστές ανεξέλεγκτοι τρομοκρατούν με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Είναι απίστευτο ότι η αστυνομία δεν ήξερε ότι χειροβομβίδα είχαν πετάξει στην Καισαριανή τρομοκράτες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας πολίτης.

Μέσω ενός κειμένου που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ήρθε στο φως της δημοσιότητας επίθεση με χειροβομβίδα που σημειώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής, και έτσι ενημερώθηκε η αστυνομία.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα στο Αστυνομικό Τμήμα, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας, Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, ο οποίος ζητάει τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού από τις φυλακές της Λάρισας.

Το τραγικό είναι και παράλληλα ανησυχητικό για την ασφάλεια των πολιτών ότι πρόκειται για μία άγνωστη μέχρι σήμερα ενέργεια η οποία μάλιστα δεν έγινε γνωστή από την Ελληνική Αστυνομία αλλά από τους ίδιους τους δράστες. 

Η χειροβομβίδα έσκασε 20 με 30 μέτρα μακριά από το Αστυνομικό Τμήμα, στις 6 το πρωί έξω από ένα οπωροπωλείο, στη διασταύρωση των οδών Συβρισσαρίου και Φιλολάου όπου προκάλεσε ζημιές στη τζαμαρία του κατασήματος και σε σταθμευμένα Ι.Χ και τραυμάτισε έναν ανυποψίαστο πολίτη. 

Στο σημείο της έκρηξης είχε σταθμεύσει ένας οδηγός ταξί που επρόκειτο να ξεκινήσει τη βάρδιά του. Όταν σημειώθηκε η έκρηξη ο οδηγός έψαχνε κάτι στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου και έτσι δεν είδε τι γίνεται.  Ο ίδιος θεώρησε ότι έσπασε μία λάμπα και στη συνέχεια είδε ότι έχει τραυματιστεί στα πόδια.  Όταν πήγε στο νοσοκομείο οι γιατροί του είπαν ότι έχουν βρει υπολείμματα από σκάγια και έτσι ξεκίνησαν οι έρευνες για το περιστατικό.

Στο κείμενο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, προαναγγέλλεται  προκήρυξη για την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση και σημειώνονται τα παρακάτω:

«Η ηθική αποφασιστικότητα εκείνου που εγκαταλείπει και επιτίθεται στις δομές της εξουσίας είναι μια αντίληψη, μια στιγμή στην οποία εκείνος γεύεται την ομορφιά των συντρόφων του και την αθλιότητα της υποχρέωσης και της υποταγής. « Εξεγείρομαι, άρα υπάρχω», είναι μία φράση του Camus που ποτέ δε σταματά να με γοητεύει, με ένα τρόπο που μόνο ένας λόγος για να ζήσω θα μπορούσε.

Σε ένα κόσμο που παρουσιάζει τα ήθη ως ένα χώρο της εξουσίας και του νόμου, νομίζω πως δεν υπάρχει άλλη ηθική διάσταση από την εξέγερση, το ρίσκο, το όνειρο. Η επιβίωση στην οποία είμαστε φυλακισμένοι, είναι άδικη επειδή κακοποιεί και ασχημαίνει».

Είμαστε απροστάτευτοι στις ορέξεις κάθε εγκληματία και κακοποιού με την κυβέρνηση ανήμπορη να ελέγξει την εγκληματικότητα δείχνοντας παράλληλα ανοχή στην βία και την ανομία


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου