Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Ανησυχία της ΕΛΑΣ για κινήσεις και ειδική μεταχείριση αλβανού βαρυποινίτη στον Κορυδαλλό



Η εισβολή των ΕΚΑΜ οι εμπρησμοί στα Τρίκαλα, τα USB κι οι πραγματογνωμοσύνες

Σημαντικά ερωτήματα προκαλεί η «μεταχείριση» από στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενός αλβανού βαρυποινίτη στο κελί του οποίου πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου εισβολή από τα ΕΚΑΜ τα οποία εντόπισαν ηλεκτρονικό υπολογιστή με σύνδεση στο Skype όπως κι αυτοσχέδια μαχαίρια. 

Για την μεταγωγή του κρατουμένου από τις φυλακές των Τρικάλων, για τις επαφές του με αναρχικούς και για την άνεση κινήσεων του στον Κορυδαλλό, φέρεται να είχαν εκφράσει πρόσφατα ανησυχία στελέχη της ΕΛΑΣ. 

Επιπλέον την δραστηριότητα φαίνεται ότι παρακολουθούσε κι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αφού υπήρχαν ορισμένες ενδείξεις ότι «ίσως είχε ρόλο "διαμεσολαβητή" στην επίθεση προς ενός μηνός στο ηγετικό μέλος του "Επαναστατικού Αγώνα" Νίκου Μαζιώτη από άλλους Αλβανούς κρατουμένους στις φυλακές Κορυδαλλού».

Το σχετικό ενδιαφέρον φέρεται να υπήρχε και για άλλους λόγους. Τα ευρήματα στο κελί του εν λόγω κρατουμένου ήδη έχουν σταλεί για εξέτάση από την ΕΛΑΣ. 

Ο αλβανός βαρυποινίτης που έχει κατηγορηθεί για τρεις ανθρωποκτονίες (ιδιοκτήτη περιπτέρου στην Αθήνα, άλλου ιδιώτη έξω από οίκο ανοχής στηνΘεσσαλονίκη κα) φέρεται να είχε επαφές με μέλη των «Πυρήνων» αλλά και με έλληνες ποινικούς ενώ συμμετείχε στο σχέδιο «Γοργοπόταμος» για την προσπάθεια προ τριετίας απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού. 

Η επιδρομή των ΕΚΑΜ υπήρξε μετά από πληροφορίες για σχέδιο απόδρασης του αλλά ίσως και για οργάνωση εγκληματικών ενεργειών. 

Όπως ανέφεραν στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη «ο συγκεκριμένος βαρυποινίτης μετήχθη αδικαιολόγητα από τις φυλακές Τρικάλων - όπου είχε βάλει δύο φορές φωτιά στο κελί του - στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού με επίκληση πραγματογνωμοσύνης ότι είχε "ψυχιατρικά προβλήματα". Είχαμε εκφράσει την σχετική επιφύλαξη μας. Όμως και στο Ψυχιατρείο των φυλακών δε έμεινε πολύ αφού φαίνεται ν αντιδρούσε για την τοποθέτηση του σε υπόγειο χώρο του ιδρύματος. Έτσι μεταφερθηκε στην Α' Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και του δόθηκε κελί δίπλα από κρατούμενους με τους οποίους συμμετείχε παλαιότερα στο σχέδιο "Γοργοπόταμος". Αυτό μας είχε προκαλέσει μεγάλη ανησυχία..».

Σημειώνεται ότι επιδρομή των ΕΚΑΜ με στόχο τον ίδιο αλλοδαπό βαρυποινίτη είχε υπάρξει και σε άλλες περιπτώσεις όπως είχε συμβεί σε φυλακές των Γρεβενών προ τριετίας, όπου και πάλι του είχαν βρεθεί κινητά κλπ αλλά και USB που έδειχνε την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. 

Επιπλέον κείμενα συμπαράστασης στον εν λόγω Αλβανό έχει αναρτήσει πολλές φορές site αντιεξουσιαστών.


Βασίλης Λαμπρόπουλος
ΤΟ ΒΗΜΑ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου