Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Βατερλό η πρόσκληση ενδιαφέροντος σε οικογενειακούς γιατρούς



Σε Βατερλό για το υπουργείο Υγείας, εξελίχθηκε η προσπάθεια στελέχωσης του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με οικογενειακούς γιατρούς αναφέρει ο ΙΣΑ.

Συγκεκριμένα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών χορήγησε 372 βεβαιώσεις και εκείνος του Πειραιά 91, για την κάλυψη 1.250 θέσεων στην Αττική.

«Το ποσοστό κάλυψης δεν ξεπερνά το 37%, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη λειτουργία του νέου συστήματος, τον ερχόμενο μήνα όπως έχει προαναγγείλει το υπουργείο Υγείας καθώς έχει δεσμευθεί απέναντι στην τρόικα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ, που επισημαίνει ότι η πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΕΟΠΥΥ προβλέπει απαξιωτικές αμοιβές για τους γιατρούς, σε ένα θολό εργασιακό τοπίο.

«Πρόκειται για τη δεύτερη παταγώδη αποτυχία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, μετά την αδυναμία στελέχωσης των ΤοΜΥ, για τις οποίες ήταν ανάλογα χαμηλό το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε. Είναι προφανές ότι ο ιατρικός κόσμος, γύρισε την πλάτη στο ανεδαφικό, κρατικοδίαιτο και ιδεοληπτικό σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που επιχειρεί να επιβάλλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ,αγνοώντας παντελώς τους φορείς. Είναι δε πρωτοφανής, η προχειρότητα και η αναποτελεσματικότητα ,με την οποία αντιμετωπίζονται τόσο κρίσιμα ζητήματα», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

Ο ΙΣΑ ζητά για άλλη μια φορά να συναφθούν συλλογικές συμβάσεις με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, κατά πράξη και περίπτωση για όλες τις ιατρικές ειδικότητες με ελεύθερη επιλογή ιατρού και για όσους ιατρούς το επιθυμούν.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου