Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Αποκαλύψεις για τη βόμβα στο κατάστημα επίπλων στην Κηφισίας – Σενάρια για «νονούς» της νύχτας



- Εκβιασμό "βλέπει" πίσω από την έκρηξη στο κατάστημα επίπλων στην Κηφισίας η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. - Γιατί προκρίνονται τα σενάρια εμπλοκής "νονών" της νύχτας - Τι κατέγραψαν οι κάμερες από διπλανό μαγαζί - Συγκλονιστικές οι εικόνες - Τίποτε δεν έμεινε όρθιο - Τι αναφέρει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο.

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζει η Ασφάλεια Αττικής για την ισχυρή έκρηξη που ισοπέδωσε κατάστημα επίπλων στην Λ. Κηφισίας. στο ύψος του Αμαρουσίου.

Μπλέξιμο «νονών» της νύχτας βλέπει η ΕΛΑΣ

Μάλιστα οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών, εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο την βόμβα να τοποθέτησαν «νονοί» τις νύχτας, οι οποίοι έχουν απλώσει τα δίχτυα τους στα «φιλέτα» τις Λ. Κηφισίας και των Βορείων προαστίων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν τα ενδεχόμενα των προσωπικών – οικονομικών διαφορών, ακόμα και τις περιπτώσεις του ανταγωνισμού, καθώς η Εταιρεία που κατασκευάζει τα έπιπλα, με έδρα την Θεσσαλονίκη, θεωρείται μια από τις πλέον επιτυχημένες Ελληνικές Βιομηχανίες.

Έχει μάλιστα διαρκή παρουσία στο εξωτερικό και παράδοση στην Ελληνική αγορά, κυρίως στον εξοπλισμό και την διακόσμηση επίπλων για μεγάλες Επιχειρήσεις, Εταιρείες και ξενοδοχεία.

Το απόγευμα της Πέμπτης (31.01.2018) στο μεταξύ έφθασε από την Θεσσαλονίκη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιος οι ποιοι έβαλαν τη βόμβα και κυρίως το γιατί.

Η πρώτη προσπάθεια της εταιρείας να επεκταθεί στην Αττική
Άλλωστε το κατάστημα στην Λ. Κηφισίας είχε ανοίξει πριν από περίπου 8 μήνες. Δηλαδή πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια τις Εταιρείας να επεκταθεί και στην Αττική.

Τι «έπιασαν» οι κάμερες





Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών που έχουν αναλάβει τις έρευνες έχουν στα χέρια τους βίντεο από διπλανό κατάστημα, όπου φαίνεται μια λευκή μοτοσυκλέτα με δυο αναβάτες, να σταματά μπροστά στο κατάστημα.

Ο συνεπιβάτης στην μοτοσυκλέτα κατεβαίνει, τοποθετεί το αντικείμενο στην πόρτα εισόδου του καταστήματος φαίνεται καθαρά να ανάβει το φιτίλι και να διαφεύγουν στη συνέχεια με ταχύτητα από το σημείο, μαζί με το συνεργό του.

Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες των Αστυνομικών, η βόμβα που αποτελούνταν από μασούρια δυναμίτιδας, βάρους οχι παραπάνω των τριών κιλών, ήταν τοποθετημένη μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί, τοποθετημένο και αυτό σ’ ένα σακίδιο πλάτης.

Ο μηχανισμός πυροδοτήθηκε με έναν κοινό πυροκροτητή, με την χρήση βραδύκαυστου φιτιλιού. Σύμφωνα με την Αστυνομία, από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς στης 04:00 τα ξημερώματα η Λ. Κηφισίας ναι μεν είχε κίνηση οχημάτων πλην όμως σχετικά περιορισμένη.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου