Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Λάρισα: Στη φυλακή γιατρός για παιδική πορνογραφία



Με καταθέσεις από εξοργισμένους γονείς, μαρτυρίες αστυνομικών και οικογενειακού δράματος, ολοκληρώθηκε η δίκη ενός Λαρισαίου γιατρού, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση με παιδική πορνογραφία.

Το Μικρό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας καταδίκασε τον συνταξιούχο οδοντίατρο σε ποινή κάθειρξης έξι ετών και του επέβαλε χρηματική ποινή 15 χιλιάδων ευρώ, γιατί κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας, η παραγωγή του οποίου συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων παιδιών που δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος ηλικίας.

Ο ίδιος δεν παρέστη στο δικαστήριο και έχει αποφυλακιστεί με όρους, αφού εξέτισε 19μηνη φυλάκιση. Η υπόθεση είχε απασχολήσει έντονα τα ΜΜΕ όλης της Ελλάδας, όπως αναφέρει τοπικό μέσο.

Ο ηλικιωμένος οδοντίατρος, τον Μάιο του 2014 βρέθηκε στις κερκίδες του κλειστού κολυμβητηρίου της Λάρισας. Την ημέρα εκείνη διεξάγονταν πανθεσσαλικοί κολυμβητικοί αγώνες, στους οποίους συμμετείχαν πολλά παιδιά, με αποτέλεσμα ο χώρος των αποδυτηρίων να αποδεικνύεται πολύ μικρός για να καλύψει τις ανάγκες του αγώνα.

Επομένως, αρκετοί από τους γονείς επέλεξαν να αλλάξουν τα βρεγμένα μαγιό των παιδιών τους στις κερδίκες, για να αποφύγουν το συνωστισμό και τα προβλήματα. Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο κατηγορούμενος εκεί βρήκε την ευκαιρία να τραβήξει φωτογραφίες των ανήλικων την ώρα που άλλαζαν.

Οι περισσότεροι γονείς ήταν εντελώς ανυποψίαστοι, μερικοί όμως αντιλήφθηκαν τις απαράδεκτες κινήσεις του. Ειδοποίησαν τις Αρχές και ο παιδόφιλος οδοντίατρος συνελήφθη.

Είχε προλάβει να τραβήξει παραπάνω από 200 φωτογραφίες παιδιών ηλικίας 8 έως 10 ετών, στις οποίες απεικονίζονταν τα σώματα των ανηλίκων εντελώς γυμνά ή ημίγυμνα.


Πηγή : Cnn.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου