Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Μητσοτάκης: Θα τελειώσετε πολιτικά με μία κάλπη



«Η κυβέρνηση πανηγύριζε για την επιτυχία της επίσκεψης Ερντογάν» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση άνοιξε το θέμα με τα Σκόπια με τον πλέον λανθασμένο τρόπο. Θα ήθελα ξεκινώντας να πάρουμε μια απόσταση από όσα συζητούμε σήμερα και να δούμε την μεγάλη εικόνα. Η συζήτηση δεν γίνεται σε ουδέτερο πολιτικά χρόνο. Το κεκτημένο της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι σε αμφισβήτηση. Η Τουρκία επιδεικνύει διαρκή προκλητικότητα, με κορυφαίο γεγονός την διεμβόλιση σκάφους του Λιμενικού. Η κυβέρνηση πριν από λίγους μήνες πανηγύριζε για την επίσκεψη Ερντογάν. Στην Κύπρο η Τουρκία εμποδίζει τις έρευνες. Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση άνοιξε θέμα Σκοπίων χωρίς συνεννόηση με τα υπόλοιπα κόμματα και εξασφάλιση ότι τα Σκόπια θα αλλάξουν το Σύνταγμά τους» είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

«Πριν από λίγες ημέρες στο Μόναχο συμμετείχα στην σημαντική ετήσια διάσκεψη για την ασφάλεια. Κορυφαίοι ειδικοί μίλησαν για τις γεωπολιτικές προσκλήσεις ενός κόσμου που αλλάζει ραγδαία. Υπό άλλες συνθήκες και άλλες εμπειρίες θα μπορούσε η χώρα μας να λειτουργεί ως πυλώνας σταθερότητας. Αν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος - ο οποίος πάλι βλέπω απουσιάζει- αν είχαν την στοιχειώδη αίσθηση ευθύνης και μπορούσαν να κατανοήσουν δεν θα ήμασταν μια ασθενής χώρα σε μια περιοχή που φλέγεται. Μόνο που δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι μια κανονική χώρα γιατί δεν έχει μια κανονική κυβέρνηση. Αντί να συζητάμε για το εμβολισμό στα Ίμια, αναλωνόμαστε σε ένα κηνύγι μαγισσών. Αυτό που ευλόγως απασχολεί τους πολίτες είναι ότι σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία το ελληνικό πολιτικό σύστημα εμφνίζεται σπαρασώμενο. Νομίζετε ότι όσα συμβαίνουν σήμερα δεν τα βλέπουν οι γείτονές μας που αποθρασύνονται κάθε μέρα; Δεν τα βλέπουν οι ξένοι επενδυτές; Δεν το βλέπουν οι ίδιοι οι έλληνες πολίτες; Αυτό θέλετε τελικά κύριε Τσίπρα, να σπιλώσετε μέσα από στημένες κατηγορίες που και εσείς γνωρίζετε ότι δεν αποδεικνύονται και στόχο έχουν να αφήσουν σκιές και υποψίες» συνέχισε και είπε: 

«Κάνετε αυτό που ξέρετε να κάνετε καλά. Να διχάζετε τους Έλληνες. Σε μια δημοκρατία δεν μπορείτε να τελειώσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους όσο και αν το θέλετε όσο και αν προσπαθείτε. Εσείς κύριε Τσίπρα θα τελειώσετε πολιτικά και σύντομα. Με εκλογές. Με μία κάλπη και όχι με δέκα όπως κάνετε σήμερα. Και ξέρετε καλά ότι οι πολίτες που σας ψήφισαν είναι βαθιά απογοητευμένοι από τα βάρη». «Eίστε επικίνδυνοι για την ίδια τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη. Διορίσατε την πρόεδρο του Αρείου Πάγου επικεφαλής του νομικού σας γραφείου, μια μέρα μετά την αποχώρησή της. Η οποία επιμένει συστηματικά να παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης» και πρόσθεσε: «Εχετε μετατρέψει την δημόσια τηλεόραση σε εργαλείο προπαγάνδας απροκάλυπτης. Καλλιεργείτε κλίμα ακατάσχετης συνωμοσιολογίας. Ανέχεστε τη βία όταν αυτή σας βολεύει και υπηρετεί τους πολιτικούς σας σχεδιασμούς και στοχοποιείτε, χρησιμοποιώντας πληρωμένα φερέφωνα τα οποία ταίζεται από διαφημιστικά κονδύλια ΔΕΚΟ που ελέγχετε. Για να σπιλώσετε και να συκοφαντήσετε. Και να χτίσετε το αφήγημα που θέλετε να πάτε στις εκλογές. Αφού εξαπατήσατε τους πολίτες και βουλιάξατε τη χώρα, παριστάνετε τους καθαρούς και τους ηθικούς». 

«Eσείς συμμαχήσατε με τις φαρμακοβιομηχανίες κ. Τσίπρα. Και σας προκαλώ να μου φέρετε μία ανακοίνωσή σας με την οποία να ζητάτε τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Πάει πολύ να παριστάνετε τον αρχάγγελο της κάθαρσης. Όσο και αν προσπαθείτε να το κρύψετε, είστε το πολιτικό γενόσημο ενός παλιού συστήματος. Μόνο που σήμερα οι μάσκες έπεσαν. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιχείρησαν να κρύψουν το πραγματικό σκάνδαλο. Την ώρα που κάποιοι στήνουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο κάποιοι στήνουν γκρίζες ζώνες στη Βουλή. Ένοχοι μέχρι απόδειξης της αθωότητας όπως εννόησε ο κ. Κοτζιάς πριν ανακαλέσει. Χρησιμοποιήσατε την υπόθεση για να πλήξετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

«Κύριε Τσίπρα δεν είχατε το θάρρος να είσαστε εδώ να τους ακούσετε, να κοιτάξετε στα μάτια τον κ. Πικραμμένο που στάθηκε εδώ. Δεν είχατε το θάρρος. Κρυφτήκατε στο γραφείο σας. Αλλά και τα κατεβασμένα βλέμματα των βουλευτών σας όσο μιλούσαν αποδεικνύουν ότι αν υπάρχουν ένοχοι εδώ αυτοί είστε εσείς. Ενοχοι συστηματικής απόπειρας δολοφονίας χαρακτήρων. Και σήμερα οι κατηγορούμενοι που στάθηκαν σε αυτό εδώ το βήμα έγιναν κατήγοροι και οι κατήγοροι απολογούμενοι. Ο τρόπος που η κυβέρνηση χειρίστηκε την υπόθεση υπονομεύει τη διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. «Κατηγορείτε 10 ανθρώπους με αποκλειστικό κριτήριο 3 ανώνυμες μαρτυρίες. Μάθαμε ότι το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων δόθηκε αφού εστάλη η δικογραφία στη Βουλή. Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν πρωτοφανή δικονομικό χειρισμό. Μετά τις χθεσινές εξελίξεις και τον ακροβατισμό, η παρουσία των 3 "κουκουλοφόρων" μαρτύρων είναι επιβεβλημένη. Μην τολμήσετε να κλείσετε την επιτροπή χωρίς να έρθουν όλα στο φως» πρόσθεσε.  «Θέτω ξανά το αυτονόητο ερώτημα: Οι 3 μάρτυρες τι φοβούνται; Να τους δείρει ο κ. Στουρνάρας; Αν πραγματικά φοβούνται, ας έρθουν να καταθέσεις όπως θέλουν οι ίδιοι, αλλά να έρθουν. Δεν θα νομιμοποιήσουμε μια διαδικασία που έχει όμως ως στόχο μόνο την διαπόμπευση. Για αυτό σας είπαμε στήστε μία κάλπη» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Όλα όσα συμβαίνουν σε αυτήν την υπόθεση θέτουν υπό αμφισβήτηση το κράτος δικαίου, σε μια κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία. Μπρος στο φάσμα της εκλογικής τους συντριβής κάποιοι μετέρχονται ολα τα μέσα για να μείνουν στην εξουσία. Στις δημοκρατίες οι κυβερνήσεις λειτουργούν στο πλαίσιο των νόμων. Κυβερνούν δεν εξουσιάζουν. Και η ισχύς τους ελέγχεται από άλλες εξουσίες. Δεν θα σας αφήσουμε να κάνετε την Ελλάδα τριτοκοσμική αποικία. Η Δημοκρατία δεν θα σκύψει το κεφάλι σε μια αδίστακτη παρέα που κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία. Η υπόθεση αφήνει βαθύ το τραύμα στους θεσμούς της χώρας. Οι πολίτες προσμένουν σε μια αλλαγή που θα θωρακίσει τους θεσμούς. Η ΝΔ είναι έτοιμη να δώσει στην πολιτική το χαμένο κύρος της. Να επαναφέρει τη Βουλή στην αποστολή της και την κομματική αντιπαράθεση στο ήθος που την κάνει γόνιμη», είπε καταλήγοντας  ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου