Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Ντόρα : Αυτό είναι το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ, οι "δήθεν" που έχουν αριστερές ευαισθησίες και έρχονται να κάνουν την κάθαρση



Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε από την Κρήτη η Ντόρα Μπακογιάννη την αποπομπή της Ράνιας Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση λόγω του επιδόματος ενοικίου που εισέπραττε από τη Βουλή.

«Αυτό είναι το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ, οι "δήθεν" που έχουν αριστερές ευαισθησίες και έρχονται να κάνουν την κάθαρση» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Χανίων.



Η Κρήτη και οι κρητικοί θα είναι οι πρώτοι που θα στείλουν το μήνυμα της μεγάλης αλλαγής στον τόπο υποστήριξε χθες το βράδυ μιλώντας σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ στα Χανιά η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ Μπακογιάννη άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική και εξωτερική της πολιτική, ενώ αναφερόμενη στον πρωθυπουργό υποστήριξε ότι «εφάρμοσε πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα σε αδιέξοδο».

Η κ Μπακογιάννη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ακολουθούμενη πολιτική για την οικονομία υποστηρίζοντας ότι η φορολόγηση έχει γονατίσει τους πάντες.

«Κανείς δεν μπορεί να αντέξει μια υπερφορολόγηση η οποία φθάνει στα άκρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα έχασε τρία πολύτιμα χρόνια. Τρία χρόνια 15 δισ. στις πλάτες του λαού και 100 δισ. χρέη, αυτός είναι ο λογαριασμός του κ Τσίπρα και του κ Καμμένου στις πλάτες του ελληνικού λαού» , υποστήριξε.

Η κ Μπακογιάννη υποστήριξε ακόμα ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει έλθει καμία σοβαρή ξένη επένδυση στη χώρα.

Αναφερόμενη στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης η κ Μπακογιάννη στάθηκε ιδιαίτερα στις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία και στο Σκοπιανό επισημαίνοντας ότι η εξωτερική πολιτική απαιτεί να μπαίνει πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Όπως είπε, «χρειάζεται όραμα εθνική πολιτική ομοψυχία υπευθυνότητα και όχι λαϊκισμό» .

Η κ Μπακογιάννη εμφανίστηκε προβληματισμένη για την Τουρκική προκλητικότητα ασκώντας παράλληλα κριτική στην ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι, « για πρώτη φορά γίνεται μια πολιτική ερήμην όλων των πολιτικών κομμάτων».

Για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό αφού αναφέρθηκε στην πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, κάλεσε την κυβέρνηση να στηριχθεί στην ομόφωνη απόφαση του ΝΑΤΟ ότι αν δεν λυθεί το πρόβλημα του ονόματος τα Σκόπια δεν θα ενταχθούν στην συμμαχία.

Από τα Χανιά η κ Μπακογιάννη υποστήριξε ακόμα ότι το πρόβλημα με τα Σκόπια είναι πρόβλημα αλυτρωτισμού το οποίο όπως τόνισε, «θα πρέπει να επιλυθεί για να υπάρχει σταθερότητα στα Βαλκάνια.

Αυτό σημαίνει ότι η πρόταση που θα έρθει πρέπει να είναι μια πρόταση που θα περιέχει την αλλαγή στο σύνταγμα των Σκοπίων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ Μπακογιάννη αναφερόμενη στις σχέσεις της χώρας με την Αλβανία και στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η κυβέρνηση υποστήριξε ότι οι όποιες συμφωνίες πρέπει να περάσουν από την βουλή των Ελλήνων.

Αναφερόμενη στο σκάνδαλο Νovartis επανέλαβε ότι , « η ΝΔ δεν θα δεχτεί σπίλωση των στελεχών της με μαρτυρίες που δεν μπορούν να αποδειχθούν.

Αν υπάρχει οποιοσδήποτε για τον οποίο θα αποδειχθεί οτιδήποτε εδώ είμαστε να βάλουμε πρώτοι το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων αλλά σπίλωση με ανώνυμες κατηγορίες μόνο και μόνο για να μπορέσει ο κ Τσίπρας να έχει αφήγημα η ΝΔ δεν θα δεχθεί» .

Το πρόγραμμα της κας Μπακογιάννη στην Κρήτη έχει ως εξής:

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου:

11 π.μ.: Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης με την παρουσία του περιφερειάρχη κ. Στ. Αρναουτάκη και των δημάρχων του νομού Ηρακλείου.

12:45 μ.μ.: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο στην Αρχιεπισκοπή.

1:15 μ.μ.: Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

5:30 μ.μ.: Σύσκεψη με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου (ΕΒΕΗ).

6:00 μ.μ.: Εκδήλωση του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΟΔΕ Ηρακλείου με στελέχη του κόμματος και εκπροσώπων επιστημονικών, παραγωγικών, κλαδικών και οικονομικών φορέων του νομού Ηρακλείου, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, με θέμα “Ανάπτυξη μέσα από τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναπτυχθούν τα εξής θέματα:

•Η αγορά του Ν. Ηρακλείου παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς το ΑΕΠ του νομού έχει παρουσιάσει μεγάλη αύξηση την τελευταία 15ετία, είναι το μεγαλύτερο σε σχέση με τους άλλους νομούς της Κρήτης, ενώ τα μετά τα πρώτα χρόνια της κρίσης, το 2013 και το 2014 παρουσίασε άνοδο. Όμως από το 2015 σημειώνει νέα μείωση.

•Επιπλέον, ένα χαρακτηριστικό είναι το ποσοστό απασχόλησης – ανεργίας που παρουσιάζει ο Νομός. Το 2017 ήταν ένα έτος που καταγράφηκαν περισσότερες προσλήψεις από τις απολύσεις. Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα είναι πως είχαμε περισσότερες προσλήψεις της μερικής απασχόλησης. Ένας στους τρεις εργαζόμενους εργάζεται αλλά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της καθημερινότητας.

•Επιπλέον η κατάσταση στα ημερομίσθια είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Στο παρελθόν υπήρχε η γενιά των 700 και 600 ευρώ τώρα η κατάσταση έχει πάρει ακόμα πιο τραγικές διαστάσεις καθώς η μερική απασχόληση φτάνει στα 200 με 250 ευρώ το μήνα. Μάλιστα, ο κλάδος ο οποίος έχει τα χαμηλότερα μεροκάματα είναι αυτός του επισιτισμού.

•Μάλιστα, ιδιαίτερα απογοητευτική είναι η κατάσταση στην καταβολή της μισθοδοσίας καθώς η πληρωμή γίνεται πολλές φορές με έναντι, χαρτζιλίκια μέχρι και κουπόνια!

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου:

1 μ.μ.: Επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου, στην Τύλισο.

2 μ.μ.: Περιοδεία στην περιοχή του Κρουσώνα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου