Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Spiegel: Πίσω από τον στόχο ο Τσίπρας



Σε μεγάλη καθυστέρηση βρίσκεται η Ελλάδα σχετικά με την υλοποίηση των προαπαιτουμένων για να λάβει χρήματα από τους Ευρωπαίους εταίρους της, υποστηρίζει το Spiegel. SZ: εν όψει ρεκόρ στον τουρισμό η Ελλάδα.

Στο νέο τεύχος του περιοδικού Spiegel που κυκλοφορεί το Σάββατο διαβάζουμε σε συνοπτικό άρθρο για την Ελλάδα, καθοδόν προς την έξοδο από τα μνημόνια, ότι καθυστερεί και πάλι τις μεταρρυθμίσεις σύμφωνα με δικές του πληροφορίες. Και ιδιαίτερα σε μια περίοδο που ο καιρός πιέζει.

«Φτου κι από την αρχή» γράφει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος. «Η Ελλάδα καθυστερεί υπερβολικά με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει υποσχεθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού από τα 110 προαπαιτούμενα, στα οποία η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έχει δεσμευτεί, εγκρίνονται μόνο τα 51. Αυτό προκύπτει από την τρίτη αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος που έχουν επεξεργαστεί η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ. Τα υπόλοιπα 50 προαπαιτούμενα βρίσκονται σε εκκρεμότητα, οι ελληνικές αρχές δεν τα έχουν υλοποιήσει. Μεταξύ αυτών ανήκουν για παράδειγμα τμήματα της φορολογικής μεταρρύθμισης», αναφέρει ο συντάκτης και καταλήγει:

«Ο Τσίπρας μένει πίσω από τον στόχο. Η κυβέρνησή του πρέπει μέχρι τις 22 του μηνός να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της, διότι τότε συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης με θέμα την αποδέσμευση της επόμενης δόσης ύψους 7 δις ευρώ». Το γερμανικό περιοδικό υπενθυμίζει ότι στο παρελθόν προκλήθηκε μεγάλη οργή για τις μεταρρυθμίσεις και τα προγράμματα διάσωσης των δανειστών, η οποία οδηγούσε στην καθυστέρηση καταβολής των δόσεων. Όμως κάθε φορά την τελευταία στιγμή κατέληγαν οι δύο πλευρές σε κάποια συμφωνία.



Πηγή: Deutsche Welle, eleftherostypos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου