Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Σκηνοθέτησε τον θάνατο του για να γλιτώσει το δάνειο



Την ίδια μέθοδο πλαστογραφία θανάτου, την είχαμε συναντήσει πριν λίγους μήνες από σκληρό κακοποιό της Καλλιθέας Αττικής που για να γλιτώσει 15 χρόνια κάθειρξη για εκβιασμούς και απόπειρα ανθρωποκτονίας το 2012, σκηνοθέτησε τον θάνατο του και εξαφανίστηκε για 4 χρόνια στην Γερμανία όπου, συνελήφθη πέρυσι τον Μάιο του 2017 και οδηγήθηκε στις φυλακές Αλικαρνασσού περιμένοντας τώρα να δικαστεί για κακούργημα και για την απάτη του θανάτου.

 Ένας άνδρας από την Καλαμάτα σκέφτηκε επίσης να σκηνοθετήσει το θάνατό του, με τη βοήθεια του αδελφού του, προκειμένου να σταματήσει (έστω για λίγο, όπως είπε) να πληρώνει τις δόσεις του δανείου του στην τράπεζα.

Ο ίδιος έπεισε τον αδελφό του να μεταβεί στο Ληξιαρχείο Καλαμάτας και να δηλώσει το θάνατό του, λαμβάνοντας πιστοποιητικό θανάτου, έχοντας μάλιστα στα χέρια του πλαστή βεβαίωση γιατρού από την Πάτρα.

Η τράπεζα, όμως, για να δεχθεί το θάνατο του οφειλέτη ζήτησε τη συγκεκριμένη βεβαίωση του γιατρού, η οποία βρισκόταν στο Ληξιαρχείο.

Έτσι, ο ίδιος άνδρας έπρεπε να επιστρέψει στο Ληξιαρχείο Καλαμάτας και να ζητήσει πίσω τη βεβαίωση, κάτι που έβαλε σε σκέψεις τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας. Όταν εκείνοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του, ανακάλυψαν ότι δεν είχε πεθάνει και έτσι «ξεσκεπάστηκαν» τα δύο αδέλφια…

Οι δυο τους κάθισαν τη Δευτέρα στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την κατηγορία χρήσης πλαστών εγγράφων. Τελικά, όμως, σύμφωνα με το tharrosnews.gr, το δικαστήριο αποφάσισε να τους αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και τους καταδίκασε σε πέντε έτη φυλάκισης με αναστολή υπό επιτήρηση.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου