Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Κάποιος να εξηγήσει στην Σβίγκου ότι το να είσαι Έλληνας δεν είναι φανατισμός! Οι ακροαριστεροί είναι φανατικοί



Η δεν έχουν μυαλό η δεν θέλουν να βάλουν μυαλό τα ακροαριστερά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ράνια Σβίγκου κατηγορώντας σωστά την συμπεριφορά της ακροδεξιάς στο συλλαλητήριο, δεν αναφέρθηκε καν και στην ακροαριστερά που είχε επίσης παρουσία στον συλλαλητήριο και με εντολή να το προβοκάρει κάνοντας έκτροπα. 

Μιλώντας στον ρ/σ «Πρακτορείο 104,9 fm», αναφερόμενη στο χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ η Ράνια Σβίγκου είπε:  «Σίγουρα υπήρξαν πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την ακροδεξιά, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η εικόνα προς τα έξω δεν ήταν μία εικόνα, που περισσότερο θυμίζει κραυγές, παρά μία συνεκτική πολιτική, η οποία πρέπει να υπηρετείται στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής».

«Είναι αναμφισβήτητο δικαίωμα οποιουδήποτε πολίτη να συμμετέχει σε συλλαλητήρια και να εκφράζει τις σκέψεις του και τα αιτήματά του, την ίδια στιγμή, όμως, δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι στο χθεσινό συλλαλητήριο κυριάρχησαν στοιχεία φανατισμού, μισαλλοδοξίας, ακροδεξιάς και ήταν αισθητή η παρουσία της Χρυσής Αυγής. Ήταν, επίσης, απαράδεκτο και το γεγονός του προπηλακισμού του κ. Ζουράρι, όπως και ο εμπρησμός της κατάληψης Libertatia στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε η κ. Σβίγκου και επισήμανε: 

Βέβαια η Ράνια Σβίγκου ξέχασε η απλά ντράπηκε αναφερόμενη στα άκρα, να κάνει μια αναφορά στους συντρόφους και να αναφέρει τα αίσχη των ακροαριστερών αντιεξουσιαστών που έκλεβαν τις σημαίες από 15χρονα κοριτσάκια και τις έκαιγαν.

«Θεωρούμε -και αυτό υπηρετεί και η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ- ότι η ελληνική κοινωνία επιθυμεί μετά από χρόνια μία λύση στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, η οποία θα διασφαλίζει τόσο τη σταθερότητα και την ειρήνη στα Βαλκάνια, όσο και τα συμφέροντα της χώρας μας και επίσης ότι η μη λύση είναι υπονομευτική για τα συμφέροντα της χώρας και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν και όλες οι πολιτικές δυνάμεις» συνέχισε στην συνέντευξη της.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας μετά το συλλαλητήριο, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα να κάνει, να υπηρετεί τον λαϊκισμό και τη διγλωσσία».

«Μιλάμε για τον ίδιο πολιτικό που πρόσφατα σε συνέντευξη στο Capital είχε αναφερθεί στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό ως μία εθνική στάση από την εποχή του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Σήμερα ο ίδιος πολιτικός δεν τολμά να μιλήσει γι αυτή την εθνική στάση, όπως ο ίδιος την είχε αποκαλέσει», είπε με την δικιά της ακροαριστερή Συριζαίκη λογική.

Κληθείσα να σχολιάσει δήλωση του ε.α. στρατηγού -και εκ των κεντρικών ομιλητών στα συλλαλητήριο- Φραγκούλη Φράγκου στον ΣΚΑΙ, με την οποία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ηγηθεί κόμματος, αν του ζητηθεί, η κ. Σβίγκου ανέφερε: 

«Η χώρα μας έχει πληρώσει πολύ σκληρά και τον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλία, το είδαμε με πολύ δραματικό και τραγικό τρόπο στην ιστορία της Κύπρου και θεωρώ ότι τέτοιες εθνικιστικές κραυγές δεν βρίσκουν ανταπόκριση στην ελληνική κοινωνία.

Δεν ξέρω αν γεννιέται μία νέα Δεξιά, δεν μπορούμε να κλείσουμε και τα μάτια στην ακροδεξιά της Χρυσής Αυγής, η οποία είναι στη Βουλή κι έχει ποσοστά αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων και όλων των προοδευτικών πολιτών, αντί να χαϊδεύουν τα αυτιά της ακροδεξιάς και να τροφοδοτούν με τον λόγο τους αυτές τις δυνάμεις, να υψώσουν όλοι ένα φράγμα απέναντι σε αυτές τις ιδέες».

Και αφού εξέφρασε τους φόβους της για την γιγάντωση της ακροδεξιάς, να τις αναφέρουμε και τους φόβους των Ελλήνων για την ακροαριστερά που ηγείται δυστυχώς της χώρας μας με εκφραστή το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και για την ανικανότητα που δείχνουν σε όλα τα επίπεδα, καθώς και για τα ανθελληνικά και αντεθνικά τους αισθήματα.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου