Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Νέα Δημοκρατία : Συγκάλυψη του σκανδάλου Καμμένου από την κυβερνητική πλειοψηφία




Πρωτοφανής απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου Τσίπρα – Καμμένου για τη Σαουδική Αραβία.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου έκανε τα πάντα για να ξεφτιλίσει το κοινοβούλιο με πραξικοματικές πρακτικές, ώστε να συγκαλύψει το σκάνδαλο Πάνου Καμμένου.

Ο διάλογος είναι αποκαλυπτικός :

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Τον κανονισμό τον κρίνουμε εμείς πρωτοτύπως. Θα καλέσω τον υπουργό να έρθει εδώ να μας πει αν είναι μυστικό;
ΒΟΡΙΔΗΣ: Δεν σοβαρολογείτε. Εμείς καλούμε και αν θέλει αρνείται
Τα έγγραφα είναι στη διάθεση του συνόλου της Βουλής. Έχετε πρόσβαση ως βουλευτές.
ΓΚΙΟΛΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ): Όλο αυτό είναι καλοπαιγμένο σήριαλ.
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Υπάρχει σκοπιμότητα να μένει ανοικτό αυτό το ζήτημα
Αίσθηση προκάλεσε και η παρέμβαση του Θεόδωρου Δρίτσα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανέλαβε ρόλο συνηγόρου υπεράσπισης του Πάνου Καμμένου.
«Για την Ελλάδα ο κ. Παπαδόπουλος ήταν εκπρόσωπος του άλλου κράτους. Και όλα τα έγγραφα αυτό λένε. Και όλες οι αποφάσεις για διακρατική συμφωνία μιλάνε. Και όλα τα έγγραφα διαβιβάζονται στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας. Αυτό είναι εν κρυπτώ διαδικασία με κάποιον μεσάζοντα; 
Θέμα θα υπήρχε αν η Ελλάδα έβαζε μεσάζοντα» είπε καλώντας τη Νέα Δημοκρατία να αποσύρει το αίτημα.

Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν εξίσου θερμός.
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Η συνεχιζόμενη καταχρηστική χρήση του 41Α δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τα καλούμενα πρόσωπα πρέπει να είναι τα ίδια.
Απαξιώνεται σκοπίμως η επιτροπή για να διατηρηθεί ανοικτό ένα θέμα το οποίο πουλάει. Αν επιμένετε ξαναφτιάξτε το έγγραφο.
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Έχετε την αίσθηση ότι η αντιπολίτευση πρέπει να απαγορευθεί. Ότι η κυβέρνηση μπορεί να κάνει ό,τι θέλει αλλά η αντιπολίτευση δεν πρέπει να μιλάει. Η αντίληψη είναι αντισυνταγματική, αυταρχική, και δείχνει παντελή έλλειψη κατανόησης του τι σημαίνει κοινοβουλευτική δημοκρατία.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Τα ξέρουμε γι’ αυτό υποστήκατε ήττα στην Ολομέλεια
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Δεν ξέρετε τι είναι δικαίωμα μειοψηφίας

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Σοβαρά; Δεν το ξέρω εγώ που είμαι μια ζωή στη μειοψηφία;
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Είστε καθεστωτικοί και ανιστόρητοι
ΒΟΡΙΔΗΣ:Το νόημα είναι να μην ορίσουμε τη συνεδρίαση από τώρα να εισαχθεί στην επόμενη συνεδρίαση μετά τις γιορτές
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Εγώ δεν μετέχω σε ψηφοφορία, τη θεωρώ παράνομη.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Σας δίνω τη δυνατότητα να την επαναφέρετε την πρόταση
ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Θα αποχωρήσουμε γιατί βλέπουμε μια αγωνία συγκάλυψης. Εσείς πηγαίνετε το θέμα σε βάθος χρόνου.
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Με δολιχοδρομίες και νομικισμούς παραβιάζετε βάναυσα τον κανονισμό. Πρέπει να γίνει πρόταση μομφής κατά της Προέδρου.


Τελικά Νέα Δημοκρατία και Ευάγγελος Βενιζέλος αποχώρησαν από την ψηφοφορία ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε νέο αίτημα, επικαλούμενη αυτή τη φορά το δικαίωμα της μειοψηφίας, δικαίωμα που δίνει ο Κανονισμός να καλεί προς ακρόαση όποιο πρόσωπο θέλει ακόμα κι αν δεν έχει την πλειοψηφία, προσθέτοντας και άλλα πρόσωπα όπως τον Βασίλη Παπαδόπουλο και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση μετά τα πρωτοφανή που συνέβησαν στην επιτροπή:

«Η Κυβέρνηση θα πρέπει τελικά να απαντήσει σε κάτι πολύ απλό: αν όντως πιστεύει ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο γιατί οι βουλευτές της κάνουν ό,τι μπορούν για να μην διερευνηθεί η υπόθεση;».

Πλήρης Ανακοίνωση

Με τρόπο σκανδαλώδη συνεχίζεται πλέον η προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Καμμένου από την κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Στη συζήτηση που έγινε σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η Νέα Δημοκρατία επανέφερε το αυτονόητο αίτημά της για την κλήση όλων των εμπλεκόμενων προσώπων, συμπεριλαμβανομένων του κ. Πάνου Καμμένου, αλλά και του μεσάζοντα και καταδικασμένου για λαθρεμπόριο, Βασίλη Παπαδόπουλου.

Οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ωστόσο, εφηύραν ξαφνικά ένα νέο επιχείρημα μήπως και αποφύγουν την κλήση των εμπλεκομένων, ισχυριζόμενοι τάχα ότι η επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα επί του θέματος. Το επιχείρημα αυτό από μόνο του εκθέτει τα πραγματικά κίνητρα των βουλευτών της πλειοψηφίας, και της Προέδρου της επιτροπής κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, καθώς υπενθυμίζεται ότι με τρόπο τελείως προσχηματικό, και σε προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής οι ίδιοι βουλευτές είχαν επικαλεστεί διαδικαστικά ζητήματα για να απορρίψουν την αίτηση της Νέας Δημοκρατίας. Τότε μάλιστα είχαν ζητήσει τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου το οποίο όμως τάχθηκε υπέρ της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή της δυνατότητας κλήσης των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου.

«Έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Φαλκιδεύουν τη Δημοκρατία. Κάνουν ό,τι μπορούν εναντίον του Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να μην ασκηθούν τα δικαιώματα της μειοψηφίας. Είναι ντροπή αυτό το οποίο κάνει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία», δήλωσε σήμερα ο βουλευτής Αττικής και μέλος της Επιτροπής, κ. Μάκης Βορίδης.

Η Κυβέρνηση θα πρέπει τελικά να απαντήσει σε κάτι πολύ απλό: αν όντως πιστεύει ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο γιατί οι βουλευτές της κάνουν ό,τι μπορούν για να μην διερευνηθεί η υπόθεση;


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου