Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Η Νέα Δημοκρατία για τον εγκληματικό νόμο Παρακευόπουλου : Ως Κυβέρνηση θα στείλουμε στον κάλαθο των αχρήστων τον νόμο - έκτρωμα Παρασκευόπουλου


Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση που έλαβε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρο Κοντονή, σχετικά με τις αποφυλακίσεις βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αφού ο κ. Υπουργός αφιερώνει στην απάντησή του δύο  σελίδες επικαλούμενος προσχηματικά ανθρωπιστικούς λόγους για να δικαιολογήσει την αποφυλάκιση πάνω από 10 χιλ. εγκλείστων με τη χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου, καταλήγει να μας πληροφορήσει ότι  δεν καταγράφονται “στοιχεία για τα αδικήματα των αποφυλακισθέντων ατόμων καθώς και την υποτροπή τους μετά την απόλυση”. Αντί εξηγήσεων, ο κ. Υπουργός κάνει μία ασαφή αναφορά στην ανάγκη λειτουργίας ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος που τηρεί το σχετικό αρχείο, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες για το πως και το πότε αυτό θα προχωρήσει.

Εξόχως προβληματική είναι και η άποψη του κ. Κοντονή ότι  “η τέλεση αδικημάτων από άτομα που αποφυλακίζονται είναι σύνηθες φαινόμενο είτε η αποφυλάκιση γίνεται με τις τακτικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα είτε με έκτακτες ρυθμίσεις”.  Υποστηρίζει δηλαδή πως αφού, ούτως ή άλλως, οι αποφυλακισθέντες πιθανότατα θα υποτροπιάσουν, είναι μικρής σημασίας  το πότε θα αποφυλακιστούν.   

Εξωφρενική είναι και η εμμονή της Κυβέρνησης στην κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄ η οποία υπαγορεύθηκε από τις πρώην “συνιστώσες” του ΣΥΡΙΖΑ και την ιδεοληπτική τους στάση σε θέματα ασφάλειας. Η πολιτική αυτή οδήγησε σε ενίσχυση της εγκληματικής δραστηριότητας μέσα  από τις φυλακές και επέτρεψε σε τρομοκράτες όπως ο Κουφοντίνας να αιτούνται και να λαμβάνουν άδειες εξόδου. 

Η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση θα στείλει στον κάλαθο των αχρήστων τον νόμο - έκτρωμα Παρασκευόπουλου».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου