Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Λευτέρης Αυγενάκης : Επικίνδυνοι οι χειρισμοί της Κυβέρνησης στο «Σκοπιανό»



Σε δριμύτατη κριτική στους χειρισμούς της Κυβέρνηση αναφορικά με το «Σκοπιανό» προέβη ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στα γραφεία της ΔΗΜ.ΤΟ.Αγρινίου του κόμματος.

Την ώρα μάλιστα που το συλλαλητήριο ήταν σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη ο κ. Αυγενάκης ανέφερε πως η Κυβέρνηση συνεχίζει τη μυστική διπλωματία διαπραγματευόμενη ερήμην του λαού, των κομμάτων και των πολιτικών αρχηγών. «Δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που δεν έχει ενιαία θέση» ανέφερε ο κ. Αυγενάκης σημειώνοντας πως Καμμένος, Τσίπρας και Κοτζιάς έχουν προβεί σε διαφορετικές δηλώσεις ενώ άλλοι υπουργοί συμφωνούν στο όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» κάτι που χαρακτήρισε ως επικίνδυνες κινήσεις. «Η Νέα Δημοκρατία από την αρχή έχει ξεκαθαρίσει τις θέσεις της για το ζήτημα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και περιμένουμε από τον κ.Τσίπρα, ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, να έρθει στη Βουλή και να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία και κατ΄επέκταση τον ελληνικό λαό», είπε ο κ.Αυγενάκης.

Επέκρινε μάλιστα τον διαμεσολαβητή κ Νίμιτς για δηλώσεις «που δεν τιμούν τη χώρα μας , είναι προσβλητικές και δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι η Κυβέρνηση σιωπά και τις αποδέχεται».

Ο κ. Αυγενάκης υποστήριξε πως για τη ΝΔ βάση για τη διαπραγμάτευση αποτελεί το πλαίσιο που έθεσε το 2008 στο Βουκουρέστι η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

«Έρχονται νέα φορολογικά βάρη»

Απόλυτα επικριτικός υπήρξε ο Γραμματέας της ΝΔ και για την κατάσταση της οικονομίας κάνοντας λόγο για παρακμή καθώς τέσσερα εκατομμύρια πολίτες έχουν 100 δις οφειλές στο δημόσιο και στα ταμεία.

Επικαλέστηκε τις δηλώσεις του κ.Τσακαλώτου πως ίσως έρθει μείωση του αφορολόγητου κάτι που σύμφωνα με τον κ.Αυγενάκη θα επιφέρει νέα φορολογικά βάρη. Τόνισε ο κ. Αυγενάκης πως το 2018 πως πάρθηκαν μέτρα 1,9 δισ. ευρώ ενώ για τη διετία 2019-2020 θα ληφθούν μέτρα 5,1 δισ.ευρώ. «Κάποιοι ευαγγελίζονται πως βγαίνουμε από το μνημόνιο, το 3ο. Μα ακολουθεί το 4ο και μια πλειάδα νέων μέτρων και βάρη για τους πολίτες», ανέφερε.

«Δίνουμε ρόλο στα μέλη» 

Ιδιαίτερες αναφορές έκανε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας στις κομματικές οργανώσεις σημειώνοντας πως στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής την ερχόμενη Τετάρτη θα τεθεί προς έγκριση και ο νέος κανονισμός των οργανώσεων της Περιφέρειας (ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ). «Δίνουμε ρόλο στα μέλη», ανέφερε ο κ.Αυγενάκης τονίζοντας πως το κόμμα επιθυμεί πιο δυναμικές και κινητικές τις οργανώσεις δίνοντας επιπλέον αρμοδιότητες με εμπιστοσύνη στα στελέχη. Έδωσε έμφαση στην μεγάλη ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η ΝΔ σέβεται τα παλαιά στελέχη με προσφορά και ιστορία.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου