Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Βήματα έκδοσης προσωποποιημένων καρτών για ανέργους και ΑμεΑ



Η πορεία της έκδοσης των προσωποποιημένων καρτών για τους ανέργους και τα ΑμεΑ θα κρίνει χρονικά το κλείσιμο των πυλών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς. Για να κλείσουν οι πύλες, από τις οποίες σήμερα περνούν και πολλοί επιβάτες χωρίς να «χτυπούν» ηλεκτρονική κάρτα ή εισιτήριο -στερώντας έσοδα από τον ΟΑΣΑ-, θα πρέπει ένα ποσοστό 70-75% των δικαιούχων μηδενικού ή μειωμένου κομίστρου να αποκτήσουν την προσωποποιημένη κάρτα.

Ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης προσδιορίζει σε δημόσιες τοποθετήσεις του τα μέσα με τέλος Φεβρουαρίου ως ένα ρεαλιστικό όριο για την πλήρη πια εφαρμογή του «έξυπνου» συστήματος. Προκειμένου η διαδικασία να προχωρήσει, ο ΟΑΣΑ προτείνει την έκδοση της κάρτας μέσα της ιστοσελίδας www.athenacard.gr. Μέχρι σήμερα, η ανάγκη σύνδεσης της εφαρμογής με την ΗΔΙΚΑ καθυστέρησε την αποστολή των καρτών σε δικαιούχους που έχουν ήδη κάνει τη σχετική διαδικασία ηλεκτρονικά.

Διασταύρωση «δικαιώματος» από την ΗΔΙΚΑ

Η έκδοση της κάρτας γίνεται με καταχώρηση στοιχείων, μέσω της ιστοσελίδας www.athenacard.gr, η οποία παρέχει το σύνολο των σχετικών πληροφοριών. Ο ΟΑΣΑ, συλλέγοντας τα παραπάνω στοιχεία, προχωρά στην έκδοση των προσωποποιημένων καρτών, οι οποίες αποστέλλονται στη διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος.

Η επαλήθευση του δικαιώματος, στην περίπτωση των ειδικών κατηγοριών, όπως άνεργοι και ΑμΕΑ θα γίνει μέσω ειδικής εφαρμογής από την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης).
Τα βήματα στην εφαρμογή είναι τα εξής:

1. Ο ενδιαφερόμενος επισκέπτεται την ιστοσελίδα www.athenacard.gr και πατά την ένδειξη «Έντυπο προσωποποιημένης κάρτας»

2. Επιλέγει «Αποθήκευση Δεδομένων»

3. Συμπληρώνει τα απαραίτητα πεδία και την κατηγορία που ανήκει και στη συνέχεια «μεταφορτώνει» τη φωτογραφία του

4. Πατά «Αποθήκευση»   

5. Η κάρτα που θα εκδοθεί παραδίδεται με το ταχυδρομείο στη διεύθυνση που έχει δηλωθεί


Κλώντζα Ολγα
TO BHMA


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου