Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2018

Παλαιστίνιοι λιθοβόλησαν την οχηματοπομπή του πατριάρχη ΙεροσολύμωνΕκατοντάδες Χριστιανοί από τη Βηθλεέμ, τη Ναζαρέτ και άλλες πόλεις ακινητοποίησαν την αυτοκινητοπομπή και της επιτέθηκαν ως διαμαρτυρία για το ενδεχόμενο πώλησης μέρους της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας σε ισραηλινούς αγοραστές.

Επίθεση με πέτρες και μπουκάλια στην οχηματοπομπή του έλληνα πατριάρχη των Ιεροσολύμων Θεόφιλου Γ’ πραγματοποίησε ομάδα Παλαιστίνιων χριστιανών, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία Reuters και Associated Press, ως διαμαρτυρία για τη φημολογούμενη πρόθεση της Εκκλησίας να πουλήσει μέρος της μεγάλης ακίνητης περιουσίας της σε ισραηλινούς αγοραστές.

Εκατοντάδες διαδηλωτές από τη Βηθλεέμ, τη Ναζαρέτ και άλλες πόλεις ακινητοποίησαν την αυτοκινητοπομπή κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πατριάρχη στη Δυτική Όχθη.

Οι διαδηλωτές φώναζαν «προδότη, προδότη» και κατόρθωσαν να σπάσουν παράθυρα τριών αυτοκινήτων της οχηματοπομπής – όχι όμως του ΙΧ όπου επέβαινε ο πατριάρχης – προτού οι παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας κατορθώσουν να τους απωθήσουν.

Η ελληνορθόδοξη Εκκλησία είναι ένας από τους μεγαλύτερους γαιοκτήμονες στους ιερούς τόπους, όμως το τελευταίο διάστημα έχει προκαλέσει την ενόχληση της παλαιστινιακής κοινότητας λόγω διαρροών ότι προσπαθεί να πουλήσει μέρος της περιουσίας της σε ιδιώτες επενδυτές.

Πολλοί Παλαιστίνιοι θεωρούν την πώληση γης σε Ισραηλινούς ή εβραίους προδοσία.

Σύμφωνα με το Reuters, η Εκκλησία υποστηρίζει ότι οι πωλήσεις αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση χρεών που έχουν συσσωρευτεί σε βάθος χρόνου. Έως τώρα αξιοποιεί κάποια ακίνητά της με συμφωνίες μακροχρόνιας παραχώρησης.Πηγή: skai.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου