Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Ξέφραγο αμπέλι η Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Με κατσαβίδια οι επιθέσεις σε φοιτητές



Με ειδική ομάδα προσπαθεί να βάλει κάποια τάξη η ΕΛΑΣ - Δύο σεσημασμένοι ληστές είχαν γίνει φόβος και τρόμος το τελευταίο διάστημα.

Μια ειδική ομάδα της Αστυνομίας που έχει συσταθεί από τις αρχές του χρόνου, προσπαθεί να βάλει τάξη στην ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα που μαστίζει την πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Οι μυστικοί αστυνομικοί κατάφεραν να εξαρθρώσουν μια άγρια συμμορία που λήστευε φοιτητές και καθηγητές στη φοιτητική ζώνη του Ζωγράφου ενώ το επιχειρησιακό πλάνο που έχει εκπονηθεί θα βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή όλο το 24ωρο για τις επόμενες εβδομάδες. 

Πληροφορίες από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι οι περιπολίες των μυστικών αστυνομικών θα γίνονται στους χώρους της πανεπιστημιούπολης όχι όμως μέσα στα κτήρια όπου υπάρχει το άσυλο και απαιτείται ειδική άδεια για οποιαδήποτε αστυνομική επιχείρηση. Όπως ανέφερε στο prorothema.gr αστυνομικός της Ασφάλειας «αν για παράδειγμα διαπραχθεί μια ληστεία μέσα σε ένα κτήριο του πανεπιστημίου, η ειδική ομάδα θα επέμβει και θα προσπαθήσει να εντοπίσει τον δράστη την ώρα που βγαίνει από τη κτήριο κρατώντας τα κλοπιμαία ή το όπλο με το οποίο απείλησε το θύμα του. Επίσης γίνονται καθημερινά προληπτικοί έλεγχοι και όλα τα πλάνα θα στήνονται πάνω στις καταγγελίες και τις πληροφορίες που συγκεντρώνει η Αστυνομία».

  Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, και τους τελευταίους μήνες δείχνει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, είχαν γίνει επανειλημμένως καταγγελίες στην Αστυνομία όχι μόνο από φοιτητές και διερχόμενους πολίτες αλλά και καθηγητές. Η επιστολή που έστειλε ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ κ. Μάνος Στεφανίδης στον πρύτανη του πανεπιστημίου, αποτυπώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τα όσα θλιβερά συμβαίνουν καθημερινά στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και εκθέτουν την πανεπιστημιακή κοινότητα. «Η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Και η συγκάλυψη των αλλεπάλληλων κρουσμάτων βίας εξισούται με συνενοχή όλων ημών των εχόντων την ηθική αλλά και τη νομική ευθύνη. Πίσω από το αδειανό πουκάμισο ενός διάτρητου «ασύλου» ανεχόμαστε αποθρασυμένους εγκληματίες να ληστεύουν το ΑΤΜ του κτηρίου της Φιλοσοφικής υπό την απειλή περιστρόφου μπροστά στα μάτια έντρομων φοιτητών 8 το πρωί, ενώ όσοι αποχωρούν από τα μαθήματα στις 9 το βράδυ, μεταπτυχιακοί κυρίως φοιτητές και διδάσκοντες, οργανώνονται σε ομάδες για να καταφέρουν να φτάσουν μέσα στο απόλυτο σκοτάδι στα συχνά παραβιασμένα αυτοκίνητά τους. Επειδή, κ. Πρύτανι, όλη η πανεπιστημιούπολη παραμένει αφώτιστη εδώ και πολύ καιρό δημιουργώντας σκηνικό θρίλερ, ειδικά στις πιο απομακρυσμένες σχολές. Θυμάμαι επίσης το θλιβερό γεγονός που συνέβη προ χρόνων, όταν μια ομάδα πάλι οπλοφόρων με την απειλή περιστρόφου έβγαλαν τον τέως πρόεδρο του Φαρμακευτικού Τμήματος από το αυτοκίνητό του τον λήστευσαν και διέφυγαν με αυτό. Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο....» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Στεφανίδης και προσθέτει «δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες που κακοποιοί και περιπολικό της αστυνομίας αντάλλασσαν πυροβολισμούς έξω από τη νέα φοιτητική εστία εμπρός από το αμφιθέατρο του ΜΙΘΕ! Είναι κοινό μυστικό ότι ομάδες παραβατικών μπαινοβγαίνουν στην κεντρική φοιτητική εστία επί της οδού Ούλωφ Πάλμε, και μέσω αυτής έχουν διαρρήξει τρεις φορές το συστεγαζόμενο πανεπιστημιακό γυμναστήριο-κολυμβητήριο». Ενώ αναφερόμενος στους φύλακες επισημαίνει πως δεν είναι λίγες οι φορές που έρχονται αντιμέτωποι με τις λεγόμενες «μαφίες» που δρουν στους χώρους του πανεπιστημίου και έχουν ξυλοκοπηθεί άγρια. 

Σεσημασμένοι οι ληστές με τα κατσαβίδια και τους σουγιάδες 

Η ειδική ομάδα των αστυνομικών που το τελευταίο δεκαήμερο «σάρωνε» την πανεπιστημιούπολη κατάφερε να βάλει στο χέρι την ομάδα που λήστευε ανυποψίαστους πολίτες που κινούνταν εντός του χώρου της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου. Από τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει είχαν το προφίλ των δραστών καθώς όλες οι μαρτυρίες των θυμάτων και ο τρόπος έδειχναν συγκεκριμένα άτομα. 

Έτσι με οδηγό τις περιγραφές έστησαν καρτέρι και περίμεναν να ξαναχτυπήσουν. Το βράδυ της 26ης Ιανουαρίου, οι δράστες προσέγγισαν στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης 20χρονο αλλοδαπό και προσπάθησαν να τον ληστέψουν, όμως το θύμα αντιστάθηκε και άρχισε να φωνάζει. Οι αστυνομικοί της ειδικής ομάδας αμέσως έσπευσαν στο σημείο και μετά από καταδίωξη κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους περάσουν χειροπέδες.  

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες τις τελευταίες μέρες, μαζί με ένα ακόμη συνεργό τους που αναζητείται, εντόπιζαν τα θύματά τους εντός της Πανεπιστημιούπολης και είτε προφασιζόμενοι τους αστυνομικούς είτε αποσπώντας την προσοχή τους με διάφορα τεχνάσματα, τους ακινητοποιούσαν και  με τη απειλή αιχμηρού αντικειμένου τους αφαιρούσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα καθώς άλλα αντικείμενα. 

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σουγιάς, ένα κατσαβίδι, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ένα πορτοφόλι καθώς και άλλα κλεμμένα αντικείμενα. Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί έξι περιπτώσεις ληστειών και μία  απόπειρα στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, τα θύματα των οποίων αναγνώρισαν τους δράστες. Περαιτέρω, ο 34χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ληστείες και κλοπές, ενώ ο 36χρονος για κλοπές, ναρκωτικά και παράνομα παίγνια. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται. 



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου