Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ανιστόρητους τους Έλληνες που θέλουν αποκλειστικά την Μακεδονία



Νομίζει ότι μπορεί να παραδώσει μαθήματα ιστορίας ο Αλέξης Τσίπρας προκαλώντας του Έλληνες λέγοντας τους ανιστόρητους.

Στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας μας έδειξε τις προθέσεις του για την ονομασία.

«Μακεδονικό έθνος δεν υπήρξε ποτέ στους αρχαίους χρόνους, όπως δεν υπήρξε και έθνος Αθηναίων ή Σπαρτιατών» τόνισε στην συνέντευξη του ο Αλέξης Τσίπρας. Και αφού κάνει μια αναδρομή στην ιστορία της Μακεδονίας που επί Μεγάλου Αλεξάνδρου διαβάζοντας όσα του έγραψαν οι συνεργάτες του «επεκτάθηκε πολύ ευρύτερα από τον σημερινό γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας», και χαρακτηρίζει ανιστόρητους όσους Έλληνες επιμένουν στην… αποκλειστικότητα της Μακεδονίας.

«Είναι απολύτως ανιστόρητο και παράλογο κάποιοι να ζητούν την αποκλειστικότητα της Μακεδονίας, και μάλιστα με την έννοια του εθνοτικού προσδιορισμού. Δεν είναι παράλογο, όμως, να εμπεριέχεται ο όρος «Μακεδονία» σε μία σύνθετη ονομασία, είτε με γεωγραφικό είτε με χρονικό προσδιορισμό, έναντι όλων, έτσι ώστε να γίνεται απολύτως σαφές ότι κανείς δεν διεκδικεί εδάφη ή ιστορία άλλων λαών» είπε προκαλώντας ακόμα μία φορά ο Αλέξης Τσίπρας.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου