Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Φάλαινα σώζει ανυποψίαστη δύτρια από τα δόντια καρχαρία! Video



Μια φάλαινα φαίνεται να σπρώχνει μακριά μια δύτρια για να την προστατέψει από έναν καρχαρία τίγρη.

Η 63χρονη βιολόγος Ναν Χάουζερ κολυμπούσε στα ανοικτά των ακτών του Ραροτόνγκα, στα νησιά Κουκ, όταν το γιγαντιαίο πλάσμα απέτρεψε μια θανατηφόρα επίθεση εναντίον της, όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσίευσε ο Independent.

Η βιολόγος υποστήριξε ότι το περιστατικό μπορεί να είναι απόδειξη της διαισθητικής φύσης της φάλαινας για την προστασία άλλων ειδών, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων. Πιστεύει ότι αυτό δεν έχει καταγραφεί ποτέ ξανά με κάμερα και ότι είναι το πρώτο ντοκουμέντο, στο οποίο μια φάλαινα προστατεύει άνθρωπο από καρχαρία.

Η φάλαινα έσπρωχνε την 63χρονη για περίπου δέκα λεπτά. Τότε, η βιολόγος συνειδητοποίησε ότι ένας καρχαρίας τίγρης βρισκόταν κοντά της και ότι η φάλαινα την απομάκρυνε από αυτόν. Στην αρχή, η επιστήμονας νόμιζε ότι ήταν κάποια άλλη φάλαινα, αλλά μετά είδε την κίνηση της ουράς του θηλαστικού η οποία κινούνταν πλάγια κι όχι πάνω-κάτω.

«Έχω περάσει τα τελευταία 28 χρόνια προστατεύοντας τις φάλαινες και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είχα καταλάβει ότι εκείνες με προστάτευαν», δήλωσε η 63χρονη.



Πηγή : topontiki.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου