Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Χωρίς καθαρίστριες ο ΕΦΚΑ: Κατάληψη από συνδικαλιστές στο κεντρικό κτίριο του Φορέα



Η κατάληψη  έχει ξεκίνησε σήμερα 7 το πρωί και στόχο έχει να αναδειχθεί το μείζον θέμα υγιεινής που βιώνουν όσοι εργάζονται στον ΕΦΚΑ. 

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για καταστάσεις που «δεν έχουν προηγούμενο».

Η τοποθέτηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) :

«Από την αρχή του νέου έτους ο ΕΦΚΑ αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί και να διεκπεραιώσει ακόμη και στοιχειώδεις λειτουργίες, όπως τη διευθέτηση του ζητήματος της καθαριότητας των εργασιακών χώρων μέσω της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών. Από τις 2 Ιανουαρίου 2018 μόλις 86 συναδέλφισσες και συνάδελφοι ΥΕ καθαρισμού, κάποιοι από τους οποίους ακόμη και 2ωρης απασχόλησης, έχουν αναλάβει τον εκ περιτροπής καθαρισμό των κτιρίων του Οργανισμού σε ολόκληρη τη χώρα, έργο το οποίο όπως είναι αυτονόητο αδυνατούν αντικειμενικά να φέρουν σε πέρας, παρότι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό ακόμη και πέραν του κανονικού τους ωραρίου. Η κατάσταση υγιεινής στους χώρους εργασίας να είναι άθλια, απαράδεκτη αλλά και επικίνδυνη για την υγεία των εργαζόμενων, ενώ η αντιμετώπιση και τα σχόλια από το συναλλασσόμενο κοινό κάθε άλλο παρά κολακευτικά είναι για τη συνολική εικόνα του Οργανισμού. Το πρόβλημα βέβαια είναι εντονότερο στις περιφερειακές υπηρεσίες των πρώην Ταμείων, αφού στο κεντρικό κτήριο Διοίκησης φρόντισαν να υπάρχει κατά προτεραιότητα καθημερινός καθαρισμός, ενώ και τα κτήρια των υπόλοιπων επιτελικών υπηρεσιών καλύπτονται σε ικανοποιητικό βαθμό».

Το θέμα τέθηκε από εκπρόσωπο των εργαζομένων στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΦΚΑ την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου. Εκεί δόθηκε η απάντηση ότι, έως ότου ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, όλες οι Διευθύνσεις του ΕΦΚΑ θα λάβουν το ποσό των 3.000 ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα την κατάσταση. Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι αυτό βέβαια δεν συνέβη και στην επόμενη συνεδρίαση όπου ο εκπρόσωπός μας επανέφερε το ζήτημα, έλαβε τη διαβεβαίωση πως αυτό θα συμβεί την εβδομάδα που διανύουμε, χωρίς βέβαια μέχρι σήμερα να έχει γίνει πράξη. Όσο για το διαγωνισμό ειπώθηκε ότι στην καλύτερη περίπτωση θα έχει ολοκληρωθεί το Πάσχα… και βλέπουμε!»




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου