Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Παυλόπουλος: Δείχνουμε το σωστό στους γείτονες όταν παρεκτρέπονται



Μια έμμεση απάντηση στο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με την Τουρκία, λόγω της παροχής ασύλου στον έναν από τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν τον Ιούλιο του 2016, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο με εκπροσώπους της πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας της χώρας για τις ευχές για το νέο έτος: «Ο ρόλος μας είναι ιστορικός ακόμα και στους γείτονές μας. Όταν παρεκτρέπονται οφείλουμε να τους δείχνουμε τον σωστό δρόμο».

Δεν διακατεχόμαστε από καμιά αλαζονεία, δεν υπερτιμούμε τις δυνάμεις μας, ούτε πρόκειται να τις υποτιμήσουμε, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τους δημοσιογράφους που κάλυπταν την εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο. 

«Ο ρόλος μας είναι ιστορικός ακόμα και στους γείτονές μας. Όταν παρεκτρέπονται οφείλουμε να τους δείχνουμε τον σωστό δρόμο» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και υπογράμμισε: «Η εκτίμηση στη χώρα είναι μεγάλη, όταν χρειαστεί είμαστε ενωμένοι και δυνατοί, και θα το δείξουμε».

Απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της Κοπτικής Εκκλησίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. 

Από τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, ζήτησε να μεταφέρει την αγάπη του και τις ευχές του και ευχήθηκε «καλή δύναμη σ' αυτό που κάνετε», ενώ στον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Βασίλειο Καπέλιο έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια «για όλα αυτά που κάνετε».

«Χίλια ευχαριστώ για την αποστολή της Εκκλησίας»

«Χίλια ευχαριστώ για την αποστολή της Εκκλησίας» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον χαιρετισμό του στην κοπή της πίττας της Προεδρικής Φρουράς, απευθυνόμενος προς τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Δεν είναι μόνο η προσφορά της σ' αυτήν την κρίση. Είναι και η προσφορά της χριστιανικής παράδοσης στον Πολιτισμό μας, στον ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Δεν ξεχνάμε ότι αυτό το τμήμα του ευρωπαϊκού Πολιτισμού που οφείλεται στην χριστιανική παράδοση είναι εκείνο που εμπνέει και την Ευρώπη για να διαμορφώσει τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει σ' ολόκληρη την υφήλιο. Τον ρόλο ο οποίος σημαίνει την εμπέδωση των βασικών αρχών της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και, ιδίως, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης» κατέληξε ο Προκόπης Παυλόπουλος.



Πηγή : in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου