Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Ν. Αναστασιάδης: Αν ξεπεραστεί ο αλυτρωτισμός στο σκοπιανό Σύνταγμα, ας λέγονται και Βόρεια Ελλάδα



Την ανάγκη αλλαγής του συντάγματος των Σκοπίων, υπογράμμισε, σε συνέντευξή του στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το όνομα της γειτονικής,  χώρας.

«Το όνομα δεν έχει σημασία. Δεν θα είχα αντίρρηση, αν ήθελαν να λέγονται και Βόρεια Ελλάδα, αρκεί να διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα και να εξευρεθεί ο τρόπος να ξεπεραστούν οι πρόνοιες του Συντάγματος των Σκοπίων, που μιλούν για αλυτρωτισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το sigmalive.com.

«Είναι το όνομα που έχει σημασία ή η ταυτότητα του καθενός; Διερωτώμαι γιατί να γίνεται καβγάς για ένα όνομα, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος, τη δυνατότητα και τις προοπτικές της Ελλάδας, μέσα από επενδύσεις να ασκεί επιρροή και να ελέγχει ένα λιλιπούτειο γειτονικό κράτος. Γιατί η Ελλάδα να μην τα αξιοποιήσει όλα αυτά και να έχει έναν στενό συνεργάτη; Επειδή θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία; Μα φοβόμαστε αν ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ή όχι Έλληνας; Δεχόμαστε να μπούμε στο διάλογο της αμφισβήτησης ενός γεγονότος;», επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης και πρόσθεσε:

«Αν στη διαπραγμάτευση διαγραφούν τα άρθρα που μπορεί να παρενοχλούν ή να αποτελούν έστω απομακρυσμένη απειλή για την Ελλάδα, το όνομα, δεν έχει καμία σημασία, καθώς δεν θα χάσει ο ελληνισμός την ταυτότητά του».



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου