Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Νέα «βόμβα» Ζουράρι: Δεν ξέρω αν είμαι ακόμη στους ΑΝΕΛ



Στην ερώτηση εάν παραμένει στην Κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ ο Κώστας Ζουράρις απάντησε… πως δεν ξέρει.

Δεν τελειώνει το σίριαλ με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Ζουράρι, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας μετά τα πρωτοφανή σε ύφος σχόλια κατά των φιλάθλων Ολυμπιακού και Άρη σε ραδιοφωνική εκπομπή. 

Μετά την επιστολή παραίτησης που έστειλε προς τον πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την Κυριακή, το πρωί της Δευτέρας επανήλθε (ΑΝΤ1), αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο να μη συνεχίσει ως βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. 

Στην ερώτηση εάν παραμένει στην Κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ ο Κώστας Ζουράρις απάντησε… πως δεν ξέρει.

«Δεν έχω ιδέα, δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά και στην ερώτηση εάν θα παραμείνει βουλευτής, απάντησε με αρχαία ελληνικά, λέγοντας ουσιαστικά ότι το μέλλον είναι αβέβαιο.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι υπέβαλε την παραίτησή του γιατί «είναι ευγενής» και γιατί «δεν είναι όλοι Ζουράριδες», ενώ αποκάλυψε ότι διατηρεί την βουλευτική του έδρα, η οποία είναι προσωπική όπως είπε, αλλά ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα παραμείνει μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ή όχι.  

Ο κύριος Ζουράρις εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του Ant1 φορώντας μπλουζάκι με το σύνθημα «έρχομαι από μακριά και πάω μακρύτερα», ενώ εμφανίστηκε να επιμένει σε όσα έχει δηλώσει κατά την διάρκεια της θητείας του και τα οποία έχουν προκαλέσει σάλο, όπως οι δηλώσεις του για το «αν χάσουμε 18 νησιά» ή για τους μαθητές που «στις εκδρομές πηγαίνουν στα μπουρδέλα».

Δήλωσε επίσης ότι σήμερα θα ψηφίσει «ναι» στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο και ότι είναι υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Σχολιάζοντας το γηπεδικό σύνθημα που είπε στο ραδιόφωνο, επανέλαβε ότι πρόκειται για «αριστοφανικό αριστούργημα» και «παιδεία» το «βουντού - βουντού».

Η ...απίθανη επιστολή παραίτησης 
Το σύνηθες γλωσσολογικό του ύφος ακολουθεί και στη επιστολή  αναγκαστικής παραίτησή του,  που έστειλε ο Κ. Ζουράρις στον πρωθυπουργό και την  Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης. 

«Ερίδματε (σ.σ. καλοδομημένε) πρωθυπουργέ και σύντροφε υποβάλλω σήμερα 14.1.2018 την από την θέση του υφυπουργού επί της παιδείας παραίτησίν μου, η οποία διευκολύνει, ως εικός την κυβερνητική αλληλεγγύη και, συνάμφω το πολιτικό μου αυτεξούσιον.  Μετά της προσηκούσης τιμής, Κώστας Γ. Ζουράρις» αναφέρει στην επιστολή του ο υφυπουργός Παιδείας  σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ζουράρις παραμένει υφυπουργός τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Δευτέρας και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, οπότε και αναμένεται η αντικατάστασή του.

Τι προηγήθηκε - οι αντιδράσεις
Η παραίτηση-καρατόμηση Ζουράρι επήλθε μετά το σάλο και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι προσβλητικές του αναφορές στους οπαδούς του Ολυμπιακού και του Αρη σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης. Το θέμα σήκωσε πρωί πρωί ο βουλευτής Πειραιά των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος ζητώντας την κεφαλί επί πίνακι του κ. Ζουράρι.

Η σκυτάλη πέρασε στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ που πληροφορήθηκε ότι τα γραφεία της Θεσσαλονίκης είχαν κατακλυστεί από υβριστικά e. mail για το κόμμα και τον συνεργαζόμενο κ. Ζουράρι. Ετσι ο Πάνος Καμμένος τηλεφώνησε στον Κώστα Ζουράρι και του ζήτησε να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας.

Για να διασφαλίσει την έκβαση της υπόθεσης ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μίλησε και με τον πρωθυπουργό θέτοντας θέμα αποπομπής του υφυπουργού αν δεν παραιτηθεί. Τελικώς το θέμα διευθετήθηκε με την «αναγκαστική παραίτηση» του κ. Ζουράρι. 

Οι πρωτοφανείς δηλώσεις
Από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Metropolis 95.5 είπε παραφρασμένο με το δικό του λεξιλόγιο ένα γωστό υβριστικό σύνθημα των οπαδών του ΠΑΟΚ που αφορά τον Ολυμπιακό.

«Βουντού, βουντού, βουντού και μια καρφίτσα μαύρη, στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου συστήματος καθίσανε 10.000 γαύροι…», αναφώνησε πολλές φορές ο κ. Ζουράρις χωρίς ίχνος ντροπής όπως μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό απόσπασμα (η αναφορά στον Ολυμπιακό ξεκινά στο 28’30» και κορυφώνεται ένα λεπτό αργότερα).

Ωστόσο ο  Ζουράρις δεν έμεινε εκεί, καθώς σε ερώτηση του παρουσιαστή απάντησε με το εξής εκπληκτικό: «Ποιος τον γ@μ@ει τον Άρη;».

Δ.Καμμένος: 'Η θα του βάλουν μυαλό ή θα φύγει από την κυβέρνηση
Οι δηλώσεις αυτές του υφυπουργού προκάλεσαν την εντονότατη αντίδραση του Δημήτρη Καμμένου ο οποίος ερωτηθείς σήμερα το πρωί καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή για το θέμα απάντησε πως « η ο Ζουράρις ή εγώ», βάζοντας έτσι «φωτιά» στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

«Ή θα του βάλουν μυαλό ή να φύγει από την κυβέρνηση. Δεν θα ανεχθούμε δεύτερη προσβολή από τον
Ζουράρι για τους οπαδούς των δύο ομάδων. Είναι διχαστικές δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα» τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Ή ο Δημήτρης Καμμένος ή ο Ζουράρις. Να παρθούν αποφάσεις σήμερα. Ας αποφασίσει ο πρωθυπουργός και ο Πάνος Καμμένος» επέμεινε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Δεν χωράει ούτε το «ποιητική αδεία». Θα πρέπει να γίνει σοβαρή συζήτηση πλέον. Υπάρχει σοβαρό ζήτημα, εγώ δεν ξανακάνω πίσω. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με προσβάλει επί προσωπικού» κατέληξε ο Δημήτρης Καμμένος.

Αποδοκιμασία και από τη συντονιστική των ΑΝΕΛ Θεσσαλονίκης
Με ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή των ΑΝΕΛ Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε ανεπίτρεπτα τα όσα είπε ο Υφυπουργός Παιδείας τα οποία προσεγγίζουν τον τυφλό οπαδισμό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή το σημερινό σχόλιο του Υφυπουργού Παιδείας κ. Κώστα Ζουράρι, σε ραδιοφωνική εκπομπή, το οποίο προσβάλλει βαθύτατα το ιστορικό σωματείο του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Θεωρούμε τέτοιες δηλώσεις ανεπίτρεπτες, άστοχες και προσβλητικές. Δηλώνουμε ότι είναι εκτός των δικών μας “πιστεύω” και σε καμία περίπτωση δεν τις υιοθετούμε.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σεβόμαστε και αγκαλιάζουμε με τον ίδιο τρόπο όλες τις ομάδες και όσους πιστεύουν στο “ευ αγωνίζεσθαι”. Δεν ενστερνιζόμαστε δηλώσεις και κινήσεις που εκφεύγουν των ορίων του φιλάθλου πνεύματος και προσεγγίζουν τον τυφλό οπαδισμό.

ΝΔ: Το πρόβλημα δεν ειναι ο Ζουράρις αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν
 «Με τις τελευταίες δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις έγινε πια το σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της κυβέρνησης. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Ζουράρις, αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της.

ΠΑΣΟΚ: Η όποια παραίτηση δεν σώζει ούτε τα προσχήματα
«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ζουράρις, όπως και άλλα στελέχη των ΑΝΕΛ, με τις δημόσιες παρεμβάσεις τους θίγουν μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

«Η όποια παραίτηση δεν σώζει ούτε τα προσχήματα. Εξάλλου, η πολιτική ταύτιση  ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν χαλάει ούτε με βουντού», συμπλήρωσε ο κ. Χρηστίδη



Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου