Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Νέο σκάνδαλο! Με τροπολογία στο παρά 5' εξαίρεσαν τα μέλη του ΤΧΣ από την υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες


Την αποκάλυψη έκανε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, καταγγέλλοντας ότι την ώρα που η κυβέρνηση ζητά από τους δικαστές να έχουν δημόσια Πόθεν Έσχες, προωθεί ρύθμιση εξαίρεσης των μελών του ΤΧΣ. «Είναι ντροπή για το Κοινοβούλιο».

«Λίγο πριν κλείσει η συνεδρίαση , ο κ Τσακαλώτος με νομοτεχνική βελτίωση εξαιρεί τα μέλη του ΤΧΣ από την υποβολή δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Έχουν κάτι να φοβηθούν κ τους καλύπτει η κυβέρνηση; ΝΤΡΟΠΗ!» έγραψε σε ανάρτηση του ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

Την βελτίωση σκάνδαλο που κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο άρθρο 380 του πολυνομοσχεδίου έγινε από τον υπ. Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και στην αρχή το νομοσχέδιο είχε κατατεθεί με το όρο ότι ορίζονταν ότι έχουν υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες έχουν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Υπερταμείου, των οργάνων διοίκησης των θυγατρικών του εταιρειών κλπ, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα μέλη της Διοίκησης του ΤΧΣ. 
Ξαφνικά άλλαξε αυτό και εξαιρούνται, τα στελέχη του ΤΧΣ. «Στην παρ. 15 του άρθρου 380 η φράση “των άμεσων θυγατρικών της” αντικαθίσταται με τη φράση “των άμεσων θυγατρικών της πλην του ΤΧΣ”».







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου