Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Γαβρόγλου: Τον Ιούνιο του 2020 το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ,ΤΕΙ



 Τον Ιούνιο του 2020 θα ξεκινήσει το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, σύμφωνα με τον υπουργο Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Ο κ. Γαβρόγλου μίλησε για το νέο σύστημα εισαγωγής στην ΕΡΤ και έκανε σαφές ότι θα δίνεται περισσότερο βάρος στον βαθμό του απολυτηρίου ενώ σημείωσε πως φέτος οι μαθητές θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση που υπεγράφη το Μάρτιο του 2017, η οποία απαγορεύει τις εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό που εντάσσονται στο πλαίσιο προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, πολιτιστικών ή περιβαλλοντικών, ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι δεν απαγορεύεται καμία εκδρομή, αλλά θα πρέπει να υπάρχει σωστή οργάνωση με επίκεντρο πολιτιστικά και εκπαιδευτικά στοιχεία.

Μεταξύ άλλων ο κ. Γαβρόγλου μίλησε και για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Όπως είπε πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα που αποσκοπεί να επιχειρηθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας ενώ έκανε λόγο για «ενδιαφέρουσες συνέργειες τμημάτων των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια».

Τέλος, σχολιάζοντας τη  στάση της Εκκλησίας για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ  υπογράμμισε  πως είναι πλέον ξεκάθαροι οι διακριτοί ρόλοι Κράτους - Εκκλησίας.



ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου