Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Από σήμερα θα υπάρχει αίθουσα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο



Σήμερα, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, στις 14:00 ώρα Ελλάδος πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» που αναγράφεται σε μαρμάρινη πλακέτα. 

Πρόκειται για μια εξόχως τιμητική εκδήλωση για την χώρα μας, και για τον αείμνηστο ηγέτη Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνωρίζει την ανεκτίμητη συνεισφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Στην τιμητική πλακέτα αναγράφεται:

«Xρωστάμε σ´όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθουν, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί». Η Λειτουργία δεν Τέλειωσε, Κωστής Παλαμάς

«Το χαρακτηριστικό της αλήθειας είναι η έλλειψη αυταρέσκειας» Βίκτωρ Ουγκό

«Γιατί θες περί άλλα να τυρβάζεις; Κοίτα, την ευτυχία δίπλα σου θα βρεις. Μάθε πώς την ευτυχία να αρπάζεις, Γιατί είναι πάντα σε απόσταση αφής» Ανάμνηση, Γιόχαν Βόλφγκαν Γκαίτε



Ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. προς τον ΥΠΟΙΚ κ. Ε. Τσακαλώτο για τον παράνομο τζόγο



Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο κατέθεσαν σήμερα Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, 14 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία ζητούν ενημέρωση για το πως η Κυβέρνηση προτίθεται να αντιμετωπίσει τον παράνομο τζόγο και την απώλεια εσόδων που προκύπτει από αυτόν.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν απαντήσεις από τον Υπουργό Οικονομικών στις εξής ερωτήσεις:

1. Ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης για το θέμα του παράνομου τζόγου και της προστασίας των παικτών με βάση και τον πρόσφατο κανονισμό της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ);

2. Τι σκοπεύει να κάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της σημαντικής απώλειας εσόδων που επιφέρει η ύπαρξη του παράνομου τζόγου για το Κράτος;

3. Πόσοι φορολογικοί έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί στις εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος, σε ποιο στάδιο βρίσκονται και πόσα έσοδα έχουν εισπραχθεί;

4. Υπάρχουν ιδιοκτήτες ή μέτοχοι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του διαδικτυακού στοιχηματισμού και έχουν εκκρεμότητες με τις φορολογικές αρχές; Υπάρχουν τέτοιοι ιδιοκτήτες οι οποίοι να δραστηριοποιούνται και στον χώρο της ενημέρωσης; Αν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο φορολογικός έλεγχός τους; Έχουν γίνει καταλογισμοί και έχουν πληρωθεί τα πρόστιμα;

Ακολουθεί η επερώτηση των Βουλευτών: 

ΕΡΩΤΗΣΗ 


ΠΡΟΣ: Υπουργό Οικονομικών, κον Ευκλείδη Τσακαλώτο

ΘΕΜΑ: Πως προτίθεται η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τον παράνομο τζόγο και την απώλεια εσόδων από αυτόν;

Η συνολική ρύθμιση της αγοράς των τυχερών παιγνίων είναι εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα για την Ελληνική κοινωνία και την οικονομία και προϋποθέτει αυστηρό και πλήρες κανονιστικό και εποπτικό πλαίσιο.
Με το Ν. 4002/2011, επιχειρήθηκε η ρύθμιση αυτής της αγοράς, ώστε οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο να μην λειτουργούν χωρίς έλεγχο.
Σύμφωνα με μελέτες και εκθέσεις, τα ποσά που διακινούνται παράνομα, κυρίως μέσω διαδικτυακών πλατφόρμων, εκτιμάται ότι ανέρχονται στα 1,5-2 δισ. ευρώ το χρόνο. 
Με δεδομένο μάλιστα ότι η φορολόγηση επιβάλλεται στα μεικτά κέρδη των παιγνίων (Gross Gaming Revenues-GGRs), τα φορολογικά οφέλη που θα προκύψουν για το Ελληνικό Δημόσιο, αν αντιμετωπιστεί ο παράνομος τζόγος, θα είναι σημαντικά, της τάξεως – σύμφωνα με εκτιμήσεις – των 400-600 εκατ. ευρώ κατ’ έτος. 
Την εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνει και η επίσημη ανακοίνωση της ΕΕΕΠ (Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων) τον Μάιο του 2016, στην οποία αναδεικνύεται η πληθώρα νέων, παράνομων ιστότοπων τυχερών παιχνιδιών που λειτουργούν στην χώρα μας. 
Εξέλιξη που η ίδια Επιτροπή θα όφειλε να αποτρέπει, αλλά, όπως αποδεικνύεται, δεν έχει λάβει κανένα δραστικό μέτρο πάταξης του φαινομένου. 

Πρόσφατα προαναγγέλθηκαν άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων από τον Υπουργό Οικονομικών, τις οποίες και αναμένουμε.
Όμως, εγείρονται απορίες και ερωτηματικά από την επί μακρόν αδράνεια της Κυβέρνησης να διαμορφώσει το κατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσιο, και ενώ το πρόβλημα του παράνομου τζόγου διογκώνεται, ευνοώντας σύμφωνα με τον Προωθυπουργό ακόμα και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 
Απορίες που έρχονται να προστεθούν στην αδυναμία της Κυβέρνησης να περιορίσει την φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο, πεδία στα οποία οι επιδόσεις της είναι από ανύπαρκτες έως εξαιρετικά χαμηλές.
Την ίδια στιγμή, αποτελεί συνειδητή Κυβερνητική επιλογή η υπερφορολόγηση των έντιμων και συνεπών φορολογούμενων, όπως πρόσφατα παραδέχτηκε στη Βουλή το οικονομικό επιτελείο της.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται o  κ. Υπουργός:

1. Ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης για το θέμα του παράνομου τζόγου και της προστασίας των παικτών με βάση και τον πρόσφατο κανονισμό της ΕΕΕΠ;

2. Τι σκοπεύει να κάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της σημαντικής απώλειας εσόδων που επιφέρει η ύπαρξη του παράνομου τζόγου για το κράτος;

3. Πόσοι φορολογικοί έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί στις εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος, σε ποιο στάδιο βρίσκονται και πόσα έσοδα έχουν εισπραχθεί;

4. Υπάρχουν ιδιοκτήτες ή μέτοχοι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του διαδικτυακού στοιχηματισμού και έχουν εκκρεμότητες με τις φορολογικές αρχές; Υπάρχουν τέτοιοι ιδιοκτήτες οι οποίοι να δραστηριοποιούνται και στον χώρο της ενημέρωσης; Αν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο φορολογικός έλεγχός τους; Έχουν γίνει καταλογισμοί και έχουν πληρωθεί τα πρόστιμα;

Αθήνα, 29.11.2017

Οι Ερωτώντες Βουλευτές :

1. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
2. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
3. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
4. ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
5. ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΙΚOΛΑΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
7. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
8. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
9. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ)
10. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
11. ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
12. ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
13. ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
14. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΚΩΣΤΗΣ)



Αυξάνεται ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Ευρώπης


Το ποσοστό των μουσουλμάνων στον ευρωπαϊκό πληθυσμό μπορεί να φθάσει από το 7,4% έως το 14% έως το 2050, έναντι 4,9% το 2016, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Pew που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη και διενεργήθηκε στη βάση τριών σεναρίων μετανάστευσης: μηδενική, μεσαία και ισχυρή.

Το ανεξάρτητο αμερικανικό ινστιτούτο δημοσίευσε τις προβολές του για μια περιοχή που περιλαμβάνει τις 28 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (της Βρετανίας περιλαμβανομένης) αλλά και τη Νορβηγία και την Ελβετία.

Τρία σενάρια για τη μεταναστευτική ροή εξετάστηκαν από το Pew, το οποίο εκτιμά πως το ποσοστό των μουσουλμάνων μεταξύ των μεταναστών που έφθασαν στην Ευρώπη από το 2010 έως το 2016 ανέρχεται στο 53%.

Στο πρώτο (μηδενική μετανάστευση), που υποθέτει μια άμεση και μόνιμη διακοπή της μετανάστευσης, ακόμη και της τακτικής, προς τις χώρες αυτές, προβλέπεται πως ο μουσουλμανικός πληθυσμός θα αυξηθεί από το 4,9% στα μέσα του 2016 στο 7,4% των κατοίκων των χωρών αυτών το 2050. Το Pew εξηγεί αυτή την εξέλιξη από το γεγονός πως «οι μουσουλμάνοι είναι πιο νέοι (13 ετών κατά μέσο όρο) και έχουν υψηλότερο δείκτη γεννητικότητας (περίπου ένα παιδί παραπάνω ανά γυναίκα) σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους».

Tο δεύτερο σενάριο (μεσαία μετανάστευση) βασίζεται στη συνέχιση της νόμιμης μετανάστευσης που καταγράφεται στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια αλλά προϋποθέτει ότι θα σταματήσει η άφιξη μεταναστών που ζητούν άσυλο στην Ευρώπη. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, οι μουσουλμάνοι θα αποτελούν το 11,2% του ευρωπαϊκού πληθυσμού το 2050.

Τέλος, το τρίτο σενάριο (ισχυρή μετανάστευση) προβλέπει πως η πολύ σημαντική αύξηση των εκτοπισμένων που παρατηρήθηκε το 2014-2016 συνεχίζεται με αυτό τον ρυθμό έως το 2050, με αποτέλεσμα το ποσοστό των μουσουλμάνων πολιτών να φθάσει το 14% του ευρωπαϊκού πληθυσμού. Ένα ποσοστό που είναι σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερο από το σημερινό, αλλά «σημαντικά μικρότερο» εκείνο των χριστιανών και των «άθρησκων» μαζί, σημειώνει το ινστιτούτο.

Οι μουσουλμάνοι της Γαλλίας, που εκτιμώνται από το Pew σε 5,7 εκατομμύρια το 2016 (8,8% του πληθυσμού), θα συνεχίσουν να αποτελούν την πρώτη μουσουλμανική κοινότητα της Ευρώπης με την υπόθεση της «μηδενικής μετανάστευσης» (8,6 εκατομμύρια, 12,7%). Θα είναι 12,6 εκατομμύρια (17,4%) με το μεσαίο σενάριο και 13,2 εκατομμύρια (18%) με το σενάριο της ισχυρής μετανάστευσης.

Μόνο με αυτό τον τρόπο ο πληθυσμός των 30 χωρών (520,8 εκατομμύρια κάτοικοι το 2016) δεν θα μειωνόταν, σύμφωνα με το Pew: θα έφθανε τα 538,6 εκατομμύρια κατοίκους έναντι 516,9 εκατομμυρίων στην υπόθεση των μεσαίων ροών και 481,7 εκατομμυρίων στην υπόθεση της «μηδενικής μετανάστευσης».


ΤΑ ΝΕΑ


Τα πλαστά έγγραφα Καμμένου που παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία



Η Νέα Δημοκρατία διανέμει το υλικό  στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και από τους Τομεάρχες της Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδηκαι Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο. 
 
Στα συνημμένα είναι τα παρακάτω: 
 
1. Τη σύγκρισή των δύο Πιστοποιητικών Τελικού Χρήστη που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Καμμένος με μια αντίστοιχη σύμβαση διακρατικής συμφωνίας Σερβίας - Σαουδικής Αραβίας. Σε αυτήν αναδεικνύονται οι τουλάχιστον 10 διαφορές (σημειώνονται με κόκκινο) που αποδεικνύουν ότι τα έγγραφα Καμμένου δεν είναι γνήσια. Κατεβάστε εδώ
 
2. Το γνήσιο πιστοποιητικό της Σερβίας σας αποστέλλεται και σκέτο προς καλύτερη χρήση όπως και τα έγγραφα Καμμένου μαζί με τις δύο αιτήσεις χορήγησης σύμφωνης γνώμης για άδεια εξαγωγής του Βασ. Παπαδόπουλου προς το υπουργείο Αμύνης. Κατεβάστε εδώ.
 
3. Το άρθρο 9 του νόμου του 3978/2011 που απαγορεύει τους μεσάζοντες σε διακρατικές συμφωνίες, και το οποίο παραβίασε ο κ. Καμμένος.  Κατεβάστε εδώ. 


Ματαιώθηκαν δίκες στο Ειρηνοδικείο λόγω των χημικών



«Η κατάσταση σήμερα είναι τραγική. Χρειάζονται δυο ημέρες να καθαρίσει η σκόνη από τα χημικά» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος και Υποψήφιος για την προεδρεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, που βρίσκεται στο Ειρηνοδικείο.

Η εκτεταμένη χρήση χημικών που έπνιξε χθες στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν κατά τη διεξαγωγή πλειστηριασμών οδήγησε σήμερα σε ματαίωση πολλές από τις προγραμματισμένες δίκες, ενώ η διοίκηση του Ειρηνοδικείου θέτει θέματα ασφάλειας των δικαστικών λειτουργών αλλά και των εγκαταστάσεων από τέτοιου είδους βίαιες εκδηλώσεις.

Οι υπάλληλοι του Ειρηνοδικείου λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που επικρατούσε και σήμερα στους χώρους του δικαστηρίου αποφάσισαν αποχή από τα καθήκοντά τους εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την διαμαρτυρία τους.

"Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι ο χώρος των δικαστηρίων μετετράπη σε πεδίο μάχης με επακόλουθο να προκληθούν επισφαλείς συνθήκες για εργαζόμενους, δικηγόρους και πολίτες και καλούμε τους αρμόδιους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών που στεγάζονται στο κτίριο του Ειρηνοδικείου – Πταισματοδικείου Αθηνών", αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση τους οι δικαστικοί υπάλληλοι. 

«Η κατάσταση σήμερα είναι τραγική. Χρειάζονται δυο ημέρες να καθαρίσει η σκόνη από τα χημικά» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος και Υποψήφιος για την προεδρεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, που βρίσκεται στο Ειρηνοδικείο.

Παράλληλα σε όλη την επικράτεια οι πλειστηριασμοί που διενεργήθηκαν είναι πολύ λίγοι λόγω της παρατεινόμενης αποχής των συμβολαιογράφων σε πολλούς επαρχιακούς συλλόγους, ενώ στην Αθήνα συμβολαιογράφοι θέτουν θέματα για το σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, υπογραμμίζοντας δύο καίρια κατ΄ αυτούς ζητήματα.

Πρώτον ότι το εν λόγω σύστημα δεν έχει υπαχθεί, ως όφειλε, στην εποπτεία του υπουργείου Δικαιοσύνης η του υπουργείου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αλλά στην εποπτεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, και δεύτερον, ότι η υποδομή του ενδέχεται να μην αντέξει σε μαζικούς πλειστηριασμούς καθώς είναι βέβαιον πως δεν μπορεί στο εξής να γίνονται μόνον δύο πλειστηριασμοί ηλεκτρονικού τύπου κάθε εβδομάδα.

Πηγές από τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών εφαρμογών του συστήματος, το σύστημα έπεφτε όταν είχε να εκτελέσει πάνω από πέντε πλειστηριασμούς.

Πάντως χθες στην Αθήνα έγιναν κανονικά οι δύο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και επιπλέον πραγματοποιήθηκαν 20 από τους 29 που προγραμματίστηκαν να γίνουν με φυσική παρουσία συμβολαιογράφων στο Ειρηνοδικείο από τους οποίους οι 12 κατέληξαν σε πώληση των ακινήτων που βγήκαν στον πλειστηριασμό.



Πηγή: skai.gr 


Εγκρίθηκε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για εμπάργκο όπλων στη Σ. Αραβία



Με 539 ψήφους υπέρ, 13 κατά και 81 αποχές εγκρίθηκε κατά τη σημερινή Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ψήφισμα για την Υεμένη, το οποίο περιλαμβάνει το αίτημα επιβολής εμπάργκο όπλων της ΕΕ στη Σαουδική Αραβία. Η παράγραφος για το εμπάργκο εγκρίθηκε με 368 ψήφους υπέρ, 221 κατά και 43 αποχές. Ανάμεσα σε αυτούς που έδωσαν θετική ψήφο είναι οι Έλληνες ευρωβουλευτές Κωνταντίνα Κούνεβα (ΣΥΡΙΖΑ), Μανώλης Κεφαλογιάννης (ΝΔ) και Νίκος Χουντής (ΛΑΕ).

Συγκεκριμένα, οι ευρωβουλευτές καλούν την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι «να αναλάβει πρωτοβουλία, προκειμένου να επιβληθεί εμπάργκο όπλων της ΕΕ εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, λαμβανομένων υπόψη των σοβαρών καταγγελιών για παραβιάσεις, από τη Σαουδική Αραβία, του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στην Υεμένη και του γεγονότος ότι, κατά συνέπεια, η συνέχιση της χορήγησης αδειών για πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία θα οδηγούσε σε παραβίαση της κοινής θέσης 2008/944/ΚΕΠΠΑ του Συμβουλίου».

Η απόφαση έρχεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην εν εξελίξει αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τη συμφωνία πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία και την εμπλοκή μεσαζόντων σε αυτή. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης είχε, ακριβώς, επικαλεστεί ενδεχόμενη χρήση του υλικού εναντίον των κατοίκων της Υεμένης ως λόγο ακύρωσης της σύμβασης, κάτι που - ενδεχομένως - θα διευκόλυνε την κυβέρνηση να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται εξαιτίας των χειρισμών του Υπουργού Άμυνας. 

Χθες, πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κινηθεί εντός του πλαισίου των επιταγών και των κατευθυντήριων γραμμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δεν διαφαίνεται, ωστόσο, κυβερνητική πρόθεση να κινηθεί στην κατεύθυνση ακύρωσης της συμφωνίας με δική της πρωτοβουλία, παρά την πίεση που ασκείται από κυβερνητικούς βουλευτές και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, όπως ανέφερε κυβερνητική πηγή, η πώληση πυρομαχικών δεν θα μπορούσε παρά να αφορά χώρες που εμπλέκονται σε κάποια εμπόλεμη σύρραξη και η εναλλακτική για την Ελλάδα θα ήταν να κρατήσει τα εν λόγω πυρομαχικά μέχρι αυτά να καταστούν ακατάλληλα προς χρήση και να απολέσει το αντίτιμο της πώλησής τους.


Καθημερινή


Πλαστογραφία Καμμένου! Το θέμα είναι εξαπάτησε την αντιπολίτευση, την βουλή και τους Έλληνες εν γνώση του Αλέξη Τσίπρα;



Διαβάζουμε στο reader.gr και στο ρεπορτάζ του Γιώργου Ευγενίδη και αναρωτιόμαστε ότι και η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού; Η πλαστογραφία Καμμένου καραμπινάτο ποινικό αδίκημα ειδικά εάν πρόκειται για Εθνικά θέματα έγινε εν γνώση του Αλέξη Τσίπρας; Και εάν ναι ο Αλέξης Τσίπρας τι θα κάνει; Θα το ανεχτεί γιατί η ανηθικότητα είναι στο αίμα του; Αλλιώς εάν δεν ταίριαζαν με τον Καμμένο πώς θα συμπεθέριαζαν; 


Το ρεπορτάζ του reader.gr

Για χρήση «πλαστών εγγράφων» εκ μέρους του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου έκανε λόγο ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Μάλιστα, κάνει λόγο για «εργώδη προσπάθεια να συγκαλυφθεί ο ρόλος του κ. Παπαδόπουλου», τονίζοντας πως δεν αποδείχθηκε με το πιστοποιητικό τελικού χρήστη που κατέθεσε ο κ. Καμμένος η νόμιμη πληρεξουσιότητα του κ. Παπαδόπουλου.

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε στα πιστοποιητικά που κατέθεσε ο κ. Καμμένος η εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου αναφέρεται ως «εξαγωγική οντότητα» και όχι ως «πληρεξούσιος», διαχωρίζοντας την ιδιότητα που εμφανίζεται να έχει ο φερόμενος ως «μεσάζων». Ο κ. Βορίδης, μάλιστα, αναφέρθηκε και σε προβλήματα που έχουν τα πιστοποιητικά τελικού χρήστη, λέγοντας υπάρχει βεβαίωση γνησίου της υπογραφής από την πρεσβεία μας, η οποία βεβαιώνει ότι ο major general που υπογράφει, ο κ. Γιαχια Αμπτνουλάχ Αλ Ασερί υπογράφει το έγγραφο, πλην όμως η σφραγίδα που επικυρώνει το γνήσιο της υπογραφής αναγράφει Αμντουλάχ Σαϊντ Αλ Αγκάλι, δηλαδή το όνομα κάποιου άλλου.

«Αυτό το κατέθεσε ως έγκυρο έγγραφο που αποδεικνύει την πληρεξουσιότητα του Παπαδόπουλου ο ΥΕΘΑ στο Κοινοβούλιο», είπε ο κ. Βορίδης. «Φτάσαμε χθες το απόγευμα να μας πει ότι ο πληρεξούσιος έπαιρνε αμοιβές, γιατί είπε πως έκανε διάφορες δουλειές για τη Σαουδική Αραβία», προσέθεσε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, ενώ άφησε αιχμές και για το ενδεχόμενο δεύτερης σύμβασης, για άλλα όπλα, το οποίο πάντως ο κ. Καμμένος στον ΑΝΤ1 αρνήθηκε. «Πια έχει αποδειχθεί ότι ο κ. Παπαδόπουλος έπαιρνε αμοιβές, ο κ. Παπαδόπουλος καθόλου πληρεξούσιος δεν ήταν, ήταν ενδιάμεσος μεσάζων και ότι μετά βεβαιότητος ο νόμος έχει παραβιαστεί. Άρα, ο κ. Καμμένος έχει παραβεί τα καθήκοντά του. Ποιον ήθελε να ωφελήσει και ποιον να βλάψει, ενώ υπάρχει νόμος;», διερωτήθη ο κ. Βορίδης Μάλιστα, ο κ. Βορίδης έκανε λόγο για «τετελεσμένο αδίκημα» και κατηγόρησε τη Βουλή ως «Βουλή της συγκάλυψης που θέλει να καλύψει τις παρανομίες του κ. Καμμένου».

Ο κ. Βορίδης προειδοποίησε, πάντως, πως θα υπάρξει και άλλη σύνθεση του Κοινοβουλίου που θα ασχοληθεί με το ζήτημα, ενώ, σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Βορίδης εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι επιχείρησε να εμφανίσει σύνδεση της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι με τον κ. Σφακιανάκη που κατονόμασε ο πρωθυπουργός από τη Βουλή.» «Ο νόμος έχει παραβιαστεί, στη συμφωνία υπήρξε μεσάζων, έχουν γίνει προσπάθειες  παραπλάνησης του κοινοβουλίου, έχουν τελεστεί αδικήματα, πρέπει να ερευνηθεί η υπόθεση, δεν θα την αφήσουμε έτσι», κατέληξε ο κ. Βορίδης.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για «βεβαιότητα πως τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Καμμένος είναι πλαστά». «Όταν κάποιος δουλεύει για τη Σ/ Αραβία, εισάγει πολεμικό υλικό. Το να εμφανίζεται ως εξαγωγική οντότητα είναι παράδοξο», προσέθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ενώ με τη σειρά του προειδοποίησε πως οι ποινικές ευθύνες δεν παραγράφονται από  τη στιγμή που το ποινικό δίκαιο περιλαμβάνει την αρχή τέλεσης του αδικήματος.

Επανερχόμενος, δε, ο κ. Βορίδης στο θέμα του πιστοποιητικού τελικού χρήστη, τόνισε ότι αυτά που παρουσίασε ο κ. Καμμένος έχουν δέκα διαφορές σε σχέση με πιστοποιητικά που εκδίδει η Σαουδική Αραβία σε άλλες περιπτώσεις. «Εκτιμάμε ότι τα έγγραφα είναι μη γνήσια. Για να διαπιστωθεί ότι είναι πλαστά, πρέπει να δούμε πρωτότυπα», τόνισε ο κ. Βορίδης, προσθέτοντας ότι ο κ. Καμμένος κατέθεσε «ψευδοέγγραφα» για να παραπλανηθεί το Κοινοβούλιο ως προς το θέμα της εκπροσωπήσεως.


Β. Παπαδόπουλος για Καμμένο : «Το 1978 κατέβηκα στην Αθήνα με τον Ηλία Καμμένο και πήρα το πρώτο μου αυτοκίνητο»



Μετά τα όσα καινούργια έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο Πάνου Καμμένου και την εμφάνιση του Β. Παπαδόπουλου, σε μια δημοκρατική χώρα με πολιτικούς που έχουν ευθιξία και ηθική, όπως θα περίμεναν οι Έλληνες από τον Αλέξη Τσίπρα (λέμε τώρα πριν αποδειχθεί ποικιλοτρόπως η ανηθικότητα του) θα τον είχε παραιτήσει και θα τον έστελνε σπίτι του τον υπουργό εθνικής άμυνας. 

Είναι μεγάλο το βάρος της αλήθειας» ξεκίνησε να λέει ο Βασίλης Παπαδόπουλος στα Παραπολιτικά 90,1 και στον Γιώργο Τράγκα.

Επαναλαμβάνοντας συνεχώς την φράση «θα αντέξετε το βάρος της αλήθειας;» ο Βασίλης Παπαδόπουλος έκανε φοβερές αποκαλύψεις.

 «Δεν έχει σημασία αν έχεις δίκαιο, πρέπει να βρεις κι αυτόν που θα στο δώσει το δίκαιο», είπε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Παπαδόπουλος και είπε ότι θα εμφανίσει και ένα αποκαλυπτικό email που θα στείλει στον δημοσιογράφο, ενώ κατέληξε: «Σημασία έχει όμως, να μην αφήσουμε τους ψεύτες να προετοιμαστούν».

Ακούγοντας την λέξη «μεσάζοντας» ο κ. Παπαδόπουλος σχολίασε: «Ούτε σταρ είμαι, ούτε μεσάζων. Το καθεστώς μας επιτρέπει στους ανθρώπους να πουλάνε και να αγοράζουν».  

Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε αναφορές στις αιτιάσεις του Πάνου Καμμένου στον πατέρα του, Ηλία Παπαδόπουλο, αλλά και τις σχέσεις του με τον κ. Γρυλλάκη τις οποίες και επιβεβαίωσε δηλώνοντας ότι ήταν μαζί αλλά ήταν μαζί και με τον πατέρα του Πάνου Καμμένου λέγοντας με νόημα : «Το 1978 κατέβηκα στην Αθήνα με τον Ηλία Καμμένο και πήρα το πρώτο μου αυτοκίνητο».

«Εγώ δεν επιλέχθηκα τυχαία να κάνω μια εργασία, επιλέχθηκα γιατί είμαι επιχειρηματίας και για να εξυπηρετήσω κάποιον πελάτη» είπε ο κ. Παπαδόπουλος και οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Πάνου Καμμένου και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα είναι όπως και οι εξελίξεις ραγδαίες.


Κτηνωδία παλιάνθρωπου εκληματία στην Κρήτη που κρέμασε σκυλί από δέντρο




Το απάνθρωπο έγκλημα έγινε στην περιοχή του Θραψανού στο Ηράκλειο Κρήτης.

Αμέσως για το περιστατικό ενημερώθηκαν μέλη του Συλλόγου “Φίλοι των Ζώων” του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, τα οποία με τη σειρά τους κατήγγειλαν το περιστατικό στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.


Το συγκεκριμένο κτήμα βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού και έχουν διαπιστωθεί εκεί στο παρελθόν και άλλες κακοποιήσεις ζώων και εγκαταλείψεις κατοικίδιων, όπως αναφέρουν φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής.


Βορίδης: Σωρεία ψεμάτων ο Καμμένος - Πλαστά τα έγγραφα Καμμένου για Παπαδόπουλο




Για σωρεία ψεμάτων κατηγόρησε τον Πανό Καμμένο ο εκπρόσωπος της ΝΔ - Κατέθεσε αποδείξεις ότι τα έγγραφα που κατατέθηκαν στη Βουλή είναι αμφιβόλου γνησιότητας

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η έκτακτη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, με θέμα τις νέες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία στο οποίο εμπλέκεται ο κ. Πάνος Καμμένος. 

Για σωρεία ψεμάτων κατηγόρησε τον υπουργό Άμυνας Πανό Καμμένο, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, ο οποίος σε έκτακτη συνέντευξη τύπου κατέθεσε αποδείξεις ότι τα έγγραφα που κατατέθηκαν στην Βουλή από την Κυβέρνηση, τη Δευτέρα, είναι αμφιβόλου εγκυρότητας και γνησιότητας. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για γνήσιο υπογραφής σε έγγραφα, που δόθηκαν από την πρεσβεία,  άλλων ατόμων, υπονοώντας ότι δεν είναι γνήσια όσα έχουν παρουσιαστεί.


«Κάθε μέρα αποκαλύπτονται πράγματα για αυτή τη δυσώδη  υπόθεση, πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος, δεν θα την αφήσουμε έτσι», υπογράμμισε ο κ. Βορίδης. 
Όπως τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, έχει πλέον αποδειχθεί οτι ο κ. Παπαδόπουλος έπαιρνε αμοιβές και καθόλου πληρεξούσιος δεν ήταν, ήταν μεσάζοντας και εχει παραβιαστεί ο νόμος. Ανεφερε δε οτι εχουν ειπωθεί και ψέματα απο τον κ. Καμμένο για τον αν γνώριζε ή Οχι τον κ. Παπαδόπουλο.

«Ο κ. Καμένος εχει παραβιάσει τα καθήκοντα του», δήλωσε ο κ. Βορίδης και συμπλήρωσε ότι η ανάκριση αυτά πρέπει να τα δείξει, γιατί, όπως εξήγησε, ενώ υπάρχει νόμος τον παραβίασε. Ο κ. Βορίδης κατέθεσε κάποια ερώτημα, όπως γιατι χρησιμοποιεί ψευτοεγγραφα, γιατί λέει ψέματα στην επιτροπή της Βουλης;

«Είναι η Βουλή της συγκάλυψης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει  να καλύψει τον Καμμένο», είπε ο κ. Βορίδης και επανέλαβε ότι θα υπάρξει και άλλη Βουλή και θα φανούν στην πορεία της ανακριτικής διαδικασίας

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, εδώ γίνεται μια σκανδαλώδης απόπειρα συσκότισης   της κοινωνίας και έγινε απόπειρα να συνδεθεί η σύζυγος του πρόεδρου της ΝΔ κ. Μαρεβα με τον κ. Σφακιανακη, ο οποίος σύμφωνα με τον πρωθυπουργό ήταν ο... κακός μεσάζων σε σχέση με τον άλλο μεσάζοντα. 








Ελένη Στεργίου
Πηγή : protothema.gr


Εμφανίστηκε ο μεσάζων Παπαδόπουλος -Γνωρίζει την οικογένεια Καμμένου από το 1978



Ενας άνδρας που τηλεφώνησε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Γιώργο Τράγκα ισχυρίστηκε πως είναι ο φερόμενος ως μεσάζων στην υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, Βασίλης Παπαδόπουλος.

«Είναι μεγάλο το βάρος της αλήθειας». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε το κουβάρι των αποκαλύψεων ο φερόμενος ως μεσάζων στην υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος με δική του πρωτοβουλία θέλησε να έχει επαφή με τον Γιώργο Τράγκα και τα Παραπολιτικά 90,1.

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος, που εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που εκπροσώπησε την Σαουδική Αραβία, αλλά ωστόσο διαψεύστηκε ο ρόλος του από επίσημα έγγραφα της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας, μίλησε αποκλειστικά στον Γιώργο Τράγκα, με τον οποίο ήρθε σε επαφή ο ίδιος ο εμπλεκόμενος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης ο Γιώργος Τράγκας αναρωτήθηκε πολλές φορές για την ταυτότητα του ανθρώπου που στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής του γραμμής δήλωνε ότι είναι ο Βασίλης Παπαδόπουλος. 

Επαναλαμβάνοντας συνεχώς τη φράση «θα αντέξετε το βάρος της αλήθειας;», ο Βασίλης Παπαδόπουλος έκανε αποκαλύψεις στον Γιώργο Τράγκα που θα συζητηθούν. «Σας ακούω χρόνια. Μ’ αρέσουν κατά καιρούς οι απόψεις σας. Είστε μια φωνή της αλήθειας» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος απευθυνόμενος προς τον Γιώργο Τράγκα και δίνοντας παράλληλα την έγκρισή του στο να μεταδοθεί η συνέντευξή του στον αέρα του ραδιοφώνου.

«Δεν έχει σημασία αν έχεις δίκαιο, πρέπει να βρεις κι αυτόν που θα στο δώσει το δίκαιο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Παπαδόπουλος και υποσχέθηκε και ένα αποκαλυπτικό e-mail που θα στείλει στον δημοσιογράφο, ενώ κατέληξε: «Σημασία έχει, όμως, να μην αφήσουμε τους ψεύτες να προετοιμαστούν».

Ακούγοντας τη λέξη «μεσάζων» ο κ. Παπαδόπουλος σχολίασε: «Ούτε σταρ είμαι, ούτε μεσάζων. Το καθεστώς μας επιτρέπει στους ανθρώπους να πουλάνε και να αγοράζουν». 

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδόπουλος έκανε αναφορές στις αιτιάσεις του Πάνου Καμμένου στον πατέρα του, Ηλία Παπαδόπουλο, αλλά και τις σχέσεις του με τον κ. Γρυλλάκη, τις οποίες και επιβεβαίωσε δηλώνοντας ότι ήταν μαζί. Ωστόσο έκανε και περαιτέρω αποκαλύψεις όταν θυμήθηκε την αγορά του πρώτου του αυτοκινήτου: «Το 1978 κατέβηκα στην Αθήνα με τον Ηλία Καμμένο και πήρα το πρώτο μου αυτοκίνητο».

«Εγώ δεν επιλέχθηκα τυχαία να κάνω μια εργασία, επιλέχθηκα γιατί είμαι επιχειρηματίας και για να εξυπηρετήσω κάποιον πελάτη», είπε επίσης.

Ο κ. Παπαδόπουλος, τέλος, δεν έκρυψε και τη διάθεσή του να κάνει και προσωπικές εξομολογήσεις μιλώντας για την οικογένειά του: «Είμαι οικογενειάρχης, έχω τρία παιδιά και μια γυναίκα την οποία λατρεύω», είπε, ενώ συμπλήρωσε πως ο πατέρας του Ηλίας «έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών». 



Πηγή: iefimerida.gr 


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τιμά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη



Σήμερα, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, στις 14:00 ώρα Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας «Κωσταντίνος Μητσοτάκης». Πρόκειται για μια συμβολική, αλλά και εξόχως τιμητική εκδήλωση για την χώρα μας, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνωρίζει την ανεκτίμητη συνεισφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Antonio Tajani και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Manfred Weber θα μιλήσουν για το πολιτικό έργο και την πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Την τελετή θα κλείσει με μια σύντομη τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.


Ο κ. Tajani θα πραγματοποιήσει και τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής μαρμάρινης πλακέτας που θα κοσμεί την είσοδο της αίθουσας «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» και στην οποία θα αναγράφονται αποσπάσματα από έργα των Κωστή Παλαμά, Βίκτορος Ουγκό και Γιόχαν Βόλφγκαν Γκαίτε τα οποία συνήθιζε να επικαλείται ο πρώην Πρωθυπουργός.1

Στην εκδήλωση θα παρίστανται, εκτός από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η κυρία Αλεξάνδρα Μητσοτάκη - Gourdain, η κυρία Κατερίνα Μητσοτάκη - Μαυραγάνη, ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και μέλη του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Στην τιμητική πλακέτα αναγράφονται τα εξής:
«Xρωστάμε σ´όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθουν, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί». Η Λειτουργία δεν Τέλειωσε, Κωστής Παλαμάς
«Το χαρακτηριστικό της αλήθειας είναι η έλλειψη αυταρέσκειας» Βίκτωρ Ουγκό
«Γιατί θες περί άλλα να τυρβάζεις; Κοίτα, την ευτυχία δίπλα σου θα βρεις. Μάθε πώς την ευτυχία να αρπάζεις, Γιατί είναι πάντα σε απόσταση αφής» Ανάμνηση, Γιόχαν Βόλφγκαν Γκαίτε


Νέα εισβολή του Ρουβίκωνα στα κεντρικά της ΔΕΗ στην Αριστείδου



Εισβολή στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, επί της Αριστείδου 5 στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι οι αναρχικοί του «Ρουβίκωνα».

Είκοσι αναρχικοί ανεξέλεγκτοι εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία και κατάφεραν να φτάσουν ως τον πέμπτο όροφο, πέταξαν «τρικάκια», φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν χωρίς να προκαλέσουν ζημιές.

Ενημερώθηκε η αστυνομία για το συμβάν και διατάχθηκε έρευνα.



Δεν θα αποφύγει την δικαιοσύνη ο Δ. Τζανακόπουλος και δεν έχει βουλευτική ασυλία για να κρυφτεί



Πρωτοφανής άθλια επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης Δημήτρη Τζανακόπουλου στην σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβα Γκραμπόσκι.

Η επίθεση όπως έχει καταλάβει ο ελληνικός λαός γίνεται για να πετάξει η κυβέρνηση την συζήτηση των σκανδάλων και της ανεπάρκειας της αλλού, αλλά αντί να το καταφέρνει εξοργίζει περισσότερο τους πολίτες και τις ελληνίδες γυναίκες και συζύγους της χώρας.

Είναι βέβαιο ότι η Μαρένα Γκραμπόσκι θα κινηθεί νομικά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος που δεν απολαμβάνει ασυλία θα τεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η Νέα Δημοκρατία έκανε την παρακάτω δήλωση με αφορμή τις νέες συκοφαντίες του κ. Δημ. Τζανακόπουλου για το πόθεν έσχες της κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι, ενώ γνωρίζει, βέβαια, ότι υπάρχει τελεσίδικη απόφαση της βουλής :

«Είναι προφανής η προσπάθεια του κυβερνητικού συκοφάντη να απροσανατολίσει τη συζήτηση από το σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου. Η Κυβέρνηση, ωστόσο, δεν θα ξεφύγει από τα ερωτήματα που έχουν οι πολίτες: Ποιος έβαλε μεσάζοντα σε μια διακρατική συμφωνία και γιατί χάθηκαν 66 εκ. ευρώ από τις ένοπλες δυνάμεις και τη χώρα;».


Πανικός στο Κολωνάκι – Στο σκαμνί παρουσιαστές, ηθοποιοί, μοντέλα, και επιχειρηματίες για διακίνηση κοκαϊνης




 Η γνωστή ηθοποιός – sex symbol και ο επιχειρηματίας από τη Μύκονο - Ο παρουσιαστής της πρωινής εκπομπής και ο γιος της ηθοποιού - Οι παραγγελίες για... τραπέζι ή για... μπουκάλι και η διακίνηση κοκαϊνης - Το εστιατόριο – μπαρ στο Κολωνάκι και οι βόλτες στον περιφερειακό του Λυκαβηττού

Εκείνος, γνωστός επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης πασίγνωστου εστιατορίου – μπαρ στο Κολωνάκι. Εκείνη ηθοποιός, διάσημη και από τις γυναίκες που για δεκαετίες… αναστατώνουν με το πέρασμά τους. Ο γιος της ηθοποιούς, με καριέρα στον χώρο της εστίασης, αλλά και ο παρουσιαστής που “μπαίνει” καθημερινά στα σπίτια με την πρωινή εκπομπή… Μια μεγάλη παρέα που τους ενώνει η ίδια υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών. Η κοκαϊνη θα τους… καθίσει τελικά στο σκαμνί. Η υπόθεση αναστατώνει το Κολωνάκι.

Έκαναν κράτηση για τις… τουαλέτες!

Ήδη η… παρέα άρχισε να δρα από το 2013 όταν ο 53χρονος επιχειρηματίας μπήκε μέτοχος στο εστιατόριο -μπαρ του Κολωνακίου. Από τότε άρχισαν και οι περίεργες κρατήσεις στο μαγαζί. Πασίγνωστα άτομα από την εγχώρια σόου μπιζ άρχισαν να συρρέουν … αλλά όχι για το φαγητό. Οι περισσότεροι έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρουν για το υπόγειο, κοντά στις τουαλέτες.

Οι κρατήσεις ήταν άλλοτε για “ένα άτομο” ή “για τραπέζι”, πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν παραγγελία για “μπουκάλι”. Ανάλογα με την κράτηση ο ιδιοκτήτης καταλάβαινε και την ποσότητα κοκαϊνης που ήθελε ο κάθε πελάτης.

Οι πελάτες έφταναν στο εστιατόριο – μπαρ και το αλισβερίσι γινόταν στις τουαλέτες. Ο 53χρονος επιχειρηματίας ωστόσο δεν έκανε τη διακίνηση μόνο στο κατάστημα. Έκανε και… βόλτες. Με το αυτοκίνητο κινούνταν στα πέριξ του Κολωνακίου και παρέδιδε ναρκωτικά σε συγκεκριμένα σημεία.

Πασίγνωστος επιχειρηματίας από τη Μύκονο, σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” εμφανίζεται να παίρνει δυο φορές μικροποσότητα κοκαϊνης από τον 53χρονο επιχειρηματία. Στο βούλευμα που δένει το κύκλωμα εμφανίζεται και πασίγνωστος σεναριογράφος ο οποίος έχει καταθέσει ότι με τη μεσολάβηση γνωστής ηθοποιού είχε αγοράσει στην περιοχή του Λυκαβηττού κι εκείνος κοκαϊνη από τον 53χρονο.

Ο 53χρονος εμφανίζεται ως ο βασικός διακινητής, ωστόσο στο κύκλωμα φαίνεται ότι εμπλέκονται και οι συνέταιροί του στο μαγαζί. Ο 41χρονος επιχειρηματίας που έγινε γνωστός από τη μακροχρόνια σχέση του με ξανθιά παρουσιάστρια, ο παρουσιαστής της πρωινής εκπομπής, αλλά και η ηθοποιός που μαζί με τον γιο της που τον τελευταίο καιρό δραστηριοποιούνται στον χώρο του φαγητού…

Συνολικά στο σκαμνί αναμένεται να καθίσουν τον ερχόμενο Μάιο 27 άτομα, μερικοί εκ των οποίων αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.


Πηγή : newsit.gr


Ξύλο και χημικά στο Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς




Βίαια επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τις 16:00 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών επί της οδού Λουκάρεως ανάμεσα στα ΜΑΤ και σε κινήματα κατά των πλειστηριασμών, όταν ομάδα διαμαρτυρομένων επιχείρησε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθει στην αίθουσα του Δικαστηρίου σπρώχνοντας, κάνοντας χρήση πυροσβεστήρων κατά των αστυνομικών και φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν κάνοντας, μεταξύ άλλων, χρήση χημικών, με την ατμόσφαιρα στα δικαστήρια να γίνεται αποπνικτική, γεγονός που κατέστησε τη συνέχιση της διεξαγωγής των πλειστηριασμών αδύνατη. Ουσιαστικά στο Ειρηνοδικείο Αθηνών διεξήχθησαν την Τετάρτη το απόγευμα 12 από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς ακινήτων.




Μαρτυρίες για τραυματισμούς διαδηλωτών, ενώ ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας, λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με αναπνευστικά προβλήματα.

Στο χώρο του Ειρηνοδικείου με στόχο να ματαιώσουν τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς είχαν συγκεντρωθεί μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», της ΛΑΕ και του ΠΑΜΕ.


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες στο κτίριο του Ειρηνοδικείου στην οδό Λουκάρεως βρίσκονται τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες προσπαθούν να απωθήσουν το πλήθος, αποκλείοντας την αίθουσα του Δικαστηρίου, μετά και τις ρητές δεσμεύσεις που έλαβε η κυβέρνηση απέναντι στους συμβολαιογράφους για χρήση κάθε μέσου με σκοπό την απόλυτη προστασία τους.

Ακόμη υπενθυμίζεται ότι για σήμερα, Τετάρτη, ήταν προγραμματισμένοι 28 πλειστηριασμοί ακινήτων, ενώ το πρωί διεξήχθη χωρίς προβλήματα ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ακινήτων.

Λαφαζάνης: Δεν θα αρπάξουν τα σπίτια και τις λαϊκές περιουσίες

Σε οργισμένες δηλώσεις προχώρησε από το Ειρηνοδικείο ο Π.Λαφαζάνης επικεφαλής της ΛΑΕ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η χούντα των πλειστηριασμών Τσίπρα – Κοντονή – Τόσκα – Ρούσκα – τραπεζιτών, όσους πολέμους με τα ΜΑΤ και αν εξαπολύσουν, δεν θα αρπάξουν τα σπίτια και τις λαϊκές περιουσίες».

«Αυτά που ζήσαμε σήμερα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου δεν έχουν προηγούμενο. Για μένα που έζησα το Πολυτεχνείο, θυμίζουν σκοτεινές μέρες χούντας. Και πράγματι, στη χώρα αυτή υπάρχει πλέον μία χούντα πλειστηριασμών. Αυτήν τη χούντα την αποτελούν, και τους καταγγέλλω από αυτήν τη θέση, ο Τσίπρας, ο Κοντονής, ο Τόσκας, ο Ρούσκας, μαζί με τα «κοράκια» εκείνα των συμβολαιογράφων που έκαναν το πραξικόπημα και, φυσικά, οι τραπεζίτες» είπε ο κ. Λαφάζάνης και συνέχισε: 

«Όλοι αυτοί εξαπέλυσαν σήμερα με τα ΜΑΤ έναν χημικό πόλεμο, έναν πόλεμο άγριου ξύλου απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές, μόνο και μόνο για να προχωρήσουν τους ηλεκτρονικούς αυτούς πλειστηριασμούς, μόνο και μόνο για να αρπάξουν τα σπίτια του ελληνικού λαού, να αρπάξουν τις περιουσίες του.»

» Η δράση των ΜΑΤ είχε ως συνέπεια να πάει στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ο Θανάσης Μπαρτζώκας, στέλεχος της ΛΑ.Ε και πρώην Δήμαρχος της Καισαριανής, μαζί με ένα άλλο ηλικιωμένο στέλεχος της ΛΑ.Ε, αιμόφυρτο από χτύπημα στο κεφάλι.»

» Αυτοί οι πλειστηριασμοί που έγιναν, υποτίθεται, μέσα, είναι άκυροι, έκνομοι, παράνομοι, αντισυνταγματικοί. Δεν έχουν καμιά νομική ισχύ. Δεν τους αναγνωρίζει κανένας. Και δεν πρόκειται από εδώ κι εμπρός να γίνει κανένας απολύτως πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας».

«Υπάρχει, όπως βλέπετε, ένα κίνημα πανίσχυρο, ένα κίνημα ενωμένο και δυνατό, αποφασισμένο να βάλει τα στήθια του μπροστά και να σταματήσει τη λεηλασία και τη θυσία του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα μπορεί να έχει άλλο μέλλον, έχει εναλλακτική λύση. Όχι νέοι πλειστηριασμοί, όχι νέες δημοκρατικοφανείς χούντες, οι οποίες μπορεί ν' αποδειχθούν χειρότερες από εκείνες που οδήγησαν σε τραγικές μέρες την Ελλάδα. Προτού έχουμε άσχημες μέρες σε αυτήν τη χώρα και προτού αυτοί οι αδίστακτοι χύσουν αίμα και μάλιστα αίμα νεανικό ξανά, πρέπει να φύγουν και όλοι να ενωθούμε και να ξεσηκωθούμε για μια δημοκρατική ανατροπή. Αυτή είναι η απάντηση που πρέπει να δώσουμε» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.



Πρόκληση της κυβέρνησης χαρακτηρίζει και το DiEM25 του Γ.Βαρουφάκη, την επίκληση των στρατηγικών κακοπληρωτών για τους πλειστηριασμούς. «Ήταν αναπόφευκτο μια πολιτική αδιέξοδη, αντικοινωνική και ανάλγητη στο θέμα των πλειστηριασμών να καταλήξει και σε βίαιες ενέργειες της αστυνομίας απέναντι στα κινήματα στέγης» τονίζει και προσθέτει: «Είναι πρόκληση η κυβέρνηση που έχει υιοθετήσει όλη τη μνημονιακή πολιτική που φορτώνει τα βάρη στους φτωχούς, αφήνοντας στο απυρόβλητο την ολιγαρχία, να επικαλείται τους στρατηγικούς κακοπληρωτές για να δικαιολογήσει τη συλλήβδην επίθεση στην πρώτη κατοικία των πολιτών».

Το DiEM25 παρουσιάζει τις θέσεις του, σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να υπάρξει μορατόριουμ στους πλειστηριασμούς α' κατοικίας και διαχείριση κόκκινων δανείων από ένα δημόσιο οργανισμό, με βάση κοινωνικά κριτήρια που θα οριστούν από τις τοπικές κοινότητες.



Πηγή : in.gr
Φωτό : ΑΠΕ


Οι ΗΠΑ απαιτούν τη διακοπή όλων των εμπορικών σχέσεων των κρατών-μελών του ΟΗΕ με τη Βόρεια Κορέα



Η πρεσβεύτρια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στα Ηνωμένα Έθνη, η Νίκι Χέιλι, απαίτησε από όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ να διακόψουν κάθε σχέση με τη Βόρεια Κορέα, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών ανταλλαγών, και να απελάσουν όλους τους εργαζόμενους από τη χώρα αυτή που βρίσκονται στο έδαφός τους.

Η Χέιλι ανέφερε ότι η δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου που έκανε η Πιονγκγιάνγκ την Τρίτη έδειξε ότι το εξοπλιστικό της πρόγραμμα έχει προχωρήσει πολύ και πρόσθεσε ότι η απειλή που εγείρει η Βόρεια Κορέα μεγεθύνεται. Έκρινε ότι «δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει ότι ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας γίνεται πιο επιθετικός στην εμμονή του να αποκτήσει πυρηνική δύναμη».

Ανάμεσα στις επιλογές που κάλεσε να εξεταστούν η Νίκι Χέιλι είναι να αφαιρεθούν όλα τα δικαιώματα και τα προνόμια της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος ψήφου.

Σύμφωνα με την Χέιλι, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε στον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ ότι η Κίνα πρέπει να ακυρώσει κάθε πώληση πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα. Η Κίνα πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο, επέμεινε η αμερικανίδα πρεσβεύτρια.

Η Νίκι Χέιλι προειδοποίησε ότι «εάν ξεσπάσει πόλεμος, μην απατάσθε, το βορειοκορεατικό καθεστώς θα καταστραφεί ολοσχερώς». Ενώ συμπλήρωσε ότι η νέα δοκιμή της Βόρειας Κορέας «φέρνει τον κόσμο πιο κοντά στον πόλεμο, δεν τον απομακρύνει από αυτόν».

«Ποτέ δεν επιδιώξαμε έναν πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα, κι ακόμη σήμερα δεν τον θέλουμε. Αν ο πόλεμος πράγματι έρθει, αυτό θα γίνει εξαιτίας των συνεχιζόμενων επιθετικών ενεργειών όπως αυτή της οποίας γίναμε μάρτυρες χθες» (σ.σ. προχθές Τρίτη), συμπλήρωσε αναφερόμενη στη δοκιμή του βορειοκορεάτικου ICBM ο οποίος κατέπεσε στα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας, μέσα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της.

Η Ρωσία καλεί σε αποκλιμάκωση της έντασης

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βασίλι Νεμπένζια προέτρεψε τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων και τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα να μην διεξαγάγουν στρατιωτικά γυμνάσια μέσα στον Δεκέμβριο διότι κάτι τέτοιο θα «ανέφλεγε μια ήδη εκρηκτική κατάσταση».

«Προτρέπουμε όλα τα μέρη να σταματήσουν την κλιμάκωση της έντασης», τόνισε ο Νεμπένζια απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. «Είναι απαραίτητο να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να ζυγίσουμε τις επιπτώσεις κάθε κίνησής μας», συμπλήρωσε ο ίδιος.


Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Βλήματα στη Σαουδική Αραβία: Από τον Φεβρουάριο γνώριζαν για το μεσάζοντα - Στο κάδρο και ο Κοτζιάς




Στην απόφαση του ΚΥΣΕΑ υπήρχε το όνομά του - Διαμαρτυρία Λοβέρδου για τη στάση Κοτζιά για τα έγγραφα - Ράπισμα και από την ΕΕ για το εμπόριο όπλων - Ομοβροντία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Στη γραμμή ότι δεν ισχύει πλέον η συμφωνία με την Σαουδική Αραβία για την πώληση όπλων και άρα δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο, πάει η κυβέρνηση και επίσημα από το βράδυ της Τετάρτης, καθώς ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος εμφάνισε την υπόθεση ως να έχει τελειώσει, λόγω αναδίπλωσης του Ριάντ, που δεν κατέθεσε την προβλεπόμενη προκαταβολή.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε (στον ΑΝΤ1) ότι «συμφωνία χωρίς ανέγκλητη πίστωση δεν υπάρχει» και διευκρίνισε ότι «όσο δεν έχουν μπει χρήματα στον λογαριασμό, δεν υπάρχει συμφωνία». Ως εκ τούτου  η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για την πώληση των 300.000 βλημάτων έχει λήξει από τις 10 Οκτωβρίου, σημείωσε και ισχυρίστηκε ότι «τη συμφωνία τη χάλασε ο κ. Σφακιανάκης».

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Καμμένου έρχεται να επιβεβαιώσει τη στροφή, που εδώ και ημέρες «έψηνε» η κυβέρνηση, ώστε να βρει διέξοδο από την δυσώδη αυτή υπόθεση, διατηρώντας όμως τα προσχήματα και προσπαθώντας, όχι απλώς να μην δικαιώσει την αντιπολίτευση για την κριτική που έχει ασκήσει, αλλά και να της επιρρίψει μέρος της ευθύνης για το ναυάγιο.

Η αναδίπλωση αυτή της κυβέρνησης, υλοποιείται κατά ένα μέρος από τον υπουργό Άμυνας, με τις συγκεκριμένες δηλώσεις, αλλά και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούν να ακυρωθεί σε κάθε περίπτωση η όποια συμφωνία για πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους, επικαλούμενοι ότι δεν μπορεί η χώρα να πουλάει όπλα στη Σαουδική Αραβία, επειδή εμπλέκεται στη γενοκτονία που συντελείται στην Υεμένη - και προς τον εκεί πόλεμο, προορίζονται στην πραγματικότητα τα βλήματα που θέλει να αγοράσει από την Αθήνα το Ριάντ. 

Η θέση αυτή, που πλασάρουν τις τελευταίες ημέρες βουλευτές όπως ο Νίκος Φίλης, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Γιώργος Κυρίτσης, ο Κώστας Δουζίνας και άλλοι, συντάσσεται και με την συζήτηση που γίνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται να καταλήξει σε πρόταση του ευρωκοινοβουλίου για εμπάργκο πώλησης όπλων στο Ριάντ την προσεχή Τετάρτη. Η ευρωπαϊκή αυτή πρόθεση «αδειάζει» μεν τις μέχρι τώρα κυβερνητικές ενέργειες για συναλλαγή με τη Σαουδική Αραβία, αλλά ταυτόχρονα διευκολύνει το Μαξίμου να ξεφύγει από την υπόθεση, η οποία στο μεταξύ είχε λάβει δύσοσμες διαστάσεις, λόγω της εμπλοκής του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου και τους υπαινιγμούς έως καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί σκανδάλου.

Επιχειρώντας να απαντήσει σε τέτοιου είδους αιτιάσεις χθες βράδυ ο κ. Καμμένος, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει μίζας, αυτά μόνο η ΝΔ θα μπορούσε να τα σκεφτεί, είναι ντροπή» και ότι «εγώ δεν έχω βάλει πουθενά υπογραφή».

Υποστήριξε και πάλι ότι δεν όρισε η κυβέρνηση τον κ. Παπαδόπουλο, αλλά η Σαουδική Αραβία, διευκρινίζοντας ότι είθισται να ορίζεται κάποιος εκπρόσωπος για τα διαδικαστικά. Ομολόγησε πάντως ότι ο κ. Παπαδόπουλος θα λάβει κάποια χρήματα από τη Σαουδική Αραβία για ορισμένες διαδικασίες!


Η αντιπολίτευση κλιμακώνει την επίθεση

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να απεμπλακεί από την υπόθεση, η αντιπολίτευση κλιμακώνει την κριτική της και σφίγγει τον κλοιό.

Η ΝΔ κατέθεσε αίτημα για άμεση σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να διερευνηθούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κατέθεσαν το αίτημα επισημαίνουν ότι, μετά την πρόσφατη σχετική συζήτηση στη Βουλή, «εγείρονται βάσιμες ανησυχίες για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα των ενεργειών στις οποίες έχει προβεί ο κ. Υπουργός, για τη φαλκίδευση των διαδικασιών, για το κύρος του Διπλωματικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, καθώς και για το κύρος του Ελληνικού Κράτους στις διεθνείς του σχέσεις».

 
Καταγγελία Λοβέρδου για Κοτζιά

Στο μεταξύ η κόντρα της αντιπολίτευσης με τον υπουργό Εξωτερικών, για τα απόρρητα έγγραφα καλά κρατεί.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος κατήγγειλε ότι πήγε στο ΥΠΕΞ, αλλά δεν του επέτρεψαν να δει τα στοιχεία, για τα οποία είχε μιλήσει τη Δευτέρα στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

«Οι ανακοινώσεις του κ. Κοτζιά είναι ακατανόητες. Ο πρωθυπουργός την Δευτέρα είπε ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία που κατέθεσε προφορικά και κάλεσε τους προέδρους των κομμάτων να πάνε στο υπουργείο Εξωτερικών, για να τα δουν. Μου ζήτησε η κυρία Γεννηματά να πάω εκ μέρους της και να τα δω. Πήγα και ένας υπάλληλος από το διπλωματικό γραφείο του υπουργού μου είπε ότι δεν είχε ενημέρωση και εντολή. Διαμαρτυρήθηκα και εισέπραξα την απαράδεκτη κριτική από τον κ. Κοτζιά. Δεν έκανα κάτι παραπάνω από αυτά που είπε ο πρωθυπουργός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε: «Απειλήθηκα  και εξεπλάγην από την επίθεση Κοτζιά. Όμως, απεσύρθη η έκπληξή μου από τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Καμμένος. Είδα ότι στις 23/2/17 τα μέλη του ΚΥΣΕΑ ήξεραν ότι υπάρχει Παπαδόπουλος. Καταθέτω και την εισήγηση Καμμένου στο ΚΥΣΕΑ για το σχέδιο συμφωνίας. Το σχέδιο συμφωνίας που εισήγαγε στο ΚΥΣΕΑ υπογράφεται από τον Παπαδόπουλο. Τα ήξερε όλα ο Κοτζιάς και γι' αυτό μας απειλεί με διώξεις και μας καθυβρίζει».






Ενστάσεις για την εγκυρότητα των εγγράφων που παρουσίασε ο κ. Καμμένος εκφράζουν η ΝΔ και οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς, προσθέτοντας μία ακόμα διάσταση στην υπόθεση. Η αντιπολίτευση διαπιστώνει σειρά λαθών με την εκφορά στην αγγλική γλώσσα, που προδίδει προχειρότητα στη σύνταξη εγγράφων  συνταχθεί. Όπως αναφέρουν υπάρχει ένα πιστοποιητικό τελικού χρήστη, το οποίο έχει δύο όπλα δύο διαφορετικών κλάδων: βλήματα 105 mm και αεροπορικές βόμβες. Το συγκεκριμένο έγγραφο που περιέχει βλήματα του πυροβολικού υπογράφει ένας αξιωματικός της αεροπορίας. Επίσης, στο συγκεκριμένο έγγραφο η εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου περιγράφεται ως εξαγωγική οντότητα και όχι ως εισαγωγική, που έχει παρουσιαστεί από την πλευρά της κυβέρνησης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης υποσχέθηκε περισσότερες αποκαλύψεις.


Πηγή : protothema.gr



Τι προβλέπει η ρύθμιση οφειλών επαγγελματιών έως 50.000 ευρώ


Η διαδικασία για όσους υπάγονται στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Δημοσιεύθηκε η κοινή υπουργική απόφαση για ρύθμιση των οφειλών επαγγελματιών πρός το δημόσιο, για ποσά που δεν ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ.

Η απόφαση προβλέπει απλοποιημένη διαδικασία ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων που δεν ξεπερνούν συνολικά το ποσό των 50.000 ευρώ στο πλαίσιο υπαγωγής τους στο ν. 4469/2017 για τον «Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων».


Άρθρο 1
Αντικείμενο Ρύθμισης

Σκοπός της παρούσας απόφασης είναι η θέσπιση απλοποιημένης διαδικασίας ρύθμισης των οφειλών επιχειρήσεων που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του ν. 4469/2017 (Α΄ 62), το ύψος των οποίων δεν ξεπερνά συνολικά το ποσό των πενήντα χιλιάδων ευρώ.


Άρθρο 2
Απλοποιημένη Διαδικασία Υπαγωγής στις ρυθμίσεις του ν. 4469/2017

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά από τον οφειλέτη, μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (Ε.Γ.Δ.Ι.Χ.) www.keyd.gov.gr με τη διαδικασία που ορίζεται στην κοινή υπουργική απόφαση υπ' αριθ. 116821/25.10.2017 (ΦΕΚ 3909/Β΄/6.11.2017) «Λειτουργικές Προδιαγραφές της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων ν. 4469/2017 (ΦΕΚ Α΄ 62)» και με τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (εφεξής το Σύστημα). Στο μέτρο που η παρούσα απόφαση δεν ορίζει διαφορετικά, εφαρμόζονται οι ουσιαστικές και διαδικαστικές διατάξεις του ν. 4469/2017, και των κατ' εξουσιοδότηση αυτού εκδοθεισών κανονιστικών πράξεων.


Άρθρο 3 Τυποποιημένος Τρόπος
Αξιολόγησης Βιωσιμότητας

1. Για τους σκοπούς της εφαρμογής της παρούσας απόφασης, προκειμένου ένας οφειλέτης να κριθεί βιώσιμος για την τυποποιημένη πρόταση ρύθμισης, πρέπει να πληροί σωρευτικά τα παρακάτω κριτήρια:

α) Θετικό καθαρό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κατά την τελευταία χρήση ή σε δύο (2) από τις τρεις (3) τελευταίες χρήσεις πριν από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στο ν. 4469/2017, και

β) Ο λόγος του συνόλου των οφειλών, μετά την αφαίρεση των ποσών της περίπτ. α΄ της παρ. 1 του άρθρου 4, προς το καθαρό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων να είναι ίσος ή μικρότερος από οκτώ (8).

Για την εφαρμογή της παρούσας προϋπόθεσης λαμβάνεται υπόψη το μεγαλύτερο ποσό που προκύπτει από τη σύγκριση των εξής ποσών:

αα) του καθαρού αποτελέσματος προ φόρων τόκων και αποσβέσεων της τελευταίας χρήσης και

ββ) του μέσου όρου των δύο (2) πλέον θετικών καθαρών αποτελεσμάτων προ φόρων τόκων και αποσβέσεων από τις τρεις (3) τελευταίες χρήσεις.

Οι πιστωτές του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα διατηρούν σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα να προβούν σε εξατομικευμένη αξιολόγηση βιωσιμότητας, σύμφωνα με τις εσωτερικές διαδικασίες οργάνωσής τους, προκειμένου να εκτιμήσουν την ικανότητα αποπληρωμής του οφειλέτη.

Εάν πιστωτής, ο οποίος κατέχει την πλειοψηφία επί του συνόλου των απαιτήσεων, εκτιμήσει τον οφειλέτη ως μη βιώσιμο, δεν προτείνεται καμία ρύθμιση των οφειλών στο πλαίσιο της απλοποιημένης διαδικασίας.

Άρθρο 4
Πρόταση τυποποιημένης λύσης

1. Μετά την υποβολή της αίτησης υπαγωγής κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 2 και μετά τη διαπίστωση απαρτίας, τυχόν αντιπροτάσεις ρύθμισης οφειλών που υποβάλλονται από τους συμμετέχοντες πιστωτές, παράγονται με τυποποιημένο τρόπο και υπόκεινται στους ακόλουθους κανόνες:

α) Αφαιρούνται τα ακόλουθα ποσά ανά πιστωτή:

αα) το σύνολο των τόκων υπερημερίας των πιστωτών του ιδιωτικού τομέα.

ββ) ποσοστό ενενήντα πέντε τοις εκατό (95%) των απαιτήσεων του Δημοσίου από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τη φορολογική διοίκηση.

γγ) ποσοστό ογδόντα πέντε τοις εκατό (85%) των απαιτήσεων του Δημοσίου και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης από προσαυξήσεις ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.
Τα ποσά των υποπεριπτ. ββ) και γγ) αφαιρούνται με την επιφύλαξη της παρ. 6 του άρθρου 15 του ν. 4469/2017.

β) Ο οφειλέτης καταβάλει ισόποσες τοκοχρεωλυτικές μηνιαίες δόσεις, που δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερες από το ποσό των πενήντα (50) ευρώ ανά πιστωτή.

γ) Ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων στην περίπτωση των χρηματοδοτικών φορέων, κατά την έννοια της περίπτ. δ΄ της παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 4469/2017, του Δημοσίου και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (εφεξής θεσμικών πιστωτών) δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τις εκατόν είκοσι (120), ενώ για τους λοιπούς ιδιώτες πιστωτές δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τις είκοσι τέσσερις (24). Κατ' εξαίρεση, αν οι οφειλές προέρχονται από συμβάσεις παροχής εργασίας οποιουδήποτε τύπου, οι δόσεις δεν επιτρέπεται να ξεπερνούν τις έξι (6). Ο αριθμός των δόσεων είναι κοινός για κάθε μία από τις ανωτέρω κατηγορίες πιστωτών, με την επιφύλαξη των περιπτ. β΄ και ε΄.

δ) Για τον υπολογισμό των τοκοχρεωλυτικών δόσεων λαμβάνεται υπόψη επιτόκιο ίσο με το επιτόκιο euribor τριμήνου, προσαυξημένο κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες και κατά την εισφορά του ν. 128/1975 κατά περίπτωση, αν είχε προγενέστερα συμφωνηθεί ότι η εισφορά αυτή βαρύνει τον οφειλέτη. Το επιτόκιο είναι κυμαινόμενο για τους χρηματοδοτικούς φορείς και αναπροσαρμόζεται ανά τρίμηνο, με έναρξη την ημερομηνία κατάρτισης της σύμβασης αναδιάρθρωσης οφειλών. Για τους υπόλοιπους πιστωτές το επιτόκιο είναι σταθερό, με κρίσιμο χρόνο την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Εναλλακτικά, ο οφειλέτης μπορεί να προτείνει να καταβάλει την οφειλή του σε όλους τους θεσμικούς πιστωτές σε δώδεκα (12) ή λιγότερες άτοκες δόσεις. Στην περίπτωση αυτή, επί υπερημερίας του οφειλέτη, οι δόσεις που οφείλονται προς τους χρηματοδοτικούς φορείς βαρύνονται με το επιτόκιο του πρώτου εδαφίου.

ε) Αν η βασική οφειλή προς το Δημόσιο ή/και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, δεν ξεπερνά το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000 €) ανά πιστωτή, στο οποίο δεν προσμετρώνται τυχόν οφειλές που προβλέπονται στο πρώτο εδάφιο της παρ. 4 του άρθρου 15 του ν. 4469/2017, ο αριθμός των δόσεων προς τον εν λόγω πιστωτή δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις τριάντα έξι (36). Στην περίπτωση αυτή, δεν υφίσταται η υποχρέωση προσφοράς κοινού αριθμού δόσεων για όλους τους θεσμικούς πιστωτές.

στ) Αν ποσοστό 2,75% του θετικού καθαρού αποτελέσματος του οφειλέτη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων είναι μεγαλύτερο από τη συνολική αρχική μηνιαία δόση, όπως αυτή προκύπτει από τις περιπτ. α΄ έως ε΄, τότε η συνολική μηνιαία δόση αναπροσαρμόζεται, ώστε να ισούται με αυτό το ποσό.

Το επιπλέον ποσό κατανέμεται συμμέτρως στους θεσμικούς πιστωτές, ανάλογα με την απαίτηση του καθενός, και ο αριθμός των δόσεων μειώνεται, ώστε το σύνολο της καθαρής παρούσας αξίας αυτών, λαμβανομένου υπόψη του επιτοκίου της περιπτ. δ΄, να ισούται με το σύνολο της οφειλής προς αυτούς, μειωμένης κατά τα ποσά της περιπτ. α΄.

Για την εφαρμογή της παρούσας περίπτωσης λαμβάνεται υπόψη το ποσό της περιπτ. β΄ της παρ. 1 του άρθρου 3, που λήφθηκε υπόψη για την κατάφαση της βιωσιμότητας.

2. Το Δημόσιο και οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης επιτρέπεται να υποβάλλουν προτάσεις αναδιάρθρωσης οφειλών, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παρ. 1. Επιπλέον, οφείλουν να ψηφίζουν υπέρ προτάσεων αναδιάρθρωσης οφειλών που έχουν συνταχθεί σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παρ. 1.

3. Το Δημόσιο και οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης δεν επιτρέπεται να υποβάλλουν προτάσεις αναδιάρθρωσης οφειλών ή να ψηφίζουν υπέρ προτάσεων αναδιάρθρωσης οφειλών που έχουν συνταχθεί σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παρ. 1, αν η συνολική αξία της περιουσίας του οφειλέτη είναι τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) φορές μεγαλύτερη από τη συνολική οφειλή προς ρύθμιση.

Άρθρο 5

Εφαρμογή της τακτικής διαδικασίας

1. Η διαδικασία συνεχίζεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 6 του άρθρου 8 του ν. 4469/2017 και στην κοινή υπουργική απόφαση υπ' αριθ. 116821/25.10.2017 (ΦΕΚ 3909/Β΄/6.11.2017) «Λειτουργικές Προδιαγραφές της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων ν. 4469/2017 (ΦΕΚ Α΄ 62)» στις εξής περιπτώσεις:

α) αν ο οφειλέτης δεν πληροί τα κριτήρια του τυποποιημένου τρόπου αξιολόγησης βιωσιμότητας της παρ. 1 του άρθρου 3,

β) αν η πρόταση τυποποιημένης λύσης δεν γίνεται δεκτή από τον οφειλέτη,

γ) αν η πλειοψηφία των πιστωτών υποβάλει αντιπροτάσεις διαφορετικές σε σχέση με την πρόταση τυποποιημένης λύσης.

2. Κατά την τακτική διαδικασία, ο οφειλέτης μπορεί να προσκομίσει μελέτη, προκειμένου να τεκμηριώσει τη βιωσιμότητα της επιχείρησής του ή μία διαφορετική πρόταση αναδιάρθρωσης οφειλών.


ΤΟ ΒΗΜΑ