Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Κλοπή μαμούθ με λεία ενός εκατομμυρίου ευρώ στην Μύκονο



Κλοπή μαμούθ με λεία άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ διαπράχθηκε προ τριών ημερών στην Μύκονο! Η κλοπή σημειώθηκε σε ενοικιαζόμενη βίλα στην περιοχή Πουλί της του νησιού όπου διέμενε μία επιχειρηματίας από την Βενεζουέλα που ασχολείτο με επενδύσεις σε ακίνητα και η οποία είχε φθάσει με ένα ακόμη άτομο στη Μύκονο για να παρευρεθούν σε γάμο. Οι άγνωστοι δράστες που εισέβαλαν μεταμεσονύκτιες ώρες στο οίκημα , άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε χρήματα και τιμαλφή της προαναφερόμενης αξίας.


Ηδη οι αξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου – οι οποίοι προσφάτως εξιχνίασαν τις περισσότερες από τις 21 μεγάλες κλοπές και διαρρήξεις που είχαν γίνει πέρσι «νησί των Ανέμων» - πραγματοποιούν εκτεταμένη έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών. Μάλιστα πιθανολογείται ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες οι οποίο προ μερικών εβδομάδων είχαν οργανώσει διάρρηξη σε κατοικία Ελληνα ιδιώτη. Μάλιστα τους αστυνομικούς έχει εντυπωσιάσει ότι οι δράστες λαμβάνουν εντυπωσιακά μέτρα για να μην αφήνουν ίχνη (νάιλον σακούλες στα παπούτσια τους, γάντια κ.λπ.).


Η αρπαγή των χρημάτων και των τιμαλφών από την κατοικία όπου διέμενε επιχειρηματίας από τη νότιο Αμερική αποτελεί ρεκόρ-ως προς το ύψος της λείας - στο κοσμικό κυκλαδίτικο νησί, μετά από την κλοπή περίπου 800.000 ευρώ που είχε καταγραφεί πέρσι στο σπίτι που διέμενε ο παλιός σταρ του NBA Ρόνι Σεικέλι .


Ωστόσο εντυπωσιάζει τα γεγονός ότι πολλοί εύποροι επισκέπτες του νησιού-όπως κι άλλων περιοχών των Κυκλάδων- που μεταφέρουν αντικείμενα μεγάλης αξίας και τεράστια χρηματικά ποσά , αποφεύγουν να λάβουν μέτρα ασφαλείας . Κι έτσι νέα κυκλώματα ποινικών «επισκέπτονται» το νησί . Κι αυτό γιατί διαβλέπουν την εγκληματική ευκαιρία , κι ότι μια ληστρική επιδρομή σε μια εξοχική κατοικία μπορεί να τους αποφέρει κατά μέσο 300.000 ευρώ και άνω .Ποσά που δεν θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν ούτε από... τέσσερις ληστείες τραπεζών ή άλλες μεγάλες ληστρικές επιθέσεις στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας.


Αναφέρεται ότι προ τριών ημερών αξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου συνέλαβαν μετά από καταδίωξη έναν 24χρονο Αλβανό που είχε προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες –μαζί με δύο συνεργούς του που διέφυγαν- τέσσερις διαρρήξεις και κλοπές (με μικρή πάντως λεία) σε κατοικίες στις περιοχές της Ανω Μεράς και της Κουνούπας. Οι δράστες επέλεγαν ως στόχους χώρους οι οποίοι δεν διέθεταν κάμερες. 




Βασίλης Λαμπρόπουλος
Πηγή : tovima.gr 


Αντικοινωνική πολιτική από την ΕΥΔΑΠ: Θα κόβει το νερό για οφειλές πάνω από 100 ευρώ



Σκληρή γραμμή στους κακοπληρωτές εμφανίζεται αποφασισμένη να ακολουθήσει η ΕΥΔΑΠ τουλάχιστον

μέχρι τα τέλη του έτους, σε μια προσπάθεια να ελέγξει τα φέσια και να αντιμετωπίσει το κύμα «δεν πληρώνω» που σαρώνει τα ελληνικά νοικοκυριά, εκτινάσσοντας στα ύψη τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Το παράδειγμα της ΔΕΗ που στραγγαλίζει την ρευστότητά της και εμφανίζεται ανήμπορη να αντιμετωπίσει τις οφειλές που έχουν εκτοξευτεί στα 2,23 δισ. ευρώ δίνει ένα καλό μάθημα και στην ΕΥΔΑΠ που επιδιώκει να ελέγξει τα φέσια πριν πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Το τελευταίο δίμηνο, η νέα πολιτική της εταιρείας εκδηλώνεται με σαρωτικές διακοπές νερού που υπολογίζονται έως και 3.000 την εβδομάδα, πλήττοντας κυρίως τους μισθωτές ακινήτων. Στον συνολικό προγραμματισμό της εταιρείας περιλαμβάνονται 47.000 διακοπές νερού για το επόμενο διάστημα, δίνοντας προτεραιότητα σε 10.000 μισθωμένα νοικοκυριά. Μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι έχει υλοποιηθεί περίπου το 30% των δρομολογημένων επεμβάσεων, προκαλώντας συνθήκες έντασης στα υποκαταστήματα της ΕΥΔΑΠ από πολίτες που σπεύδουν μαζικά για να επανασυνδεθούν με το δίκτυο της εταιρείας.

Το πρόγραμμα διακοπών έχει εντατικοποιηθεί από τις αρχές Απριλίου και πλήττει κυρίως τα μισθωμένα ακίνητα, για τα οποία το νερό κόβεται για οφειλές πάνω από 100 ευρώ ή αν το πλήθος των ανείσπρακτων λογαριασμών ξεπερνούν τους 7 δηλαδή φτάνει τα δύο χρόνια. Για τους ιδιοκτήτες, επισήμως η ΕΥΔΑΠ εμφανίζεται πιο ελαστική με την παροχή νερού να διακόπτεται για λογαριασμούς πάνω από τα 1.000 ευρώ, μολονότι υπάρχουν περιπτώσεις ουκ ολίγων ακινήτων που οι διακοπές τελευταία εκτελούνται και για ποσά κάτω από 500 ευρώ.

Οι διακοπές νερού επεκτείνονται και σε όσους έχουν διακανονίσει τις οφειλές τους αλλά δεν είναι συνεπείς στις πληρωμές τους. Επιπλέον, η εταιρεία έχει αποφασίσει να εξαντλήσει την επιείκιά της στους 5 διακανονισμούς (πολίτες δηλ. που ρύθμισαν παλιές οφειλές αλλά στην πορεία μπήκαν σε δόσεις και για νέες οφειλές). Από εκεί και πέρα δεν μπορεί να γίνει νέος διακανονισμός και στις περιπτώσεις αυτές ζητείται η εξόφληση τοις μετρητοίς. Η επανασύνδεση της παροχής νερού δεν γίνεται δίχως κόστος για τα νοικοκυριά, δημιουργώντας πρόσθετα έξοδα για τους καταναλωτές αλλά πρόσθετα έσοδα για την ΕΥΔΑΠ. Τα διοικητικά έξοδα διακοπής και επανασύνδεσης φτάσουν τα 37 ευρώ, από τα οποία 12 ευρώ είναι η εντολή διακοπής.


Στα 203 εκατ. ευρώ οι απαιτήσεις από πελάτες και ΟΤΑ
Στο τέλος του 2016 οι συνολικές απαιτήσεις της ΕΥΔΑΠ από καταναλωτές και ΟΤΑ ανέρχονταν σε πάνω από 203 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας μείωση περίπου κατά 14 εκ ευρώ σε σχέση με το 2015. Παραμένουν όμως σε υψηλό επίπεδο με την πρόβλεψη για τους επισφαλείς πελάτες να υπερβαίνει τα 51 εκατ. ευρώ.

«Επί σειρά ετών, η ΕΥΔΑΠ δεν έκοβε το νερό. Πρέπει όμως όλοι να κατανοήσουμε ότι, ότι έχει δημόσιο χαρακτήρα δεν σημαίνει ότι δεν οφείλουμε να το νοικοκυρέψουμε. Επιπλέον ο πολίτης πρέπει να μάθει να σέβεται το νερό» αναφέρει η Γενική Διευθύντρια πελατών της εταιρείας κ. Στέλλα Πολιτάκη.

Στόχος είναι να αυξηθεί η εισπραξιμότητα για την εταιρεία, αλλά και να προστατευτούν οι ιδιοκτησίες από μεγάλες καταναλώσεις ενοικιαστών μολονότι τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η ΕΥΔΑΠ στον τομέα αυτό είναι πολύ περιορισμένα. Μέχρι σήμερα, ελάχιστοι είναι εκείνοι που δηλώνουν την μίσθωση με αποτέλεσμα από τα 2,2 εκατομμύρια υδροδοτούμενα ακίνητα να εμφανίζονται ως μισθωμένα μόλις 140.000. Σε ότι αφορά τις παροχές που πληρούν τα κριτήρια διακοπής αυτές υπολογίζονται σε 160.000.

«Η ιδιαιτερότητα που έχει η ΕΥΔΑΠ είναι ότι συμβάλλεται με τον ιδιοκτήτη, για αυτό και τις όποιες οφειλές από κατανάλωση τις διεκδικεί από τους ιδιοκτήτες εν αντιθέσει με την ΔΕΗ που παίρνει την εγγύηση και τις οφειλές τις διεκδικεί από τους μισθωτές» αναφέρει η κ. Πολιτάκη. Οι μισθωτές παρά το γεγονός ότι έχουν το δικαίωμα των διευκολύνσεων αποφεύγουν να ενταχθούν σε ρυθμίσεις και ο λόγος είναι ότι απαιτείται εξουσιοδότηση του ιδιοκτήτη.

Το κύμα διακοπών συμπίπτει με την απόσυρση όλων των ευνοϊκών ρυθμίσεων που «έτρεξε» την προηγούμενη χρονιά η ΕΥΔΑΠ από τις οποίες έχει διατηρηθεί το πρόγραμμα των 18 δόσεων για όλους, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια με ελάχιστη δόση τα 20 ευρώ. Η κ. Πολιτάκη αναφέρει στο b.s ότι το πρόγραμμα αυτό απέδωσε καρπούς στην ΕΥΔΑΠ αφού αύξησε την εισπραξιμότητα στο α΄ πεντάμηνο του 2017 κατά 9% σε σχέση με το 2015 που δεν υπήρχαν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις και στο τέλος του 2016 κατά 7,5% συγκριτικά πάντα με την προηγούμενη χρονιά.

H ΕΥΔΑΠ δέχεται δριμεία κριτική για την πολιτική της από το ΣΕΚΕΣ (Συμμετοχικό Κίνημα Εργαζομένων και Σσυνταξιούχων της ΕΥΔΑΠ), που υποστηρίζει ότι η Επιχείρηση όφειλε να ενημερώσει τους πολίτες για την νέα πολιτική της και όχι απροειδοποίητα να κόβει το νερό. Στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, δεν δίστασαν να την κατηγορήσουν για αντικοινωνική πολιτική, υποστηρίζοντας ότι στερεί νερό ακόμη και από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που θα έπρεπε να προστατεύει και υπογράμμισαν ότι αντί να χορηγεί παχυλά μερίσματα στους μετόχους όφειλε να σχηματίσει ένα «αποθεματικό» που θα διαγράφει οφειλές από όσους έχουν αντικειμενική δυσκολία εξόφλησης λογαριασμών.

Η Γενική Διευθύντρια Πελατών της ΕΥΔΑΠ αποκαλύπτει πάντως ότι η επιχείρηση έχει ήδη ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα με τον δήμο της Αγίας Βαρβάρας σε 322 νοικοκυριά που σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλους δήμους της Δυτικής Αττικής για την προστασία των αδύναμων καταναλωτών. Οι κοινωνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ, θα έχουν την υποχρέωση να συντάσσουν εκθέσεις για κάθε ευάλωτο νοικοκυριό και σε όσους διαπιστώνεται πραγματική αδυναμία θα προβλέπεται από κούρεμα οφειλών ως διαγραφή απαιτήσεων.

Η εικόνα στους ΟΤΑ

Βελτίωση της εισπραξιμότητας κατά 25% παρατηρείται στις απαιτήσεις της ΕΥΔΑΠ από τους ΟΤΑ, που στο τέλος του 2016 ανέρχονταν σε 41 εκ. ευρώ. Όπως αναφέρουν στελέχη της Επιχείρησης, οι δήμοι που από την αρχή, αρνήθηκαν να διακανονίσουν και να πληρώσουν τις οφειλές τους εξακολουθούν να χρωστούν (Μέγαρα, Σαλαμίνα κ.α), ωστόσο εκτιμάται ότι αργά ή γρήγορα το θέμα με τους ΟΤΑ θα επιλυθεί καθώς θα είναι αδύνατον να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις κοστολόγησης του νερού που επιβάλλει η νέα νομοθεσία. Έτσι εκτιμάται ότι πολλοί ΟΤΑ θα εκχωρήσουν τα δίκτυά τους για να τα διαχειριστεί, η ΕΥΔΑΠ.



Πηγή : newmoney.gr


Νέα Δημοκρατία : Ρουσφέτια και πελατειακές εξυπηρετήσεις, στην πλάτη των φορολογούμενων




Ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αττικής, κ.  Μάκης Βορίδης,έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση, που μόλις λίγες εβδομάδες πριν, νομοθέτησε τη φορολόγηση των ανθρώπων με εισόδημα 600 ευρώ το μήνα και την περικοπή των συντάξεων των 900 ευρώ το μήνα, αυτή η ίδια Κυβέρνηση σήμερα νομοθετεί αχρείαστες προσλήψεις και πρόσθετες δαπάνες του ευρύτερου Δημοσίου.
           
Με το νομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών νομοθετούνται προσλήψεις εργαζομένων για δημοτικές εταιρίες που δεν υπάρχουν. Προσλαμβάνεται το προσωπικό των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών που δεν υπάρχουν πια.  Καταργείται η αναστολή προσλήψεων για τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, λες και αυτό είναι το κρίσιμο θέμα για τους πολίτες. 

Αναγνωρίζονται οδοιπορικά για τα ΔΗΠΕΘΕ, διορίζονται όσοι είχαν συμμετάσχει σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ για Νομικά Πρόσωπα που καταργήθηκαν ή λύθηκαν, νομοθετούνται επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας χωρίς πραγματικό λόγο. Ακόμη και το γάλα που δεν χορηγήθηκε σε εργαζόμενους ρυθμίζεται να αποδοθεί σε χρήμα! 

Αυτή είναι η πολιτική της Κυβέρνησης: Ρουσφέτια, πελατειακές εξυπηρετήσεις  στην πλάτη των φορολογούμενων πολιτών. 
           
Η πολιτική της φιλοσοφία είναι βγαλμένη από το χθες που μας οδήγησε στην κρίση: Κρατισμός, ανορθολογικές προσλήψεις, και την ίδια ώρα, που εξοντώνει με την φορολογία τους ανθρώπους της παραγωγής και του μόχθου, αυξήσεις και επιδόματα στο προστατευμένο εργασιακό περιβάλλον του Δημοσίου».


Στον ειδικό εφέτη ανακριτή οδηγείται φερόμενος συνεργός της Πόλας Ρούπα



Ο ειδικός εφέτης ανακριτής σε θέματα τρομοκρατίας συνεχίζει να ερευνά κάτω από άκρα μυστικότητα τις διασυνδέσεις ποινικών με την τρομοκρατία και ήδη έχει καλέσει για να απολογηθεί ο Γ.Χ, ο οποίος είχε συλληφθεί την ίδια ημέρα με την Πόλα Ρούπα, καθώς έχουν προκύψει στοιχεία για την εμπλοκή του τόσο με την ίδια όσο και με ληστείες.

Ο Γ.Χ ήταν συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα και όλα δείχνουν πως έτσι γνώρισε και τον Νίκο Μαζιώτη.

Αποτυπώματά και DNA του βρέθηκαν στο επιχειρησιακό στρατηγείο της Ρούπα στην Ηλιούπολη αλλά και στο γκαράζ του Αλίμου.

Ο δικαστικός λειτουργός τον καλεί να δώσει εξηγήσεις για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, αλλά και για τη ληστεία που είχε κάνει η Ρούπα και το νεότερο μέλος της οργάνωσης, την Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, σε υποκατάστημα τράπεζας στη Μαλεσίνα. Μάλιστα στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν στην εν λόγω ληστεία βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα του Γ.Χ.

Η συσχέτιση των δυο φακέλων από τη δικαιοσύνη αφήνει για μια ακόμη φορά να εννοηθεί η σχέση ποινικών με τρομοκράτες καθώς το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν γνωστό στις Αρχές για ληστείες σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ, ενώ ένας συνεργός τους δεν δίστασε να πυροβολήσει εναντίων αστυνομικών, που σώθηκαν από θαύμα, μετά από καταδίωξη που ακολούθησε ληστείας σε κατάστημα τηλεφωνίας.

Τις επόμενες ημέρες θα καλέσει και την Πόλα Ρούπα αλλά και την Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου.



Μίνα Καραμήτρου
Πηγή : cnn.gr


Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός για κλοπές από λουόμενους και διαρρήξεις-κλοπές από σταθμευμένα οχήματα σε πλάζ




Συνελήφθη εντός των ορίων του αυτοφώρου, βραδινές ώρες της 12-7-2017 στο Λαύριο, από αστυνομικούς του Τμήματος Λαυρεωτικής, ένας 23χρονος ημεδαπός, για κλοπή από λουόμενο.

Ειδικότερα ο ανωτέρω, απογευματινές ώρες της 11-7-2017, σε πλαζ της Κερατέας, αφαίρεσε από το σακίδιο του θύματος διάφορα προσωπικά αντικείμενα καθώς και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του και στη συνέχεια με τη χρήση αυτών, εισήλθε στο εσωτερικό του οχήματος, αφαιρώντας χρηματικό ποσό, κινητό τηλέφωνο καθώς και γυαλιά οράσεως.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης από τον περασμένο Ιούνιο, κινούμενος με δίκυκλη μοτοσυκλέτα, μετέβαινε στην ευρύτερη παραλιακή ζώνη του Σουνίου και ειδικότερα στις πλαζ και στους παρακείμενους χώρους στάθμευσης οχημάτων των λουόμενων.

Ακολούθως, είτε προέβαινε σε κλοπές τσαντών – σακιδίων λουομένων και στη συνέχεια, με τα αφαιρεθέντα κλειδιά, διερρήγνυε τα αυτοκίνητα τους είτε με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου, προκαλούσε τη θραύση των υαλοπινάκων των οχημάτων στους χώρους στάθμευσης. Από το εσωτερικό τους, αφαιρούσε τσάντες, χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών από λουόμενους και από οχήματα, σε παραλίες της Λαυρεωτικής και του Σαρωνικού.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι ο 23χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για κλοπές και ναρκωτικά καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.


Νέα Δημοκρατία : Ο κ. Τσίπρας θριαμβολογεί πάνω στα ψέματα και τα συντρίμμια



Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλει μεγάλο θράσος, να εμφανίζεται σήμερα ο πρωθυπουργός στο Υπουργείο Εργασίας και να θριαμβολογεί πάνω στα ψέματα, τα συντρίμμια και τις πρωτοφανείς πληγές που άνοιξε στο “σώμα” της ελληνικής κοινωνίας, με θύματα τους άνεργους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Ιδού λοιπόν οι “επιτυχίες” του κ. Τσίπρα τα τελευταία τρία χρόνια:

1. Δραματική μείωση, πάνω από δύο μισθούς για όλους τους εργαζόμενους, μέσα από εξοντωτικούς φόρους (άμεσους και έμμεσους) και εισφορές, καθώς και δυο διαδοχικές μειώσεις του αφορολόγητου. 

2. Απώλεια 200.000 θέσεων εργασίας, καθώς η ανεργία έπρεπε να κλείσει το Δεκέμβριο του 2016 στο 19,5% και τελικά έκλεισε στο 23,5%! 

3. Απόλυτη κυριαρχία – για πρώτη φορά – στην αγορά εργασίας των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, έναντι της πλήρους απασχόλησης. 

4. Πρωτοφανής φυγή των νέων στο εξωτερικό. Η τάση στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ τριπλασιάστηκε. 

5. Πλήρης απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων με απλή τρίμηνη προειδοποίηση.

6. Αθέτηση της υπόσχεσης για επαναφορά σε ισχύ των κλαδικών συμβάσεων. Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε το αντίθετο. 

7. Εξοντωτικές εισφορές που κυριολεκτικά “διαλύουν” ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες. 

8. Άδικες και αχρείαστες μειώσεις συντάξεων -που ξεπερνούν τα 10 δις ευρώ- σε σημερινούς και αυριανούς συνταξιούχους. Μειώσεις που μεταφράζονται σε απώλεια, ως και τριών συντάξεων! 

9. Ισχυρό πλήγμα στους χαμηλοσυνταξιούχους, με την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, καθώς και την κατάργηση των συντάξεων χηρείας 

10. Πρωτοφανής “στάση πληρωμών” σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που φθάνει τα 3 δις ευρώ και αφορά 139.000 κύριες συντάξεις, 127.000 επικουρικές και 63.000 εφάπαξ.

Αυτή είναι η πραγματικότητα από την οποία θέλει να δραπετεύσει ο κ. Τσίπρας, αλλά δυστυχώς βιώνουν οι Έλληνες πολίτες».  



Βολές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Θάνου



Δεν άρεσε στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλο η τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου  στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «δεν ήταν καλό το ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τοποθετήθηκε σε μια πολιτική θέση».

Δεν έμεινε όμως σε αυτό σχολίασε και τις δηλώσεις που έκανε η κ. Θάνου λέγοντας ότι «δεν συνάδουν με μια πολιτικοποίηση ενός ρόλου, ο οποίος είναι διαφορετικός πριν από δεκαπέντε ημέρες και διαφορετικός τώρα».




Τα 'έψαλαν' στον Τραμπ ακόμα και στο U.S. Women's Open



Η Εθνική ομάδα UltraViolet περίμενε μέχρι να δει τον Πρόεδρο Τραμπ να φτάνει στο ιδιωτικό του δωμάτιο που παρακολουθεί τους αγώνες αποκαλύπτοντας ένα νέο μήνυμα στα μωβ μπλουζάκια τους.

Μετά από τρεις ήρεμους γύρους στις εγκαταστάσεις γκολφ του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ (Trump National Golf Club) η κατάσταση έγινε απειλητική χθες, στους εξωτερικούς χώρους των εγκαταστάσεων στον τελευταίο γύρο του ανοιχτού πρωταθλήματος γυναικών, καθώς ομάδες ακτιβιστών-γυναικών διαμαρτυρήθηκαν κατά του Αμερικανού προέδρου.

Οι διαδηλώτριες ζητούσαν την μετακίνηση του τουρνουά, το οποίο ανατέθηκε στις αθλητικές επιχειρήσεις του Τραμπ, το 2012. Την περίοδο εκείνη δεν υπήρχε κάποια ένδειξη για την ανάμειξή του στην πολιτική, ενώ η επιθετική ρητορική του στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας εξακολουθεί να προκαλεί την οργή γυναικείων οργανώσεων, που τον χαρακτηρίζουν ως “μισογύνη.”

Στην αρχή, οι οργανώσεις άπλωσαν ροζ ομπρέλες στην ηλιόλουστη χθεσινή ημέρα του τουρνουά, ενώ φώναζαν συνθήματα τα οποία ήταν γραμμένα στα μπλουζάκια που φορούσαν καθώς συγκεντρώνονταν έξω από τις εγκαταστάσεις γκοφλ, ιδιοκτησίας του Τραμπ.

“ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!” ήταν το πρώτο σύνθημα, σύμφωνα με το κάθε γράμμα που ήταν γραμμένο στις μπλούζες που φορούσαν οι γυναίκες της πρώτης σειράς που διαμαρτύρονταν.
Μετά οι ίδιες γυναίκες γυρνώντας τις πλάτες τους, σχημάτιζαν το μήνυμα: “Αυτό δεν είναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ.”

Ένα άλλο κεντρικό μήνυμα σε ροζ απόχρωση ήταν: “ΘΑΨΤΕ ΤΟΝ ΣΕΞΙΣΤΗ ΤΡΑΜΠ.” “Τα μπλουζάκια μας, είναι το μήνυμά μας,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Μελίσσια Μπάιρνι από την Φιλαδέλφεια, που είναι εκπρόσωπος της ομάδας (Ultra Violet group).

“Θέλουμε η Αμερικανική Ομοσπονδία Γκολφ (USGA) να θάψει τον σεξιστή Τραμπ, επειδή οι γυναίκες και οι άντρες αξίζει να επιβεβαιώσουν ότι είναι ασφαλείς και ότι τα σεξουαλικά αρπακτικά δεν πρέπει να θεωρούνται πρεσβευτές των σπορ,” δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

Πριν μία ομάδα διαδηλωτών προχωρήσει στην επίδειξη του μηνύματος της, η Μπάιρνι δήλωσε στο Reuters ότι ήθελαν να κοιτάξουν κατάματα τον πρόεδρο Τραμπ. “Είναι ο τρόπος με τον οποίο μας βλέπει ο 45ος πρόεδρος και οι άνθρωποι του,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Μπάιρνι.

Η Χοπ Σίνγκσεν από τη Νέα Υόρκη, ήταν μία από τις γυναίκες που διαδήλωσε για την ομάδα γυναικών Ultra Violet. Η ομάδα είχε προηγούμενα πραγματοποιήσει διαμαρτυρία με μοτοσυκλέτες έξω από τις εγκαταστάσεις του γκολφ, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά της στο πρόσωπο του Αμερικανού προέδρου.

“Όπως εκατομμύρια άντρες και γυναίκες, είμαι θύμα σεξουαλικής βίας. Μου προκαλεί ναυτία, το γεγονός ότι κάποιος με το παρελθόν αυτού του ανθρώπου και την ευχαρίστηση που ένιωθε από την προσβολή γυναικών, είναι σε μία θέση ηγεσίας. Θα κάνω οτιδήποτε περνάει από το χέρι μου για ν' αλλάξω αυτήν την κατάσταση,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Σίνγκσεν.


Πηγή : news247.gr


Φέρι μπόουτ παρέσυρε 15 σκάφη στο Ρίο




Δυσάρεστη έκπληξη επιφύλασσε η κακοκαιρία για 15 σκάφη στο Ρίο, όταν το αγκυροβολημένο φέρι μπόουτ Νικόλαος Α΄τα παρέσυρε.

Πιο συγκεκριμένα, το φέρι μπόουτ ήταν αγκυροβολημένο κοντά στις εγκαταστάσεις του Τιτάνα στο Ρίο, όταν λόγω κακοκαιρίας έσπασαν οι κάβοι του και το πλοίο άρχισε να κινείται προς τα δυτικά παρασύροντας 15 σκάφη. Ορισμένα εξ'αυτών βγήκαν στη στεριά και δύο βυθίστηκαν.

Εν τέλει, το Νικόλαος Α΄ακινητοποιήθηκε σε παράλληλη προς την ακτογραμμή θέση.

Οι ιδοκτήτες των σκαφών βρέθηκαν στο σημείο και προσπαθούσαν  κάτω από αντίξοες συνθήκες, να βγάλουν τα σκάφη τους έξω, ωστόσο πολλά από αυτά υπέστησαν ζημιές.




Πηγή : emea.gr


Σε τεντωμένο σχοινί δικαστές - κυβέρνηση

Menelaos Myrillas / SOOC


Σκληρά δοκιμάζονται οι σχέσεις της κυβέρνησης με το δικαστικό σώμα, με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες, τις τελευταίες ημέρες, δημόσιες τοποθετήσεις και αναρτήσεις κυβερνητικών στελεχών, με επικρίσεις για δικαστικές αποφάσεις και ενέργειες.

Σκληρά δοκιμάζονται οι σχέσεις της κυβέρνησης με το δικαστικό σώμα, με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες, τις τελευταίες ημέρες, δημόσιες τοποθετήσεις και αναρτήσεις κυβερνητικών στελεχών, με επικρίσεις για δικαστικές αποφάσεις και ενέργειες. Οι κινήσεις αυτές έχουν προκαλέσει πυρ ομαδόν από όλες τις δικαστικές ενώσεις, οι οποίες με ανακοινώσεις τους σε υψηλούς τόνους, αντιδρούν και θέτουν πλέον ευθέως θέμα προστασίας της δημοκρατίας και των θεσμών.

Οι δικαστικές ενώσεις όλων των κλάδων της Δικαιοσύνης –διοικητικά, πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, ανώτατα δικαστήρια (ΣτΕ και Ελεγκτικό Συνέδριο) αλλά και η ένωση των εισαγγελέων– προχώρησαν στην έκδοση σκληρών ανακοινώσεων τις προηγούμενες ημέρες. Με αυτές επικρίνουν ευθέως τους υπουργούς που δημόσια τοποθετήθηκαν, καταγγέλλοντας παράλληλα προσπάθεια απαξίωσης της Δικαιοσύνης και των δικαστικών λειτουργών.

Το τεταμένο κλίμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και στη Δικαιοσύνη έχει λάβει πλέον μεγάλες διαστάσεις, καθώς η αντιπαράθεση κλιμακώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Αρχικά, πυροδοτήθηκε από τις πρώτες –διότι ακολούθησαν πολλές άλλες– αναρτήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Ο τελευταίος, σε έμμετρους στίχους, σχολίασε δηκτικά την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, που επαναλαμβάνοντας σειρά προηγούμενων δικαστικών αποφάσεων, έκρινε ότι η παραγραφή για τις φορολογικές υποθέσεις γενικά –διότι υπάρχουν και εξαιρέσεις– δεν μπορεί να είναι παρά πενταετής. Η απόφαση επιφέρει συνέπειες σε σωρεία φορολογικών ελέγχων και δημιουργεί το πλαίσιο ώστε οι φορολογικοί έλεγχοι στο εξής να σχετίζονται κυρίως με το παρόν και όχι με το απώτερο παρελθόν.

Πυρ ομαδόν

Η ανάρτηση Πολάκη έλαβε σκληρή απάντηση από την Ενωση των Δικαστών του ΣτΕ, που επέκρινε αυστηρά τον υπουργό και την τοποθέτησή του ως «αστοιχείωτη». Ωστόσο, έδωσε την αφορμή στον ίδιο τον πρωθυπουργό να καλύψει τον υπουργό του, δηλώνοντας πως «εμείς οι αστοιχείωτοι ξεπερνούμε τα θεσμικά εμπόδια», δήλωση που άνοιξε νέο κύκλο στην αντιπαράθεση κυβέρνησης-δικαστών, αυξάνοντας τη θερμοκρασία του θέματος και καθιστώντας τις αντιδράσεις του δικαστικού σώματος καθολικές.

Την περασμένη εβδομάδα δεν υπήρξε ημέρα που δικαστική ένωση να μην εκδίδει ανακοίνωση κατά των δημόσιων τοποθετήσεων κυβερνητικών παραγόντων για τη Δικαιοσύνη, με αιχμή του δόρατος τις επικρίσεις κατά των υπουργών Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Ο τελευταίος στη Βουλή άφησε να εννοηθεί –χωρίς να κατονομάσει κανέναν– ότι εισαγγελείς και δικαστές δεν έκαναν τη δουλειά τους τα προηγούμενα χρόνια για την αντιμετώπιση υποθέσεων σκανδάλων και πολιτικής διαφθοράς.

Οι δικαστικές ενώσεις έθεσαν ευθέως θέματα προστασίας της ίδιας της δημοκρατίας και των θεσμών, καταγγέλλοντας προσπάθεια απαξίωσης της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της. Επίσης, υποστήριξαν, σε όλους τους τόνους πως δεν μπορεί σε μια δημοκρατική χώρα η κυβέρνηση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να επιτίθεται –και μάλιστα σε ολομέλειες ανωτάτων δικαστηρίων– για τις αποφάσεις που εκδίδουν, κηρύσσοντας νόμους ως αντισυνταγματικούς. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Σεβαστίδης, με δήλωσή του επέρριψε πλήρως στην κυβέρνηση την ευθύνη των αντισυνταγματικών ρυθμίσεων, λέγοντας πως «νομοθετούν εκτός του πλαισίου του Συντάγματος» και ότι τα δικαστήρια είναι αναγκασμένα, εκ των πραγμάτων, να ακυρώσουν αυτές τις νομοθετικές επιλογές.

Η συγκυρία

Και ενώ οι αντιδράσεις των δικαστών είχαν κορυφωθεί, καθώς όλες οι δικαστικές ενώσεις εξέδωσαν ανακοινώσεις –ακόμα και η Ενωση Εισαγγελέων, η οποία ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν δεν είχε αντιδράσει– η απόφαση του πρωθυπουργού να ορίσει επικεφαλής στο νομικό του γραφείο τη Βασιλική Θάνου, λίγες μόλις ημέρες μετά την αποχώρησή της από την προεδρία του Αρείου Πάγου, πυροδότησε νέες και εντονότερες αντιδράσεις εντός και εκτός Δικαιοσύνης. Εντός Δικαιοσύνης η τοποθέτηση σχολιάστηκε δυσμενώς, ως κίνηση που πλήττει τη βασική αρχή των δημοκρατικών πολιτευμάτων για διάκριση των εξουσιών. Η αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα, επέκρινε με σφοδρότητα την απόφαση του πρωθυπουργού, υπονοώντας, ακόμη, και προσπάθεια ελέγχου της Δικαιοσύνης.

Η τοποθέτηση Θάνου στο Μέγαρο Μαξίμου –ουδέποτε στο παρελθόν πρόεδρος ανωτάτου δικαστηρίου κατέλαβε ακραιφνώς κυβερνητική θέση μετά την αποχώρησή του από το δικαστικό σώμα– συνδυάστηκε από πολλούς με τη συγκυρία. Ως γνωστόν, οι δικαστικές αρχές βρίσκονται αντιμέτωπες να ερευνήσουν υποθέσεις με εμφανές πολιτικό πρόσημο και το αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του «Noor 1» πρόκειται να απασχολήσει στα μέσα του μήνα τη Βουλή. Επίσης, πολλές άλλες υποθέσεις, με πολιτικό ενδιαφέρον, βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Οι επικείμενες ενέργειες των δικαστικών αρχών εκτιμάται ότι μπορεί να αποβούν σημαντικές παράμετροι που ενδεχομένως να προσδώσουν νέες διαστάσεις σε υποθέσεις που βρίσκονται στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος, και από τη μία ή την άλλη εξέλιξή τους, εκτιμάται ότι μπορεί να επηρεαστούν, ώς ένα βαθμό και οι πολιτικές εξελίξεις. Για τον λόγο αυτό η αντιπαράθεση κυβέρνησης και δικαστών προσλαμβάνει διαστάσεις, ενώ παραμένει άγνωστο πώς και με ποιους τρόπους θα εξελιχθεί.

Μια σύγκρουση που έχει ρίζες στο παρελθόν

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι σχέσεις της κυβέρνησης βρίσκονται στο «κόκκινο» με τους δικαστές, καθώς αρκετές φορές στο παρελθόν κυβερνητικά στελέχη με τις δημόσιες δηλώσεις τους προκάλεσαν την έντονη αντίδραση δικαστικών λειτουργών όλων των βαθμίδων της δικαστικής ιεραρχίας.

Κορωνίδα των αντιδράσεων ήταν η δήλωση της τότε κυβερνητικής εκπροσώπου, Ολγας Γεροβασίλη, λίγη ώρα μετά την έκδοση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που κήρυξε αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες. Η σφοδρότητα της επίθεσης κατά του ανωτάτου δικαστηρίου για την απόφαση που έλαβε και οι σαφείς βολές κατά ανωτάτων δικαστικών από την πλευρά της κυβέρνησης, διά της κ. Γεροβασίλη, προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων τόσο μέσα στο ανώτατο δικαστήριο όσο και γενικότερα στη Δικαιοσύνη. Αλλά και όσο καιρό το ΣτΕ βρισκόταν σε διάσκεψη για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, κυβερνητικές ενέργειες και δηλώσεις είχαν πυροδοτήσει κλίμα έντονης αντιπαράθεσης, με τις δικαστικές ενώσεις να καταγγέλλουν προσπάθειες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης και απαξίωσης του θεσμού.

Ανάλογες εντάσεις δημιουργήθηκαν, κατά καιρούς, όταν κυρίως τα ανώτατα δικαστήρια (ΣτΕ και Ελεγκτικό Συνέδριο) εξέδωσαν αποφάσεις που ματαίωσαν κυβερνητικές εξαγγελίες ή επιλογές, όπως πρόσφατα οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους, αλλά και οι γνωμοδοτήσεις του για σειρά μέτρων, για μειώσεις συντάξεων και περικοπών ενόψει της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης.






Ιωάννα Μάνδρου
Πηγή: skai.gr


Πέθανε ο 33χρονος πυροσβέστης που είχε τραυματιστεί στη φωτιά στο Ζευγολατιό! Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη για τον θάνατο του άτυχου πυροσβέστη



Την τελευταία του πνοή στο 251 νοσοκομείο Αεροπορίας άφησε ο 33χρονος πυροσβέστης που είχε τραυματιστεί σοβαρά στην φωτιά στο Ζευγολατιό.

Ο νεαρός πυροσβέστης τραυματίστηκε όταν τρακτέρ που τον μετέφερε σε δύσβατο σημείο της πυρκαγιάς ανατράπηκε.

Την τραγική είδηση ανακοίνωσε λίγο πριν τις 11.00 η πυροσβεστική:

Στο πένθος βυθίστηκε η πυροσβεστική οικογένεια από τον θάνατο του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Μουζακίτη Αριστείδη. Ο Δόκιμος Αξιωματικός κατέληξε σήμερα και περί Ω/07:40 στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, στο οποίο νοσηλευόταν από τις 13 Ιουλίου 2017 λόγω σοβαρού τραυματισμού που υπέστη κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1984 στην Κέρκυρα, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2014, ενώ εισήχθη στη Σχολή Ανθυποπυραγών το Σεπτέμβριο του 2015 και ήταν άγαμος.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του τριαντατριάχρονου δόκιμου ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη, που είχε τραυματιστεί βαριά κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας, στις 13 Ιουλίου.

Η απώλεια ενός νέου ανθρώπου, εν ώρα καθήκοντος, θυμίζει σε όλους μας το σθένος και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κάτω από εξαιρετικά αντίξοες και άκρως επικίνδυνες συνθήκες.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».




Oι μισοί νέοι στηρίζονται και εξαρτώνται οικονομικά από τους γονείς



Η άσχημη οικονομική κατάσταση που ‘’χτυπά’’ την νέα γενιά αποτυπώνεται σε νέα έρευνα και δείχνει πως οι μισοί τουλάχιστον νέοι,  ηλικίας 18-35 ετών, βασίζονται στους γονείς τους και τους συγγενείς, ώστε να μπορέσουν να ζήσουν.

Ειδικότερα, σε έρευνα την οποία δημοσιεύει η «ΔιαΝΕΟσις», το 48,2% των νέων δηλώνει ως βασική πηγή εισοδήματος την οικονομική στήριξη από γονείς ή συγγενείς, το 44,5% τη μισθωτή εργασία, το 15,1% την αυτοαπασχολούμενη εργασία, το 14% την οικονομική στήριξη από σύζυγο/σύντροφο, το 7,3% το επίδομα ανεργίας, το 6,9% άλλες κοινωνικές παροχές, το 5,3% τα εισοδήματα από επενδύσεις/αποταμιεύσεις/κληρονομιά και το 2,7% την αποζημίωση για απόλυση.

Το 34,8% των νέων εκτιμά ότι το βιοτικό του επίπεδο στο μέλλον θα είναι παρόμοιο με το βιοτικό επίπεδο των γονιών του, ενώ το 23,9% θεωρεί ότι θα είναι καλύτερο και το 12,7% πολύ καλύτερο. Αντίθετα το 19,7% θεωρεί ότι το βιοτικό του επίπεδο θα είναι χειρότερο σε σύγκριση με των γονιών του, ενώ το 8,9% εκτιμά ότι θα είναι πολύ χειρότερο.

Από τους άνεργους νέους μόνο το 15% θεωρεί πιθανό να βρει δουλειά τους επόμενους 6 μήνες.

Το 41% των νέων δηλώνει διατεθειμένο να μετακομίσει σε άλλη χώρα για να βρει δουλειά, ενώ το 46% σε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

Όπως προκύπτει επίσης από την έρευνα οι νέοι σε σχέση με τους γονείς τους:

•δηλώνουν λίγο περισσότερο αριστεροί και πολύ λιγότερο θρησκευόμενοι

•έχουν λίγο καλύτερο επίπεδο εκπαίδευσης

•συμμετέχουν λιγότερο σε εθελοντικές ή συλλογικές δράσεις (πλην των πολιτικών)

•εμπιστεύονται λιγότερο τους θεσμούς

•συμμετέχουν λιγότερο σε πολιτιστικά δρώμενα.

Σύμφωνα ακόμη με τα ευρήματα της έρευνας, ο συνδυασμός χαμηλής μόρφωσης, οικονομικής ανεπάρκειας και έλλειψης εμπιστοσύνης στους θεσμούς στους γονείς, έχει ως αποτέλεσμα πολύ υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στα παιδιά τους, σε σχέση με τα παιδιά γονέων με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η έρευνα της ΔιαΝΕΟσις διενεργήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CUPESSE, από την MRB, σε δείγμα περίπου 1.500 νέων Ελλήνων από όλες τις περιφέρειες της χώρας και σε δείγμα 500 γονέων.



Πηγή


Στον Καιάδα τα Άτομα με Αναπηρία και το …Σύνταγμα αν εφαρμοστούν κάποια προαπαιτούμενα




Η ΕΣΑμεΑ εκφράζει με επιστολή των μελών της στον πρωθυπουργό, την αγωνία των Ατόμων με Αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, μετά την δημοσιοποίηση των 113 προαπαιτούμενων που δημοσιεύθηκαν στα τέλη του περασμένου μήνα.

Την δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα μεριμνήσει για την προστασία των Ατόμων με Αναπηρία ζητεί με την ανοιχτή της επιστολή η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) καθώς τα περισσότερα από τα προαπαιτούμενα πρέπει να έχουν νομοθετηθεί μέσα στο 2017. Και εάν κάτι τέτοιο συμβεί, τα Άτομα με Αναπηρία οδηγούνται σε φτωχοποίηση.

Συγκεκριμένα τα προαπαιτούμενα υπ. αριθ. 75, 76, 86, 97, 105, 106 φαίνεται ότι οδηγούν σε άμεσες μειώσεις ποσών ή και δικαιούχων επιδομάτων αναπηρίας, εκ νέου θέσπιση συστήματος αξιολόγησης της αναπηρίας, περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, επαναφορά της περίφημης έννοιας της λειτουργικότητας του αναπήρου και εν γένει περικοπές δαπανών στην αναπηρία.

Η ΕΣΑμεΑ επανέρχεται και ζητά την προστασία των αναπηρικών επιδομάτων, που είναι γνωστό ότι έχουν σχεδιαστεί και δίδονται αποκλειστικά για την κάλυψη των αναγκών που πηγάζουν από την κάθε αναπηρία.

Ζητεί επίσης αναδιάρθρωση των ΚΕΠΑ, με  αξιολόγηση, και όχι τη θέσπιση από την αρχή ενός συστήματος πιστοποίησης της αναπηρίας και εκ νέου ταλαιπωρίας χιλιάδων αναπήρων , καθώς και την υλοποίηση της δέσμευσης του πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξει επαναϋπολογισμός των συντάξεων των Ατόμων με Αναπηρία ή περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις.



Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Νέοι σοκαριστικοί διάλογοι από το κύκλωμα τοκογλύφων



Η στυγνότητα με την οποία ο 63χρονος «αρχιτοκογλύφος», με την… προϋπηρεσία 30 χρόνων (!), αντιμετώπιζε τα θύματά του ήταν χαρακτηριστική και αναδεικνύεται μέσα από τους χαρακτηριστικούς διαλόγους που υπέκλεψε ο «κοριός» της Αστυνομίας.

Ολες αυτές οι συνομιλίες εμπεριέχονται στη δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος του ίδιου και ακόμη έξι συνεργών του, μεταξύ των οποίων τα τέσσερα τραπεζικά στελέχη που του παρείχαν πληροφορίες, εκτός… ωραρίου, για την πιστοληπτική φερεγγυότητα των υποψήφιων θυμάτων, ενώ πολλές φορές πίεζαν τηλεφωνικά για την κάλυψη επιταγών που σφράγιζε ο «αρχιτοκογλύφος» ως μέσο πίεσης για την αποπληρωμή τους.

Είναι εντυπωσιακή η σκληρότητα με την οποία αντιμετώπιζε τα θύματά του προκειμένου να υποκύψουν στις οικονομικές απαιτήσεις του. Σε ένα από αυτούς τους διαλόγους, το θύμα δεν μπορεί να δώσει τα χρήματα του τοκισμού και προσπαθεί να διαπραγματευτεί με τον τοκογλύφο:

Αρχηγός: Ναι…
Θύμα: Κύριε Γιώργο, τι κάνετε;
Αρχηγός: Καλά, Βασίλη.
Θύμα: Το πολύ σε μία ωρίτσα θα είμαι έτοιμος.
Αρχηγός: Βάλε μου τα λεφτά στην τράπεζα, Βασίλη. Βάλε τα λεφτά στην τράπεζα.
Θύμα: Εεε, θα τα βάλω σε λίγο, θα δείτε..
Αρχηγός: Γράψε τον αριθμό 051….
Θύμα: Ναι, βέβαια …
Αρχηγός: Να είναι μέσα τα λεφτά πριν από τις 2.
Θύμα: Ναι…
Αρχηγός: Αν δεν είναι, θα έχω πρόβλημα.

Και πάλι, όμως, το θύμα δυσκολεύεται, επιχειρεί να κερδίσει χρόνο και προσπαθεί να ενημερώσει και να κατευνάσει τον 63χρονο, ο οποίος τον απειλεί ότι θα σφραγίσει την επιταγή:

Θύμα: Κύριε Γιώργο, τι κάνετε;.
Αρχηγός: Πες μου, Βασίλη.
Θύμα: Δεν έχουν μπει ακόμα ξέρετε τα λεφτά…
Αρχηγός: Εντάξει τότε. Σε ένα λεπτό είμαι στην τράπεζα και σφραγίζω την επιταγή. Τέρμα η κοροϊδία…
Θύμα: Μα δεν σας κοροϊδεύω…
Αρχηγός: Τέρμα η κοροϊδία. Μα 40 χρόνια κάνω αυτή τη δουλειά. Τι πάει να περάσει;
Θύμα: Αν πιστεύετε αυτό για μένα τι να σας πω…
Αρχηγός: Μα δεν μπορώ να καταλάβω τι πάτε να περάσετε. Σε ένα λεπτό πάω να σφραγίσω την επιταγή.
Θύμα: Μα για την επιταγή δικαιούται ο πελάτης 7 ημέρες, αλλά δεν σας ζήτησα αυτό.
Αρχηγός: Καλά, καλά, όχι 7 ημέρες, αλλά ούτε ένα λεπτό δεν δικαιούται, αν θέλω. Ούτε ένα λεπτό. Τη Δευτέρα βγαίνει η επιταγή πληρωμής πες του (πατέρα σου). Δεν υπάρχει μήνας σε εμένα. Διαταγή πληρωμής τη Δευτέρα και μαυρίζουν όλοι. Τέρμα η κοροϊδία.
Θύμα: Αν δεν έχω τα λεφτά σήμερα, θα τα έχω σίγουρα αύριο.
Αρχηγός: Μα και χθες έτσι μου έλεγες.
Θύμα: Μα περιμένω να μου βάλουν κάτι λεφτά, τι να κάνω;;
Αρχηγός: Και χθες έτσι μου έλεγες. Τέρμα η κοροϊδία, λυπάμαι πολύ.
Θύμα: Πιστεύετε ότι είμαι άνθρωπος που θα σας κορόιδευα;
Αρχηγός: Λυπάμαι πολύ, με έχεις βγάλει από τα ρούχα μου…

Δυστυχώς, πολλά από τα θύματα, με αυτή την τοκογλυφική διαδικασία, υπέστησαν μεγάλη οικονομική αφαίμαξη και κάποιοι αναγκάστηκαν σε αναστολή ή παύση της λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Έβγαλαν το κάστανο που είχε βράσει και καλά ο Παΐσιος για προσκύνημα στο Αγρίνιο!!



Διαβάζουμε στο protothema.gr και απορούμε για τους αφελής που πίστεψαν αυτή την εκμετάλλευση και περιμένουμε την σοβαρή εκκλησία να καταδικάσει και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους!!!

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου: Οι πιστοί μας ζήτησαν να δουν το κάστανο που έβρασε ο Παΐσιος

«Δεν υπήρχε καμία αναφορά ότι θα εκτίθετο κανένα κάστανο και μάλιστα προς προσκύνηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του 

Ο εορτασμός του Αγίου Παΐσιου σημαδεύτηκε από επικρίσεις λόγω της επιλογής του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο να θέσει σε ιερό προσκύνημα ένα κάστανο, που είχε φέρεται να είχε βράσει εκείνος πριν από 30 σχεδόν χρόνια.

Την περασμένη Τρίτη τελέσθηκε Αγρύπνια προς τιμήν «του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου στον προαύλιο χώρο του Ναού του Αγίου Δημητρίου Aγρινίου». Έπειτα από τις αντιδράσεις για το θέμα, εκπρόσωποι του ναού εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία υπερασπίζονται την ενέργειά της εκκλησίας.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι θα ήθελε να διευκρινίσει τα εξής:

- Στην πρόσκληση του Ναού για την Αγρυπνία, η οποία δημοσιεύθηκε στις 8/7/2017, δεν υπήρχε καμία αναφορά ότι θα εκτίθετο κανένα κάστανο και μάλιστα προς προσκύνηση. Συνεπώς οι πιστοί δεν προσήλθαν για να προσκυνήσουν ένα κάστανο αλλά για να συμμετάσχουν στην Αγρυπνία και να τιμήσουν τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορίτη.

- Το κάστανο είχε δοθεί μαζί με άλλα ως ευλογία σε ομάδα φοιτητών από τον Όσιο Παΐσιο τον Οκτώβριο του 1990. Ουδέποτε είχε δημιουργηθεί έως σήμερα κανένα ζήτημα, παρότι πολλοί άνθρωποι το έχουν δει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν. Άλλωστε, το μνημονεύει και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς σε παλαιότερο πόνημά του για τον Όσιο Παΐσιο.

- Η Αγρυπνία τελέσθηκε υπαιθρίως, δίπλα στον πλάτανο όπου ο Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης μαρτύρησε. Κάτω από αυτόν τον πλάτανο, ο Όσιος Παΐσιος, ως στρατιώτης στο Αγρίνιο, καθόταν σχεδόν κάθε απόγευμα και προσευχόταν, όπως ο ίδιος πληροφορούσε προσκυνητές στο Άγιο Όρος που τον επισκέπτονταν, με καταγωγή από το Αγρίνιο.

- Τα κύρια εκθέματα καθ’ όλη τη διάρκεια της Αγρυπνίας τα οποία εκτέθηκαν για προσκύνηση ήταν η εικόνα του Οσίου Παϊσίου και λείψανο του Αγίου Ιωάννη του Βραχωρίτη, καθόσον εκεί ήταν ο τόπος μαρτυρίου του.

- Στη διάρκεια της Αγρυπνίας, πολλοί άνθρωποι που γνώριζαν την ύπαρξη του κάστανου, αναζήτησαν να το δουν. Έτσι αυτό εκτέθηκε στο τέλος του Εσπερινού (και όχι σε όλη την Αγρυπνία), με σκοπό να δουν οι άνθρωποι ότι παρέμενε αναλλοίωτο, με τον καρπό του να ακούγεται. Ουδέποτε ειπώθηκε ή γράφτηκε σε ανακοίνωση ότι το κάστανο είναι ιερό ή θαυματουργό.

- Κανείς από τους χιλιάδες παρισταμένους στην Αγρυπνία δεν εξέφρασε καμία αντίδραση όταν εκτέθηκε το κάστανο, όπως βεβαίως και ποτέ δεν είχε συμβεί όλες τις άλλες φορές στο παρελθόν που αυτό είχε παρουσιασθεί σε κύκλους, κατηχητικά, χριστιανικά μαθήματα ή ομιλίες στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Την Αγρυπνία κάλυψε και μια ευσεβής δημοσιογράφος, υπεύθυνη ειδησεογραφικού site, η οποία πήρε video από την Αγρυπνία και το ανήρτησε στις 12/7/2017 σε άρθρο στο site της, όπως επίσης και φωτογραφία από το κάστανο, σημειώνοντας στο άρθρο της την ιστορία του.

Ανέφερε μάλιστα στο άρθρο, όντας η ίδια παρούσα στην Αγρυπνία ότι «οι πιστοί που προσέρχονταν ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΑΝ την εικόνα του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου, λείψανα του Αγίου Ιωάννου Βραχωρίτη καθώς και για να ΔΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ένα κάστανο το οποίο όπως ο ίδιος ο πατήρ Κων/νος Καντάνης είπε, είχε δοθεί εδώ και 27 χρόνια με την ευλογία του Αγιορείτου Παϊσίου στον ίδιο, όταν τον είχε επισκεφθεί ως φοιτητής το 1990. Αξίζει να σημειώσουμε πως το κάστανο μετά από 27 χρόνια παραμένει ως είχε στην αρχική του κατάσταση, όπως διαπιστώνεται και μέσα από τον φακό του agrinioreport.com». 

Την επόμενη ημέρα, 13/7/2017 στις 12:29 μμ, άλλο ειδησεογραφικό site του Αγρινίου που κατά καιρούς έχει υποτιμήσει τις δράσεις του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου στο παρελθόν, ανήρτησε δημοσίευση (άρθρο) όπου σχολίαζε την Αγρυπνία και αφενός χλεύαζε το κάστανο και αφετέρου χρησιμοποιούσε φράσεις που εύκολα θα προβλημάτιζαν τον αναγνώστη για την αγιοποίηση του Αγίου Παϊσίου.

Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής χωρία του άρθρου: «Επίσης δεν μπαίνω στον…πειρασμό να αντιμετωπίσω το όλο θέμα ως μια μεγάλη μπίζνα ενός Οσίου που ήταν γέροντας και έλεγε περισσότερα εθνικοπατριωτικά τσιτάτα παρά λόγια αγάπης.

Αλλά, ειλικρινά, ένας μοναχός που αφήνει για ένα χρόνο την μοναχική ζωή για να…παντρέψει τις αδερφές του δεν είναι έτσι κι αλλιώς ήρωας; Γιατί χρειάζεται να δώσει και ένα κάστανο που αντέχει στον χρόνο σε έναν ιερέα;

Ένας Γέροντας που στον εμφύλιο είναι “ασυρματιστής του Θεού” και τον πιάνουν οι κομμουνιστές και του βάζουν στο κελί δυο αντάρτισσες σχεδόν γυμνές κι εκείνος με την χάρη του Θεού δεν αντιδρά καθόλου, τι άλλο χρειάζεται για να αποδείξει ότι είναι Άγιος; Ερώτηση κάνω.»

Περαιτέρω, σε σχόλιο του κάτω από το κυρίως άρθρο, ο κατά δήλωσιν συντάκτης του άρθρου γράφει: «Θέλω να σου πω ότι πιστεύω ακράδαντα πως ο ασκητής Γέροντας Παΐσιος έγινε τόσο δημοφιλής για έναν λόγο: διότι λειτουργεί σαν αντίβαρο στον Γενάρχη των Βουλγάρων, τον Παϊσί (Παΐσιος) που εικονίζεται ακόμη και στα νομίσματά τους. Εκείνος έμαθε γράμματα στο Άγιο Όρος και ουσιαστικά «δημιούργησε» τα βουλγαρικά γράμματα, την βουλγαρική συνείδηση και, τελικά, τον βουλγαρικό εθνικισμό, τον οποίο οι Έλληνες έχουν βρει μπροστά τους πολλές φορές. Αυτός ο άλλος Παΐσιος, θα το ξέρεις, έφτιαξε μια ολόκληρη κουλτούρα ενός άλλου λαού στην Μονή Χιλανδαρίου! Το όνομα Παΐσιος λοιπόν, ήθελε και την ελληνική του εκδοχή στην συνείδηση του δικού μας λαού».

Για να διαβάσετε όλο το προαναφερόμενο άρθρο, πατήστε ΕΔΩ, ώστε να διαπιστώσετε ότι το κάστανο ήταν η αφορμή για να δηλωθεί η εναντίωση προς την Αγιότητα του Οσίου Παϊσίου.

Θα θέλαμε συνεπώς να ενημερώσουμε όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου ουδέποτε παρουσίασε το κάστανο προς «άγρα πιστών» ή προς λατρεία του αλλά το παρουσίασε απλώς για να φανεί ότι δεν έχει αλλοιωθεί μετά από τόσα χρόνια. Το εξέθεσε μάλιστα όχι σε όλη την Αγρυπνία αλλά μόνο στο τέλος του Εσπερινού και μόνο κατόπιν απαίτησης ανθρώπων που ήθελαν να το δουν. Συνεπώς το κάστανο σε καμία περίπτωση δεν ήταν η αιτία του δημιουργηθέντος ζητήματος αλλά χρησιμοποιήθηκε από συγκεκριμένους δημοσιογραφικούς κύκλους ώστε να εγερθεί ζήτημα και να χλευαστεί η μνήμη του Αγίου Παϊσίου, με αποτέλεσμα πολλοί Χριστιανοί δυστυχώς να πέσουν εν αγνοία τους θύματα παραπλάνησης με απόπειρα διαπόμπευσης τόσο του Αγίου Παϊσίου όσο και του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.


Πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου καλείται να πληρώσει... 1,6 εκατ ευρώ!



Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου καλείται από τις φορολογικές αρχές να πληρώσει 3.282.273 ευρώ

 εξ ημισείας με τον πρόεδρο του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέα Μαρτίνη, ενώ παράλληλα έχουν δεσμευτεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί, αλλά και οι θυρίδες του.   
  
Ο πρώην αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου διετέλεσε «τυπικά» μόλις 113 μέρες άμισθος πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν όπως ισχυρίζεται (από 1 Ιανουαρίου έως 9 Απριλίου 2013), ενώ καθήκοντα προέδρου εκτελούσε ο τότε αντιπρόεδρος Ανδρέας Μαρτίνης. Αυτό όμως το διάστημα ήταν   αρκετό για να εμπλακεί σε μια περιπέτεια. 

Το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων πραγματοποίησε στο Ερρίκος Ντυνάν έλεγχο για τις χρήσεις της τριετίας 2010-2013.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις και φοροδιαφυγή κατά το διάστημα που διετέλεσε πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν ο εν λόγω δικαστικός.

Μετά τον έλεγχο στον πρώην δικαστικό λειτουργό επιβλήθηκαν τα απαγορευτικά μέτρα (διασφαλιστικά μέτρα) που προβλέπει ο νόμος 4174/2013. Δηλαδή, δέσμευση της περιουσίας του, των τραπεζικών του λογαριασμών, κ.λπ.

Συγκεκριμένα  σε βάρος του επιβλήθηκαν:

α) απαγόρευση μεταβίβασης των περιουσιακών του στοιχείων, β) δέσμευση του 50% όλων των τραπεζικών λογαριασμών του και γ) δέσμευση του 50% του περιεχομένου των θυρίδων του (χρήματα, κ.λπ.) σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

 Ακόμη, καλείται το επίμαχο ποσό των 3.282.273 ευρώ, να το πληρώσει μαζί με τον Ανδρέα Μαρτίνη (50% ο καθένας, δηλαδή 1.641.136 ευρώ έκαστος).

Τελικά, ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κατέφυγε στην διεύθυνση επίλυσης διαφορών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αλλά η ενδικοφανής προσφυγή του, όπως λέγεται, απορρίφθηκε. Έτσι, ζήτησε καταφύγιο  στα Διοικητικά Δικαστήρια των Αθηνών, αλλά και εκεί η αίτησή του είχε την ίδια τύχη, απορρίφθηκε.

Οι πρωτοδίκες έκριναν ότι νόμιμα επιβλήθηκαν σε βάρος του πρώην συνάδελφου τους τα διασφαλιστικά μέτρα, αφού διετέλεσε πρόεδρος του νοσοκομείου το επίμαχο διάστημα.   
Μάλιστα, απορρίφθηκε ως αβάσιμος ο ισχυρισμός του ότι «δεν ευθύνεται διότι δεν προέβη σε πραγματική διοίκηση» του  νοσοκομείου.

Οι συνάδελφοι  του απάντησαν ότι για την επιβολή των σε βάρος του μέτρων δεν απαιτείται να αποδείξει την πραγματική ενασχόλησή του με την  διοίκηση του νοσοκομείου, αρκεί το ότι η ιδρυτική νομοθεσία του αναφέρει, ότι ο πρόεδρος του  «διοικεί, εκπροσωπεί και  δεσμεύει» το Ερρίκος Ντυνάν. 

Εξάλλου, οι φορολογικές αρχές, «είχαν δέσμια αρμοδιότητα» για την έκδοση της καταλογιστικής πράξης και την επιβολή διασφαλιστικών μέρων σε βάρος του, εφόσον διαπίστωσαν φοροδιαφυγή.
Μετά από όλα αυτά, ο πρώην αντιπρόεδρος ζητεί τώρα την αναίρεση της αρνητικής για εκείνον απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.


 Πηγή : newpost.gr


Σοκ και δέος για τους φορολογουμένους από τους φόρους στα εκκαθαριστικά




Διπλάσιους φόρους καλούνται να πληρώσουν χιλιάδες φορολογούμενοι σε σχέση με το προηγούμενο 

έτος, όπως προκύπτει από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, εξέλιξη που οφείλεται αποκλειστικά στην αύξηση της φορολογίας.

Σύμφωνα με στοιχεία μεγάλων λογιστικών γραφείων, η μεσοσταθμική αύξηση στα εκκαθαριστικά σημειώματα είναι της τάξης του 35%-40%, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις όπου ο φόρος έχει διπλασιασθεί. Μάλιστα, αναφέρουν ότι ο φόρος πέρασε τη διαφορά (μεταξύ των εισοδημάτων 2015-2016) του εισοδήματος. Για παράδειγμα, φορολογούμενος με εισοδήματα ύψους περίπου 66.000 ευρώ το 2015 και 76.000 ευρώ το 2016 καλείται να πληρώσει 21.646 ευρώ από 10.692 ευρώ το προηγούμενο έτος. Από το παράδειγμα προκύπτει ότι το επιπλέον ποσό των 10.000 ευρώ που «έβγαλε» ο φορολογούμενος το πήρε στο ακέραιο η εφορία.

Τα παράλογα αυτά συμβαίνουν εξαιτίας αφενός της αύξησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, αλλά κυρίως από τον επαχθέστερο τρόπο φορολόγησης όσων έχουν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και ελευθέριο επάγγελμα.

Το σοκ που έχει υποστεί το 40% των φορολογουμένων που έχει λάβει χρεωστικό σημείωμα είναι μεγάλο και δύσκολα ξεπερνιέται, καθώς είναι αδύνατο να καταφέρουν, όπως υποστηρίζουν αρκετοί εξ αυτών, να πληρώσουν τα ποσά αυτά σε 3 διμηνιαίες δόσεις. Το πιθανότερο είναι να ενταχθούν στη ρύθμιση των 12 δόσεων και, εάν δεν μπορέσουν και πάλι να πληρώσουν (καθώς από τον Ιούλιο και μετά εκτός από τον φόρο εισοδήματος έρχεται και ο ΕΝΦΙΑ), να ενταχθούν στη μεγάλη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η νέα φορολογική κλίμακα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους η αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των μισθωτών που έχουν παράλληλα εισοδήματα από ελευθέριο επάγγελμα, καθώς και των αυτοαπασχολουμένων και η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των εισοδημάτων συνετέλεσαν στη αύξηση της φορολογίας και, όπως προαναφέρθηκε, το κράτος μπαίνει ισότιμος συνεταίρος στα εισοδήματα των φορολογουμένων, χωρίς ωστόσο να προσφέρει τίποτα.

Μέχρι και το 2015 τα εισοδήματα από το ελευθέριο επάγγελμα φορολογούνταν με ξεχωριστή κλίμακα και με πρώτο φορολογικό συντελεστή 26%, ενώ τα εισοδήματα από τις μισθωτές υπηρεσίες με άλλη κλίμακα και με τον πρώτο φορολογικό συντελεστή να διαμορφώνεται στο 22%. Τα εισοδήματα του 2016, τόσο από το ελευθέριο επάγγελμα όσο και από τις μισθωτές υπηρεσίες, φορολογούνται ενιαία (με μία φορολογική κλίμακα), εξέλιξη που οδηγεί σε υψηλότερους συντελεστές που φθάνουν μέχρι και 45%. Η κυβέρνηση επί της ουσίας τιμωρεί τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα, αυξάνοντας σημαντικά τη φορολογία, με αποτέλεσμα τα εκκαθαριστικά σημειώματα να είναι υψηλότερα από αυτά που είχαν εκδοθεί το περυσινό διάστημα και από τις υψηλότερες φορολογικές επιβαρύνσεις ιστορικά.

Για παράδειγμα:

• Φορολογούμενος με εισόδημα το 2015 (φορολογική δήλωση 2016) 66.728,05 ευρώ το οποίο προέρχεται από μισθωτές υπηρεσίες και ελευθέριο επάγγελμα κλήθηκε να πληρώσει επιπλέον φόρο (αυτός που προκύπτει από την εκκαθάριση, συνολικά πλήρωσε περισσότερα) 10.692 ευρώ.
Το 2016 (δήλωση 2017) το εισόδημα αυξήθηκε και ανήλθε στις 76.788,22 ευρώ. Η αύξηση αυτή του εισοδήματος οδήγησε σε ισόποση περίπου αύξηση της φορολογίας. Συγκεκριμένα ο επιπλέον φόρος έφθασε τις 21.646.51 ευρώ. Δηλαδή, ο φόρος υπερδιπλασιάσθηκε.

• Φορολογούμενος με εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες το 2015 ύψους 20.000 ευρώ και από το ελευθέριο επάγγελμα 25.000 ευρώ. Ο φόρος που είχε καταβληθεί για τα εισοδήματά του το 2015 ήταν 9.600 ευρώ, ενώ για τα εισοδήματα του 2016 ο φόρος φθάνει τις 12.851 ευρώ, το οποίο είναι αυξημένο κατά 34% συγκριτικά με το 2015.

• Φορολογούμενος με εισοδήματα από ακίνητα 20.000 ευρώ. Το 2015 πλήρωσε στην εφορία 3.960 ευρώ φέτος θα πληρώσει 4.600 ευρώ. Αύξηση 16,1%.

• Φορολογούμενους με φορολογητέο εισόδημα 55.000 ευρώ. Κατέβαλε στην εφορία φέτος (συμπεριλαμβάνεται και ο παρακρατηθείς φόρος) συνολικά 23.000 ευρώ. Ο ΕΦΚΑ για το 2017 ανέρχεται στις 13.700 ευρώ. Συνολικά το κράτος παίρνει από τον φορολογούμενο το 66,7% του εισοδήματος. Σε αυτή την περίπτωση το κράτος διατηρεί το «πλειοψηφικό πακέτο».

Τι δείχνει η εκκαθάριση

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία, μέχρι στιγμής έχουν εκκαθαριστεί 5.674.630 δηλώσεις και προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

• Οι 2.316.955 δηλώσεις είναι χρεωστικές και αποτελούν το 40,83% των δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί μέχρι σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι ισάριθμοι φορολογούμενοι θα πληρώσουν επιπλέον φόρο συνολικού ύψους 2,989 δισ. ευρώ. Κάθε ένας από αυτούς θα καταβάλει στο ελληνικό Δημόσιο κατά μέσον όρο το ποσό των 1.290 ευρώ. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί στις 31 Ιουλίου και οι υπόλοιπες στα τέλη Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου αντίστοιχα.

• Οι 895.454 δηλώσεις είναι πιστωτικές και αποτελούν το 15,78% των δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί. Δηλαδή, ισάριθμοι φορολογούμενοι θα έχουν επιστροφή φόρου 326,66 εκατ. ευρώ. Κατά μέσον όρο ο κάθε ένας από αυτούς θα λάβει 365 ευρώ.

• Οι 2.462.321 δηλώσεις είναι μηδενικές. Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν το 43,39 % του συνόλου.
Πιθανό το ενδεχόμενο πληρωμής του ΕΝΦΙΑ σε 4 δόσεις

Πιθανό είναι να καταβληθεί ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων σε 4 δόσεις (αντί για 5), καθώς ακόμη οι πιστωτές της χώρας δεν έχουν απαντήσει στην ελληνική κυβέρνηση επί του σχετικού αιτήματος. Αν συμβεί αυτό, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα «ζοριστούν» σημαντικά, αφού ταυτόχρονα με τον αυξημένο φόρο εισοδήματος θα πρέπει να πληρώσουν υψηλότερα ποσά για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος σε αυτή την περίπτωση θα επιμεριστεί σε 4 δόσεις.

Οι δανειστές, που είναι αντίθετοι σε κάθε παράταση που δίνει το υπουργείο Οικονομικών, δεν μπορούν να αντιληφθούν γιατί, από τη στιγμή που υπάρχει ο σχετικός νόμος που προβλέπει την αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, δεν φροντίζουν ώστε η εκκαθάρισή του να γίνει νωρίτερα. Επίσης δεν μπορούν να αντιληφθούν το νόημα να νομοθετείται κάτι και στο τέλος του έτους να δίνεται παράταση, όπως ακριβώς κάνει η κυβέρνηση και με τις παραγραφόμενες υποθέσεις.

Σημειώνεται ότι τον ΕΝΦΙΑ πληρώνουν πάνω από 7,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι και η εκκαθάρισή του θα ξεκινήσει στις αρχές Αυγούστου. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η φορολογική διοίκηση ξεκινάει τη διαδικασία εκκαθάρισης και ανάρτησης των εκκαθαριστικών σημειωμάτων. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε υπολογίσει την είσπραξη 2,65 δισ. ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ, το 2016 στα ταμεία του Δημοσίου εισήλθαν περίπου 550 εκατ. ευρώ περισσότερα. Συγκεκριμένα εισπράχθηκαν 3,2 δισ. ευρώ από επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.



Πηγή : kathimerini.gr


Mία νεκρή και τρεις τραυματίες στη Βενεζουέλα -Από πυρά υποστηρικτών του Μαδούρο



Ένοπλοι πυροβόλησαν σε πλήθος ψηφοφόρων στη Βενεζουέλα χθες, σκοτώνοντας μία γυναίκα και τραυματίζοντας τρεις, σύμφωνα με ακτιβιστές, κατά τη διάρκεια ενός ανεπίσημου δημοψηφίσματος που διοργάνωσε η αντιπολίτευση για να πιέσει για το τέλος δύο δεκαετιών σοσιαλιστικών κυβερνήσεων.

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης Δημοκρατική Ενότητα είπε ότι μια κυβερνητική «παραστρατιωτική» συμμορία άνοιξε πυρ στην φτωχογειτονιά της Κατία στο Καράκας, όπου διαδήλωναν χιλιάδες. Πλάνα από βίντεο δείχνουν τον κόσμο να διασκορπίζεται ενώ ακούγονται πυροβολισμοί, και πολλούς διαδηλωτές να καταφεύγουν σε εκκλησία.

«Η ημέρα βάφτηκε με το αίμα μιας γυναίκας της Βενεζουέλας που διαδήλωνε και εξασκούσε τα δικαιώματά της,» είπε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Φρέντι Γκεβάρα για τον φόνο της Σιομάρα Έσκοτ. «Η βία όμως δεν μπορεί να κρύψει τί έχει συμβεί. Ο λαός δεν φοβάται και είναι ξεκάθαρα αποφασισμένος», πρόσθεσε.


Το συμβολικό δημοψήφισμα της Κυριακής, όπου οι ψηφοφόροι ερωτήθηκαν τη γνώμη τους για το αμφιλεγόμενο σχέδιο του προέδρου Νικολάς Μαδούρο να δημιουργήσει μια νέα Βουλή, είχε σκοπό να υπονομεύσει τη νομιμότητα της ηγεσίας του εν μέσω μιάς συντριπτικής οικονομικής κρίσης και μετά από μήνες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων όπου έχουν σκοτωθεί περίπου 100 άτομα.

Ο Μαδούρο, 54, καταδίκασε το δημοψήφισμα ως παράνομο και χωρίς νόημα. Ο ίδιος προωθεί μια επίσημη ψηφοφορία στις 30 Ιουλίου που αποζητά τη λαϊκή εντολή για τη νέα Βουλή, η οποία θα έχει δικαίωμα να αναθεωρήσει το σύνταγμα και να διαλύσει κρατικούς θεσμούς.


Η αντιπολίτευση χαρακτήρισε το ανεπίσημο δημοψήφισμα της Κυριακής ως πράξη πολιτικής ανυπακοής η οποία θα ακολουθηθεί από άλλες δράσεις εναντίον του προέδρου.

Μεταξύ άλλων, οι ψηφοφόροι του «δημοψηφίσματος» ερωτήθηκαν αν απορρίπτουν την πρόταση για τη νέα Βουλή, εάν θέλουν τις ένοπλες δυνάμεις να υπερασπιστούν το υπάρχον σύνταγμα, και εάν προτιμούν πρόωρες εκλογές (πριν τη λήξη της θητείας του Μαδούρο το 2018).

Η αντιπολίτευση υποσχέθηκε να γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα έως το βράδυ της Κυριακής (τοπικής ώρας).


Πηγή : eleftherostypos.gr


Και όμως ο τίποτα Καρανίκας που τον πληρώνει ο λαός έχει το θράσος να τα βάζει με τον Σαββόπουλο



Όλα τα είχαμε ο τίποτα Καρανίκας μας έλειπε να κάνει αναρτήσεις εναντίον ανθρώπων που έχουν προσφέρει.

Όταν οι άλλοι έφτιαχναν αεροδρόμια-λιμάνια-δρόμους αυτός ο τίποτα Καρανίκας έπινε σφηνάκια και έστελνε τουίτ στα μποτάκια της Ελένης.

Είναι απίστευτο αυτό που ζει η χώρα με το τσίρκο που μας κυβερνάει και με τις αμόρφωτες στελεχάρες του Μαξίμου που μας τις έχουν φορτώσει να τις πληρώνουμε κιόλας.

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο  και καλά "σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού" του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας στον Διονύση Σαββόπουλο για τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ολοι μαζί του Μπορούμε» στο Καλλιμάρμαρο.

Σε νέα ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για τη συναυλία Σαββόπουλου, επιτέθηκε εκ νέου στον γνωστό καλλιτέχνη γράφοντας πως «σε αυτήν την υποκρισία και την δημαγωγία διασκεδαστής ήταν ο Σαββόπουλος Αμοράλ». 

Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του ο Καρανίκας διέγραψε την γελοιότητα που έγραψε γιατί πρέπει να έφαγε πολλές σφαλιάρες από τους συναδέλφους του.

Η ανάρτηση του τίποτα στελεχάρας του Μαξίμου

«Ενόχλησε κάποιους αυτό που ανέβασα προχθές για το ήθος αυτών που ψηφίζουν ΝΔ και ταιριάζει να είναι φασίστες και δημοκράτες, ρατσιστές και ευαίσθητοι, τίμιοι και λαμόγια, με το κράτος αλλά και τις offshore, με τον θεό αλλά και το έγκλημα, την εκμετάλλευση του ανθρώπου. Ενοχλήθηκαν κάποιοι και κάποιες γιατί είδαν προφανώς τον εαυτό τους και το κόμμα τους που κυβερνούσε δεκαετίες και κατέστρεψαν την χώρα, σε αυτά που έγραφα. Λογικό !

Ενοχλήθηκαν όμως και κάτι αριστεροί της γενιάς του '60 που μάθανε να γλεντάνε στις ταβέρνες και τις παρέες με τραγούδια του Σαββόπουλου.

Προχθές στο Καλλιμάρμαρο ο Σκάι που χειροκροτούσε τα μνημόνια της ΝΔΠασοκ, και δεν λέει ακόμα κουβέντα για την διαπλοκή και τους φίλους του καναλιού που καταλήγουν στον εισαγγελέα, οργάνωσε φιλανθρωπικό ξεσάλωμα 'όλοι μαζί μπορούμε΄ όπως το '' όλοι μαζι τα φάγαμε'' , γι αυτό ''παραιτηθείτε''.

Σ αυτήν την υποκρισία και την δημαγωγία διασκεδαστής ήταν ο Σαββόπουλος Αμοράλ που αρχικά κλέβοντας τα τραγούδια του Διονύση -Νιόνιου Σαββόπουλου κατέληξε να τραγουδάει ''δεν θα περάσει ο φασισμός'', με τον Άδωνη και τον Βορίδη τον Τσεκουράτο της ΝΔ του Μητσοτάκη Ζίμενς.

Συγνώμη αν στεναχώρησα την αριστερά των συναισθημάτων και της μνήμης των γλεντιών, αλλά αυτό δεν τους δικαιολογεί ώστε να αντιδράσουν με τον τρόπο που αντέδρασαν εναντίον μου. Θα τους πρότεινα να το ξαναδιαβάσουν προσεκτικά και να καταλάβουν ότι είναι αριστεροί σε περίοδο πολέμου και όχι ορτινάτζες της αριστεράς της ρετσίνας και της μνήμης των αγώνων που κάποτε έδωσαν τραγουδώντας Νιόνιο και τώρα έπιασαν στασίδι στα ποστ του fb βρίζοντας και μπλοκάροντας εμένα ή γράφοντας γενικά και αόριστα για ιδέες της αριστεράς με ένσημα απο την γενιά του 1960 ή το editorial κάποιας εφημερίδας της αριστεράς του 1990.

Ευτυχώς όμως υπάρχει και η αριστερά με συνείδηση, μνήμη, ήθος και λαϊκή καταγωγή που συνεχίζει να αγωνίζεται και γι αυτό είναι στο πλευρό αυτής της κυβέρνησης διαχωρίζοντας την θέση της από τις γλίτσες του παρελθόντος .

Όπως δεν "τα φάγαμε όλοι μαζί'' έτσι ακριβώς , δεν μπορούμε όλοι μαζί ! Προχωράμε». 

Η προκλητικότητα του τίποτα Καρανίκα,  εξόργισε τους πολίτες και ξεσήκωσε αντιδράσεις  σε facebook και twitter για τα προσβλητικά σχόλια για τον Διονύση Σαββόπουλο και πήρε την απάντηση που του αξίζει για να δεί ποιός είναι ο Καρανίκας για τους Έλληνες πολίτες :