Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία κύκλος ημερίδων που διοργάνωσε η Ελληνική Αστυνομία θέμα την "Προστασία Μαρτύρων"




Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε κύκλος ενημερωτικών Ημερίδων που διοργάνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Εισαγγελία του Άρειου Πάγου, με θέμα την «Προστασία Μαρτύρων» σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Χανιά.

Οι Ημερίδες πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, τις τοπικές Γενικές Αστυνομικές και Περιφερειακές Διευθύνσεις με την συνδρομή Εισαγγελικών λειτουργών.

Τις Ημερίδες παρακολούθησαν συνολικά πάνω από (320) Αξιωματικοί του Σώματος, Δικαστές και Εισαγγελικοί Λειτουργοί, από διάφορες περιοχές, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν ενδελεχώς για τις δικονομικές ενέργειες και την πρακτική εφαρμογή του θέματος.

Ομιλητές των Ημερίδων ήταν εισαγγελικοί λειτουργοί και εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Κατά τις Ημερίδες αναπτύχθηκαν οι ακόλουθες θεματικές ενότητες:

παρουσίαση πεδίου εφαρμογής μέτρων προστασίας μαρτύρων – ανάλυση διαδικασιών και εντύπων,
προϋποθέσεις διενέργειας ανακριτικής διείσδυσης και υποβολής συνεργαζόμενου σε μέτρα επιείκειας και
παρουσίαση υπόθεσης εργασίας – ανάπτυξη επιχειρησιακού σχεδιασμού και δικονομική κάλυψη.
Μέσα από τις ενημερωτικές Ημερίδες επιτεύχθηκε η ενδελεχής και εμπεριστατωμένη ενημέρωση των Δικαστικών Λειτουργών και ανακριτικών υπαλλήλων της Ελληνικής Αστυνομίας για τις δικονομικές ενέργειες που απαιτούνται, κατά την πρακτική εφαρμογή του εξειδικευμένου αντικειμένου της προστασίας μαρτύρων.


Τι θα γίνει τελικά με τα δύο πλοία γεμάτα λαθραία τσιγάρα με barcodes ΣΕΚΑΠ Ιβάν Σαββίδη;



Γιάννης Αθανασίου

Οι εξελίξεις τρέχουν και αποτελέσματα δεν έχουν.

Μετά το πρώτο Ουκρανικό πλοίο που περιμένει ακόμα μετά από μήνες πόρισμα για τα λαθραία τσιγάρα που μεταφέρει, εμφανίστηκε πρίν απο λίγες ημέρες και δεύτερο πλοίο με λαθραία τσιγάρα που είχαν μέσα στα αμπάρια του και αυτό barcodes στα πακέτα των τσιγάρων που παραπέμπουν στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη. 

Λίγες ημέρες πίσω είχαμε διαβάσει ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που έκανε αναφορά στο θέμα του νέου πλοίου που έπιασαν οι αρχές :

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις και στη δεύτερη υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων που αφορά στο φορτηγό πλοίο «Golendri», το οποίο εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή της Κρήτης φορτωμένο με 1.557.200 λαθραία πακέτα τσιγάρα. 

Οι έξι Ουκρανοί ναυτικοί που αποτελούσαν το πλήρωμά του οδηγούνται με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή στη φυλακή, ενώ την ίδια στιγμή πηγές από το τελωνείο Πειραιά αποκαλύπτουν για το φορτίο ότι, ενώ φαίνονται στις κούτες με τα λαθραία τσιγάρα μάρκες όπως Brooks, American House, Proto κ.ά., ο έλεγχος των κωδικών στα πακέτα δείχνει στις διωκτικές αρχές ότι σχεδόν όλα τα τσιγάρα είναι της ΣΕΚΑΠ. 

Επιπλέον, τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που δημοσιεύει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετά την επιχείρηση δείχνουν ξεκάθαρα την ύπαρξη κιβωτίων με τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ μέσα στο αμπάρι του «Golendri». Συγκεκριμένα, πρόκειται για τσιγάρα μάρκας Brooks. Τώρα, αυτό που πρέπει να ερευνηθεί, λένε οι ίδιες πηγές, είναι αν το εμπόρευμα φορτώθηκε στο Μαυροβούνιο ή εξαρχής από την Ξάνθη. 

Οσον αφορά στον υποτιθέμενο προορισμό του λαθραίου φορτίου, το λιμάνι του Τομπρούκ στη Λιβύη έχει μετατραπεί σε αληθινό πεδίο μάχης, με τις αντίπαλες ομάδες να συγκρούονται για τον έλεγχο της χώρας, ενώ ένοπλες ομάδες τζιχαντιστών εκμεταλλεύονται το χάος και σπέρνουν τον τρόμο στην περιοχή. 

Ως εκ τούτου, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, οι ελληνικές αρχές δεν θα μπορούσαν ποτέ να διασταυρώσουν μέσα σε αυτό το χάος αν υπήρχε πραγματικός αποδέκτης του φορτίου. 

Μάλιστα το γεγονός ότι μόλις το καράβι εισήλθε στα ελληνικά ύδατα το περίμεναν νταλίκες, οι οδηγοί των οποίων ειδοποιήθηκαν εγκαίρως ώστε να αποφύγουν τη σύλληψη, τη στιγμή μάλιστα που ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια φόρτωσης των λαθραίων τσιγάρων από το φορτηγό πλοίο σε ταχύπλοο, δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για καραμπινάτη υπόθεση λαθρεμπορίας. 

Το «Golendri» είχε εντοπιστεί και παρακολουθείτο εδώ και ημέρες από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Λιμενικού Σώματος. 

Σύμφωνα με λιμενικές πηγές, στο ξεκίνημα της επιχείρησης των Αρχών το φορτηγό πλοίο προσεγγίστηκε από ταχύπλοο φουσκωτό του Λιμενικού. 

Ενας ένστολος αξιωματικός ανέβηκε στο καράβι, για να αποβιβαστεί λίγα λεπτά αργότερα μαζί με ένα μέλος του πληρώματος. Στη συνέχεια όμως και μόλις ένα άλλο σκάφος των λιμενικών αρχών προσέγγισε το καράβι δίνοντας οδηγίες να το ακολουθήσει, ο καπετάνιος του λαθρεμπορικού έβαλε ξαφνικά φουλ τις μηχανές με κατεύθυνση προς τα διεθνή ύδατα και τη Λιβύη. 

«Ηταν απίστευτη η ταχύτητα που ανέπτυξε, κυριολεκτικά σηκώθηκε η θάλασσα», λέει στο «ΘΕΜΑ» ανώτερος αξιωματικός των λιμενικών δυνάμεων και προσθέτει: «Η καταδίωξη κράτησε για τουλάχιστον 10 μίλια μέχρι να το φτάσουν. Οταν κατάφεραν να το πιάσουν, προέβησαν σε επιτόπιο έλεγχο. Μόλις είδαν τις μηχανές που φορούσε έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Ηταν του κουτιού και πανίσχυρες. Γι’ αυτό πετούσε το καράβι παρότι εξωτερικά έδειχνε σαπιοκάραβο». 

Στο φως τα μυστικά του ουκρανικού αλιευτικού 

Και αν η δεύτερη υπόθεση λαθρεμπορίας είναι φως φανάρι, η πρώτη με το ουκρανικό αλιευτικό συνεχίζει εδώ και επτά μήνες να παραμένει -άγνωστο γιατί- άλυτο σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. 

Τα μέλη του ουκρανικού πληρώματος του «RS-300 097», που βρίσκεται ακινητοποιημένο από λιμενικές και τελωνειακές αρχές στο λιμάνι της Παλαιόχωρας Χανίων, εντοπίστηκαν να βολοδέρνουν ανενόχλητα στο παραθαλάσσιο θέρετρο, ενώ η δικογραφία που διαβίβασε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων μόλις έφτασε στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα Πειραιά. 

Στην προκειμένη περίπτωση υποτίθεται ότι ο τελικός προορισμός του καραβιού ήταν η Βηρυτός. 

Σύμφωνα με λιμενικές πηγές, όμως, όταν ρωτήθηκε από τις ελληνικές αρχές ο παραλήπτης -μια λιβανέζικη εταιρεία- δήλωσε πλήρη άγνοια: «Ποτέ δεν παραγγείλαμε εμείς και δεν γνωρίζουμε τίποτα απολύτως για τέτοιο φορτίο», ήταν η απάντησή τους. Και εδώ προκύπτει το εξής ερώτημα: Αν ήταν όντως νόμιμο το φορτίο, δεν θα το αναγνώριζε ο παραλήπτης; 

Αναφέραμε το ρεπορτάζ από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ γιατί ακόμα τα ερωτηματικά είναι αναπάντητα και ο ελληνικός λαός περιμένει απαντήσεις;

Ο ελληνικός λαός θέλει ενημέρωσει για το αποτέλεσμα και την τιμωρία των υπευθύνων και στα δύο πλοία γιατί θυμάται την μάχη που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην Βουλή για να διαγραφούν 38,2 εκατομμύρια ευρώ. χρέος απο λαθρεμπόριο της εταιρίας ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη και το λαθρεμπόριο συνεχίζεται.


Να θυμηθούμε πώς είχε αντιδράσει ο Πανούσης στην εγκληματική δραστηριότητα των αντιεξουσιαστών



Κώστας Βουκελάτος

Οι διαφορές μεταξύ του πρώην υπουργού προστασίας του πολίτη Γιάννη Πανούση με τον σημερινό Νίκο Τόσκα είναι εμφανέστατες.

Ο Γιάννης Πανούσης διαθέτει : Εντιμότητα, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ικανότητα και ηθική ενώ ο Νίκος Τόσκας : Απλά είναι ένας αμετανόητος προκλητικός Συριζαίος που βολεύει σε αυτή την θέση και εξυπηρετεί συγκεριμένα συμφέροντα.

Η ηθική του Γιάννη Πανούση και το ότι έλεγε τα πράγματα με το όνομα τους, ήταν και ο λόγος που τον έπαυσε απο την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας.

11 Απριλίου 2015 είχε γίνει ανάρτηση στο διαδίκτυο ενός βίντεο σοκ από τα επεισόδια της της Μεγάλης Τρίτης μέσα από το Πολύτεχνείο, τότε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης με την σοβαρότητα και την ηθική που τον διακρίνει απευθύνει δραματική προειδοποίηση για τα τελευταία φαινόμενα βίας από αντιεξουσιαστές που έχουν πάρει θάρρος με πρωθυπουργό τον δικό τους άνθρωπο Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πανούσης είχε απευθυνθεί τότε στον Τσίπρα μην αντέχοντας τις εντολές που είχε να δείχνει ανοχή στους αντιεξουσιαστές λέγοντας: Να πάρει αποφάσεις ο Τσίπρας διαφορετικά παραιτούμαι

«Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στο 4% των "έξαλλων" και το υπόλοιπο 32% που τον ψήφισε» - Οι αντιεξουσιαστές θέλουν νεκρό είχε προειδοποιήσει ο Πανούσης.

O κ. Πανούσης τονίζε φανερά ανήσυχος πως μόνο ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να λάβει τις αποφάσεις επί του θέματος. «Ο πρωθυπουργός πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει», αναφέρει και τονίζει πως «ήρθε η ώρα του Αλέξη Τσίπρα. Μόνο ο πρωθυπουργός μπορεί να λύσει το πρόβλημα ολοκληρώνοντας και επιβάλλοντας μια οριστική πολιτική γραμμή για το θέμα».

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα γλιτώσει τη σύγκρουση με ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ ( εννοεί αυτούς που στηρίζουν τους αντιεξουσιαστές). Αυτή θα έρθει και μάλιστα πολύ σύντομα», σημειώνει.

Την ίδια ώρα κ. Πανούσης με συνέντευξή του στη «Real News» προειδοποιεί πως οι κουκουλοφόροι θέλουν νεκρό, με σκοπό την αναβίωση του Δεκέμβρη του 2008.

«Οι κουκουλοφόροι θέλουν νεκρό για να επιχειρήσουν έναν νέο Δεκέμβρη του 2008, όσο και αν η υπόθεση Γρηγορόπουλου ήταν τελείως διαφορετική. Τα αιτήματα των καταληψιών δεν είναι τα συνήθη, όπως π.χ. η καλυτέρευση των συνθηκών κράτησης. Είναι πολιτικά. Και η πολιτεία δεν μπορεί να διαπραγματεύεται με τρομοκράτες» είχε πεί στην συνέντευξη του.

«Οι τρομοκράτες είναι απειλή για τη δημοκρατία. Το κράτος δεν ελέγχει τις φυλακές. Πρέπει να τις ανακαταλάβει. Τις φυλακές ελέγχει η σκληρή ομάδα έγκλειστων του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας», σημειώσε.

Είχε τονίσει τότε ότι για τον ίδιο η επιλογή της παραίτησης δεν είναι εκτός συζήτησης: «Εάν συνεχιστεί η αοριστία που επικρατεί ως προς τις πολιτικές, δεν έχει νόημα η παρουσία μου στο υπουργείο. Ξέρω από βελούδινα διαζύγια».

Η συμπεριφορά του κ. Πανούση να πεί τα πράγματα με το όνομα τους φυσιά και δεν άρεσε στον ΣΥΡΙΖΑ και έτσι τοποθετήθηκε στην θέση του ο Τόσκας, για να μην ενοχλεί κανένας τα δικά τους παιδιά ώστε να εγκληματούν ελεύθερα και εάν θρηνήσουμε νεκρό έλα μωρέ μιά στραβή θα είναι.


Κυριάκος Μητσοτάκης: Απαραίτητο να συνεννοηθούμε στα μεγάλα, στα δύσκολα





ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Κυρία Πρόεδρε, αγαπητή Φώφη,

Κυρίες και Κύριοι Σύνεδροι,

Σε άλλες εποχές θα ήταν αδιανόητο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που αποτελεί την κεντρική δύναμη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Βρίσκομαι ενώπιον σας όχι για να αποδείξω ότι η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις, αλλά για να τιμήσω τον προγραμματικό χαρακτήρα του Συνεδρίου σας. Βρίσκομαι εδώ για να δείξω  - να δείξουμε όλοι μας - ότι μπορούμε και πρέπει να συνομιλούμε και να αναζητούμε συγκλίσεις για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. Να αναζητούμε και να υποστηρίζουμε από κοινού τα εθνικά συμφέροντα και τις μεγάλες εθνικές στρατηγικές επιλογές που διατρέχουν το χρόνο. Βρίσκομαι εδώ, για να πω με απόλυτη ειλικρίνεια ότι παρά το γεγονός πως μεγάλωσα θεωρώντας το Κόμμα σας το αντίπαλο πολιτικό δέος, τα τελευταία χρόνια με πολλούς από εσάς βρεθήκαμε στην ίδια μεριά του λόφου. Τουλάχιστον στα θεμελιώδη.

Παλέψαμε μαζί για να κρατήσουμε τη χώρα όρθια, μέσα στην Ευρώπη. Και τα καταφέραμε. Και με πολλούς από εσάς, δεν το κρύβω, είχα εξαιρετική συνεργασία ως Υπουργός στην προηγούμενη Κυβέρνηση. Και θυμάμαι πάντα με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη έναν σπάνιο άνθρωπο και εξαιρετικό συνεργάτη, με τον οποίο πρόλαβα και συνδέθηκα πάρα πολύ στενά. Τον, προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Στεφάνου που δυστυχώς δεν βρίσκεται πια στη ζωή. 



Κυρίες και κύριοι σύνεδροι,

Τα Κόμματά μας σημάδεψαν τη Μεταπολίτευση. Για πάνω από 35 χρόνια αποτέλεσαν τους πυλώνες της Δημοκρατίας και στήριξαν το οικοδόμημά της. Η περίοδος αυτή, που με μεγάλη επιπολαιότητα και περίσσια δημαγωγική ανευθυνότητα πολλοί απαξιώνουν, ήταν μια καλή εποχή για τον τόπο μας. Διασφαλίστηκε η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και ενισχύθηκαν οι δημοκρατικοί θεσμοί. Τα Κόμματά μας υπήρξαν ιστορικοί πολιτικοί αντίπαλοι. Όμως τα χρόνια της κρίσης άλλαξαν την πολιτική γεωγραφία. Διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος ξεθωριάζουν.

Η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια συνθλίφτηκε στις μυλόπετρες του λαϊκισμού και του μίσους. Κάποιοι επένδυσαν στην σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης. Έκαναν το ψέμα καριέρα και το διχασμό επάγγελμα. Η μέθοδος είναι πλέον γνωστή: Ο ακραίος λαϊκισμός των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συκοφαντεί το παρελθόν, διαστρεβλώνει το παρόν και παρέχει ψεύτικες υποσχέσεις για το μέλλον. Ο προφανής στόχος είναι η εξουσία. Μόνο που οι δυνάμεις του ακραίου λαϊκισμού δεν μπορούν ως Κυβέρνηση να υλοποιήσουν αυτά που υποσχέθηκαν. Λειτουργούν καταστροφικά. Οπότε μη έχοντας άλλη λύση επιχειρούν να διχάσουν την κοινωνία. Να εμφυσήσουν τη μισαλλοδοξία ανάμεσα σε διαφορετικές κοινωνικές ομάδες για να στραφούν η μία εναντίον της άλλης. Αλλά και να συκοφαντήσουν τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, όπως και να αλλοιώσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, ιδίως όταν αυτοί αποτελούν εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Όσα όμως οι ακραίοι λαϊκιστές κερδίζουν με το ψέμα και τις αυταπάτες, τα χάνουν από την πραγματικότητα της οικονομίας για την οποία δεν έχουν κανένα ουσιαστικό σχέδιο. Μην ξέροντας πού θέλουν να πάνε, γιατί μόνο η εξουσία τους ενδιαφέρει, οδηγούν τα πράγματα στο πουθενά. Όμως οι Κυβερνήσεις που συγκροτούνται από τις ακραίες δυνάμεις του λαϊκισμού ηττώνται από τα γεγονότα που οι ίδιες δημιουργούν. Είναι η λιτότητα, η υπανάπτυξη και η φτώχεια που τις συντρίβουν. Αλλά και που διαλύουν την εφήμερη σχέση τους με την κοινωνία. Μια κοινωνία που αφήνει πια πίσω της το λαϊκισμό και ψάχνει άλλη πρόταση. Που αναζητά ελπίδα. Και που είναι πρόθυμη να ακούσει, αρκεί να της μιλήσει κανείς με ειλικρίνεια.  Το είδαμε στην Ολλανδία, το είδαμε στην Αυστρία, το είδαμε στη Γαλλία. Το βλέπουμε και στην Ελλάδα, όπου το αδιέξοδο της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έγινε αδιέξοδο στο οποίο έχει παγιδευθεί η χώρα. 



Κυρίες και κύριοι σύνεδροι,

Τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη μας χωρίζουν αρκετά. Αυτά όμως που μας χωρίζουν είναι, πιστεύω, λιγότερα από αυτά που μας ενώνουν. Κι αυτό που έχουμε κοινό είναι, κυρίως, η πίστη στους δημοκρατικούς κανόνες και στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Δηλαδή, η προσήλωση στο εθνικό συμφέρον. Γι’ αυτό ο κύκλος των σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ πέρασε - περισσότερες από μία φορές - και από την πόλωση, αλλά και από τη συναίνεση. Παρά τις δυσκολίες επιτελέσαμε το εθνικό μας καθήκον.

Κανείς δεν ξέρει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Εξάλλου το δρόμο στην πολιτική μας το δείχνουν πάντα οι πολίτες. Σήμερα είναι, περισσότερο παρά ποτέ, απαραίτητο να συνεννοηθούμε στα μεγάλα, στα δύσκολα. Σε αυτά που τα χρόνια της κρίσης έγιναν ακόμα πιο δύσκολα. Στην αναδιάρθρωση του Κράτους, στην παιδεία, στην εξωτερική πολιτική. Και βέβαια στην ανάγκη για μία τολμηρή συνταγματική αναθεώρηση που θα οδηγήσει με αυτοπεποίθηση τη χώρα στο μέλλον. Χρειάζεται να αντιληφθούμε όλοι ξανά την αξία του μέτρου και της μετριοπάθειας. Να αφουγκραστούμε με σεβασμό και ταπεινότητα τον βουβό πόνο μιας ταλαιπωρημένης κοινωνίας. Γιατί εμείς αντιλαμβανόμαστε τη συναίνεση ως επιλογή ευθύνης και όχι ως έκφραση αδυναμίας ή ως παγίδα για τον αντίπαλο.

Για να γίνουν όλα αυτά όμως υπάρχει μια προϋπόθεση. Να φύγει το συντομότερο δυνατόν η χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά. Και, παρά τις διαφορές μας, πρέπει να αντισταθούμε στο δηλητήριο με το οποίο η Κυβέρνηση καθημερινά, συστηματικά προσπαθεί να ποτίσει τους απλούς πολίτες. Με κυνισμό και με αυτήν την πραγματικά ανατριχιαστική ευκολία με την οποία ψεύδεται και οπορτουνίζει καθημερινά, με τελικό στόχο, να αδιαφορήσουν όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας. Να εμπεδωθεί η ιδέα ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει, ότι όλοι τους είναι ίδιοι.

Έχουμε κοινό χρέος να σταθούμε απέναντι σε αυτήν τη νοοτροπία. Να προστατέψουμε τους θεσμικούς αρμούς της Δημοκρατίας μας. Να προτάξουμε απέναντι στο διχασμό και τον ακραίο λόγο το διάλογο, το σεβασμό στον πολιτικό αντίπαλο. Να πείσουμε τους πολίτες ότι νοιαζόμαστε πραγματικά να βρούμε λύσεις στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 



Κυρίες και κύριοι σύνεδροι,

Ο καθένας έχει τις δικές του ιδεολογικές αφετηρίες και τις μνήμες του. Έχει την ιστορία του, τους ηγέτες που τον σημάδεψαν. Τις προτεραιότητες και τις παρακαταθήκες του. Αυτό δεν θα αλλάξει. Θεωρώ όμως κέρδος για τον τόπο, ότι έχει αποδειχθεί πως όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν τα ιστορικά Κόμματά μας μπορούν να κάνουν τις υπερβάσεις που το εθνικό συμφέρον απαιτεί. Και αυτό είναι κάτι που δεν μετριέται βραχυπρόθεσμα με το μέτρο μιας εκλογικής αναμέτρησης, αλλά από το πολύ σημαντικότερο ζύγι της ιστορίας.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία στο Συνέδριό σας. Θα παρακολουθήσω προσωπικά τις εργασίες σας και εύχομαι ειλικρινά στη Δημοκρατική Συμπαράταξη να βγει από αυτήν τη διαδικασία πιο δυνατή. Η χώρα χρειάζεται μια προοδευτική Κεντροαριστερή έκφραση. Είναι στοιχείο ισορροπίας του πολιτικού συστήματος.

Σας ευχαριστώ πολύ.




Έγκλημα! Μόνο στην Ελλάδα μειώθηκαν οι μισθοί την τελευταία πενταετία!



- Μια ακόμη πρωτιά για τη χώρα μας, που σίγουρα δεν μας... τιμά καθόλου
- Μειώθηκε κατά 22% ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα από το 2012, ενώ την ίδια περίοδο οι μισθοί στην Ευρώπη αυξάνονται σταθερά!
- Στο 70% η αύξηση στη Βουλγαρία αν και ο μισθός είναι ακόμη ο χαμηλότερος στην Ευρώπη
- Σημαντικές αυξήσεις και σε χώρες που είχαν (κάποτε) μνημόνιο
- Τα νούμερα που... ζαλίζουν στο Λουξεμβούργο
Δυστυχώς έχουμε μία θλιβερή πρωτιά. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ο μεικτός κατώτατος μισθός από το 2012 ως το 2017 έχει μειωθεί και μάλιστα σε ποσοστό 22%.

Ιστορίες... ευρωπαϊκές

Έτσι από τα 877 ευρώ που ήταν το πρώτο εξάμηνο του 2012 σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat έχει προσγειωθεί στα 684 ευρώ.

Τον μεγαλύτερο κατώτερο μισθό στην Ευρωπαϊκή Ενωση βάζουν στα πορτοφόλια τους οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου. Το πρώτο εξάμηνο του 2012 αμείβονταν με 1.801 ευρώ και φέτος ο κατώτατος μισθός τους έφτασε στα 1.999 ευρώ.

Την μεγαλύτερη αύξηση πήραν οι Βούλγαροι (70,4%) αφού από 138 ευρώ αυξήθηκε σε 235 ευρώ και παρά την αύξηση είναι ο κατώτερος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ποσοτό αύξησης ακολούθησε η γειτονική Ρουμανία με 70,1% (στα 275 ευρώ από 162). Αλλά και χώρες που βρέθηκαν σε πρόγραμμα δεν γνώρισαν αυτή την καταστροφή που υπέστη η Ελλάδα στους κατώτατους μισθούς.

Στην Ιρλανδία για παράδειγμα αυξήθηκαν κατά 6,9% και έφτασαν στα 1.563 ευρώ (δεύτερη θέση στην Ευρώπη) από 1.462, ενώ και στην Πορτογαλία υπήρξε αύξηση και μάλιστα αρκετά υψηλή (14,8%) από 566 ευρώ σε 650 ευρώ.

Και μόνο στην Ελλάδα ο ιδιωτικός τομέας χτυπήθηκε τόσο σκληρά και οι πολιτικοί ας αναλογιστούν τις ευθύνες, αφού φαίνεται ανάγλυφα η καταστροφή που προκλήθηκε στο όνομα της δήθεν ανταγωνιστικότητας μέσω της μείωσης των μισθών.




Θανάσης Λυρτσογιάννης
Πηγή : newsit.gr


«Εμφύλιος» εντός Κορυδαλλού για μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα».



Πληροφορίες της ΕΛΑΣ για σοβαρά επεισόδια μεταξύ κρατουμένων λόγω της συμπλοκής της Δάφνης το 2010.

Σειρά πληροφοριών για «εμφύλιο» που έχει ενσκήψει ανάμεσα σε μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» που κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού διαθέτουν τις τελευταίες ώρες στελέχη της ΕΛΑΣ. 

Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη μιλούν για «μεγάλο ρήγμα ανάμεσα σε ενόπλους με άγνωστες προεκτάσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν σοβαρά επεισόδια και διαπληκτισμοί μεταξύ του Νίκου Μαζιώτη με άλλους κατηγορουμένους ως μέλη της οργάνωσης τόσο στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση, όσο και στους χώρους κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Όπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές η «σύγκρουση» προέκυψε ύστερα από αναφορές του Νίκου Μαζιώτη κι άλλων στο δικαστήριο σχετικά με άτομο που συνόδευε τον αναρχικό Λάμπρο Φούντα στην αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικό στην Δάφνη, απ' όπου ξεκίνησε η εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγωνα».

Επιπλέον υπήρξαν αλληλοκατηγορίες για «προδότες» της οργάνωσης κι άλλα σχετικά. 

Ενταση φέρεται να υπήρξε και με άλλο μέλος του «Eπαναστατιkού Αγώνα» με νεαρό αντιεξουσιαστή που έχει συσχετισθεί με την «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιά». 

Μάλιστα η έκρυθμη κατάσταση έχει οδηγήσει τους υπεύθυνους των φυλακών σε μεταφορά κρατουμένων σε άλλα κελιά και σε λήψη περαιτέρω μέτρων προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση.

Σημειώνεται πάντως ότι τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί στις φυλακές Κορυδαλλού «συγκρούσεις» μεταξύ κρατουμένων μελών της 17Ν αλλά και μεταξύ πολλών των «Πυρήνων».



Βασίλης Λαμπρόπουλος
ΤΟ ΒΗΜΑ


Απίστευτο: Ο Κακλαμανάκης καλείται να περάσει από ανύπαρκτη «σχολή» προπονητών ιστιοσανίδας



Μια πιθανή μεγάλη διάκριση για την Ελλάδα στην επόμενη Ολυμπιάδα είναι ήδη στον αέρα - Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Ν.Κακλαμανάκης τυπικά δεν έχει άδεια να προπονεί τον «διαδόχο του», Βύρωνα Κοκκαλάνη - Πρέπει να αποφοιτήσει από ολιγοήμερη «σχολή», η οποία όμως δεν λειτουργεί τακτικά - Ο Κακλαμανάκης ζητά να μάθει γιατί το ΔΣ του Συλλόγου Ολυμπιονικών δεν τον στηρίζει

Το σενάριο ενός απολύτως πραγματικού και εφαρμοσμένου παραλογισμού έχει, εν περιλήψει, ως εξής: Ο Νίκος Κακλαμανάκης, ένας αθλητής-θρύλος, με απαράμιλλες διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, με 29 χρόνια μοναδικής και ανεκτίμητης εμπειρίας πρωταθλητισμού στην ιστιοσανίδα, θα πρέπει να αποδείξει από την αρχή την επάρκεια των ικανοτήτων και των γνώσεων του στο σπορ. «Αριστίνδην», δηλαδή ένεκα των εξαιρετικών του επιδόσεων, η χορήγηση της άδειας άσκησης του επαγγέλματος του προπονητή θα έπρεπε να αποτελεί μια τυπική διαδικασία για κάποιον όπως ο Κακλαμανάκης. 

Ο «Νικόλας» έχει δοξάσει την Ελλάδα όσο ελάχιστοι αθλητές στην ιστορία. Οπότε, χάριν σεβασμού στα ανδραγαθήματά του, οι διαδικασίες για την τυπική πιστοποίησή του ως προπονητή σε ένα σπορ που κατέχει, κατά τεκμήριο άριστα, θα μπορούσαν να έχουν απλοποιηθεί -αν μη τι άλλο. Κάτι αντίστοιχο, άλλωστε, ίσχυσε πρόσφατα με τη δικαίωση του αγώνα προπονητών με Ολυμπιακές διακρίσεις, όπως ο Τάσος Κορακάκης (μέντορας της κόρης του, Άννας) και ο Νίκος Γέμελος (κόουτς του Σπύρου Γιαννιώτη).

Αλλά τίποτα τέτοιο δεν ισχύει στην περίπτωση Κακλαμανάκη. Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα καλείται να μαθητεύσει σε μια «σχολή» ιστιοπλοΐας, η οποία και θα του χορηγήσει το απαραίτητο «πτυχίο». Στην «σχολή», η οποία λειτουργεί κατά το δοκούν της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, θα πρέπει να υποθέσει κάποιος ότι μέσα σε μόλις 5 (πέντε) ημέρες -όσο διαρκεί και το πρόγραμμα των σεμιναρίων της- ο Κακλαμανάκης θα διδαχθεί επιτέλους όσα δεν κατάφερε να μάθει κερδίζοντας μετάλλια και τίτλους επί σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Παρόλ' αυτά, ο ίδιος ο Κακλαμανάκης ξεκαθαρίζει πως δεν θα είχε αντίρρηση να περάσει από αυτή τη «σχολή». Είναι δηλαδή διατεθειμένος να παραβλέψει ορισμένα θεμελιωδώς παράλογα στοιχεία αυτής της προϋπόθεσης, όπως πχ ότι σε αυτή την «σχολή» ο ίδιος έχει κληθεί κατά το παρελθόν να διδάξει, ως ο πλέον ειδικός, καταξιωμένος κ.λπ. Επίσης, ο Ολυμπιονίκης θα πρέπει να αγνοήσει το γεγονός ότι η «σχολή» δεν θα αφορά ειδικά το άθλημά του, την ιστιοσανίδα, αλλά γενικώς την λεγόμενη «καθιστή» ή κλασική ιστιοπλοΐα.


«Να φύγω κι εγώ από την Ελλάδα;»

Το πρόβλημα του Κακλαμανάκη είναι ότι αυτή η «σχολή» απλώς δεν υφίσταται. Η λειτουργία της επαφίεται στις βουλές των εκάστοτε επικεφαλής της αρμόδιας Ομοσπονδίας, συνεπώς μπορεί να υπάρξει εφέτος, το 2018, το 2019 ή ακόμη και λίγο καιρό πριν από του Ολυμπιακούς του Τόκιο. Κι αυτό έχει τεράστια σημασία, διότι εδώ και μερικούς μήνες, ο Κακλαμανάκης έχει αναλάβει την προετοιμασία του Βύρωνα Κοκκαλάνη, της μεγάλης ελπίδας για τη χώρα μας για ένα μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του 2020 στην κατηγορία της ιστιοσανίδας, δηλαδή στο ίδιο άθλημα που μεγαλούργησε ο Νικόλας. Παράγοντες της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας, ανεπίσημα ισχυρίζονται ότι η ΕΙΟ έχει ζητήσει από την ΓΓΑ τον προγραμματισμό της επόμενης «σχολής» -και μάλιστα εδώ και αρκετό καιρό. Ωστόσο, εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η οποία και είναι θεσμικά αρμόδια για τις σχολές προπονητών, δεν έχει υπάρξει καμία απόκριση.
   
«Εγώ υπερασπίζομαι την Ελλάδα της μάχης και όχι της φυγής» λέει χαρακτηριστικά ο Νίκος Κακλαμανάκης, εφόσον τα προσκόμματα που αντιμετωπίζει στις προσπάθειές του, μοιραία τον φέρνουν προ διλημμάτων. Και εξηγεί ότι «για παράδειγμα, ο Πύρρος Δήμας βρίσκεται στην Αμερική, όπου εργάζεται ως προπονητής. Δεν κατηγορώ τον Πύρρο. Με τέσσερα παιδιά και την Ελλάδα χωρίς όραμα, ίσως και εγώ να έφευγα. Άρα τι να κάνω, να φύγω κι εγώ; Το μεγάλο στοίχημα είναι να θυμόμαστε τους αθλητές στην προσπάθεια και στην πορεία, όχι μόνο στο αποτέλεσμά τους».

Βύρων Κοκκαλάνης και Νίκος Κακλαμανάκης, από την κοινή τους συνέντευξη στο περιοδικό Big Fish. (Φωτό: William Faithful)

Ο Κακλαμανάκης στη Βουλή

Καθώς τις προηγούμενες ημέρες βρισκόταν σε εξέλιξη η διαβούλευση προ της ψήφισης του νέου αθλητικού νόμου, ο Νίκος Κακλαμανάκης είχε ζητήσει τη συμπλήρωση του άρθρου 13 του σχετικού νομοσχεδίου. Αυτό που εισηγήθηκε ο Κακλαμανάκης ήταν να λαμβάνουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή, «αθλητές που έχουν διακριθεί με μετάλλιο στους Ολυμπιακούς ή και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και οι οποίοι προπονούν αθλητή που έχει διακριθεί με Ευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο μετάλλιο ολυμπιακής κατηγορίας, ή Ολυμπιακό μετάλλιο». 

Ο Κακλαμανάκης διεκδίκησε τη συμπλήρωση -ή μάλλον την εξειδίκευση της νομοθεσίας- μέσω του συλλογικού οργάνου στο οποίο έχει ο ίδιος δικαιωματικά πρόσβαση, τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών. Το ΔΣ του ΣΕΟ, όμως, όλως παραδόξως, αρνήθηκε να στηρίξει την πρόταση του εξέχοντος μέλους του. Αντ' αυτού, μάλιστα, το ΔΣ του Συλλόγου συνέστησε στον Κακλαμανάκη να παρακολουθήσει τα μαθήματα της «σχολής», χωρίς ενστάσεις και αντιρρήσεις.

Για άλλη μία φορά στην σταδιοδρομία του, ο Κακλαμανάκης παλεύει μόνος ενάντια σε ένα θεσμικό σύστημα για τα λογικά, τα δίκαια και αυτονόητα. Απολύτως αποκαλυπτική επ' αυτού είναι η επιστολή που απέστειλε στον ΣΕΟ: 

Ακολουθεί η επιστολή του Νίκου Κακλαμανάκη προς το ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών

«Την Παρασκευή 23η Ιουνίου 2017 η κα Βούλα Κοζομπόλη [σσ: Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών], ενόψει της ψήφισης του αθλητικού νομοσχεδίου -για το οποίο έχω ζητήσει τη συμπλήρωση του άρθρου 13 ώστε να λαμβάνουν την άδεια ασκήσεως επαγγελματος προπονητή και αθλητές που έχουν διακριθεί με μετάλλιο στους Ολυμπιακούς ή και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και προπονούν αθλητή που έχει διακριθεί με Ευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο ή Ολυμπιακό μετάλλιο- μού είπε ότι συμπεριέλαβε και εμένα για να παραστώ στη Βουλή και να μιλήσω το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουνίου. 

Με μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα από την ίδια την κα Κοζομπόλη, την Κυριακή 25 Ιουνίου το απόγευμα, ότι το ΔΣ του Συλλόγου δεν συμφωνεί με την πρότασή μου και αντιθέτως συνέστησαν να παρακολουθήσω τη σχολή, όπως έγινε και με άλλους Ολυμπιονίκες. Στην ερώτησή μου, μάλιστα, αν ήταν ομόφωνη η απόφαση, η κ. Κοζομπόλη απάντησε ότι 'ήταν απόφαση πλειοψηφίας των μελών του ΔΣ'. 

Oυδέποτε είχα αποφασίσει να ασκήσω το επάγγελμα του προπονητή, έως τη στιγμή που επιμόνως μου το εζήτησε ο Βύρων Κοκκαλάνης ο οποίος και το επιθυμούσε διακαώς. Λόγω των συνθηκών που αντιμετώπιζε ως αθλητής, αισθάνθηκα την υποχρέωση να τον υποστηρίξω με την προπόνησή μου. Κατά το χρόνο που μου το ζήτησε, εγώ δεν είχα τα τυπικά προσόντα της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος καθώς δεν λειτουργεί σχολή Ιστιοσανιδας της Γ.Γ.Α για να τα αποκτήσω. 

Παρόλ' αυτά, με την απόφασή του, το ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών αρνείται να υποστηρίξει έναν Ολυμπιονίκη, ο οποίος προπονεί αθλητή που διακρίνεται με μετάλλιο Ευρωπαϊκό, Παγκόσμιο, ή Ολυμπιακό ή Παραολυμπιακό, (τρεις πρώτες θέσεις) ώστε να μπορεί να λαμβάνει και το τυπικό διοικητικό προσόν της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (εφόσον τα ουσιαστικά προσόντα του προπονητή τα απέδειξε με τη διάκριση του αθλητή του). Με την άρνησή τους να στηρίξουν την πρότασή μας, ορισμένα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου έδειξαν ότι αδυνατούν να αντιληφθούν το μέγεθος της ζημίας που μπορούν να προκαλέσουν τέτοιες αποφάσεις στους αθλητές, στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και στη χώρα. 

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να μάθω επωνύμως από τα ίδια τα μέλη του ΔΣ τα οποία δεν δέχθηκαν να προβάλουν αυτό το αίτημα στους αρμόδιους φορείς, ποιοι είναι οι λόγοι της άρνησής τους. Με τιμή, Νίκος Κακλαμανάκης».

Αναζητώντας εξηγήσεις

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τη νομοθετική επεξεργασία και τη βελτίωση του αθλητικού νομοσχεδίου, ο Νίκος Κακλαμανάκης πήρε τον λόγο κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Στον περιορισμένο χρόνο που είχε στη διάθεσή του βάσει του τυπικού, ο Ολυμπιονίκης προσπάθησε να εκθέσει το όλο ζήτημα -αλλά ως μέρος μιας γενικότερης μη παραγωγικής διαχείρισης των αθλητικών ζητημάτων στην Ελλάδα. Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Κακλαμανάκης έδωσε μια σύντομη συνέντευξη στο (ΑΠΕ-ΜΠΕ). Από αυτήν σταχυολογούμε τα εξής βασικά σημεία:

Ν.Κακλαμανάκης: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το πρόβλημά μου δεν είναι προσωπικό, με δεδομένο ότι πρεσβεύω κάτι πολύ περισσότερο από τον αθλητισμό. Πρεσβεύω την Ελλάδα και το δικαίωμα των νέων ανθρώπων στην ευκαιρία. Αντιμετωπίζω την δυσκολία ότι τυπικά δεν είμαι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος ώστε να προπονήσω νόμιμα. Ωστόσο, είμαι ο μοναδικός παγκοσμίως Χρυσός Ολυμπιονίκης που αναλαμβάνει έναν συμπατριώτη του, εν προκειμένω τον Βύρωνα Κοκκαλάνη δηλαδή έναν ήδη ολυμπιονίκη αλλά χωρίς μετάλλιο, με στόχο να τον οδηγήσει στην κορυφή. 

Το ότι δεν έχω την τυπική άδεια προπονητή, δυσχεραίνει τη συνεργασία μου με τον αθλητή, την επίτευξη των στόχων και του οράματός μας. Εγώ ανήκω στην Πολεμική Αεροπορία (ΣΜ 133) και με τις διαλέξεις που δίνω τακτικά στη μονάδα μου, προσπαθώ να εμψυχώσω τους πιλότους, αυτούς τους Έλληνες ήρωες, που θα αναχαιτίσουν τα εχθρικά μαχητικά αεροπλάνα και αφιερώσουν τη ζωή τους στην πατρίδα. Ταυτόχρονα, με τις ομιλίες που κάνω σε σχολεία προσπαθώ να εμφυσήσω στα Ελληνόπουλα τη θέληση να κυνηγήσουν τα όνειρά τους χωρίς ποτέ να απαρνηθούν τις αξίες τους.

Μπορώ, δηλαδή, να απευθύνομαι ταυτόχρονα στη βάση της κοινωνίας (που είναι τα σχολεία), αλλά μπορώ να μιλήσω και στην κορυφή της κοινωνίας (που είναι οι άνθρωποι που μας υπερασπίζονται). Αλλά δεν μπορώ να προπονήσω τον επόμενο Ολυμπιονίκη. Το ερώτημά μου, λοιπόν, είναι: Θα με αφήσετε να το κάνω νόμιμα; Διότι σχολή προπονητών δεν θα γίνει πριν από τα μέσα του 2018. Αυτό τι σημαίνει; Ότι δεν μπορώ να αποδώσω στο έργο μου για 1,5 έτος από τα 3,5 του Ολυμπιακού κύκλου (το ποσοστό υπερβαίνει το 35% του χρόνου προετοιμασίας). Άρα προκαλείται μια ανεπανόρθωτη βλάβη στην Ολυμπιακή μας προετοιμασία. Καλό είναι στην Ελλάδα του 2017 να υπερασπιστούμε την Ελλάδα της μάχης και όχι της φυγής. Πολλοί στη θέση μου θα είχαν φύγει στο εξωτερικό. Εγώ όμως μένω, χωρίς να έχω τα οικονομικά εφόδια, για να πραγματοποιήσω το όνειρό μου: Να βγάλω τον επόμενο Έλληνα Ολυμπιονίκη στην ιστιοσανίδα».

Δημοσιογράφος: Η τοποθέτηση του υφυπουργού πως σε όλα αυτά η λύση είναι η μόνιμη λειτουργία σχολών, σας καλύπτει;

Ν.Κακλαμανάκης: «Καλό είναι αυτό να γίνει το συντομότερο, η σχολή να υπάρξει άμεσα και να λειτουργεί κάθε χρόνο. Με μεγάλη μου χαρά θα περάσω από αυτή την σχολή, την οποία, όμως, σε καμία περίπτωση δεν την θεωρώ ανώτερη και μεγαλύτερο πειστήριο για την προπονητική μου ικανότητα. Παρ' όλα αυτά θα την παρακολουθήσω προκειμένου να καλύψω το τυπικό μέρος και να πάρω το 'χαρτί'. Σε αυτή την σχολή, όχι απλά έχω διδάξει, αλλά έχω τη βεβαιότητα ότι μία παρουσία 29 ετών ως αθλητή και 2 ως προπονητή (σε ομάδες νέων το 2005, σε πρότυπα φυτώρια αθλητών, σε συνεργασία με την ΕΙΟ αλλά και έξι μήνες πρόσφατα με τον Κοκκαλάνη) δεν αντισταθμίζεται επ' ουδενί σε γνώση με τις 5 ημέρες που θα γίνει η σχολή προπονητών της ΓΓΑ. Πόσο μάλλον όταν αυτή η σχολή αφορά σε ένα άλλο άθλημα, την κλασική ιστιοπλοΐα και όχι την ιστιοσανίδα.

Δημοσιογράφος: Οι συζητήσεις αυτές, όπως η σημερινή στη Βουλή, μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων;


Ν.Κακλαμανάκης: «Πιστεύω ότι ο υπουργός Αθλητισμού έχει καλή πρόθεση, απλώς πρέπει να αποδειχτεί το όραμά του με πράξεις. Πάντως, νομίζω ότι ο υπουργός έχει αντίληψη του ζητήματος, διότι έχει πει ότι 'δεν γνωρίζω καλά το θέμα και ζήτησε ενημέρωση'. Αυτό από μόνο του τον κάνει να βρίσκεται σε καλό δρόμο. Απλά είναι η ώρα να μην χρονοτριβούμε. Διότι δεν υπάρχει μόνο υπουργείο ποδοσφαίρου, αλλά υπουργείο αθλητισμού. Γι' αυτό θέλω να δώσουμε την ευκαιρία στην Ελλάδα να έχει τον αθλητισμό που της αξίζει».





Πηγή : protothema.gr


Ν.Δ : Ο κ. Τσίπρας και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προκαλούν τους πολίτες με την ανικανότητα και την αναλγησία τους



Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μια ακόμη φορά, ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία. Ζει σε ένα άλλο, παράλληλο σύμπαν, όπου όλα τα βλέπει “καλώς καμωμένα”. Δεν βλέπει ότι το σύστημα δημόσιας Υγείας καταρρέει. 

Χειρουργεία αναβάλλονται από ελλείψεις υλικών, άνθρωποι χάνονται από την απουσία ασθενοφόρων, τακτικά ραντεβού στα νοσοκομεία κλείνονται με αναμονή 7 - 8 μηνών, λόγω έλλειψης γιατρών, ασθενείς ψάχνουν και δεν βρίσκουν φάρμακα. 

Πήγε στο Υπουργείο Υγείας, όχι γιατί έχει κάποιο σχέδιο να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα, αλλά για να δώσει πάλι ψεύτικες υποσχέσεις για διορισμούς. 

Προκαλούν τους πολίτες με την ανικανότητα και την αναλγησία τους».


Νέα Υόρκη: Απολυμένος γιατρός ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο νοσοκομείο




Ένας γιατρός σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή μετά την επίθεση ενός άνδρα με τουφέκι εφόδου σε νοσοκομείο στο Μπρονξ χθες Παρασκευή, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλέιζιο.

«Ένας γιατρός είναι νεκρός και υπάρχουν πολλοί άλλοι γιατροί που δίνουν μάχη για τη ζωή τους αυτή τη στιγμή μεταξύ των τραυματιών», τόνισε ο ντε Μπλέιζιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης είπε ακόμη ότι ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός. Εκτίμησε ότι το «μεμονωμένο» αυτό περιστατικό μοιάζει να σχετίζεται «με τη δουλειά του».

Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News μετέδωσε νωρίτερα ότι ο ένοπλος ήταν πρώην εργαζόμενος στο νοσοκομείο.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο άνδρας που άνοιξε πυρ μέσα στο νοσοκομείο σκοτώθηκε.

«Ο δράστης είναι νεκρός», ανέφερε ο εκπρόσωπος, χωρίς να διευκρινίσει με ποιον τρόπο σκοτώθηκε ο άνδρας, που διέπραξε την επίθεση περί τις 15:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας) χθες Παρασκευή.

Αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πιο πριν ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο τραυματίες, ενώ η εφημερίδα The New York Times έκανε λόγο στην ηλεκτρονική της έκδοση για τρεις γιατρούς που τραυματίστηκαν. Αξιωματούχοι είπαν όμως στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι τραυματίες είναι έξι, οι πέντε εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το νοσοκομείο 1.000 κλινών στο βόρειο τμήμα της αμερικανικής μεγαλούπολης περικυκλώθηκε από την αστυνομία μετά το επεισόδιο.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) ανέφερε ότι το επεισόδιο δεν έχει «καμιά σύνδεση» με την τρομοκρατία και πρόσθεσε ότι την έρευνα χειρίζεται η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης (NYPD).

Ο άνδρας, με ένα λευκό, ιατρικού τύπου πανωφόρι, ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι εφόδου που έμοιαζε με M-16 και φέρεται να αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί κάποια στιγμή, ενώ όταν η αστυνομία εισέβαλε τον βρήκε να έχει αυτοκτονήσει με το όπλο του, σύμφωνα με τους αξιωματούχους που επικαλέστηκε το Ρόιτερς.



Πηγή : athensvoice.gr


Καλιφόρνια: Αεροπλάνο έπεσε σε αυτοκινητόδρομο



Δύο άτομα τραυματίστηκαν όταν μικρό αεροπλάνο συνετρίβη σε αυτοκινητόδρομο στην Καλιφόρνια.

Οι δύο τραυματίες ήταν οι μοναδικοί επιβάτες του μικρού αεροσκάφους. Το αεροπλάνο ήταν ένα Cessna του 1975.

Το Cessna ήταν εξαθέσιο με διπλό κινητήρα, πετούσε κοντά στο αεροδρόμιο, αλλά για άγνωστο λόγο συνετρίβη έξω από αυτό.






Συνελήφθη γυναίκα ηγετικό στέλεχος συμμορίας που δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών


Η μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στη σύλληψη ηγετικού στελέχους οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 32χρονη αλλοδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του «Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών».

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης , βραδινές ώρες χθες (29-06-2017), στην περιοχή της Τούμπας, εντοπίστηκε η 32χρονη και έπειτα από σχετική έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν:

(1) μικροδέμα κάνναβης συνολικού βάρους (24) γραμμαρίων,
(3) κινητά τηλέφωνα και (4) πακέτα σύνδεσης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και
χρηματικό ποσό
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της αλλά και σε υπόγειο χώρο που χρησιμοποιούσε ως χώρο απόκρυψης ναρκωτικών (καβάντζα) στην ίδια οικοδομή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(43) δέματα κάνναβης και (3) γυάλινα βάζα που περιείχαν ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους (41) κιλών και (982) γραμμαρίων
(15.525) ευρώ προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών,
(3) μικροδέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους (9,2) γραμμαρίων,
(2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
(2) κινητά τηλέφωνα και (7) πακέτα σύνδεσης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και
υλικά για τυποποίηση ποσοτήτων κάνναβης.
Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό! Ο Πολάκης συμβολίζει τη χυδαιότητα, τον αυταρχισμό και την αλαζονεία αυτής της Κυβέρνησης



Μετά την προκλητική ανάρτηση του Πάυλου Πολάκη ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η χθεσινή δήλωση του Υπουργού Πολάκη δεν προσβάλλει απλώς τους δικαστές, αλλά αμφισβητεί τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος που στηρίζεται στην αρχή του Κράτους δικαίου. 

Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις του στη Δικαιοσύνη έχουν γίνει πια ανεξέλεγκτες. 

Τελευταίο “θύμα”  του  οι ανώτατοι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, που εξέδωσαν ομόφωνη απόφαση για το ζήτημα του χρόνου παραγραφής των φορολογικών ελέγχων, βάζοντας τέλος στην ομηρεία χιλιάδων πολιτών.  

Η εξέλιξη αυτή, προφανώς δεν άρεσε στον Υπουργό, που έχει αναλάβει εργολαβικά να πετάει λάσπη στους δικαστές, αντί να ασχολείται με τα προβλήματα του χώρου της Υγείας στην αντιμετώπιση των οποίων έχει πλήρως αποτύχει.  

Οι επιθέσεις αυτές δεν προσβάλλουν μόνο το θεσμό της Δικαιοσύνης, που βάζει φρένο στο κρεσέντο αντισυνταγματικότητας αυτής της Κυβέρνησης, αλλά εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ. Τσίπρα που εξακολουθεί να τον στηρίζει. 

Ο Υπουργός Πολάκης συμβολίζει τη χυδαιότητα, τον αυταρχισμό και την αλαζονεία αυτής της Κυβέρνησης. 

Όλα όσα προκαλούν τους πολίτες που δοκιμάζονται από την ανικανότητα αυτής της Κυβέρνησης». 

Μετά την προκλητική ανάρτηση Πολάκη, ήρθε η στήριξη του απο τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναγκάζοντας της Νέα Δημοκρατία να βγάλει νέα σκληρή ανακοίνωση λέγοντας : 

«Ο κ. Τσίπρας επιλέγει οριστικά να ταυτιστεί με τις πιο ακραίες πολιτικές παρουσίες της Κυβέρνησής του. 

Μετά την στήριξή του στον κ. Καμμένο, σήμερα μας δείχνει ότι είναι ένα και το αυτό με τον κ. Πολάκη. 

Επομένως, εκτός από μόνιμη λιτότητα και μόνιμη χυδαιότητα». 


Η Τράπεζα της Ελλάδος προσγειώνει την κυβέρνηση ψαλιδίζει στό 1,6% τήν ανάπτυξη & προειδοποιεί για νέο μνημόνιο



Η Τράπεζα της Ελλάδας, εξαιτίας μεγάλης καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, και τη μεγάλη αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης που αποδυνάμωσαν την αναπτυξιακή δυναμική, τελικά ψαλιδίζει στο 1,6%, από 2,5% την εκτίμησή της για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2017 .

Ο Γιάννης Στουρνάρας προειδοποιεί επίσης ότι οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές για την ανάπτυξη παραμένουν ευοίωνες, εφόσον όμως συνεχιστεί απρόσκοπτα η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

«Η παράταση της εκκρεμότητας (για το χρέος) εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους και προοιωνίζεται την ανάγκη νέας χρηματοδοτικής συνδρομής μετά το 2018, κάτι που απεύχονται τόσο η Ελλάδα όσο και οι εταίροι» τόνισε. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας εκτίμησε ότι η συμμετοχή των ελληνικών κρατικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και η συνακόλουθη βελτίωση των όρων χρηματοδότησης, θα βοηθήσουν στο να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των αγορών προς την ελληνική οικονομία και θα διευκολύνουν τη διατηρήσιμη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές.



Ο Τσίπρας έχει αποδείξει ότι στηρίζει την ανομία, την χυδαιότητα και τους συντρόφους του άβατου



Περίμενε κανένας νοήμων ότι εχθές ο Τσίπρας θα καταδίκαζε τα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης ξεφτιλίζοντας, το κόμμα του και την κυβέρνηση;

Φυσικά και όχι γιατί ποτέ ο Τσίπρας δεν λειτούργησε ηθικά αυτά τα δυόμιση χρόνια.

Άρα φταίνε οι δικαστές που κάνουν την δουλειά τους και οι δημοσιογράφοι που τα γράφουν και κατά την λογική Τσίπρα δεν φταίνε τα στελέχη της κυβέρνησης που ξεφτιλίζονται καθημερινά με τα όσα λένε και τα όσα κάνουν.

Τη στήριξή του στον Παύλο Πολάκη έδωσε ο Τσίπρας, στη σύγκρουση που έχει τις τελευταίες μέρες ο υφυπουργός Υγείας με τους δικαστικούς.

Ο Τσίπρας ανέφερε ότι «εμείς οι αστοιχείωτοι καταφέρνουμε και ξεπερνάμε πολλές φορές ακόμα και θεσμικά εμπόδια αυτών που έχουν ιδιαίτερη στοιχείωση για να μας θέτουν τέτοια εμπόδια», επισημαίνοντας ουσιαστικά τη θέση που είχε εκφράσει νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους φορολογικούς ελέγχους.

Ο Τσίπρας τα έβαλλε και πάλι κατά των ΜΜΕ για «επιθέσεις λάσπης, στοχοποίησης και απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρων». «Βολεμένοι συνδικαλιστές που είχαν μάθει να συγκυβερνούν δεν μπορούν να κάνουν πια ούτε συγκέντρωση στα μπαλκόνια παρακείμενων πολυκατοικιών» δήλωσε ακόμα ειρωνικά.

Εκτός πραγματικότητας και κοροιδεύοντας κατά την προσφιλή του τακτική ο Αλέξης Τσίπρας κορόιδεψε και πάλι τους έλληνες ασθενείς λέγοντας ότι έχει ξεκινήσει και είναι σε εξέλιξη μια συστηματική προσπάθεια για ενίσχυση του ΕΣΥ με το αναγκαίο προσωπικό. Επίσης τόνισε ότι στο πλαίσιο του νέου Μεσοπρόθεσμου 2015-2018, έχουν στηριχτεί αθροιστικά, με πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ οι λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων και των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Πρίν τελειώσει έταξε πάλι λέγοντας πως άμεσος στόχος είναι, μέχρι το τέλος του 2017, να έχουν τεθεί σε λειτουργία 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας σε 80 περιοχές της χώρας, με προκήρυξη 790 θέσεων μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ καθώς και ότι δρομολογείται η παράταση της θητείας περίπου 1.500 επικουρικών γιατρών και λοιπού επικουρικού προσωπικού για τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο.