Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Η κυβέρνηση έχει τσακωθεί με την ηθική! Τζανακόπουλος Απαγορεύεται από κάποιον νόμο να μιλήσω με υπόδικο;



Οι λέξεις ηθική, φιλότιμο, δικαιοσύνη και αλήθεια δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο κανενός απο τους  ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Άφησε άναυδους για ακόμα μία φορά, όσους παρακολούθησαν σήμερα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο που είπε «Απαγορεύεται από κάποιον νόμο να μιλήσω με υπόδικο;», όταν κλήθηκε να απαντήσει εάν εκείνος θα συνομιλούσε με κάποιον υπόδικο, όπως έκανε ο Πάνος Καμμένος στην υπόθεση του επιχειρηματία Γιαννουσάκη.

Η αγωνία του Τζανακόπουλου μήπως και πεί κάτι στεναχωρόντας τον Πάνο Καμμένο και αποφασίσει να τους ρίξει ήταν έκδηλη.

«Θεσμικά δεν είναι ούτε σωστό, ούτε λάθος, θεσμικά δεν απαγορεύεται», είπε ο Τζανακόπουλος φανερά στριμωγμένος και υποστήριξε πως, «δεν υπήρξε καμία παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης» αφήνοντας άφωνους όσους τον άκουγαν.

Η κυβέρνηση και ο κύριος Καμμένος είπε ο Τζανακόπουλος ότι έκανε αυτό που θεωρούσε θεσμικά ορθό.




Κυριάκος Μητσοτάκης: ...είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει εσωτερική τρομοκρατία, προερχόμενη από την άκρα αριστερά.



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, την περασμένη Πέμπτη, για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συναντήθηκε με τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας Politico.

«Η Ελλάδα πρέπει να αναπτυχθεί και τρεις είναι οι βασικές προτεραιότητες για να γίνει αυτό», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης στον δημοσιογράφο του Politico, Ryan Heath και προσθέτει: «Πρώτον, οι ελληνικές δομικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία. Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση δεν έχουν ασχοληθεί με ουσιαστικές δομικές μεταρρυθμίσεις της οικονομίας. Μάλιστα, υπάρχει ένα σημαντικό πισωγύρισμα, όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης. Δεύτερον, πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τρίτον χρειαζόμαστε περισσότερο δημοσιονομικό χώρο».

«Αναγνωρίζουμε», σημειώνει o Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ότι «η Ελλάδα πρέπει να υπεραποδώσει ώστε να αποπληρώσει το χρέος της. Αλλά τα 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία διαπραγματεύτηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός στις  15 Ιουνίου, είναι υπερβολικά». 

Στο γερμανόφωνο newsletter «Morgen Europa» του Politico, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει  ότι «ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε στους βουλευτές του μια καλή συμφωνία. Αλλά τι πραγματικά πήρε; Περισσότερη λιτότητα για το 2019 και το 2020, χωρίς κανένα αντίκρισμα. Ο κ. Τσίπρας απέτυχε και ο ελληνικός λαός το έχει καταλάβει».

Η αλήθεια είναι όμως ότι ποτέ δεν περίμεναν ότι ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να πάρει μέτρα για το χρέος. Αντ’ αυτού, έχουμε μέτρα για μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. Το πραγματικό θέμα είναι η έλλειψη αξιοπιστίας αυτής της Κυβέρνησης. Εμείς, η Νέα Δημοκρατία, πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχουν δομικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Το πακέτο της 15ης Ιουνίου είναι “πακέτο Τσίπρα”», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.  

Τέλος, σε άρθρο του Will Horner στο Politico, με τίτλο «Η Ελλάδα φοβάται την αναβίωση της ακροαριστερής βίας», ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι «είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει εσωτερική τρομοκρατία, προερχόμενη από την άκρα αριστερά. Η βία προέρχεται αποκλειστικά από την αριστερά τα τελευταία χρόνια». 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέθρεψε μια κουλτούρα μίσους όταν ήταν στην αντιπολίτευση και δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα για αυτή τη βία όσο κυβερνά. Δεν έχω δει τίποτα που να με πείθει ότι πραγματικά θέλουν να αντιμετωπίσουν αυτό το θέμα. Αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατία, αυτή η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση», καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Βέβαιη πια η παράταση στις δηλώσεις - Εφιάλτης οι κατασχέσεις



Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται πλέον η παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα, αφού πέντε εργάσιμες πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 30ής Ιουνίου το Taxisnet αναμένει ακόμη περίπου 2 εκατομμύρια ηλεκτρονικά «Ε1».

Το ενδεχόμενο της παράτασης μπορεί να αποφευχθεί μόνο αν από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή υποβάλλονται σε ημερήσια βάση περίπου 400.000 δηλώσεις κάτι που εκτός από ότι δεν έχει συμβεί ποτέ είναι αμφίβολο αν θα το «αντέξει» και το Taxisnet. 

Όπως και να χει, όμως, η παράταση δεν θα ανακοινωθεί πριν από την Παρασκευή.

Ένας λόγος της καθυστέρησης είναι ότι από τα 1.502.867 χρεωστικά εκκαθαριστικά που έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα προκύπτει πρόσθετος φόρος 990 ευρώ ανά δήλωση και είναι αυξημένος κατά 34% σε σχέση με το 2016, όταν ο μέσος φόρος ήταν 630 ευρώ το αντίστοιχο διάστημα.

Η μεγάλη αύξηση για μισθωτούς και συνταξιούχους προκύπτει κυρίως από την αναδρομική ισχύ του μειωμένου αφορολόγητου από την 1/1/2016.

Ως γνωστό, η αυξημένη παρακράτηση για μισθωτούς και συνταξιούχους ξεκίνησε από την 1η Ιουλίου του περασμένου έτους. 

Ωστόσο, υπήρχε από την αρχή πρόβλεψη ότι η διαφορά παρακράτησης του πρώτου εξαμήνου θα εμφανίζονταν στις φορολογικές δηλώσεις του 2017, οι οποίες είναι φανερό μέχρι τώρα, έρχονται «φουσκωμένες».

Εκτός από το αφορολόγητο οι φετινές δηλώσεις φέρνουν επιβαρύνσεις 

Στους ελεύθερους επαγγελματίες, λόγω της αύξησης της προκαταβολής φόρους από το 75% το 2016 στο 100%.

Στις επιχειρήσεις που θα φορολογηθούν φέτος με φορολογικό συντελεστή 29%, αντί 26% του 2016.

Οι μηδενικές δηλώσεις, δηλαδή αυτές για τις οποίες οι υπόχρεοι ούτε πληρώνουν ούτε επιστρέφεται φόρος, έφτασαν μέχρι τώρα 1.747 .387.

Στο 16,04% των δηλώσεων (623.080) προκύπτει συνολική επιστροφή φόρου 208.330.185 ευρώ, δηλαδή μέση επιστροφή φόρου 33,4 ευρώ, η οποία μάλλον δεν θα φτάσει ποτέ στους δικαιούχους, καθώς μόλις ολοκληρωθεί η εκκαθάριση φόρου θα ξεκινήσει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ. 

Ως γνωστόν, με βάση τον κανονισμό της ΑΑΔΕ, η επιστροφή φόρου ουσιαστικά δεσμεύεται για κάθε νέα οφειλή, έστω και αν αυτή δεν είναι ληξιπρόθεσμη.

Ανάλογα με την παράταση που θα δοθεί (αν είναι δύο ή τρεις εβδομάδες), ο νόμος προβλέπει την καταβολή του φόρου, όπου προκύπτει σε τρεις διμηνιαίες δόσεις. 

Η πρώτη καταβληθεί στο τέλος Ιουλίου, η δεύτερη στο τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη στο τέλος Νοεμβρίου.

Εφιάλτης η απειλή κατασχέσεων 

Στο μεταξύ, πραγματικό εφιάλτη για τους 3.940.756 από τα 6.101.000 φορολογούμενους που έχουν οφειλές στην εφορία αποτελούν τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, με τα οποία απειλούνται συνεχώς από την ΑΑΔΕ. 

Οι μισοί από αυτούς (1.628.925) έχουν οφειλές πάνω από 500 ευρώ και απειλούνται με κατάσχεση του τραπεζικού τους λογαριασμού ή - ανάλογα με το ύψος του ποσού και τον χρόνο της καθυστέρησης - και με κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας τους.

Ήδη περίπου 906.101 από αυτούς έχουν δει το υπουργείο Οικονομικών να κατάσχει ποσά από τους λογαριασμούς ή να κινεί δικαστικές διαδικασίες για την ακίνητη περιουσία τους λόγω των οφειλών τους στην εφορία. 

Οι υπόλοιποι 768.825 περιμένουν και αυτοί σύντομα να του χτυπήσει σύντομα την πόρτα η εφορία. 

Τούτο διότι στο στρατηγικό σχέδιο της ΑΑΔΕ βρίσκεται και η ένταση των κατασχέσεων με στόχο να περιορίσει την απώλειες εσόδων που φτάνουν μέχρι και τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία τα 95 δισ. ευρώ.



Πηγή: enikonomia.gr


ΕΝΦΙΑ: Η μεγάλη κλοπή για μισθωτούς, συνταξιούχους, άνεργους και ανάπηρους,




Τα κρατικά έσοδα πρέπει να αυξηθούν και η κυβέρνηση με τρικ αρπάζει χρήματα απ' όπου μπορεί.

Η ΑΑΔΕ κόβει επί της ουσίας σε χιλιάδες φτωχούς μισθωτούς, συνταξιούχους ή ακόμη και ανέργους και ανάπηρους ανθρώπους την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ μετρώντας ως εισόδημα χρήματα τα οποία είναι κατά τα άλλα αφορολόγητα.

Χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι έχουν εισοδήματα χαμηλά και έχουν (κατά τα άλλα) δικαίωμα απαλλαγής 50% ή και 100% από τον ΕΝΦΙΑ θα βρεθούν να πληρώσουν φόρο για τα ακίνητα που διαθέτουν μόνο και μόνο γιατί θα υπολογιστεί στο όποιο εισόδημα έχουν κάποιο έκτακτο βοήθημα ή κοινωνικό εισόδημα. 

Ακόμη και άνεργοι άνθρωποι θα βρεθούν να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ καθώς υπολογίζεται ως εισόδημα το ποσό της αποζημίωσης που πήραν, ενώ φτωχοί μισθωτοί θα δουν το εισόδημά τους να αυξάνεται λόγω του επιδόματος για τα τέκνα. Στο ίδιο “τσουβάλι” μπαίνει και το ΕΚΑΣ, αλλά και το εισόδημα τυφλών ή αναπήρων με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%.

Ενώ τα παραπάνω επιδόματα είναι αφορολόγητα και είναι αυταπόδεικτο πως δεν θεωρούνται εισόδημα καθώς δεν υπόκεινται σε εισφορά αλληλεγγύης όταν μιλάμε για τον ΕΝΦΙΑ η ΑΑΔΕ τα συνυπολογίζει!


Πηγή : newsit.gr


Υπό κλίμα τρομοκρατίας οι αλβανικές εκλογές: Άνετη επικράτηση του Ράμα




Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων, αλλά και για τραμπουκισμούς - Μεγάλη η αποχή από τις κάλπες, μόλις 44% το ποσοστό συμμετοχής

Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας εμφανίζεται ως ο νικητής των βουλευτικών εκλογών, καθώς προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσει μεταξύ 45-49% των ψήφων, σύμφωνα με exit poll που δημοσιεύτηκε και μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας προβλέπεται να συγκεντρώσει έως και 34% των ψήφων.


«Το Σοσιαλιστικό Κόμμα ενδέχεται να έχει κερδίσει περισσότερες από 71 έδρες (εκ των συνολικά 140 εδρών του κοινοβουλίου), ωστόσο πρόκειται για μια έρευνα γνώμης κι όχι επίσημο αποτέλεσμα» επισήμανε εκπρόσωπος της εταιρείας δημοσκοπήσεων Αντόνιο Νότο.

Σημειώνεται πάντως πως αυτό που προκύπτει είναι πως το ποσοστό της συμμετοχής ανήλθε στο 44%, το μικρότερο σε εκλογές στην μετά Χότζα Αλβανία.

Μάλιστα, η εφορευτική επιτροπή αποφάσισε να παρατείνει κατά μία ώρα την ψηφοφορία, επικαλούμενη την αφόρητη ζέστη, αλλά και την εορτή του μπαϊραμιού για τους μουσουλμάνους.

Μέχρι τα μέσα Μαΐου όλα έδειχναν ότι η χώρα θα ζούσε, τις τελευταίες εβδομάδες πριν τις εκλογές, μια κορύφωση του προεκλογικό αγώνα και μια έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. Θυμίζουμε ότι μόλις λίγες εβδομάδες πριν, η πολιτική ζωή στη χώρα είχε σχεδόν παραλύσει, με το Δημοκρατικό Κόμμα να μποϋκοτάρει το κοινοβούλιο της χώρας και τους βουλευτές του να μην καταθέτουν επίσημα υποψηφιότητα για τις εκλογές. Και σαν να μην έφθανε αυτό, το Δημοκρατικό Κόμμα είχε στήσει μια μεγάλη σκηνή απέναντι από την έδρα του σοσιαλιστή πρωθυπουργού και ζητούσε, μέσω μεγαφώνων, την παραίτησή του.

Μόνο χάρη στη διαμεσολάβηση της ΕΕ και του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών έγινε εφικτή μια συνάντηση των προέδρων του δύο μεγάλων κομμάτων. Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα συμφώνησαν τελικά στον σχηματισμό υπερκομματικής μεταβατικής κυβέρνησης, αλλά και σε μια σειρά μέτρων για να εγγυηθούν την διεξαγωγή δίκαιων εκλογών.

Παρόλα αυτά, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των εκλογών για ακόμη μια φορά ήταν οι καταγγελίες για εξαγορά ψήφων, αλλά και για κλίμα τρομοκρατίας, στοιχεία που δείχνουν ότι η χώρα χρειάζεται πολύ δουλειά στον τομέα του εκδημοκρατισμού και της πορείας προς την Ευρώπη.

Οι καταγγελίες προήλθαν από τα στελέχη της ελληνικής μειονότητας, ενώ από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας μεταδόθηκαν καταγγελίες ότι ψηφοφόροι δέχθηκαν απειλητικά μηνύματα στα κινητά τους προκειμένου να ψηφίσουν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Να σημειωθεί ότι τα μηνύματα αυτά φέρονται να έχουν αποσταλεί από εταιρεία στην Αθήνα.

Από το Υπουργείο Εσωτερικών εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται αύξηση των κρουσμάτων αγοραπωλησίας ψήφων, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί κατά την προεκλογική περίοδο.

Οι καταγγελίες γίνονται κυρίως από τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία κατηγορούν για το φαινόμενο αυτό το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Παρόμοιες κατηγορίες εκτοξεύονται και αντιστρόφως, φορτίζοντας το πολιτικό κλίμα.

Στο μεταξύ, αιματηρό επεισόδιο με έναν τραυματία από πυροβόλο όπλο, σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Αλβανία. Ένοπλοι πυροβόλησαν πολίτη, μέλος του κόμματος «Σοσιαλιστικό Κίνημα Ένταξης», στην περιοχή Λέζα βορείως των Τιράνων, σε επεισόδιο που επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία.

Σε δηλώσεις του ο ιδρυτής του κόμματος αυτού, Ιλίρ Μέτα, ο οποίος έχει εκλεγεί από το κοινοβούλιο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας και αναλαμβάνει καθήκοντα στα τέλη Απριλίου, κατήγγειλε όσον αφορά στους δράστες ότι πρόκειται για τις συμμορίες εμπόρων ναρκωτικών, που όπως είπε ανήκουν, στο Σοσιαλιστικό Κόμμα του Εντι Ράμα με τον οποίο πάντως το κόμμα του και ο ίδιος συγκυβέρνησαν την τελευταία θητεία.


Λαϊκιστικές προεκλογικές υποσχέσεις

Μέχρι σήμερα Σοσιαλιστικό και Δημοκρατικό Κόμμα διαδέχονταν το ένα το άλλο στην εξουσία, συγκυβερνώντας με το μικρό LSI, το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ενσωμάτωση. Τώρα όμως και τα δύο μεγάλα κόμμα επιδιώκουν την αυτοδυναμία και θέλουν να τερματίσουν την σχέση εξάρτησης από τον μικρό κυβερνητικό τους εταίρο. Εκτός όμως από τις επιθέσεις κατά του LSI, ένα ακόμα κοινό στοιχείο των δύο μεγάλων κομμάτων κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα ήταν οι λαϊκιστικές προεκλογικές υποσχέσεις για γενναίες φορολογικές μειώσεις, εκτίναξη της οικονομικής ανάπτυξης, μάχη κατά της διαφθοράς, αλλά και κατά των καλλιεργειών κάνναβης. Παράλληλα και τα δύο μεγάλα κόμματα υπόσχονται ότι θα παραμείνουν προσηλωμένα στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.


Διαπλοκή σε δικαιοσύνη και πολιτική

Οι Βρυξέλλες αναμένουν από τα Τίρανα να εφαρμόσουν επιτέλους την μεταρρύθμιση της αλβανικής Δικαιοσύνης, την οποία ψήφισε πέρυσι του καλοκαίρι η βουλή της χώρας, λέει στην DW η πρέσβης της ΕΕ στην Αλβανία Ρομάνα Βλαχούτιν. Μια εξαιρετική δύσκολη αποστολή από τη στιγμή που πολύ δημόσιοι υπάλληλοι στις δικαστικές αρχές έχουν διασφαλίσει τις θέσεις τους με… μίζες. 

Η διαπλοκή και διαφθορά έχουν ωστόσο γερές ρίζες και στην πολιτική.
Ένα πρώτο βήμα της μεταρρύθμισης ήταν η σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής, η οποία καλείται να ελέγξει τον διορισμό 800 δικαστικών και εισαγγελέων. 

Παράλληλα ψηφίστηκε νόμος για τον έλεγχο πολιτικών προσώπων και εκπροσώπων της δημόσιας ζωής. Ως αντίδραση στο νέο νόμο, βουλευτές χωρίς ποινικό μητρώο ή ακόμα και πολιτικοί που κατηγορούνται για διάφορα ποινικά αδικήματα απέσυραν την υποψηφιότητά τους για τις εκλογές. 

Σύμφωνα ωστόσο με τον Αφρίμ Κρασνίκι, διευθυντή ενός ανεξάρτητου ινστιτούτου πολιτικών ερευνών στα Τίρανα, αντί των βουλευτών στις λίστες των κομμάτων εμφανίζονται τώρα συγγενικά τους πρόσωπα.



Πηγή : protothema.gr


Ομολόγησε ο δολοφόνος του 20χρονου ομογενή: Τον σκότωσα για ένα ψέμα, μου έστησε παγίδα η κοπέλα μου




Ο Κρίστοφερ Μεμπρένο είναι ο 24χρονος Αμερικανός που σκότωσε τον 20χρονο ομογενή Μάνο Οικονομιδή, μαχαιρώνοντάς τον θανάσιμα, όπως ανέφερε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Ο Μεμπρένο έφτασε στο σημείο να μαχαιρώσει τον 20χρονο, μετά από τηλεφώνημα της κοπέλας του πως βιάστηκε από τον Οικονομίδη και έναν φίλο του. Ωστόσο, τον ισχυρισμό αυτό διέψευσε η αστυνομία, η οποία συγκλίνει στην εκδοχή του σεξουαλικού οργίου. 

Σύμφωνα με την κατάθεση του φίλου του Οικονομίδη, η κοπέλα αντέδρασε όταν ένας από τους δύο άντρες θέλησε να βιντεοσκοπήσει τη στιγμή. Η νεαρή επικοινώνησε με τον Μεμπρένο, λέγοντάς του πως την βίασαν. Τότε, εκείνος μαζί με δύο φίλους του έφτασαν στο διαμέρισμα και άρχισαν να χτυπούν με ρόπαλα του μπέιζμπολ τον Οικονομίδη, τον οποίο τελικά μαχαίρωσε.

«Πέταξα τη ζωή μου για ένα γαμ... ψέμα; Η ζωή μου τελείωσε για ένα γαμ... ψέμα;», δήλωσε στην New York Daily News, ο Μεμπρένο, μέσα από την φυλακή. Οπως λέει δεν θυμάται πολύ καλά τι ακριβώς συνέβη.

Υποστηρίζει, δε, πως ήταν υπό την επήρεια κάνναβης.

«Με χτυπούσε, έπρεπε να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Έπρεπε να ανταποδώσω τα χτυπήματα», αναφέρει, με την αστυνομία, ωστόσο, να μην έχει στοιχεία πως ο Οικονομίδης χτύπησε τους θύτες του.

«Ηθελα απλώς δικαιοσύνη. Ηθελα να τον κρατήσω εκεί μέχρι να έρθει η αστυνομία», λέει για το θύμα του. 

Ο Μεμπρένο, που αντιμετωπίζει 23 χρόνια φυλάκιση, δηλώνει στην εφημερίδα: «Μου την έστησε η κοπέλα μου; Αξίζω να μάθω την αλήθεια»!

Από τους άλλους δύο που ήταν μαζί του έχει συλληφθεί μόνο ο ένας, ο οποίος κρατείται και κατηγορείται για φόνο. Η κοπέλα, προς το παρόν, δεν αντιμετωπίζει κάποια κατηγορία.

Η κηδεία του άτυχου Μάνου Οικονομίδη θα γίνει σήμερα Δευτέρα στο Dahill Funeral Home, ενώ την Τετάρτη θα ψαλλεί η νεκρώσιμος ακολουθία στον Άγιο Νικόλαο της Νέας Υόρκης. 

«Ηταν συντετριμμένοι, τους παρηγόρησα και μαζί πήγαμε στο Γραφείο Τελετών να διευθετήσουμε τις λεπτομέρειες για την κηδεία. Η κοινότητά μας συμπαραστέκεται στον ανθρώπινο πόνο και θα τελέσουμε τρισάγιο τόσο στο Γραφείο Τελετών, όσο και στο ναό», είπε ο π. Μελέτιος, ο ιερατικός προϊστάμενος του ναού, μιλώντας στον Εθνικό Κήρυκα.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Ψυχρολουσία από τις νέες συντάξεις φτώχειας


(Φωτογραφία:  Eurokinissi )



Από αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται οι πρώτες νέες συντάξεις πείνας του νόμου Κατρούγκαλου που θα κυμαίνονται από 200 έως 700 ευρώ, ενώ πολλοί νέοι συνταξιούχοι θα πάρουν ακόμη λιγότερα ποσά λόγω συμψηφισμού με την προσωρινή σύνταξη που έπαιρναν στο μεσοδιάστημα από την υποβολή του αιτήματος έως και σήμερα.

Το σοκ από τις νέες μειωμένες συντάξεις του νόμου Κατρούγκαλου θα υποστούν σε πρώτη φάση περίπου 65.000 ασφαλισμένοι, οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου του 2016, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Ο νέος τρόπος υπολογισμού που οδηγεί σε συμπιεσμένες αποδοχές θα αγγίξει ακολούθως 200.000 ασφαλισμένους που εκτιμάται ότι θα συνταξιοδοτηθούν την επόμενη πενταετία.

Οι μειώσεις κυμαίνονται έως και 30% κι αυτό γιατί όσοι αποχωρούν από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα θα λάβουν ως κύρια σύνταξη το άθροισμα δύο ποσών.



ΔΟΛ


Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κάθε μεταπτυχιακό πρέπει να ορίζει το ύψος των διδάκτρων του για να είναι ανταγωνιστικό»




Eπίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κάθε μεταπτυχιακό πρέπει να ορίζει το ύψος των διδάκτρων του για να είναι ανταγωνιστικό».Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε σήμερα, Κυριακή 25 Ιουνίου, την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.



Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους χώρους της σχολής από τον καθηγητή κ. Δημήτρη Κουρέτα. Περιηγήθηκε στα εργαστήρια και τις αίθουσες και επαίνεσε το προσωπικό για την καθαριότητα και την τάξη σε όλους τους χώρους του κτιρίου. Ο κ. Κουρέτας τόνισε ότι οι φοιτητές σέβονται τους χώρους του ιδρύματος γιατί αισθάνονται δικό τους το Πανεπιστήμιο.

Αναφορικά με τα μεταπτυχιακά προγράμματα με δίδακτρα στο Πανεπιστήμιο, ο κ. Κουρέτας επισήμανε ότι με το νέο νόμο που προωθεί η Κυβέρνηση αυτά θα κλείσουν. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι είναι ενάντια στο προωθούμενο από την Κυβέρνηση νομοσχέδιο και υπογράμμισε ότι «κάθε μεταπτυχιακό πρέπει να ορίζει το ύψος των διδάκτρων ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ανταγωνιστικά μεταπτυχιακά». Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι υποτροφίες πρέπει να δίδονται με αξιοκρατικά κριτήρια.


Κοινή πεποίθηση του κ Μητσοτάκη και του κ Κουρέτα είναι η σύνδεση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων με την αγορά εργασίας καθώς και η ανάπτυξη συμβάσεων ανάμεσα σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και εταιρείες προκειμένου να μπορούν οι σχολές να στηρίζονται σε δικά τους έσοδα και όχι μόνο σε ευρωπαϊκούς πόρους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Κουρέτας επεφύλασσε μια έκπληξη στον κ. Μητσοτάκη. Μέλος της ομάδας ερευνητών του εργαστηρίου είναι ο κ. Κωνσταντίνος Γερασόπουλος, ο οποίος ήταν σμηναγός στην 111 Πτέρυγα Μάχης (Νέα Αγχίαλος) το ίδιο χρονικό διάστημα που υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ο κ. Μητσοτάκης.



Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποβλήθηκε σε αιματολογική εξέταση που ανιχνεύει τα ενδογενή αντιοξειδωτικά του οργανισμού προκειμένου οι διαιτολόγοι να συστήνουν στοχευμένες διατροφικές παρεμβάσεις.

Η διαδικασία επεξεργασίας των δεδομένων διήρκεσε 15 λεπτά. Τα αποτελέσματα του κ. Μητσοτάκη έδειξαν ότι βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο και ο κ. Κουρέτας του συνέστησε να πίνει καθημερινά ένα ποτήρι χυμό ρόδι και ένα καφέ εσπρέσο.    


Μενίδι νέο περιστατικό: Σφαίρα καρφώθηκε σε σπίτι. Από θαύμα δεν τραυματίστηκε μια 14χρονη




Εάν δεν πάρουν στην ΕΛΑΣ δραστικά μέτρα η κατάσταση στο Μενίδι θα παραμείνει στην καλύτερη περίπτωση ως έχει, με κάθε κακοποιό να έχει ανεξέλεγκτη δράση.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκείνη την ώρα που άρχισαν οι πυροβολισμοί το 14χρονο κοριτσάκι καθόταν ανέμελο στο μπαλκόνι. 

Η σφαίρα καρφώθηκε στον τοίχο και οι γονείς του παιδιού ειδοποίησαν την αστυνομία.

Άγιο φαίνεται πως είχε ένα 14χρονο κοριτσάκι το οποίο την ώρα που βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του μια αδέσποτη σφαίρα καρφώθηκε στον τοίχο και σε μικρή απόσταση από το σημείο που βρισκόταν.

Σε κατάσταση σοκ οι γονείς του παιδιού που ήταν μέσα στο σπίτι, το οποίο βρίσκεται στο Μενίδι, ενημέρωσαν την αστυνομία και στο σημείο βρέθηκε ισχυρή δύναμη της ΕΛ.ΑΣ.

Το νέο συμβάν σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής και μόλις λίγες μέρες μετά τον θάνατο του 11χρονου μαθητή από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.


Η σφαίρα εκ πρώτης όψεως είναι μικρού διαμετρήματος έχει μεταφερθεί όμως για βαλλιστική ανάλυση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να ελεγχθεί βαλλιστικά για το όπλο από το οποίο εκπυρσοκροτήθηκε, εάν και εφόσον βρεθεί και αυτό, όπως και ο ιδιοκτήτης του.



83χρονος κακοποιούσε σεξουαλικά 12χρονο με νοητική υστέρηση σε παιδική χαρά



Πέραν κάθε λογικής είναι, η φρίκη που αποκαλύφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, σε παιδική χαρά στην Καλαμάτα. Ηλικιωμένος ασελγούσε σε 12χρονο με νοητική στέρηση.

Πέραν κάθε λογικής είναι, η φρικαλεότητα που αποκαλύφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, σε παιδική χαρά στην οδό Λακωνικής, στην Καλαμάτα. Ογδοντατριάχρονος, ασελγούσε και κακοποιούσε σεξουαλικά 12χρονο με ελαφρά νοητική υστέρηση, επί ημέρες μέσα σε παιδική χαρά.

Μια ανώνυμη καταγγελία χθες το απόγευμα, κινητοποίησε άμεσα τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο που τους υποδείχθηκε και εντόπισαν στο σημείο, τόσο τον 83χρονο, όσο και τον 12χρονο. Από εκεί και μετά, άρχισε να ξετυλίγονται τα όσα αρρωστημένα συνέβαιναν, μέσα σε ένα χώρο παιδικής ανεμελιάς.

Ο ανήλικος, αποκάλυψε ότι εδώ και αρκετές ημέρες, ο 83χρονος, ο οποίος είναι και γείτονάς του, πήγαινε και τον συναντούσε στην παιδική χαρά. Εκεί σε σημεία που του παρείχαν φυσική κάλυψη, ασελγούσε επάνω στο κορμάκι του 12χρονου. Τις τελευταίες δε ημέρες, όπως αποκάλυψε ο 12χρονος στους αστυνομικούς και σε παιδοψυχίατρο τον κακοποίησε και σεξουαλικά, κάτι που πλέον έχει επιβεβαιωθεί και ιατροδικαστικά. 

Ο 83χρονος Καλαματιανός συνελήφθη και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, ώστε να του απαγγελθούν κατηγορίες.



Πηγή: tharrosnews