Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Νεκρός ο αρχηγός του ΙSIS σύμφωνα με την Συριακή κρατική τηλεόραση



Τον θάνατο του Αμπουμπάκρ αλ-Μπαγκντάντι μετέδωσε το Ragga24 - Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε την είδηση ότι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού μπακρ αλ Μπαγκάντι, είναι νεκρός. 

Ο ηγέτης του ΙSIS έχασε τη ζωή του στη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών του Σαββάτου στην πόλη Ράκα, την de facto πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους.

Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμία άλλη πηγή, ούτε είναι η πρώτη φορά που μεταδίδονται πληροφορίες για το θάνατο του Αλ Μπαγκάντι.




Αντίστροφη μέτρηση για την Βασιλική Θάνου: Ποιοι οι πιθανοί «διάδοχοι»



Η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση της Βασιλικής Θάνου από την θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ τα σενάρια για το πρόσωπο που θα καθίσει στην καρέκλα της δείχνουν «μάχη» μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας.

Παρά τις προσπάθειες της κ. Θάνου για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των λειτουργών της Δικαιοσύνης, κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη, αφού αντέδρασε ακόμη και ο ίδιος της ο κλάδος, υπογραμμίζοντας την αντισυνταγματικότητα μιας τέτοιας… διεκδίκησης. Κάπως έτσι, η σημερινή πρόεδρος του Αρείου Πάγου συνταξιοδοτείται, με τη διαδικασία αντικατάστασής της να βρίσκεται ένα βήμα πριν από την τελική επιλογή.

Η διαδικασία επιλογής επιβάλλει την πρόταση λίστας υποψηφίων από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, και στη συνέχεια -βάσει «νόμου Καστανίδη»- η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής επιλέγει μεταξύ αυτών με ομοφωνία ή πλειοψηφία τουλάχιστον των 4/5. Στη συνέχεια, η λίστα με τις επιλογές της Διάσκεψης διαβιβάζεται στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο έχει τον τελικό λόγο. Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι το έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης θα προτείνει 6 ανώτατους δικαστές για να καταλάβουν τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου και 16 δικαστές ως υποψηφίους να καταλάβουν τις 6 θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου. Οι ανώτατοι δικαστές που φαίνονται ως οι επικρατέστεροι για τη θέση είναι οι Δημήτρης Κράνης και Ειρήνη Κιουρκτσόγλου-Πετρουλάκη, με την τελευταία να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες. Ωστόσο, και οι δύο προηγούνται στην επετηρίδα, αφού διορίστηκαν το 1978.

Τα προφίλ

Η Ειρήνη Πετρουλάκη είχε θέσει σημαντική υποψηφιότητα και πέρυσι κατά την ανάδειξη «διαδόχου» για την καρέκλα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μετά την αποχώρηση της Ευτέρπης Γκουτζαμάνη. Μάλιστα, η πλάστιγγα μέχρι την τελευταία στιγμή έγερνε προς το δικαστικό κλάδο, δηλαδή τους εν ενεργεία αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου, καθώς οι τότε εξελίξεις, πρωτοφανείς στα δικαστικά χρονικά, με κορυφαίους εισαγγελείς να αλληλοκαταγγέλλονται για προσπάθεια παρεμπόδισης του έργου τους, οδήγησαν σε ανατροπή των δεδομένων.

Σημειώνεται ότι πέρυσι η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος με επιστολή της στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ζητούσε να γίνει επιλογή από τη δεξαμενή των αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου για τη θέση του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και να μη γίνει η επιλογή από το δικαστικό κλάδο. Πράγματι, τη θέση κατέλαβε τελικά η κ. Ξένη Δημητρίου, αφήνοντας πίσω την κ. Πετρουλάκη, η οποία φαίνεται φέτος να προαλείφεται για τη θέση της προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας.

Ηταν Οκτώβριος του 2015, όταν έπειτα από 37 χρόνια η Ειρήνη Κιουρκτσόγλου-Πετρουλάκη προήχθη στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου. Γεννημένη το 1952 στο Ρέθυμνο, η μία εκ των δέκα αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου έχει τελειώσει τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπηρετεί το δικαστικό σώμα από το 1978. Υπηρέτησε πολλά χρόνια στο Ηράκλειο της Κρήτης τόσο ως πρωτοδίκης όσο και ως πρόεδρος Πρωτοδικών. Στο Ηράκλειο έφτιαξε την οικογένειά της με τον άνδρα της ζωής της, Γιώργο. Ως εφέτης υπηρέτησε στα Χανιά και τον Πειραιά, ενώ ως πρόεδρος Εφετών στην Αθήνα. Το 2011 έγινε μία εκ των εξήντα αρεοπαγιτών, ενώ έχει ξεχωρίσει ανάμεσα στους συναδέλφους της για τη νομική κατάρτιση και το ήθος της.

Σημαντική υποψηφιότητα έχει θέσει και ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Δημήτριος Κράνης. Με καταγωγή από τη Λαμία, έλαβε το πτυχίο του από τη Νομική Σχολή Αθηνών. Συμπληρώνει 38 χρόνια στο δικαστικό κλάδο, καθώς εισήλθε σε αυτόν στις 10 Μαΐου του 1978, ενώ προήχθη στο βαθμό του αρεοπαγίτη τον Αύγουστο του 2009. Το 2010 ήταν πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών. Υπήρξε μέλος του Ειδικού Δικαστηρίου, με έντονη μάλιστα συμμετοχή και συνεχείς ερωτήσεις από έδρας, ενώ ήταν πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του νέου κώδικα πολιτικής δικονομίας και έχει συμμετοχή στη συγγραφή πέντε νομικών βιβλίων.



ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ


Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής


Πτηνό 99 εκατ. ετών βρέθηκε αυτούσιο!



Ένα πολύ σημαντικό εύρημα, το οποίο θα βοηθήσει τους επιστήμονες να μελετήσουν το παρελθόν του πλανήτη, ανακαλύφθηκε σε περιοχή της σημερινής Μιανμάρ στη νοτιοανατολική Ασία. Ομάδα παλαιοντολόγων ανακάλυψαν ένα νεογέννητο πτηνό, ηλικίας 99 εκατ. ετών, παγιδευμένο μέσα σε ένα μεγάλο κομμάτι απολιθωμένου κεχριμπαριού!

Είναι έτσι το «πληρέστερο» πουλί που ανακαλύφθηκε με αυτό τον τρόπο μέχρι στιγμής. Επίσης, έχουν διατηρηθεί μέσα στο κεχριμπάρι και ορισμένα κομμάτια ιστών στην ουρά και τα φτερά.

Η σχετική δημοσίευση έγινε στο επιστημονικό περιοδικό Gondwana Research. 




Συναγερμός στη ΔΕΗ για την τεράστια κατολίσθηση στο Αμύνταιο





Αυτοψία στο χώρο που έγινε η κατολίσθηση στο ορυχείο του Αμύνταιου πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης.

Έγινε μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης και αποφασίστηκαν ορισμένα άμεσα μέτρα όπως η καθολική απαγόρευση προσέγγισης στο σημείο από μη ειδικευμένα άτομα μιας και, όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, «τα δευτερογενή φαινόμενα της κυρίας κατολίσθησης αναμένεται να συνεχιστούν τουλάχιστον για τις επόμενες 48 ώρες».



Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η ΔΕΗ «θα βοηθήσει τις τοπικές αρχές που αποφάσισαν την εκκένωση του χωριού» και ήδη δύο λεωφορεία της επιχείρησης αναμένεται να μεταφέρουν τους κατοίκους στα ξενοδοχεία της περιοχής.

Από μια πρώτη εκτίμηση των επιστημόνων της επιχείρησης, φαίνεται ότι, εξαιτίας της κατολίσθησης, οι μάζες που μετατοπίστηκαν ήταν πολύ μεγαλύτερης έκτασης από αυτές που ανέμεναν και αγγίζουν τα 80 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.



Στην ανακοίνωση της η ΔΕΗ επισημαίνει ότι είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της από τη συνεχή παρακολούθηση του φαινομένου δεν προσέφεραν κάποια ένδειξη για τέτοιου μεγέθους κατολίσθηση με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές βλάβες ένα πολύ μεγάλο μέρος του παγίου εξοπλισμού της.

Η ΔΕΗ διαβεβαιώνει ότι «σε πλήρη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς θα συνδράμει τεκμηριωμένα και υπεύθυνα στην ακριβή αποτίμηση του φαινομένου και των οποίων επιπτώσεών του». Υπογραμμίζει ότι έχει θέσει ήδη τις δυνάμεις της στη διάθεση των αρχών και, εφόσον χρειαστεί, «θα πράξει ό,τι θεωρηθεί περαιτέρω αναγκαίο για τη στήριξη των κατοίκων του οικισμού».

Την Κυριακή πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη όπου ο πρόεδρος της ΔΕΗ θα ενημερώσει τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη.



Newsroom ΔΟΛ


Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο Αμστερνταμ




Καθησυχαστική η αστυνομία - Ο οδηγός συνελήφθη.

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο σοβαρά, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς έξω από τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Άμστερνταμ, με την αστυνομία να αναφέρει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως ο οδηγός του οχήματος εξαπέλυσε κάποια μορφή επίθεσης.

Το αυτοκίνητο είχε σταθμεύσει παράνομα και, όταν η αστυνομία μίλησε στον οδηγό, αυτός ξεκίνησε, με αποτέλεσμα να χτυπήσει οκτώ ανθρώπους.

Η αστυνομία ανέφερε με ανάρτηση στο Twitter ότι «μίλησε με τον ύποπτο. Δεν φαίνεται ότι η ενέργειά του ήταν εσκεμμένη».

Δύο άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, φέροντας σοβαρούς τραυματισμούς και άλλοι τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο του περιστατικού.

Ο οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε για ανάκριση.



Πηγή : tovima.gr


Ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας μετά από πυροβολισμούς σε οικισμό


Ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, μετά από συμπλοκή και ανταλλαγή πυροβολισμών, εντός Οικισμού στο Πυρί Θηβών.

Στο πλαίσιο εκτεταμένων και συντονισμένων ερευνών και αναζητήσεων, προσήχθησαν συνολικά (32) άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν (6) ημεδαποί

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συμπλοκή, απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση σωματικών βλαβών, παράβαση του νόμου περί όπλων και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Κατασχέθηκαν (5) κυνηγετικά όπλα, επιμελώς κρυμμένα πλησίον του Οικισμού, τα οποία διαπιστώθηκε ότι ήταν κλεμμένα

Πέντε εκ των συλληφθέντων φέρουν ελαφρά τραύματα από σκάγια κυνηγετικών όπλων, ενώ κατά την συμπλοκή τραυματίστηκε από σκάγια στο μάτι ένα ανήλικο αγόρι, το οποίο διακομίσθηκε για νοσηλεία σε Νοσοκομείο των Αθηνών

Αναζητούνται για να συλληφθούν (2) ακόμη άτομα, τα οποία συμμετείχαν επίσης στην συμπλοκή

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (10-06-2017), μετά από συμπλοκή και ανταλλαγή πυροβολισμών, από άγνωστο αριθμό ατόμων, η οποία έλαβε χώρα σήμερα το πρωί, εντός Οικισμού στην περιοχή του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας.

Μετά από διενέργεια εκτεταμένων και συντονισμένων ερευνών και αναζητήσεων, στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, του Τμήματος Ασφαλείας και του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και των Α’ και Β’ Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, αλλά και του Αστυνομικού Τμήματος Διστόμου, προσήχθησαν συνολικά τριάντα δύο (32) άτομα και συγκεκριμένα :

(19) άτομα από τον Οικισμό του Πυρίου Θηβών και πέριξ αυτού, καθώς και
(13) άτομα τα οποία εντοπίστηκαν να κινούνται επί της εθνικής οδού Λιβαδειάς – Δελφών (15ο χιλιόμετρο).

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στην συμπλοκή, έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας 23, 38, 33, 41, 39 και 31 ετών, εκ των οποίων οι πέντε έφεραν ελαφρά τραύματα από σκάγια κυνηγετικών όπλων.

Επιπλέον αναζητούνται για να συλληφθούν δύο (2) ακόμη ημεδαποί, ηλικίας (39) και (65) ετών, οι οποίοι επίσης συμμετείχαν στη συμπλοκή.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμπλοκή, απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση σωματικών βλαβών, παράβαση του νόμου περί όπλων και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Κατά τη διάρκεια των ευρείας κλίμακας ερευνών, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα πλησίον του Οικισμού και πέριξ των οικιών των συλληφθέντων, συνολικά πέντε (5) κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατασχέθηκαν και όπως διαπιστώθηκε ήταν κλεμμένα.

Επίσης, κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε από σκάγια στο μάτι ένα οκτάχρονο αγόρι που κατοικεί εντός του Οικισμού, το οποίο διακομίσθηκε για νοσηλεία σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.




Όπως κάθε βράδυ έτσι και εχθές οι αντιεξουσιαστές ξέσπασαν τα δολοφονικά τους ένστικτα στους αστυνομικούς των ΜΑΤ




Οργανωμένη συμμορία νεαρών αντιεξουσιαστών κακοποιών, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, στις 23:00 χθες το βράδυ, εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα.

Όπως συμβαίνει πάντα δεν έγινε ούτε μία προσαγωγή και οι κακοποιοί επέστρεψαν στα Εξάρχεια.

Όσο αφορά τους αστυνομικούς την γλίτωσαν ακόμα μία φορά και δεν υπήρξαν τραυματίες.




Η Μανώλης Γλέζος έδωσε ένα καλό μάθημα στην Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Δίστομο



Ένα απαράδεκτο περιστατικό εξελίχθηκε στην επίσημη τελετή μνήμης του Δήμου Διστόμου για την επέτειο της σφαγής από τους Ναζί.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιχείρησε μπαίνοντας μπροστά να απαγορεύσει στον Γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι και τότε ο Μανώλης Γλέζος έδωσε ένα καλό μάθημα σε όλους και ειδικά στην πρώην πρόεδρο της βουλής πιάνοντας από το χέρι τον Γερμανό πρέσβη τον οποίο οδήγησε στο μνημείο για να καταθέσει το στεφάνι.




Νέα Δημοκρατία : Κάποιοι στην Αλβανία, παραμένουν επικίνδυνα ανιστόρητοι και επικίνδυνα εθνικιστές.





Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, για την ανάπλαση της πλατείας των Τιράνων και την τοποθέτηση συμβόλων που απεικονίζουν διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάποιοι στην Αλβανία επιμένουν  σε ανύπαρκτα ζητήματα.

Παραμένουν επικίνδυνα ανιστόρητοι και επικίνδυνα εθνικιστές.

Έτσι, όμως, βλάπτουν τις σχέσεις της χώρας τους, τόσο με την Ελλάδα, όσο και με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές είναι το τελευταίο που χρειάζονται τα Βαλκάνια αυτήν την ώρα. 

Να σταματήσουν, λοιπόν, κάθε προκλητικότητα». 


Ο Τσακαλώτος στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στο Athens Pride



Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προκειμένου να λάβει μέρος στο Athens Pride 2017. 

Ο υπουργός Οικονομικών ντυμένος απλά με ένα μαύρο μπλουζάκι βρέθηκε στην πρώτη γραμμή κρατώντας το πανό στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία η οποία ξεκίνησε πριν από λίγο.

Το πανό που κρατούσε μαζί με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έγραφε: «Χαμογέλα κι εσύ στο διαφορετικό. Πολιτικός γάμος τώρα. Τεκνοθεσία».







Το φετινό σύνθημα του «Pride», «Θέμα Παιδείας», «αναδεικνύει τις δυσκολίες κοινωνικής αποδοχής που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στην Ελλάδα. Ο όρος "παιδεία" "εμπεριέχει, με την ευρύτερή του έννοια, τη σχολική εκπαίδευση, την αγωγή, τη δια βίου μάθηση και τον εκπαιδευτικό πολιτισμό μιας κοινωνίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών.


Πηγή: newsbeast.gr


Ένταση στην πορεία διαμαρτυρίας στο Μενίδι



Νεαρά άτομα με κουκούλες πέταξαν βόμβες μολότοφ στην αυλή ενός σπιτιού πλησίον του καταυλισμού των Ρομά πριν παρέμβουν οι ίδιοι οι κάτοικοι ώστε να τους απομακρύνουν. Αν και η ένταση περιορίστηκε στην συγκεκριμένη επίθεση, η ατμόσφαιρά παραμένει εκρηκτική.

Ένταση στην πορεία των κατοίκων του Μενιδίου. Νεαροί κουκουλοφόροι πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ και πέτρες στο σπίτι της οικογένειας Ρομά, στο διπλανό οικόπεδο της οποίας εντοπίστηκαν κάλυκες με αποτέλεσμα να σπάσει και ένα τζάμι σε παράθυρο της οικίας.

Φαίνεται πως το συγκεκριμένο σπίτι στοχοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να σημειωθεί και η επίθεση.

Τους νεαρούς ταραξίες απομάκρυναν άλλοι κάτοικοι και διοργανωτές της πορείας διαμαρτυρίας και δεν έγινε επέμβαση της Αστυνομίας. Την φωτιά έσβησαν με ίδια μέσα κάτοικοι αν και προληπτικά κλήθηκε ένα όχημα της Πυροσβεστικής.

Τώρα πια επικρατεί ηρεμία και οι περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές κάτοικοι, επιστρέφουν μέσω της οδού Λιοσίων πίσω στο κέντρο του Μενιδίου.

Το πρωί συγγενείς, φίλοι και πλήθος κατοίκων του Μενιδίου, που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, είπαν το τελευταίο αντίο στον μικρό Μάριο.

Σε κλίμα οδύνης ακολούθησε η κηδεία του αδικοχαμένου μαθητή, ενώ στη συνέχεια οι κάτοικοι της περιοχής μετέβησαν στο 6 Δημοτικό Σχολείο για να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Εν τω μεταξύ, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα γίνεται αστυνομική επιχείρηση σε ακόμα πιο διευρυμένο μέτωπο στον καταυλισμό Ρομά της Αυλίζας.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που έγινε χθες από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό από τον ιατροδικαστή κ. Ν. Καλογριά πως ο 11χρονος μαθητής έχασε την ζωή του τελικά από σφαίρα όπλου που καρφώθηκε κάθετα στον θόλο του κρανίου από το τριχωτό της κεφαλής προκαλώντας εκτεταμένες και θανατηφόρες βλάβες στον εγκέφαλο, έως και αργά τη νύχτα που ολοκληρώθηκε, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 22 κατ’ οίκον έρευνες, 31 προσαγωγές και 3 συλλήψεις ατόμων για ναρκωτικά.

Επιπλέον κατασχέθηκαν 18 κάλυκες των 9 χιλιοστών, ένας κάλυκας των 7,62 χιλιοστών, 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, 7 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και 7 κάλυκες κυνηγετικού όπλου.

Οι πρώτες 5 κατ’ οίκον έρευνες επικεντρώθηκαν στην αρχή τα πλέον κοντινά σπίτια με το 6ο Δημοτικό Σχολείο που βρίσκονται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων και ειδικά σε ένα σπίτι για το οποίο υπήρχαν αναφορές ότι γινόταν γλέντι τη νύχτα εξαιτίας μίας ευνοϊκής δικαστικής απόφασης για μία Ρομά και πως εκεί έπεσαν μπαλωθιές τη μοιραία νύχτα. Οι φερόμενοι ως ύποπτοι ήταν βεβαίως άφαντοι, ενώ τα μέλη της οικογένειας που προσήχθησαν προς εξέταση αρνήθηκαν ότι έπεσαν πυροβολισμοί παρά μόνο είχαν μουσική, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε με μαρτυρία του και ένας κάτοικος της περιοχής, όχι Ρομά, ο οποίος επειδή τον ενοχλούσε η μουσική πέρασε με τα πόδια από το σημείο δύο φορές και τσέκαρε.

Στις αυλές ανάμεσα στα σπίτια στο σημείο αυτό βρέθηκαν κάλυκες που μεταφέρθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια που εξετάζονται όπως όλα τα κατασχεθέντα πυρομαχικά μήπως τυχόν προκύψει βαλλιστική ταυτοποίηση με την βολίδα που στέρησε την ζωή από τον μικρό Μάριο. Στην περίπτωση του επίμαχου σπιτιού ήταν κάλυκες από κυνηγετικό, αρκετά παλιοί και λοξώς απέναντι σε ένα οικόπεδο βρέθηκαν κάλυκες των 9 χιλιοστών.

Σε μεγαλύτερη απόσταση εντοπίστηκε άλλο σπίτι που επίσης γινόταν γλέντι και ο Ρομά που εξετάστηκε ομολόγησε ότι έριξε μπαλωθιές με κυνηγετικό όπλο. Ο συγκεκριμένος άντρας συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για τον νόμο περί όπλων, όπως σε βάρος άλλων δύο, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν φυσίγγια, ωστόσο όπλο δεν βρέθηκε πουθενά.
Σε αυτό το σημείο εάν δεν προκύψει κάποιο νεότερο στοιχείο, ειδικά από την βαλλιστική, οι Αρχές θεωρούν ότι έχουν πάρει τις απαντήσεις τους για τα πρώτα τουλάχιστον σπίτια.

Ποια είναι η ακτίνα ερευνών που προκύπτει βαλλιστικά-Οδηγός η περίπτωση του Κορυδαλλού.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι στην αντίστοιχη περίπτωση του τραυματισμού των δύο γυναικών σε καφετέριες στον Κορυδαλλό, η ακτίνα των ερευνών για την 9αρα σφαίρα έφτασε έως και τα 1.700 μέτρα και κατέληξε στην Αγία Βαρβάρα και ίσως σύντομα να υπάρξουν και εξελίξεις γύρω από αυτή την περίπτωση. Αυτό δείχνει ότι στην πραγματικότητα η βολή μπορεί να έγινε από οπουδήποτε σε ακτίνα π.χ. 1.700 μέτρων, από Βορρά, Νότο, Δύση ή Ανατολή για αυτό και οι έρευνες ενδεχομένως να στραφούν και εκτός καταυλισμού, αφού άλλωστε κανείς δεν γνωρίζει την καμπύλη που ακολούθησε και προήλθε η σφαίρα.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Πέμπτης, όταν κατά τη διάρκεια σχολικής εκδήλωσης στο 6ο Δημοτικό Σχολείο επί της οδού Βαρελά στο Μενίδι, το παιδάκι έχασε τις αισθήσεις του, και σωριάστηκε στην αυλή. Αρχικά όλοι νόμιζαν ότι λιποθύμησε και χτύπησε στο κεφάλι, όπως και οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, όπου μεταφέρθηκε και λίγο αργότερα εξέπνευσε, ενώ η τραγική αλήθεια φανερώθηκε το πρωί της Παρασκευής πια κατά την νεκροψία-νεκροτομή που ακολούθησε.



Πηγή : news247.gr