Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής επίκαιρος όσο ποτέ



Λόγω της απόλυτης παρακμής που επικρατεί στην πολιτική ζωή της χώρας με ακατάλληλους ανθρώπους να βρίσκονται στο τιμόνι, ο Σύνδεσμος 1974 θυμίζει τα λόγια του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή.

''Η χώρα δικαιούται''

«Η χώρα δικαιούται να μου ζητήση υπηρεσίας, δικαιούται να μου ζητήση θυσίας, δικαιούται να ζητήση και την ζωήν μου ακόμα.

Δεν δικαιούται όμως να μου ζητήση να κάμω ευτελείς συμβιβασμούς με μία κατάσταση, η οποία προκαλεί όχι απλώς αηδία, αλλά επαναστατικήν αγανάκτηση».

''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ''


Σύνδεσμος 1974


Η κατάντια της Ελλάδας με τα άθλια υποκείμενα που κυβερνούν : Mανιός ψήφισε τα μέτρα γιατί έχεi δάνειο 200.000 ευρώ!




Διαβάσαμε στο thecaller.gr το ρεπορτάζ της Αλίκης Χατζή το οποίο αποδεικνύει γιατί η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει σιχαθεί αυτή την άθλια κυβέρνηση και τα ξεφτιλισμένα στελέχη που την απαρτίζουν.  
Με λίγα λόγια το ρεπορτάζ αποδεικνύει επίσης ότι θύματα Έλληνες πολίτες για να πληρώνει το δάνειο του ο Μανιός με τον μισθό των 6.000€ τον μήνα τι μας νοιάζει εμάς εάν έχουν να φάνε οι υπόλοιποι Έλληνες.

Η Αλίκη Χατζή αποκαλύπτει: O Mανιός ψήφισε τα μέτρα γιατί έχει… δάνειο 200.000 ευρώ!

Το ότι η ζωή διαψεύδει είναι γνωστό… Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ζητήματα «ηθικής ανωτερότητας», μια ιδιαίτερα επικίνδυνη θεωρία που καλλιεργήθηκε εντέχνως και έξω από κάθε πραγματική υπόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Λοιπόν! Θυμάστε τον βουλευτή Μανιό, τον … «αγωνιστή που βασάνισε η Χούντα» να δηλώνει μέσα από τον Σκάϊ,  «εγώ δεν ψηφίζω άλλες περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου»;

Η περίπτωση του δεν θα μας απασχολούσε περισσότερο από των υπολοίπων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν ενημερωνόμασταν από παλιό του «σύντροφο – συναγωνιστή» για την προκλητική αιτιολόγηση της πράξης του να ψηφίσει τελικά «ναι σε όλα».

Συνοπτικά, ο Μανιός βρέθηκε τις προάλλες με παρέα παλιών κομματικών συντρόφων του σε μαγαζί της Αθήνας και, κάποιοι τον ρώτησαν πώς μπόρεσε να ψηφίσει αυτά τα μέτρα . Να τι απάντησε: «Τί να ‘κανα βρε παιδιά … είχα δάνειο 200.000 ευρώ, δεν μπορούσα να το πληρώνω… τώρα είμαι μια χαρά επιτέλους»!!!

Συμπέρασμα: Όπου διακηρύσσεται η ηθική ακεραιότητα, εκεί ακριβώς υπάρχει η περισσότερη ανηθικότητα και η υποκριτική ετοιμότητα της διάψευσις της.


Αδίστακτη η κυβέρνηση έβαλε στόχο μικροφειλέτες με χρέος έως και 500€ στην εφορία




"Κυνηγητό" σε 2,3 εκατ. οφειλέτες με χρέη έως και 500 ευρώ.

Μόλις 11,4 δις. από τα 92 δις. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία θεωρεί εισπράξιμα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Καθημερινή, οι πιθανότητες είσπραξης είναι μεγαλύτερες στους μικροοφειλέτες. Όπως λένες στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, όσο πιο μικρό είναι το χρέος, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να εισπραχθεί, σε αντίθεση με τα πολύ μεγάλα χρέη, τα οποία θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης, καθώς προέρχονται από παλαιά πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, από επιχειρήσεις του ελληνικού Δημοσίου αλλά και από καταπτώσεις εγγυήσεων.

Συγκεκριμένα εκτός στόχου της ΑΑΔΕ είναι μεταξύ άλλων, το 0,1% των οφειλετών που έχουν οφειλές άνω του 1,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για 5.551 φυσικά και νομικά πρόσωπα που οφείλουν στην εφορία το 76% του συνολικού χρέους ή διαφορετικά 72 δις. ευρώ.

Σημειώνεται ότι από 100 εκατ. ευρώ και άνω χρωστούν 69 οφειλέτες του ελληνικού Δημοσίου, χρέη που δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ παραδέχεται η ΑΑΔΕ.

Αντιθέτως στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν 2.388.899 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, δηλαδή περισσότεροι από τους μισούς οφειλέτες του ελληνικού Δημοσίου που χρωστούν στην εφορία ποσά έως και 500 ευρώ.




Αντιεξουσιατές ακροαριστεροί δημιουργούν επεισόδια αυτή την στιγμή έξω απο το παιδαγωγικό στην Αθήνα



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ομάδα αντιεξουσιαστών κουκουλοφόρων πλησίασε τα περίπου 50 άτομα που περιφρουρούσαν τον χώρο όπου διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές και άρχισαν να πετούν κροτίδες και μολότοφ προς το μέρος τους.

Η ομάδα περιφρούρησης απάντησε στην επίθεση εκσφενδονίζοντας γυάλινα μπουκάλια, όμως τα ΜΑΤ έφτασαν πολύ γρήγορα στο σημείο και οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στα ΜΑΤ με μολότοφ και φωτοβολίδες.

 Η ένταση φαίνεται ότι προς το παρόν  έχει εκτονωθεί.








Ακροαριστεροί αντιεξουσιαστές τρομοκράτες ξυλοκόπησαν με ρόπαλα φοιτητές της ΔΑΠ



Στο στόχαστρο αναρχοφασιστών κουκουλοφόρων βρέθηκαν πριν από λίγο φοιτητές της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, που βρίσκονταν στα φοιτητικά τραπεζάκια εντός της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Περίπου 30 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε ομάδα φοιτητών της συγκεκριμένης παράταξης, έσκισαν αφίσες και πέταξαν κάτω τις κάλπες, που υπήρχαν στην αίθουσα.


Κατά την επίθεση χτυπήθηκε στο κεφάλι, το χέρι και το πόδι ένας από τους φοιτητές της ΔΑΠ. Τα θύματα της επίθεσης καταγγέλλουν ότι οι δράστες είναι φοιτητές που ανήκουν σε ακροαριστερές παρατάξεις και στον αντιεξουσιαστικό χώρο.



Με πληροφορίες από το thefestival.gr


Κορoιδεύει του πολίτες ο Τσίπρας: Ο βαρύς χειμώνας έφερε αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος



Δεν έχει φρένο αυτός ο ανεκδιήγητος που κάνει τον πρωθυπουργό.

Δεν άντεξε να μην κοροϊδέψει τους Έλληνες πολίτες που εξαπάτησε και βρήκε νέα δικαιολογία σήμερα για να καλύψει την αφαίμαξη που του γίνεται και μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Είπε λοιπόν σήμερα κατά την επίσκεψη του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ρίξει μιά υπόσχεση λες και θα την τηρήσει λέγοντας  για... ελαφρύνσεις στου λογαριασμούς ρεύματος.

Πότε; Όποτε!!

Ο Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά ότι «προτεραιότητα είναι η στήριξη και διεύρυνση των κοινωνικών τιμολογίων», για να προσθέσει ότι «προωθείται ο σχεδιασμός για συνολική ελάφρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος». 

Το κορυφαίο που εκόργισε τους πολίτες είναι όταν με θράσος και με το γνωστό ύφος είπε για τις αυξήσεις στο ρεύμα, ότι «αυτός ο χειμώνας ήταν βαρύτερος και είχαμε αύξηση στην κατανάλωση ρεύματος που επιβάρυνε τους λογαριασμούς αναντίστοιχα. Θα προχωρήσουμε άμεσα σε αναδιάρθρωση των τιμολογίων και θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε ουσιαστικά και την επιβάρυνση των καταναλωτών».

Ξανά ΝΤΡΟΠΗ σου ρε Τσίπρα έλεος!!!





Σε επέμβαση τοποθέτησης στέντ υποβλήθηκε ο Δημήτρης Βίτσας μετά από έμφραγμα



Εκτάκτως στο Ναυτικό Νοσοκομείο διακομίστηκε ο Δημήτρης Βίτσας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μετά από έντονη δυσφορία που ένιωσε.

Όπως διαπιστώθηκε, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου και υποβλήθηκε σε επέμβαση για την τοποθέτηση στέντ.

Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς ως σταθερή και ελεγχόμενη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.





Συνελήφθη ημεδαπός στη κατοχή του οποίου βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφία


Συνελήφθη ημεδαπός στη κατοχή του οποίου βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφία και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος έτερου ημεδαπού.

Από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, για τον εντοπισμό ατόμων που κατέχουν και διακινούν πορνογραφικό υλικό ανηλίκων στο διαδίκτυο. Στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή δύο ημεδαπών, από τους οποίους ο ένας συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α. σε συνδυασμό με ενδελεχή ψηφιακή ανάλυση αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών, που κατείχαν ή/και διαμοίραζαν, μέσω διαδικτύου, υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία εκδόθηκε Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακολούθησε εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων από την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν γεωγραφικά στις κατοικίες δύο ατόμων, σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Αττικής.

Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν συντονισμένες έρευνες, χθες (23 Μαΐου 2017), παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις κατοικίες τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, (7) σκληροί δίσκοι Η/Υ, (2) κινητά τηλέφωνα και (2) εξωτερικές κάρτες αποθήκευσης.

Από την επιτόπια έρευνα στα προαναφερόμενα πειστήρια,  διακριβώθηκε η εμπλοκή των δύο ημεδαπών, ενώ στη κατοχή του ενός βρέθηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων, λόγος για τον οποίο συνελήφθη.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την εξέτασή τους.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στις Εισαγγελικές Αρχές και η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε αρμοδίως.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR


Κυριάκος Μητσοτάκης:Στόχος μας είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 23 Μαΐου,  συνάντηση γνωριμίας με τους πολίτες που έκαναν αίτηση για το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών του Κόμματος, στο ξενοδοχείο «Porto Palace», στη Θεσσαλονίκη. Σε χαιρετισμό που απηύθυνε, ανέφερε τα εξής:

«Φίλες και φίλοι, καλησπέρα σας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς, που ανταποκριθήκατε στη σημερινή μας πρόσκληση να βρεθείτε σε αυτόν το φιλόξενο χώρο για να γνωριστούμε καλύτερα. 

Θέλω να σας ευχαριστήσω για το γεγονός ότι τολμήσατε να περάσετε μέσα από μια διαδικασία, η οποία είναι πρωτόγνωρη για ένα ελληνικό κόμμα. 

Θυμάμαι ότι, όταν έθεσα υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ως κεντρικό πυρήνα της πρότασής μου για τη νέα Νέα Δημοκρατία – έτσι όπως τη φανταζόμουν – είχα ένα ανοιχτό κόμμα, το οποίο θα μπορούσε να δίνει την ευκαιρία σε ικανούς ανθρώπους να ασχοληθούν ξανά με τα κομματικά δρώμενα της Νέας Δημοκρατίας, ασχέτως γνωριμιών και ασχέτως προσβάσεως στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας.

Το λέω αυτό, γιατί, δυστυχώς, τα παραδοσιακά κόμματα, έτσι όπως δομήθηκαν, έτσι όπως οργανώθηκαν, ήταν κατά κανόνα κλειστοί οργανισμοί. Ήταν οργανισμοί, που για να μπορέσει κάποιος να μπει μέσα, να έχει τη δυνατότητα να διακριθεί, να προσφέρει τις υπηρεσίες του από οποιαδήποτε θέση, από υποψήφιος βουλευτής μέχρι τεχνοκράτης, έπρεπε να γνωρίζει κάποιον. 

Εμείς, λοιπόν, είπαμε ότι θα κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά. Και όταν τολμήσαμε να εισάγουμε την ιδέα του Μητρώου, δεν σας κρύβω ότι υπήρχε μεγάλος σκεπτικισμός και μεγάλη καχυποψία και μέσα στο ίδιο το κόμμα. 

Θα δουλέψει αυτό; Μήπως είναι κάτι εξαιρετικά καινοτόμο; Μήπως μοιάζει περισσότερο με εταιρία και λιγότερο με κόμμα; Και, παρά ταύτα, επέμεινα σε αυτήν την διαδικασία και η δικιά σας παρουσία, σήμερα εδώ, δικαιώνει ακριβώς αυτήν την επιμονή μου. 

Γιατί, πράγματι, σήμερα έχουμε αξιολογήσει παραπάνω από 1.000 στελέχη, μέσα από αντικειμενικές διαδικασίες συνεντεύξεων και ακολουθώντας μια λογική αντικειμενικής αξιολόγησης. Αυτό σημαίνει ότι σας γνωρίζουμε. Καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι δεξιότητές σας. Κάνουμε μια πρώτη αξιολόγηση τι μπορείτε να κάνετε καλά και τι δεν μπορείτε να κάνετε καλά. Και, στη συνέχεια, σας ζητούμε να μας πείτε πως εσείς θέλετε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας στο κόμμα. 

Αυτό για μας είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, φίλες και φίλοι, διότι σήμερα το δυσκολότερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουμε στην πολιτική είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας, των κομμάτων και των απλών πολιτών. Υπάρχει αυτή η αίσθηση ότι τα κόμματα είναι κλειστά συστήματα. Υπάρχει η αίσθηση ότι κάποιοι παίρνουν αποφάσεις για μας, χωρίς εμάς και ότι η κοινωνία των πολιτών έχει αποστασιοποιηθεί από τις πολιτικές διαδικασίες. Και πρέπει να σας πω ότι σε μεγάλο βαθμό αυτή η καχυποψία των πολιτών είναι δικαιολογημένη. Και ο μόνος τρόπος να τη σπάσουμε είναι να κάνουμε και εμείς τα πράγματα διαφορετικά. 

Είμαστε, ως Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα με μεγάλη ιστορία. Με πολύ μεγάλη προσφορά στον τόπο. Πρέπει, όμως, και εμείς να προσαρμοστούμε στους καιρούς, οι οποίοι αλλάζουν. Και να αντιμετωπίσουμε αυτήν την καχυποψία των πολιτών στη ρίζα της. Και αυτό ακριβώς έρχεται να απαντήσει το Μητρώο των Πολιτικών Στελεχών. 

Γι’ αυτό και θεωρώ ότι αυτή η πρωτοβουλία έχει τόσα στοιχεία καινοτομίας. Και θέλω να γνωρίζετε ότι αυτή είναι μια προσπάθεια την οποία θα τη συνεχίσουμε. Δεν σταματάει εδώ πέρα. Είναι μια διαρκής διαδικασία. Και προσβλέπουμε ότι, με αυτόν τον τρόπο, θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη πολύ περισσότερων πολιτών, οι οποίοι έχουν ένα ενδιαφέρον να ασχοληθούν με τα κοινά, αλλά μέχρι σήμερα δεν ήξεραν πως να το κάνουν. 

Τώρα, έχουν τον τρόπο να τον κάνουν. Και μέσα από αυτήν την διαδικασία θα προσελκύσουμε και συμπολίτες μας, οι οποίοι στο παρελθόν, είμαι σίγουρος, ότι αντιμετώπιζαν τη Νέα Δημοκρατία με μια καχυποψία. Έβλεπαν ένα παραδοσιακό κόμμα. Μπορεί να συμφωνούσαν μερικώς ιδεολογικά με αυτά τα οποία λέγαμε, αλλά σίγουρα δεν φανταζόντουσαν τους εαυτούς τους ενεργά στελέχη αυτού του κόμματος. 

Και αυτό, φίλες και φίλοι, έχει αρχίσει να αλλάζει. Είμαι πολύ υπερήφανος για το γεγονός ότι 16 μήνες από τότε που έχω αναλάβει την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας τιμώ τη δική σας εμπιστοσύνη. Και κάνω πράξη αυτό το οποίο είχα πει και δεσμευτεί: τη Νέα Δημοκρατία από την αρχή. 

Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό το οποίο κάνουμε, σε αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η χώρα είναι εγκλωβισμένη, σήμερα, σε ένα πολιτικό αδιέξοδο. Δεν θέλω να μιλήσω εκτενώς για τα πολιτικά δρώμενα. Δεν είναι σήμερα μια πολιτική ομιλία. Είναι μια ευκαιρία να σας γνωρίσω και να με γνωρίσετε καλύτερα. Και μια ευκαιρία να γνωριστείτε και μεταξύ σας. 

Θα πω μόνο μια φράση: Η Νέα Δημοκρατία, σήμερα, είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν την ευκαιρία τους. Και την έχασαν, δυστυχώς. Το μόνο το οποίο μπόρεσαν να κάνουν είναι να φορτώσουν στη χώρα δύο Μνημόνια και μια διαρκή λιτότητα, η οποία δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια και μετά την αποχώρησή τους από την εξουσία. 

Εμείς έχουμε μια αποστολή: Να πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, διαφορετικός από αυτόν που διαβαίνει σήμερα η χώρα. Ένας δρόμος, ο οποίος θα έχει τις δυσκολίες του αλλά και ένας δρόμος, ο οποίος θα στηριχθεί στη βασική αξία και αρχή ότι θα πούμε την αλήθεια στους πολίτες. Οι πολίτες κουράστηκαν από τον ψεύτικο λαϊκισμό. Και εμείς δεν θα τάξουμε ούτε απάτες ούτε αυταπάτες. Θα αντιμετωπίσουμε τους πολίτες ως ώριμους και έτοιμους να ακούσουν την αλήθεια. Δεν θα τους τάξουμε πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε. 

Αλλά θα δεσμευτούμε ότι μπορούμε να οδηγήσουμε τη χώρα στην έξοδο από την κρίση ακολουθώντας ένα διαφορετικό δρόμο. Ένα δρόμο που θα στηρίξει την ιδιωτική πρωτοβουλία, που θα προσελκύσει επενδύσεις, που θα έχει τις νέες δουλειές στο επίκεντρο της δικής μας πολιτικής πρότασης. Ένα δρόμο που θα αγωνιστεί για ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, που θα δεσμευτεί ότι θα βάλουμε σε τάξη το Δημόσιο και θα περικόψουμε κρατικές δαπάνες εκεί που μπορούμε να το κάνουμε. Και θα συμμαζέψουμε το Κράτος, με αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, έτσι ώστε ο καθένας να γνωρίζει ότι ανταμείβεται ανάλογα με την αξία του και όχι ανάλογα με άλλες γνωριμίες που μπορεί να έχει ή απλά να ακολουθεί μια στατική ανέλιξη μέσα στη δημόσια διοίκηση.

Αυτά δεν μας ταιριάζουν. Εμείς θα γυρίσουμε όλη την Ελλάδα. Και σας θέλω κοντά σε αυτή την προσπάθεια. Να κερδίσουμε ξανά τη χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών. Να πείσουμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όποτε και εάν γίνουν οι εκλογές – γιατί αργά ή γρήγορα θα γίνουν εκλογές – η Νέα Δημοκρατία θα είναι πολιτικά κυρίαρχη. Θα δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις για να μπορέσει επιτέλους η χώρα να βγει από το φαύλο κύκλο των Μνημονίων και να οδηγηθεί και πάλι στο δρόμο της ανάκαμψης. Αυτή είναι η αποστολή μας. 

Δεν θα κουραστώ να το λέω. Χρέος μας δεν είναι μόνο να διασφαλίσουμε τις συνθήκες μιας εκλογικής επικράτησης. Οι εκλογές είναι το μέσο. Δεν είναι ο τελικός σκοπός. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Και δεν θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα των μνημονιακών Κυβερνήσεων. Η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η Κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. 

Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα. Να γνωρίζετε ότι για εμένα προσωπικά είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι τολμήσατε να περάσετε μέσα από αυτή την διαδικασία. Θέλω να γνωρίζετε ότι καθένας θα αξιολογηθεί ανάλογα με τις δυνατότητές του και όλοι έχουν θέση σε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια, την οποία έχουμε ξεκινήσει. Σας ευχαριστώ και πάλι για την παρουσία σας. Να είστε καλά. Καλή δύναμη σε όλους μας».    


Αιχμές κατά Πολάκη-Γεροβασίλη για κάλυψη γιατρών που έκαναν παράνομες συνταγογραφήσεις



Κόλαφος η πρώην γενική επιθεωρήτρια της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης για τους δύο υπουργούς - Για «πολιτικό νεποτισμό» κατηγορεί τον πολιτικό της προϊστάμενο, για «προστασία» γιατρών στην Άρτα την υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Βαριές αιχμές κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης,΄Ολγας Γεροβασίλη, αφήνει με επιστολή της η πρώην γενική επιθεωρήτρια της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΦΚΑ) του ΕΟΠΥΥ, κυρία Γεωργία Γεωργιάδου, λίγες ημέρες μετά την απομάκρυνσή της από τη θέση της γενικής επιθεωρήτριας.

Χαρακτηρίζει προαποφασισμένη την απομάκρυνσή της, διαρκούσης της θητείας της και κατηγορεί τον κ. Πολάκη για κομματικό νεποτισμό και την κυρία Γεροβασίλη για «προστασία» με το ψηφοθηρικό αζημίωτο των ιατρών στην περιοχή της Άρτας, όπου εκλέγεται καθώς έγιναν έλεγχοι και καταλογίστηκαν υψηλά πρόστιμα για συνταγογραφικές παραβάσεις. Η πρώην επικεφαλής της ΥΠΕΔΦΚΑ θεωρεί ότι τα δύο μέλη της κυβέρνησης έχουν διαπράξει «πράξεις και ολιγωρίες που θίγουν το κύρος και τα συμφέροντα του Οργανισμού και ενδεχομένως πληρούν την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση αδικημάτων που διώκονται ποινικά».

Η κυρία Γεωργιάδου διορίστηκε στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή της ΥΠΕΔΥΦΚΑ τον Ιανουάριο του 2012 από τον Υπουργό κ. Κουτρουμάνη και ανανεώθηκε η τριετής θητεία της που έληγε τον Δεκέμβριο του 2014 από τον τότε Υπουργό κ. Βορίδη. Δηλώνει δε ότι η επιστολή της θα σταλεί στον Πρωθυπουργό, στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, στη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, στον Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ και στον ΠΑΝΣΥΕΡ ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται ότι στην Υπηρεσία τοποθετήθηκε φαρμακοποιός από τη Θεσσαλία, πολιτευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το χρονικό της αντικατάστασης

Η αντικατάσταση της κυρίας Γεωργιάδου από τη θέση της Γενικής Επιθεωρήτριας της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) του ΕΟΠΥΥ αποφασίστηκε, όπως αναφέρει στην επιστολή της, στις 28 Απριλίου 2017 από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Την ίδια ημέρα, 28 Απριλίου 2017, ο αν. Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης και η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης (και Βουλευτής΄Αρτας) κυρία Όλγα Γεροβασίλη, εξηγούν με ταυτόσημες ανακοινώσεις και επιστολές τους, το χρονικό της απομάκρυνσης. Επιστολές που διακρίνονταν κατά την κυρία Γεωργιάδου από κοινό πνεύμα και ύφος, και με διττό στόχο: αφενός μεν επιχειρούνταν να δικαιολογηθεί η απόφαση σπιλώνοντας την ίδια, αφετέρου να ενδυθεί τον μανδύα του περίφημου «ηθικού πλεονεκτήματος» ο κομματικός νεποτισμός.

Οι έλεγχοι της ΥΠΕΔΦΚΑ σε γιατρούς της Άρτας και η παρέμβαση της κυρίας Γεροβασίλη


Σύμφωνα με τα γεγονότα που παραθέτει η κυρία Γεωργιάδου, η Υπηρεσία διενήργησε ελέγχους, δια του θεσμοθετημένου οργάνου ιατρών, της επιτροπής ελέγχου συνταγογραφίας της ΚΜΕΣ ΕΟΠΥΥ, κατόπιν καταγγελίας για παράτυπη συνταγογράφηση συγκεκριμένων ειδικοτήτων γιατρών της Άρτας  χωρίς αναφορά συγκεκριμένων ονομάτων. Το αποτέλεσμα ήταν να διαπιστωθούν παραβάσεις στη συνταγογράφηση φαρμάκων. Στους ελεγχθέντες γιατρούς απεστάλησαν επιστολές παροχής εξηγήσεων για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις, κατά την πάγια ακολουθούμενη διαδικασία. Οι «θορυβηθέντες» γιατροί όμως απευθύνθηκαν…. αρμοδίως στη βουλευτή της περιοχής τους, την κυρία Όλγα Γεροβασίλη. Όπως υποστηρίζει η πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας, η υπουργός επικοινώνησε άμεσα με τον αρμόδιο συνάδελφό της κ. Πολάκη, έλαβε διαβεβαιώσεις να μην ανησυχούν οι ελεγχόμενοι και καθησύχασε τους συμπατριώτες της γιατρούς με επιστολή της προς τον Ιατρικό Σύλλογο Αρτας. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «Αυτονόητα η Υπηρεσία θα προχωρήσει άμεσα σε ανάκληση των επιστολών προς όσα μέλη του Ι.Σ. Άρτας ήταν αποδέκτες αυτών».

Η επιχειρηματολογία της υπουργού και βουλευτή Άρτας


Η εξήγηση που έδωσε η κυρία Γεροβασίλη προκαλεί με την στρέβλωση της πραγματικότητας: «Οι επιστολές απεστάλησαν σε μικρά "ψάρια" κι’ αυτό, κατά την κυρία Υπουργό, όπως αναγράφει στην επιστολή της, συνιστά παρέκκλιση της πολιτικής κατεύθυνσης της Κυβέρνησης για πάταξη της μεγάλης διαφθοράς (όχι της "μικρής"). Δεν υπήρξε έλεγχος, αναφέρει, αλλά επίφαση ελέγχου κατά στρεβλή ιεράρχηση και προσωπική στρατηγική κατ’ αδιαφανή αξιοποίηση θέσης ευθύνης» αναφέρει η κυρία Γεωργιάδου και υπογραμμίζει πως η επιστολή κλείνει με την παράκληση να κοινοποιηθεί αυτή, προς όλους τους συναδέλφους, της κυρίας Υπουργού, που είναι μέλος του Ι.Σ. Άρτας.

Η επιχειρηματολογία του κ. Πολάκη


Ο αν. Υπουργός Υγείας πάλι, στο ίδιο μήκος κύματος, δηλώνει προς πάσαν κατεύθυνση: «ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της ΥΠΕΔΥΦΚΑ - τον επικεφαλής της οποίας πρόσφατα αντικαταστήσαμε - θα προσανατολίσουν το έργο τους στη σύλληψη τω "χοντρών ψαριών" του χώρου, βάζοντας τάξη και κανόνες στο χάος! Η μέχρι σήμερα επικεφαλής της Υπηρεσίας, εξυπηρετώντας πολιτικές και πελατειακές σκοπιμότητες, έκανε ελέγχους στην "ψιλή μαρίδα" σε ποσοστό μάλιστα του 90% των ελέγχων, π.χ. δεν μπορεί η Υπηρεσία να ασχολείται με έναν γιατρό καρδιολόγο (στην ΄Αρτα εννοεί) συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ που σ’ ένα  εξάμηνο στις 300 συνταγές της ειδικότητάς του, έγραψε και 5 για γαστροπροστασία».

Η απάντηση της κυρίας Γεωργιάδου είναι σαφής αναφορικά με ό,τι της «καταλόγισε» ο πολιτικός της προϊστάμενος: «Λάθος τους τα είπαν, 100 συνταγές των γιατρών ελέγχθησαν και δεν ήταν βεβαίως 5 οι παράτυπες συνταγές, αλλά πολύ περισσότερες, μαζί και φάρμακα για διαβήτη και για άλλες παθήσεις εκτός καρδιολογίας, χωρίς να αναφέρεται και στους λοιπούς ελεγχόμενους γιατρούς ορισμένοι εκ των οποίων ήταν υπότροποι και αποφεύγοντας βέβαια να αναφερθεί ότι τα φάρμακα αστροπροστασίας, που συνταγογραφούνται κατά κόρον και πολλάκις χωρίς ένδειξη, είναι πέμπτα στη σειρά υψηλότερης δαπάνης στον ΕΟΠΥΥ». Η κυρία Γεωργιάδου παραθέτει στοιχεία για τους ελέγχους που διενήργησε η Υπηρεσία της: 86 έλεγχοι το 2011, 199 το 2012, 373 έλεγχοι το 2013, 239 έλεγχοι το 2014, 267 το 2015 και 298 έλεγχοι το 2016. Με την ίδια ανοδική τάση καταγράφει και τα χρηματικά πρόστιμα: από το ποσό των 331.000 ευρώ το 2011 η Υπηρεσία «έκοψε» πρόστιμα ύψους 1,6 δισ. ευρώ το 2016.

Καταγγελίες για στήριξη κομματικών «ημετέρων»    

      
Με την επιστολή της η κυρία Γεωργιάδου καταγγέλλει ότι με την ανοχή και τα «στραβά μάτια» του κ. Πολάκη και του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ, γιατρός του ΕΣΥ κατέχει θέση ελεγκτή ιατρού ΕΟΠΥΥ και μετέχει ως μέλος στην Επιτροπή έγκρισης φαρμάκων Εξωσωματικής του ΕΟΠΥΥ, καθώς και στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ), με απόφαση του Υπουργού Υγείας, όταν από έκθεση ελέγχου της ΥΠΕΔΥΦΚΑ διαπιστώθηκε ότι διατηρεί παρανόμως ιδιωτικό ιατρείο (όντας ιατρός του ΕΣΥ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης) και χρησιμοποιεί παράνομα τη σφραγίδα του ελεγκτή που του έχει χορηγήσει ο ΕΟΠΥΥ για να συνταγογραφεί παράτυπα φάρμακα στο παράνομο ιατρείο του και να λαμβάνει αμοιβή από τους ασφαλισμένους.

Εννέα μήνες μετά την έκθεση ελέγχου της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν του έχει αφαιρεθεί η σφραγίδα ούτε έχει παυθεί από τις αρμοδιότητες ελεγκτού και των επιτροπών, διότι όπως υποστηρίζει «είναι εκλεκτός του αν. Υπουργού και του Αντιπροέδρου ΕΟΠΥΥ».

Σύμφωνα με άλλη καταγγελία, σε φαρμακείο που η ΥΠΕΔΥΦΚΑ κατήγγειλε οριστικά τη σύμβαση για καταχρηστικές χρεώσεις 300.000 ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με εικονικά παραστατικά, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δεν διέταξε ΕΔΕ για διερεύνηση, καθώς η σύζυγος του εν λόγω φαρμακοποιού είναι φαρμακοποιός υπάλληλος του ΕΟΠΥΥ.

Πέντε ερωτήματα προς τους κ. Πολάκη και κυρία Γεροβασίλη


Η κυρία Γεωργιάδου, καταλήγοντας, ζητεί από τους δύο υπουργούς τεκμηριωμένη απάντηση σε πέντε ερωτήματα:

- Ποιες είναι οι μικρές παραβάσεις που σας ενοχλούν και δεν επιθυμείτε να ελέγχονται; 
- Γιατί δεν ενοχλήθηκε κανείς άλλος βουλευτής ή Υπουργός για τις πολλές παρόμοιες κλήσεις που έχουν σταλεί ανά την Ελλάδα;
- Με ποιο δικαίωμα υπόσχεστε ανάκληση των κλήσεων σε εξηγήσεις, γεγονός που συνιστά ευθεία παρέμβαση σε διοικητικό όργανο;
- Γιατί δεν αναφέρεστε και στις λοιπές παραβάσεις της συνταγογράφησης των ιατρών αυτών και ποιοι από αυτούς είναι υπότροποι;
- Ποιος εξ αυτών των ιατρών είναι πολιτικός σας φίλος;



Πηγή : protothema.gr


Πλειστηριασμοί: Στο «σφυρί» οι ζωές και οι τύχες των Ελλήνων



ΠΛΗΡΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ «ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ» - ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πλειστηριασμοί | Ειδήσεις: «Πρεμιέρα» κάνουν την Τετάρτη (24/05/2017) οι πλειστηριασμοί κατοικιών άνω των 300.000 ευρώ (ποσό έγγραφης κατάσχεσης), με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ και τους ΟΤΑ, με τη Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος να καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι «δεν έχει λάβει κανένα μέτρο ή οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη διενέργεια πλειστηριασμών».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «για την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς οι οποίοι έχουν ως αντικείμενο κατοικία του οφειλέτη (φυσικού προσώπου) με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ, και για ποσό επισπευδόμενης απαίτησης, δηλαδή ποσό εγγραφής κατάσχεσης ίσο με ή πάνω από 300.000€».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των συμβολαιογράφων αναφέρει:

«H Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε, συνεχίζοντας πάντοτε την αποχή από τους πλειστηριασμούς, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, να επιτρέψει, εκτός των άλλων και τη διεξαγωγή πλειστηριασμών με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ και τους ΟΤΑ, κατοικιών για τις οποίες το ύψος της επισπευδόμενης απαίτησης (δηλαδή το ποσό εγγραφής κατάσχεσης) είναι ίσο με ή μεγαλύτερο από 300.000€.

Όλοι οι διενεργούμενοι πλειστηριασμοί θα διεξάγονται κατόπιν αδείας που θα χορηγείται από τους Συλλόγους ή τη Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβάλλεται κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα.

Έτσι, για την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς οι οποίοι έχουν ως αντικείμενο κατοικία του οφειλέτη (φυσικού προσώπου) με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ, και για ποσό επισπευδόμενης απαίτησης, δηλαδή ποσό εγγραφής κατάσχεσης ίσο με ή πάνω από 300.000€.

Θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς ανεξαρτήτως του ύψους της επισπευδόμενης απαίτησης, μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων, τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων.

Αυτονόητο είναι ότι για ποσό επισπευδόμενης απαίτησης (εγγραφής κατάσχεσης) κάτω από 300.000€, δεν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατοικιών οφειλετών (φυσικών προσώπων) με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ.

Επιπρόσθετα, διαπιστώνουμε ότι, η συνταγματικώς καθορισμένη διαδικασία εκτέλεσης των νομίμως εκδοθεισών δικαστικών αποφάσεων επαφίεται στην υπομονή, την αντοχή και το κουράγιο εκάστου συναδέλφου συμβολαιογράφου.

Διεκπεραιώνεται δε, μέσα από την ανοχή έως αδιαφορία όλων των εμπλεκομένων και των επιφορτισμένων με την τήρηση της τάξης και της εφαρμογής των νόμων οργάνων, καθώς κάθε Τετάρτη γινόμαστε θεατές σκηνών και το χειρότερο δέκτες προσωπικών επιθέσεων που μόνο σε ευνομούμενη Πολιτεία δεν ταιριάζουν».


Πηγή : newsbomb.gr


Αυτοκτόνησε 50χρονος αστυνομικός




Νεκρός βρέθηκε 50χρονος αστυνομικός που υπηρετούσε στο ΑΤ Ευπαλίου μέσα στο σπίτι του στην Μαναγουλη Φωκίδας.

Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα αίτια της αυτοκτονίας,  ο θάνατος προήλθε από το υπηρεσιακό του όπλο.

Δίπλα στον αστυνομικό βρέθηκε το υπηρεσιακό του όπλο.

Έρευνα για την υπόθεση διενεργεί το ΑΤ Ευπαλίου.


Η ΕΛ.ΑΣ. πλέον ερευνά... μπουγάδες και κατοικίδια αντί να ασχολείται με την αύξηση της εγκληματικότητας



Εντολή της εισαγγελίας αναγκάζει τους αστυνομικούς να ασχολούνται με δευτερευούσης σημασίας θέματα την ώρα που η εγκληματικότητα αυξάνεται!..

Η μπουγάδα που στάζει από τον πάνω όροφο, τα σκυλάκια που γαβγίζουν σε ώρες κοινής ησυχίας και η μη πληρωμή... κοινοχρήστων γεμίζουν πλέον τα δελτία συμβάντων της ΕΛ.ΑΣ. και απασχολούν για ώρες εκατοντάδες αστυνομικούς στα υποστελεχωμένα τμήματα της Αττικής. Αστυνομικοί που θα έπρεπε να ασχολούνται με την αστυνόμευση σε περιοχές με μεγάλη εγκληματικότητα, με την αποφυγή ληστρικών επιθέσεων και άλλα σημαντικά καθήκοντα, αναλώνονται πλέον με προστριβές πολιτών για ασήμαντες αφορμές και με έρευνες του... τίποτα!

Το τελευταίο που έλειπε από την αποδυναμωμένη ΕΛ.ΑΣ. ήταν να αναλάβει ρόλο ερευνητή και σε υποθέσεις... μεγάλου βεληνεκούς, όπως τα «σκουπίδια του γείτονα», το άτακτο μπουλντόγκ του συγκατοίκου, οι διαμάχες διαχειριστών με τους ασυνεπείς κατοίκους της πολυκατοικίας, οι θέσεις πάρκινγκ στην πιλοτή και άλλα σχετικά.

Κι όμως, αυτό ακριβώς συμβαίνει με βάση έγγραφο που συνέταξε προ μερικών ημερών και απέστειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προς τις κεντρικές υπηρεσίες της ΕΛ. ΑΣ. σχετικά με τη διαχείριση περιστατικών καθημερινών προστριβών πολιτών, που συνήθως χειρίζονταν τα Τμήματα Ακροάσεων των Εισαγγελιών. Στο έγγραφο αυτό ζητείται η ΕΛ.ΑΣ. να ασχολείται πλέον με αυτά τα θέματα γιατί... μπορεί να εξελιχθούν σε πράξεις βίας. Κι έτσι για λόγους πρόληψης κάποιου «καβγά» η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να ασχολείται πλέον με χιλιάδες θέματα άνευ ουσιαστικού αστυνομικού ενδιαφέροντος. Με το σκεπτικό ότι ίσως κάποτε ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό από αυτά τα περιστατικά μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πραγματικά σημαντικό.

Οι αρμοδιότητες

Αστυνομικές υπηρεσίες που τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει το 60%-80% του προσωπικού τους, που δεν έχουν περιπολικά ή μοτοσικλέτες και έχουν αδυναμία να βγάλουν μια περιπολία ή να ψάξουν στοιχειωδώς μια σοβαρή εγκληματική επίθεση, πρέπει να ασχολούνται... ενδελεχώς με μικροπαρεξηγήσεις.

Οπως σημειώνεται στο έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, «όταν οι προσερχόμενοι πολίτες στα αστυνομικά τμήματα έχουν αστικές διαφορές η Αστυνομία δεν έχει αρμοδιότητα να επιληφθεί. Ομως οι διαφορές αυτές δημιουργούν έριδες και προστριβές μεταξύ των πολιτών οι οποίες δύνανται να εξελιχθούν σε πράξεις βίας μεταξύ τους (αυτοδικίες, σωματικές βλάβες, εξυβρίσεις, απειλές κ.λπ.), οπότε η Αστυνομία επιβάλλεται να επιληφθεί προς πρόληψη αυτών. Η αρμοδιότητα αυτή υπαγορεύεται από τον θεσμικό ρόλο της Αστυνομίας που συνίσταται στην εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ευταξίας και της απρόσκοπτης κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών και την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος και την προστασία του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Μέχρι τώρα οι αρμόδιοι αξιωματικοί υπηρεσίας παρέπεμπαν τους πολίτες για τέτοιου είδους μικροδιενέξεις στον Εισαγγελέα Ακροάσεων προκειμένου να πληροφορηθεί το περιστατικό και αν χρειασθεί να δώσει μια εισαγγελική παραγγελία. Ομως αυτή η διαδικασία και το «δικαστικό φίλτρο» μείωνε ιδιαίτερα σημαντικά εκείνους που συνέχιζαν αυτές τις δικαστικές - γραφειοκρατικές διαδικασίες για ζητήματα ελάχιστης σημασίας. Ακόμη σε ορισμένες από τις εναπομείνασες περιπτώσεις αποστέλλονταν αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης για να επιλύσουν το ζήτημα που ανέκυπτε.

Τώρα όμως, λόγω του μεγάλου αριθμού πολιτών που «έπνιγαν» τις υπηρεσίες ακροάσεων, ζητείται η διαδικασία αυτή να γίνεται πλέον από την ΕΛ.ΑΣ. «ώστε οι σχέσεις των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας με αυτούς να γίνουν περισσότερο ανθρώπινες και παράλληλα πιο αποτελεσματικές στην εξυπηρέτησή τους και στην εκπλήρωση της αποστολής τους»! Στο έγγραφο ζητείται «οι αξιωματικοί υπηρεσίας να επιλαμβάνονται στις ως άνω περιπτώσεις ως έχουν υπηρεσιακή υποχρέωση, ήτοι να κλητεύονται οι εμπλεκόμενοι και να γίνεται προσπάθεια διευθέτησης της διαφοράς».

Διενέξεις

Οπως αναφέρουν στο «Βήμα της Κυριακής» υψηλόβαθμοι αξιωματικοί «πλέον τις τελευταίες ημέρες, οι αστυνομικοί στα τμήματα ασχολούνται με τέσσερις έως έξι περιπτώσεις διενέξεων πολιτών. Με τους αστυνομικούς να γράφουν για ώρες περιγραφές για μια μικροφασαρία ανάμεσα σε οδηγούς, για ένα λερωμένο χαλί από σφουγγάρισμα σε μπαλκόνι, για ακαθαρσίες σε πεζοδρόμια ή για κάποιο χρωστούμενο μικροποσό κ.ο.κ. Ολα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα το δελτίο συμβάντων να μετατρέπεται σε κυτίο παραπόνων και να γεμίζει με "άχρηστα" - για την ΕΛ.ΑΣ. - περιστατικά.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί αναγκάζονται να μεταβαίνουν επί τόπου ώστε να καλέσουν για εξηγήσεις όσων εμπλέκονται στις διενέξεις. Κι έτσι να αντιμετωπίζεται μια προστριβή για λίγα ευρώ ή για ένα ανεξέλεγκτο κατοικίδιο σαν να είναι... τρομοκρατική επίθεση. Πολύ δε περισσότερο που αυτές οι οικονομικές μικροδιαφορές θεωρούνται σαν προπομπός υπεξαιρέσεων, κλοπών και απατών και απασχολούν για ώρες και τα τμήματα ασφαλείας που πρέπει να εστιάζουν την προσοχή τους στη διαλεύκανση εγκλημάτων».




Πηγή: tovima.gr


ΝΔ: Ο ΠΑΟΚ υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει




Αυγενάκης, Ζαγοράκης και Καλαφάτης συναντήθηκαν με εκπροσώπους οργανωμένων φίλων του ΠΑΟΚ, στον απόηχο των επιθέσεων της ΝΔ κατά του μεγαλομετόχου της ομάδας Ιβάν Σαββίδη.

Με εκπροσώπους οργανωμένων φίλων του ΠΑΟΚ, συναντήθηκαν σήμερα ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Θοδωρής Ζαγοράκης και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, στον απόηχο των επιθέσεων της ΝΔ κατά του μεγαλομετόχου της ομάδας Ιβάν Σαββίδη, σε μία σαφή προσπάθεια να διαχωρίσουν τον πόλεμο αυτό από τη στάση απέναντι σε αυτό καθεαυτό τον ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με γαλάζιες πηγές, "εκπροσωπώντας το σύνολο των βουλευτών Θεσσαλονίκης της ΝΔ, οι κύριοι  Αυγενάκης, Ζαγοράκης και Καλαφάτης ξεκαθάρισαν ότι είναι άλλο πράγμα το ποδόσφαιρο και άλλο η πολιτική και η υποχρέωση υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος."

Χαρακτήρισαν τον ΠΑΟΚ μεγάλη και ιστορική ομάδα που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, πάνω από επιχειρήσεις, πάνω από τα Κόμματα και πάνω από τις κατά καιρούς διοικήσεις της. 

Υπογράμμισαν ότι η Νέα Δημοκρατία κατήγγειλε την Κυβέρνηση για την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου αφού προχώρησε στην εισαγωγή «άσχετων τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια».

Διεμήνυσαν ότι είναι εμφανής η απόπειρα της Κυβέρνησης να υφάνει διαπλοκή στα Μ.Μ.Ε. κάτι που άρχισε με τον αντισυνταγματικό «νόμο Παππά».

Ξεκαθάρισαν ότι η ΝΔ στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς ενώ δεσμεύτηκαν ότι η Νέα Δημοκρατία θα λάβει μέτρα και θα προωθήσει μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλουν σε μια νέα άνθηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι πρέπει να εφαρμόζονται για όλους κοινοί κανόνες και οι νόμοι πρέπει να τηρούνται απαράβατα.

Η Νέα Δημοκρατία θα σταθεί αρωγός στην επιχειρηματικότητα αλλά θα είναι απέναντι σε κάθε είδους διαπλοκή, τόνισαν τέλος.



Πηγή : news247.gr


Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που αιματοκύλησε το Μάντσεστερ



Δόθηκε στη δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία του Σαλμάν Αμπέντι - Ήταν γνωστός στις βρετανικές αρχές - Πληροφορίες ότι είχε μόλις επιστρέψει από ταξίδι στη Λιβύη

Την πρώτη φωτογραφία του Σαλμάν Αμπέντι, του 22χρονου που αιματοκύλισε το βράδυ της Δευτέρας το Μάντσεστερ, έδωσαν στη δημοσιότητα οι βρετανικές αρχές.

Στη φωτογραφία που έχει τραβηχτεί πριν από κάποια χρόνια ο Αμπέντι φαίνεται να παρακολουθεί κάποιου είδους μάθημα σε τζαμί.

Όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ ο Αμπέντι ήταν γνωστός στις βρετανικές αρχές χωρίς, ωστόσο, να είναι αντικείμενο κάποιες ενεργής έρευνας αλλά πιθανότατα αντιμετωπιζόταν σαν περιφερειακό πρόσωπο όπως ο Χαλίντ Μασούντ ο άνδρας που επιτέθηκε με μαχαίρι στη βρετανική Βουλή.

Τόσο ο Σαλμάν όσο και ο αδερφός του Ισμαήλ, που φέρεται να έχει συνελήφθη λίγες ώρες μετά το μακελειό, ήταν συχνοί επισκέπτες στο τζαμί του Ντίντσμπουρι ενώ ο πατέρας του ήταν γνωστή φιγούρα στην τοπική κοινότητα.

Ο Σαλμάν Αμπέντι


Όπως αποκαλύπτει άτομο του στενού φιλικού του περιβάλλοντος, ο 22χρονος ήταν μπλεγμένος για χρόνια με συμμορίες και μόλις το τελευταίο διάστημα «επέστρεψε» στο Ισλάμ και ριζοσπαστικοποιήθηκε. Η δε οικογένειά του ήταν βαθιά θρησκευόμενη και μοναχική.

Η οικογένεια αποτελείτο από πέντε ή έξι άτομα. Ο Αμπέντι ήταν το δεύτερο στη σειρά από τα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού από τη Λιβύη. Αρχικώς μετανάστευσαν στο Λονδίνο και πριν από περίπου μία 10ετία, μετακινήθηκαν στο Μάντσεστερ. Τα δύο από τα τέσσερα παιδιά παρουσιάζουν στους λογαριασμούς στους, στο Facebook, ως γενέτειρά τους, την Τρίπολη της Λιβύης.

Η οικογένεια αναχώρησε πριν τα Χριστούγεννα για τη Λιβύη, αφήνοντας πίσω της τον 22χρονο και τον μεγαλύτερο αδελφό του Ισμαΐλ. Ο «καμικάζι» του Μάντσεστερ Αρίνα γεννήθηκε το 1995 και το πλήρες όνομά του είναι Σαλμάν Ραμαντάν Αμπέντι. Είχε δηλωθεί, μαζί με τον αδελφό του Ισμαΐλ και τη μητέρα του Σάμια, ότι ζούσαν στο σπίτι της οδού Έλσμορ, στο Μάντσεστερ. Στο δεύτερο σπίτι της οικογένειας, καθώς στο άλλο, στην περιοχή Fallowfield, είχαν δηλωθεί ο πατέρας και τα υπόλοιπα παιδιά.

Μέχρι τον Ιανουάριο, ο 23χρονος αδελφός του Ισμαΐλ εργαζόταν στο Park Cake Bakery. Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν υπάρχει πλέον στο προσωπικό της, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε πως συνελήφθη για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο Όλνταμ. Άλλη αναφορά ήθελε τον Ισμαΐλ να έχει προσληφθεί στο τζαμί του Μάντσεστερ.

Είχε μόλις επιστρέψει από τη Λιβυή


Νέα διάσταση στην υπόθεση δίνει η πληροφορία που μετέδωσαν οι Times του Λονδίνου σύμφωνα με τους οποίους  ο Αμπέντι είχε λάβει εκπαίδευση τρομοκράτη σε χώρα της Μέσης Ανατολής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 22χρονος είχε μόλις επιστρέψει στη Βρετανία μετά από ένα ταξίδι τριών εβδομάδων στη Λιβύη, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι έκανε το συγκεκριμένο διάστημα στη χώρα αυτή όπου συνεργάζονται το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα.

Η Mirror υποστηρίζει ότι ο Αμπέντι ήταν φίλο του Ράφαελ Χοστέι, γνωστού ως Αμπού Κάκα αλ Μπριτάνι, που ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους και σκοτώθηκε το 2016 στη Συρία μετά από επίθεση με drone. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι δύο τους ήταν οικογενειακοί φίλοι και εκφράζονται φόβοι ότι ήταν ο Χοστέι που προκάλεσε τη ριζοσπαστικοποίηση του Αμπέντι.

Είχε τη βόμβα σε μια τσάντα

Η αστυνομία κατά τον Guardian έχει στη διάθεσή της βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δείχνει τον Αμπέντι να μπαίνει μέσα στο Manchester Arena όπου και πυροδότησε τη βόμβα.

Κατά το δημοσίευμα ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν χειροποιήτος και «ανώριμος» κατασκευάστηκε στη Βρετανία και ήταν τοποθετημένος σε μια τσάντα.

Πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας είπε στην εφημερίδα ότι η συγκεκριμένη επίθεση «μας φέρνει πίσω» γιατί μια παρόμοια επίθεση είχε να συμβεί στη Βρετανία από το 2005.



Πηγή : protothema.gr


Εγκληματική ενέργεια δείχνουν τα στοιχεία από το φλεγόμενο όχημα στο Κερατσίνι



Δύο πτώματα εντοπίστηκαν απανθρακωμένα με διαφορά λίγων ωρών στο Καβούρι και το Κερατσίνι.

Απανθρακωμένα εντοπίστηκαν δύο άτομα τα ξημερώματα, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιών σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, στον Σκαραμαγκά, στο Κερατσίνι και στο Καβούρι, στην Βουλιαγμένη. Στην πρώτη περίπτωση, τα στοιχεία δείχνουν εγκληματική ενέργεια ενώ στη δεύτερη δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί η αιτία της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, στις 03:00, άνδρες της Πυροσβεστικής εντόπισαν απανθρακωμένο άτομο, ενώ επιχειρούσαν για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στη λεωφόρο Σχιστού, στον Σκαραμαγκά. H πυρκαγιά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προήλθε από εύφλεκτο υγρό και πρόκειται πιθανότατα περί εγκληματικής ενέργειας. Την προανάκριση για το περιστατικό ανέλαβε η αστυνομία.

Επίσης, τα ξημερώματα κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε όχημα που ήταν σταθμευμένο στην παραλία Καβουρίου εντοπίστηκε ένα ακόμη απανθρακωμένο άτομο.

Συγκεκριμένα στις 05.17 η πυροσβεστική δέχθηκε κλήση για φλεγόμενο αυτοκίνητο στην παραλία του Καβουριού, στη Βουλιαγμένη. Επί τόπου μετέβησαν έξι πυροσβέστες με δυο οχήματα και κατά την κατάσβεση εντόπισαν νεκρό άτομο. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι δεν πρόκειται για τροχαίο.



Πηγή : newsbeast.gr