Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Έφερε 4,6 δις νέα μέτρα όταν πριν 4 μήνες διαβεβαίωνε «Δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα»




Κώστας Βουκελάτος

Και μετά ο Αλέξης Τσίπρας παρεξηγείται που τον φωνάζει όλη η Ελλάδα και η αντιπολίτευση ψεύτη!! 

Αφού είσαι ψεύτης με αποδείξεις τα ασύστολα αισχρά και χωρίς κανένα φιλότιμο ψέματα σου, εδώ και δυόμιση χρόνια που εξαπατάς και κοροϊδεύεις τον Ελληνικό λαό χωρίς καμία ενοχή!!

Εχθές το βράδυ κατατέθηκαν στην βουλή τα νέα μέτρα 4,6 δις που φέρνει η ανικανότητα του ίδιου και της κυβέρνησης του και είναι ευκαιρία να του θυμίσουμε πάλι γιατί θα μείνει στην ιστορία για τον μεγαλύτερο ψεύτη στην ιστορία μας, όπως και γιατί ο Ελληνικός λαός δεν θέλει να τον βλέπει και να τον ακούει.

Ιανουάριος 2017 μόλις 4 μήνες διαβεβαίωνε στην συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών :

«Δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα»

Αναλυτικά, ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», απαντά επί λέξει για το ενδεχόμενο νομοθέτησης νέων μέτρων ως εξής: 

«Έχουμε δηλώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα από όσα προβλέπει η συμφωνία και, πολύ περισσότερο, για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος». Εξάλλου, «το αίτημα νομοθέτησης επιπλέον μέτρων και μάλιστα, υπό αίρεση, δεν είναι μόνο ξένο προς το ελληνικό Σύνταγμα. Είναι ξένο και προς τους κανόνες της δημοκρατίας, είναι ξένο προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο». Εν τέλει, «δεν είναι θέμα μιας κυβέρνησης, είναι θέμα αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού ενός λαού και μιας χώρας».

Τελικά κάποια στιγμή θα πρέπει να συμφωνήσει και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ότι είναι παθολογικά ψεύτης και αναξιόπιστος, αφήνοντας παράλληλα την εξουσία σε σοβαρούς ανθρώπους και ζητώντας συγνώμη για το κακό που έκανε στην χώρα.

Τότε ίσως να τον συγχωρέσει η ιστορία αλλά όχι ο Ελληνικός λαός που εξαπατήθηκε, χωρίς ίχνος ντροπής, και φιλότιμου για να μπορέσει να πάρει την εξουσία η πλέον ανίκανη κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας.




Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι χειρονομίες Καμμένου




Τη σφοδρότατη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι χειρονομίες του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, κατά τη διάρκεια του αγώνα πόλο γυναικών ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη, στο δημοτικό κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης. Συνεργάτες του κ. Καμμένου ανέφεραν ότι ο υπουργός βρέθηκε σε έναν χώρο όπου έβριζαν την οικογένειά του, μπροστά στον 11χρονο γιο του. 

Ως «πρόσωπο της παρακμής και της ηθικής κατάπτωσης αυτής της κυβέρνησης» χαρακτήρισε τον κ. Καμμένο ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδης. «Αποτελεί πρωτοφανές γεγονός για μια ευρωπαϊκή χώρα εν ενεργεία υπουργός και μάλιστα υπουργός Εθν. Αμυνας, που πρέπει να εκπέμπει με τη συμπεριφορά του το ήθος και την πειθαρχία, να συμπεριφέρεται ως χούλιγκαν και με χυδαίο τρόπο σε φιλάθλους, όπως έκανε χθες ο κ. Π. Καμμένος δήλωσε, επίσης, ο κ. Γεωργιάδης. «Αν δεν αντέχουν την αποδοκιμασία, να κλειστούν στα σπίτια τους», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Α. Λοβέρδος. «Η χυδαιότητα της αισχρής χειρονομίας του κυβερνητικού συνεταίρου που δημοσιοποιήθηκε στο πανελλήνιο αφήνει έκπληκτη όλη την ελληνική κοινωνία», δήλωσε επίσης ο κ. Λοβέρδος και επισήμανε ότι «ο κόσμος του Ολυμπιακού δικαιούται σεβασμό». «Οσο σκέφτομαι ότι ο κ. Καμμένος δεν μπορεί να συγκρατηθεί σε έναν αγώνα πόλο γυναικών και του έχουν δώσει την Αμυνα της χώρας με πιάνει σύγκρυο», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης.



Καθημερινή


Πολυνομοσχέδιο: Μέτρα 4,9 δισ. ευρώ ως το 2021 και πλεόνασμα 4%!



Στο φως από το Μεσοπρόθεσμο 2018-2021 με μέτρα 4,6 δισ. το 2020 που αυξάνονται σε 4,92 δισ. το 2021 και διαρκή υπερπλεονάσματα - Τι προβλέπεται για την ανάπτυξη, το λόγο προσλήψεων απολύσεων στο Δημόσιο και τις ιδιωτικοποιήσεις 

Λιτότητα «θηλιά» τουλάχιστον ως το 2021 με πρωτογενή πλεονάσματα ακόμη και πάνω από τους στόχους του μνημονίου προβλέπει το νέο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2018-2021 που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο.

Συνολικά, τα μέτρα σύμφωνα με τον επίσημο πίνακα του Μεσοπρόθεσμου θα έχουν απόδοση 4,64 δισ. ευρώ το 2020 η οποία σκαρφαλώνει ακόμη πιο πάνω στα 4,92 δισ. ευρώ το 2021! 

Το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να φτάσει το 2,1% του ΑΕΠ το 2017, το 3,9% το 2018 και στη συνέχεια η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα «απογειωθεί» στο 4,4% το 2019, στο 4,8% το 2020 και στο 5,6% το 2021!

Τα πλεονάσματα αυτά (με βάση τον κανονισμό ESA 2010) κρίνονται αναγκαία για την υπέρβαση του στόχου του πλεονάσματος σύμφωνα με το μνημόνιο κατά 0,5% από το 2018 ως το 2021. Τα αντίστοιχα πλεονάσματα του μεσοπρόθεσμου με βάση τη μεθοδολογία του μνημονίου είναι 1,8% το 2017 (έναντι στόχου 1,75%) και στη συνέχεια στην περιοχή του 4% ως το 2021. 

Το πρόβλημα θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι στη βάση της λύσης για το χρέος είναι η παράταση των υψηλών πλεονασμάτων ως το 2023.

Το σύνολο των μέτρων στο συνταξιοδοτικό (επισήμως «Παρεμβάσεις») από συντάξεις και εισφορές φτάνει τα 2,63 δισ. ευρώ το 2019. Το 2020 προστίθενται στα μέτρα αύξησης των εσόδων (αφορολόγητο) που φτάνουν τα 1,92 δισ. ευρώ. 

Στο Μεσοπρόθεσμο αναθεωρείται επισήμως η πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2017 από το 2,7% που προέβλεπε ο Προϋπολογισμός στο 1,8% τη φετινή χρονιά. Για τα επόμενα έτη προβλέπεται ανάπτυξη 2,4% το 2018, 2,6% το 2019, 2,3% το 2020 και 2,2% το 2021.

Ο κανόνας της 1 πρόσληψης για κάθε 5 αποχωρήσει στο Δημόσιο θα μεταβληθεί σταδιακά ως εξής: 1 προς 3 το 2018, 1 προς 2 το 2019, και 1 προς 1 από το 2020.

Τα έσοδα του κράτους από την περιοχή των 55 δισ. ευρώ την τριετία 2017-2019 προβλέπεται ότι θα αυξηθούν σε 56,8 το 2020 κυρίως λόγω της μείωσης του αφορολόγητου.  

Από τις ιδιωτικοποιήσεις αναμένονται έσοδα 2,2 δισ. ευρώ το 2017 και 2,1 δισ. ευρώ το 2018. 



Πηγή : protothema.gr


«Αυτόματα» η μεταβίβαση κρατικών εταιρειών στο Υπερταμείο



Ποιες επιχειρήσεις θα μεταβιβαστούν στο νέο Υπερταμείο τη στιγμή που θα καταστεί λειτουργικό. Προβλέπονται έσοδα 2,15 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις φέτος και 2,1 δισ. ευρώ για το 2018. Ποιοι είναι οι κρίσιμοι διαγωνισμοί.

Αυτόματα και χωρίς αντάλλαγμα μεταφέρεται στο υπερταμείο, την ημέρα καταχώρησης στο ΓΕΜΗ του καταστατικού της Εταιρείας Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) η συμμετοχή του δημοσίου σε σειρά κρατικών εταιρειών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις συμμετοχές σε ΟΑΣΑ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ (Οργανισμός διαχείρισης του συγκροτήματος του Ολυμπιακού Σταδίου), ΕΛΤΑ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (το 25% καθώς το 30% ελέγχεται ήδη από το ΤΑΙΠΕΔ), Ελληνικές Αλυκές, ΕΤΒΑ - ΒΙΠΕ, Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ), Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ), Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, ΔΕΗ ΔΕΗ -1,68% - HELEXPO, Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ), ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ (τα ποσοστά που δεν κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στις δύο εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης), Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό και ΔΕΗ ΔΕΗ -1,68%.

Στο άρθρο 81 του πολυνομοσχεδίου αναφέρεται ότι επιπλέον, από την ημέρα καταχώρησης του Καταστατικού της ΕΔΗΣ στο ΓΕΜΗ "μεταβιβάζονται αυτοδικαίως και χωρίς αντάλλαγμα από το ΤΑΙΠΕΔ στην ΕΔΗΣ" τα δικαιώματα εκμετάλλευση των μικρότερων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας που δεν έχουν παραχωρηθεί στη γερμανική Fraport.

Με το άρθρο 73 ανοίγει ο δρόμος για τη μεταφορά στο υπερταμείο, και συγκεκριμένα στη θυγατρική Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), ακινήτων που σήμερα βρίσκονται υπό τον έλεγχο υπουργείων και άλλων οργανισμών.

Με το συγκεκριμένο άρθρο συστήνεται "ομάδα εργασίας αποτελούμενη από εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών, των κατά περίπτωση συναρμοδίων Υπουργείων και των θυγατρικών ΕΤΑΔ και ΤΑΙΠΕΔ της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ (σ.σ. του υπερταμείου) με σκοπό τον εντοπισμό στο Μητρώο Ακίνητης Περιουσίας της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας (...) ακινήτων που πληρούν κριτήρια τα οποία τα καθιστούν κατάλληλα για αξιοποίηση".

Η ομάδα εργασίας "θα έχει πλήρη πρόσβαση στο μητρώο και σε τυχόν αντίστοιχα αρχεία ακίνητης περιουσίας που τηρούνται σε συναρμόδια υπουργεία...". Στο ίδιο άρθρο επισημαίνεται, όπως και στο κείμενο του συμπληρωματικού μνημονίου, πως "καμία μεταβίβαση ακινήτου δεν μπορεί να λάβει χώρα, εφόσον είναι αντίθετη με την Ελληνική νομοθεσία".

Στο μεσοπρόθεσμο, που έχει ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται πως τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις ανήλθαν πέρυσι σε 494 εκατ. ευρώ, φέτος θα φτάσουν τα 2,15 δισ. ευρώ και το 2018 τα 2,1 δισ. ευρώ.

Για τις επόμενες τρεις χρονιές μέχρι το 2021 οι προβλέψεις για έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις είναι μάλλον ενδεικτικές, αφού αναφέρονται 143 εκατ. ευρώ για το 2019, 109 εκατ. για το 2020 και 86 εκατ. ευρώ για το 2021.

Ειδικά για το 2017 προβλέπεται πως τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις θα προέλθουν από τους διαγωνισμούς που έχουν κλείσει τα προηγούμενα χρόνια και λαμβάνονται οι επόμενες δόσεις όπως ΟΠΑΠ, ψηφιακό μέρισμα, ηλεκτρονικές δημοπρασίες ακινήτων, τους διαγωνισμούς που ολοκληρώθηκαν φέτος όπως τα περιφερειακά αεροδρόμια καθώς και διαγωνισμούς που θα ολοκληρωθούν όπως ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΛΘ, ΟΤΕ (πώληση του 5% που μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ), εταιρεία τροχαίου υλικού ΟΣΕ, κλπ.

Για το 2018 προβλέπεται πως τα έσοδα θα προέλθουν από διαγωνισμούς όπως η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, του ποσοστού που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ (30%) στην Διεθνής Αερολιμένας ΑΘηνών, αλλά και πώληση του ποσοστού ΤΑΙΠΕΔ στα ΕΛΠΕ.



Φώτης Κόλλιας
Πηγή : euro2day.gr


Αναξιόπιστοι παντού: Οι δανειστές έλεγξαν και τη μετάφραση του πολυνομοσχεδιου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ



Κατατέθηκε λίγο μετά τις δέκα το βράδυ του Σαββάτου στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» με όλα τα μέτρα που οδηγούν στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Με μια πρώτη ματιά το άθροισμα των μέτρων που θα κληθεί να εγκρίνει η εθνική αντιπροσωπεία -αναμένεται η ψηφοφορία να γίνει την Πέμπτη- ξεπερνάει τα 4 δισ. ευρώ.

Προέρχονται κυρίως από την μείωση των συντάξεων το 2019 και του αφορολόγητου το 2020 (πιθανόν από το 2019 αν δεν πιαστούν οι στόχοι) καθώς και από τις περικοπές επιδομάτων και φοροαπαλλαγών του 2018.

Η μείωση των συντάξεων αφορά πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχους και θα αποφέρει συνολικά εξοικονόμηση 1,8 δισ. ευρώ από το 2019.

Την ίδια στιγμή το πολυνομοσχέδιο προβλέπει νέα αύξηση των εισφορών που θα πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και φέρνει αλλαγές στα εργασιακά, στα ενεργειακά και στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο αριθμεί 941 σελίδες ενώ η καθυστέρηση της κατάθεσης του στην Βουλή οφείλεται σε μικροεμπλοκές με τους Θεσμούς.

Οι ίδιες πηγές εξηγούν πως οι δανειστές απαίτησαν πριν την επίσημη κατάθεση των μέτρων στην Βουλή να ελέγξουν τα τελικά κείμενα προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν υπάρξει αλλαγές κατά την μετάφραση τους από τα αγγλικά στα ελληνικά.

Τελικά, διαπίστωσαν αλλοιώσεις και απαίτησαν διορθώσεις με αποτέλεσμα η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να ξαναγραφεί.

Σε κάθε περίπτωση ο προγραμματισμός της Βουλής παραμένει ίδιος που σημαίνει πως στις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας θα συνεδριάσουν τα μέλη των επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης.

Η δεύτερη συνεδρίαση των επιτροπών θα γίνει την Τρίτη ενώ Τετάρτη και Πέμπτη θα συνεδριάσει η Ολομέλεια. Η ψήφιση του τέταρτου μνημονίου αναμένεται αργά το βράδυ της Πέμπτης.



Πηγή : lykavitos.gr


Αποφυλακίζεται η Τσέλσι Μάνινγκ την επόμενη εβδομάδα



H Τσέλσι Μάνινγκ ( Chelsea Manning)  γνωστή και ως στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ αποφυλακίζεται την επόμενη εβδομάδα από φυλακή του Kansas στην οποία και ήταν κρατούμενη για την μεγαλύτερη διαρροή εγράφων στην ιστορία των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, η Μάνινγκ είχε καταδικαστεί τον Αύγουστο του 2013 σε ποινή κάθειρξης 35 ετών, διότι παρέδωσε στο WikiLeaks πάνω από 700.000 εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης. Η Μάνινγκ είχε αναλάβει την ευθύνη για την δημοσιοποίηση των εγγράφων. Παρόλα αυτά, στις 18 Ιανουαρίου μειώθηκε η ποινή της Τσέλσι Μάνιγκ, χάρη στον Μπαράκ Ομπάμα. 

Η Μάνινγκ έγινε σύμβολο για τους ακτιβιστές κατά του πολέμου μεταξύ άλλων. Ήταν αναλυτής σε γραφείο πληροφοριών του στρατού με βάση τη Βαγδάτη το 2010 όταν παρέδωσε τα απόρρητα έγγραφα στο wikileaks. Δεν δίστασε να προχωρήσει σε αλλαγή φύλου μέσα στη φυλακή γεγονός το οποίο και πραγματοποιήθηκε.



Απόδοση από dailymail.com
onalert.gr


Ψάχνουν τον Σώρρα στο εξωτερικό! Πόσο εύκολο είναι να ξεφύγει κάποιος κακοποιός στο εξωτερικό;




Εκτός Ελλάδας ψάχνουν πλέον τον Αρτέμη Σώρρα και τη γυναίκα του δυο μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση, την ολοκλήρωση της έρευνας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και την άσκηση  βαρύτατων διώξεων κατά του 50χρονου και 7 συνεργατών του, για την υπόθεση των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τη δράση του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις».  Ούτε η  δημιουργία ειδικής ομάδας έμπειρων αξιωματικών, ούτε η βοήθεια της Αντιτρομοκρατικής, ούτε  το σάρωμα για εβδομάδες κάθε  κατοικίας γνωστού, φίλου, συγγενή και συνεργάτη του 50χρονου φυγόποινου  δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις των επιτελών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι ήταν θέμα ημερών ο εντοπισμός και η σύλληψη του.  

Πραγματικά είναι πάρα πολύ εύκολο να έχεις καταδικαστεί για 15 - 20 χρόνια κάθειρξη, πριν την δίκη να σου έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και παρουσίας στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου δύο φορές τον μήνα και το σκας στο εξωτερικό με την ταυτότητα σου.

Το 2012 ένας κακοποιός της Καλλιθέας οργανωμένος σε ομάδες σκληρών νονών ο οποίος είχε μάστερ στις πλαστογραφίες, της απάτες και τους εκβιασμούς, είχε καταδίκες χρόνων σε βαθμό πλημμελήματος για απάτες, πλαστογραφίες και εκβιασμούς. Του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι από την ανακρίτρια περιμένοντας να δικαστεί και από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για απόπειρα ανθρωκτονίας και εκβιασμούς σε βαθμό κακουργήματος.

Η δίκη του κακοποιού ήταν τον Νοέμβριο του 2012 και αυτός αποφάσισε να μην δικαστεί και να διαφύγει στο μαφιόζικα εξωτερικό.

Πώς το κατάφερε; Εύκολα;

Έστησε μαφιόζικα τον θάνατο του τον Μάρτιο του 2012 με υπογραφές γιατρών και αστυνομικών πιστοποιητικά θανάτου ψεύτικες κηδείες και μάλιστα έβαλε την φίλη του εν γνώση της γυναίκας του για να δηλώσει τον θάνατο του στο Δήμο Αθηναίων όπου διάλεξε να δηλώσει ότι "πέθανε" ( Σε ένα στενάκι κακόφημο στην Λιοσίων γεμάτο ναρκομανής και οίκους ανοχής).

Εξαφανίστηκε εύκολα και μάλιστα με τα πραγματικά του στοιχεία και το δίπλωμα οδήγησης του αφού η ταυτότητα του για να γίνει πιστευτός ο θάνατος του παραδόθηκε από την συνεργό του για να ακυρωθεί λόγω θανάτου.

Η δίκη στο ΜΟΔ δεν έγινε λόγω θανάτου αφού κατάφερε να εξαπατήσει την δικαιοσύνη και την αστυνομία και να ζει εύκολα στην Γερμανία στην περιοχή της Φρανκφούρτης μέχρι που έκανε το λάθος το 2014 προσπαθώντας να βγάλει διαβατήριο στο όνομα του με θράσος από το προξενείο μας στην Γερμανία. Μόλις κατάλαβε ότι η απάτη του αποκαλύφθηκε φρόντισε να εξαφανιστεί και πάλι.

Μόλις αποκαλύφθηκε μετά από δύο χρόνια και ταυτοποιήθηκε από το προξενείο και μέσο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, ότι τελικά ζει και έχει παραβιάσει τα περιοριστικά μέτρα για να μην καταδικαστεί έχοντας καταφέρει να κοροϊδέψει μαφιόζικα τους πάντες η δίκη προχώρησε ερήμην του. 

Η δίκη τελικά έγινε και καταδικάστηκε από το ΜΟΔ ερήμην του κατά πλειοψηφία για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της εκβίασης σε 15 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή όπου και βγήκε διεθνές ένταλμα σύλληψης για να εκδοθεί στην Ελλάδα να εκτίσει την ποινή του.

Το τραγικό για δικαιοσύνη και αστυνομία είναι ότι ο επικίνδυνος μαφιόζος κακοποιός εδώ και πέντε χρόνια ζει σε γνωστή διεύθυνση στην Γερμανία, έχει facebook ανοικτό σε όλους με το όνομα του κανονικά και ανεβάζει όλα αυτά τα χρόνια φωτογραφίες από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες που σημαίνει ότι ταξιδεύει κανονικά.

Facebook έχει και η φίλη του άμεση συνεργός του στην μαφιόζικη απάτη που δήλωσε τον ψεύτικο θάνατο, ζουν μαζί στην Γερμανία έχουν αναπτύξει καινούργιους φίλους στο facebook που το πιθανότερο είναι να μην ξέρουν με ποιους έχουν και κάνουν ειδικά για τον καταζητούμενο και όλα καλά.

Τελευταία όπως ενημερώθηκα από την ασφάλεια ο καταζητούμενος κακοποιός έχει αρχίσει τις απειλές σε θύματα του μέσο τρίτων Ελλήνων κακοποιών για να εκδικηθεί για το ότι έχει καταδικαστεί.

Εάν συλληφθεί και λειτουργήσουν κάποια στιγμή αποτελεσματικά οι αρχές, θα πρέπει αν εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί από το ΜΟΔ χωρίς αναστολή και να δικαστεί και για τον απίστευτο μαφιόζικο τρόπο που έστησε τον θάνατο του.

Αυτό δείχνει το πόσο εύκολα μπορεί να εξαφανιστεί ένας κακοποιός και μην το είδατε εάν δεν θελήσει ο ίδιος να τον δείτε.

Ο Σώρρας στην περίπτωση του ήξερε ότι θα στηθεί ένα “ηλεκτρονικό κυνήγι” από τις αρχές και μέσω της Google και του Facebook θα προσπαθήσουν να τον συλλάβουν, για το λόγο αυτό, “πέταξε” από πάνω του ότι ηλεκτρονική συσκευή είχε, ενώ το παράδειγμα του κακοποιού που σας ανέφερα δεν προσπαθεί να κρυφτεί καθόλου και από κανένα και έχει κάθε ηλεκτρονικό μέσο στην διάθεση του ανοικτό σε όλους.

Τα συμπεράσματα δικά σας


Ρεπορτάζ Γιάννης Αθανασίου





Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι για μείωση φόρων και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος



Την επιτακτική ανάγκη να δοθούν κίνητρα στους ελεύθερους επαγγελματίες για πραγματική εργασία ώστε να επιτευχθεί η απαραίτητη τόνωση της απασχόλησης για να στηριχθεί εμπράκτως το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα, Σάββατο 13 Μαΐου, συνομιλώντας με ελεύθερους επαγγελματίες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο «Hub». 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι σκοπός της εκδήλωσης είναι «κυρίως για να ακούσουμε τον προβληματισμό των ελεύθερων επαγγελματιών. Διότι γνωρίζω πάρα πολύ καλά, ότι τα τελευταία δύο χρόνια, ήταν χρόνια δύσκολα, διότι η σημερινή Κυβέρνηση φαίνεται σε όλες της τις εκφάνσεις πολιτικής να εκπέμπει απέναντι στους ελεύθερους επαγγελματίες, κάτι το οποίο μοιάζει περισσότερο με ένα ταξικό μίσος. Με μια συστηματική εμμονή να τιμωρεί αυτούς, οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά και διακρίνονται στον επαγγελματικό στίβο και κερδίζουν με αυτόν τον τρόπο το εισόδημα, το οποίο τους αναλογεί. Αυτή η πολιτική στόχευση κατ’ εμέ έχει ένα ξεκάθαρο σκοπό: Να οδηγήσει την μεσαία τάξη της χώρας μας σε μια κατάσταση φτωχοποίησης. Η Κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο ότι δεν ενδιαφέρεται για τους ελεύθερους επαγγελματίες».

«Η Κυβέρνηση», είπε ο κ. Μητσοτάκης «δεν σας θεωρεί εκλογικούς πελάτες. Κατά συνέπεια θεωρεί ότι μπορεί να σας ξεζουμίζει και να εισπράττει από εσάς πολύ περισσότερα από αυτά τα οποία μπορείτε να δώσετε.  Έχω μια τακτική επαφή με τους επαγγελματικούς εκπροσώπους των διαφόρων επαγγελμάτων. Το μήνυμα το οποίο εισπράττω απ’ όλους είναι συστηματικά το ίδιο: Δεν αντέχουμε άλλο.  Αισθανόμαστε ότι δουλεύουμε και το πρόσθετο όφελος από την εργασία μας πηγαίνει τελικά σχεδόν όλο στο Κράτος». 



«Εγώ δεν φαντάζομαι μια κοινωνία στην οποία δεν δίνεται κίνητρο για πραγματική εργασία», ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε: «Θέλω να δουλεύετε και όσο δουλεύετε περισσότερο να κερδίζετε περισσότερο. Βεβαίως, να συνεισφέρετε στο Κράτος σε φόρους και σε εργοδοτικές εισφορές. Αλλά αυτό το συνολικό πακέτο να μην είναι ένα πακέτο, το οποίο τελικά είναι εξοντωτικό και ασφυκτικό για εσάς και για τις οικογένειές σας. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να προχωρήσει πολύ». 

Αναφερόμενος στις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Έχουμε δεσμευθεί ότι θα εξετάσουμε πρώτα το πακέτο της φορολογικής επιβάρυνσης. Διότι βλέπουμε τη συνολική σας επιβάρυνση ως ένα άθροισμα φόρων και εισφορών και έχουμε δεσμευθεί ότι θα μειώσουμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή  από το 22% - ενδεχομένως να πάει στο 20% με το τέταρτο μνημόνιο - στο 9%. Έτσι ώστε να υπάρχει  ένα σημαντικό όφελος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι σήμερα δηλώνουν εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ. Αυτό σε συνδυασμό και με μια σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, μπορεί να έχει ένα συνολικό όφελος για τον ελεύθερο επαγγελματία, ο οποίος δηλώνει 10.000 ευρώ εισόδημα, γύρω στα 1.600 ευρώ. Να αντισταθμίσει δηλαδή σε ένα μεγάλο βαθμό την πρόσθετη επιβάρυνση, η οποία υπάρχει από την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, των ασφαλιστικών εισφορών. Και θα υπάρχει – όπως γνωρίζετε – και με το τέταρτο μνημόνιο επιπρόσθετη αύξηση, πέρα από αυτά τα οποία ήδη πληρώνετε. Αυτήν την αύξηση την εκτιμούμε περίπου στα 900 ευρώ ετησίως, για κάποιον ο οποίος κερδίζει 1.000 ευρώ το μήνα».


Διευκρίνισε ότι «θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής μαζί σας. Αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να σας πω ακόμα κάτι συγκεκριμένο για το ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών. Το ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά. Δεν μπορούμε να κάνουμε μια επιμέρους ρύθμιση για τους ελεύθερους επαγγελματίες, χωρίς να βλέπουμε το πλαίσιο των εισφορών και για τις υπόλοιπες κοινωνικές τάξεις. Ένα, όμως, είναι βέβαιο. Ένα ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο μονίμως στηρίζεται σε αυξημένες εισφορές και το οποίο δεν αντιμετωπίζει την γενεσιουργό αιτία του προβλήματος, που δεν είναι άλλη από τη σχέση εργαζομένου προς ασφαλισμένους, είναι ένα σύστημα, το οποίο τελικά δεν είναι διατηρήσιμο. Εάν η χώρα δεν επιστρέψει σε μια τολμηρή και γενναία ανάπτυξη, εάν δεν δημιουργήσουμε πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα και οι θέσεις απασχόλησης αυτές να συνεισφέρουν στα ασφαλιστικά ταμεία, τότε πολύ φοβάμαι ότι καμία παρέμβαση στο ασφαλιστικό σύστημα, όπως αυτή που δρομολογείται από την σημερινή Κυβέρνηση, δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Ξέρουμε ότι αύξηση των εργοδοτικών εισφορών οδηγεί αναπόφευκτα  στην εισφοροδιαφυγή. Το βλέπουμε ήδη. Ακόμα δεν έχουμε τα τελικά οικονομικά αποτελέσματα, από τη λειτουργία του ΕΦΚΑ, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όταν ζητάμε από τους πολίτες και ειδικά από τους ελεύθερους επαγγελματίες να πληρώνουν περισσότερα από αυτά που μπορούν, κάποιοι είτε θα εισφοροδιαφεύγουν, είτε κάποιοι άλλοι δεν θα πληρώνουν με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι υποχρεώσεις των πολιτών προς το Κράτος. Αυτό λοιπόν συνολικά είναι μια άσκηση, η οποία δεν είναι βιώσιμη».   

«Βρισκόμαστε απέναντι σε μια πραγματικότητα, η οποία έχει ένα τίτλο: Τέταρτο μνημόνιο. Ένα μνημόνιο, το οποίο θα ψηφιστεί στη Βουλή από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο. Ένα μνημόνιο, το οποίο φέρνει πρόσθετα μέτρα, χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση για τη χώρα»,υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. 



«Είναι πρωτοφανές», σημείωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «το γεγονός ότι η χώρα σήμερα δεσμεύετε σε μέτρα για μετά το 2018, χωρίς να υπάρχει καμία πρόσθετη εξασφάλιση χρηματοδότησης.  Η Κυβέρνηση παραβίασε όλες τις κόκκινες γραμμές της. Τα έδωσε όλα και τελικά δεν πήρε τίποτα. Αλλά το σημαντικότερο με αυτό το οποίο θα ψηφιστεί την Πέμπτη, είναι ότι η Κυβέρνηση, τελικά, θίγει τους πιο αδύναμους Έλληνες. Οι πιο αδύναμοι θίγονται τελικά από τη μείωση του αφορολόγητου και οι πιο αδύναμοι είναι αυτοί οι οποίοι θίγονται από τη μείωση των συντάξεων.  Μια μείωση των συντάξεων την οποία σας θυμίζω ότι η Κυβέρνηση – όπως και τη μείωση του αφορολόγητου -  την είχε συνολικά αποκλείσει».

Δεσμεύτηκε ότι η Νέα Δημοκρατία θα βρεθεί απέναντι «σε αυτήν την πολιτική. Λέμε, ξεκάθαρα, ότι η χώρα χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. Εμείς έχουμε δεσμευθεί  ότι μπορούμε να μαζέψουμε περαιτέρω τις δαπάνες του Κράτους. Έχουμε δεσμευθεί, όμως ταυτόχρονα, σε μια τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση,  η οποία θα μειώσει τους  φορολογικούς συντελεστές. Με αυτούς τους φορολογικούς συντελεστές που έχουμε σήμερα, ανάπτυξη στη χώρα, δεν πρόκειται να υπάρξει. Και όσο δεν υπάρχει ανάπτυξη τόσο θα είμαστε εγκλωβισμένοι σε ένα φαύλο κύκλο πρόσθετων μέτρων, πρόσθετης λιτότητας, που τελικά δεν οδηγεί πουθενά. Εμείς δεν έχουμε καμία δυσκολία να μιλήσουμε για τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Και αυτό το τολμηρό μεταρρυθμιστικό σχέδιο το οποίο θα προτάξουμε, που θα πηγαίνει πέρα και πάνω από το μνημόνιο. Θα είναι το σχέδιο εκείνο με το οποίο θα πείσουμε τους πιστωτές της χώρας, ότι μπορούμε, τελικά, να διεκδικήσουμε και αξίζουμε να διεκδικήσουμε μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα... Διότι όσο η χώρα είναι εγκλωβισμένη σε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για πολλά χρόνια, τόσο θα αναγκαζόμαστε να παίρνουμε πρόσθετα μέτρα λιτότητας, τα οποία δεν θα επιτρέπουν τελικά στην οικονομία να ανασάνει». 

«Η χώρα μας δεν αξίζει την Κυβέρνηση, την οποία έχει σήμερα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Αξίζει μια πολύ καλύτερη Κυβέρνηση. Αξίζει μια Κυβέρνηση, η οποία δεν θα διχάζει την κοινωνία για να εξασφαλίσει προνομιακή πρόσβαση σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Αξίζει μια Κυβέρνηση, η οποία θα ενώσει  και πάλι την Ελλάδα, η οποία θα μπορέσει να πάει την Ελλάδα μπροστά, και η οποία θα μπορέσει να φέρει και πάλι στα χαμόγελα των Ελλήνων το χαμόγελο και την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία». 




Δύο νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου έξω από την Θεσσαλονίκη




Δύο νεκροί επιβάτες και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του δυστυχήματος, που σημειώθηκε στις 21.45 το Σάββατο, λίγο έξω από το σταθμό Αδενδρο, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ένας εκ των οποίων διασωληνωμένος, και ένας τραυματίας μεταφέρθηκε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως.

Οι ελαφρά τραυματισμένοι, μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Αγιος Δημήτριος και Γ. Γεννηματάς. 

Στο σημείο έσπευσαν οχήματα του ΕΚΑΒ και οχήματα της Πυροσβεστικής, με 45 άντρες.




Η αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε περίπου 200 μέτρα πριν από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Άδενδρου και σε αυτήν επέβαιναν περίπου 100 άτομα, ανέφερε η Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ. 


Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η μηχανή και το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας, διαπέρασαν σπίτι που βρίσκεται κοντά στις γραμμές, το οποίο κατοικείται.

Η επιβατική αμαξοστοιχία ξεκίνησε στις 16:18 το μεσημέρι από την Αθήνα, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.






Νέα πρόκληση: Ισλαμιστές προσευχήθηκαν μπροστά από την Αγιά Σοφιά ζητώντας να γίνει τζαμί




Συγκεντρώθηκαν μετά από κάλεσμα οργάνωσης νεολαίας, με βασικό σύνθημα «σπάστε τις αλυσίδες, ανοίξτε την Αγιά Σοφιά»

Σε νέα πρόκληση μπροστά από την Αγιά Σοφιά προχώρησαν σήμερα χιλιάδες φανατικοί ισλαμιστές στην Κωνσταντινούπολη: Τέλεσαν έξω από την Αγιά Σοφιά την πρωινή τους προσευχή, απαιτώντας να μετατραπεί σε τζαμί!

Οι ισλαμιστές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το παγκόσμιο μνημείο της Χριστιανοσύνης μετά από πρόσκληση της οργάνωσης νεολαίας  AGD με σύνθημα «σπάστε τις αλυσίδες, ανοίξτε την Αγιά Σοφιά». Προσευχήθηκαν και ζήτησαν ξανά να μετατραπεί η Αγιά Σοφιά σε τζαμί. 


Η Αγιά Σοφιά είναι μουσείο από το 1935. Το πλήθος έφυγε από το σημείο μετά την ολοκλήρωση της προσευχής. 

Σημειώνεται, ότι η Τουρκία από τον περασμένο Οκτώβριο αποφάσισε το διορισμό μόνιμου ιμάμη στην Αγιά Σοφιά σε μια θέση που αν και υπήρχε από το 1935, επί χρόνια παρέμενε κενή.

Σύμφωνα με την απόφαση της μουφτείας της περιοχής Φατίχ, που φέρνει στη δημοσιότητα ο Ελεύθερος Τύπος, και της υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων όπου εντάσσεται η Αγιά Σοφιά, ο νέος μόνιμος ιμάμης θα είναι υπεύθυνος για όλες τις προσευχές της ημέρας.

Όπως επισημαίνουν τουρκικά ΜΜΕ «τώρα από τους τέσσερις μιναρέδες της Αγίας Σοφίας θα ακούγεται η φωνή του ιμάμη πέντε φορές την ημέρα ενώ μέχρι τώρα αυτό γινόταν δύο φορές την ημέρα».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο είχε απαγγελθεί το Κοράνι για πρώτη φορά μέσα από το εσωτερικό της Αγιά Σοφιάς.




Πηγή : protothema.gr