Σάββατο 6 Μαΐου 2017

ΗΠΑ: Λευκός αστυνομικός κατηγορείται για τον φόνο μαύρου 15χρονου αγοριού

Πηγή: twitter/ Politics USA News‏


Ένας λευκός αστυνομικός στο Τέξας των ΗΠΑ παραδόθηκε στις αρχές αφού εκδόθηκε εναντίον του ένταλμα σύλληψης για τον φόνο ενός 15χρονου μαύρου αγοριού.

Το γραφείο του σερίφη του Ντάλας ανακοίνωσε ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του Ρόι Όλιβερ, ενός πρώην αστυνομικού στο προάστιο Μπαλτς Σπρινγκς, για τον φόνο το Σάββατο το βράδυ του Τζόρνταν Έντουαρντς.

Ο Όλιβερ, 37 ετών, παύθηκε από τα καθήκοντά του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα εξαιτίας παραβιάσεων στις οποίες είχε υποπέσει, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το περιστατικό σημειώθηκε το προηγούμενο Σάββατο σε μια συνοικία του Μπαλτς Σπρινγκς όπου ζουν κυρίως μαύροι και ισπανόφωνοι.

Ο Όλιβερ εκλήθη μαζί με ένα συνάδελφό του για ένα περιστατικό διατάραξης της κοινής ησυχίας στη διάρκεια ενός πάρτι το Σάββατο το βράδυ, σύμφωνα με τη Dallas Morning News. Όταν έφτασαν στο σημείο άκουσαν πυροβολισμούς. Ο Τζόρνταν Έντουαρντς και τέσσερις άλλοι νεαροί, μεταξύ αυτών και δύο αδελφοί του Έντουαρντς, μπήκαν σε ένα αυτοκίνητο για να φύγουν από το σημείο μόλις άκουσαν τους πυροβολισμούς.

Ο αστυνομικός τότε πυροβόλησε εναντίον του αυτοκινήτου τους.

Αρχικά αξιωματικοί της αστυνομίας είχαν δηλώσει ότι ο Όλιβερ πυροβόλησε επειδή το όχημα κατευθυνόταν επικίνδυνα προς το μέρος του, επεσήμανε η τοπική εφημερίδα. Τελικά άλλαξαν την εκδοχή τους όταν είδαν τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα που ήταν τοποθετημένη στη στολή του αστυνομικού, σύμφωνα με τις οποίες το αυτοκίνητο απομακρυνόταν όταν ο Όλιβερ άρχισε να πυροβολεί.



Πηγή : Cnn.gr


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 07.00 έως τις 14.00 στην Αθήνα την Κυριακή για τον ποδηλατικό γύρο



Κυριακή 07/05/2017 ο 24ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνα και. χιλιάδες ποδηλάτες, μικροί και μεγάλοι θα ξεχυθούν στους δρόμους της.

Προσωρινές και σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων σε αρκετές οδούς και λεωφόρους του δήμου Αθηναίων θα ισχύσουν από τις 07.00 έως τις 14.00.

Οι ρυθμίσεις θα έχουν ως εξής:

Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της Ιεράς Οδού και της πλ. Ομονοίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σοφοκλέους και της Πλ. Ομονοίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Πλ. Ομονοίας.
Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Πλ. Συντάγματος.
Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Λ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Αμαλίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Β. Αλεξάνδρου και της Λ. Βασ. Όλγας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλλιθέα, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της.
Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Αμαλίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαχάρωφ και Βασ. Αλεξάνδρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλλιθέα, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Ακαδημίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κανάρη και της Λ. Βασ. Σοφίας.
Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κοδριγκτώνος και της πλ. Ομονοίας και και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Κηφισίας.
Ιουλιανού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Λιοσίων, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Παρρασίου και της πλ. Βάθη και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Μάρνη, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Καρόλου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Πλ. Καραϊσκάκη.
Αχιλλέως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Θερμοπυλών, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Ανώνυμη οδός (δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας), σε όλο το μήκος της.
Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.
Μονής Πετράκη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Υψηλάντου και της Λ. Βασ. Σοφίας.
Χατζηκώστα, σε όλο το μήκος της.
Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος της.
Τσόχα, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας.

Επιπρόσθετα δεν θα επιτρέπεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής, που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες και για όσο χρόνο διαρκέσει η εκδήλωση εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων:

Λ. Αλεξάνδρας – Παπαρρηγοπούλου.Λ. Αλεξάνδρας – Ιπποκράτους.
28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Χαλκοκονδύλη.
Σταδίου - Αμερικής.
Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) - Αμερικής
Λ. Βασ. Κων/νου – Παυσανίου.


Νέα Δημοκρατία: Καμία χαριστική εξαγορά στα Μέσα Ενημέρωσης



Eπίθεση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία κατά της κυβέρνησης, φωτογραφίζοντας τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη για τον "Πήγασο" ζητώντας την τήρηση της νομιμότητας και των κανόνων διαφάνειας, ώστε να μη ζημιωθούν οι φορολογούμενοι

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν τις συζητήσεις για την εξαγορά εκδοτικών συγκροτημάτων, ξεκαθαρίζουμε ότι υποχρέωση όλων, δηλαδή των Τραπεζών, των επιχειρηματιών και των επενδυτών, είναι η τήρηση της νομιμότητας και των κανόνων διαφάνειας, προκειμένου να μη ζημιωθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι. 

Είναι σαφές ότι οποιαδήποτε συμφωνία επιτρέπει την παραμονή των παλαιών μετόχων στο νέο διοικητικό σχήμα και συνοδεύεται με διαγραφή μεγάλου μέρους των δανείων της επιχείρησης με αδιαφανή τρόπο, δεν μπορεί και δεν θα γίνει αποδεκτή.

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία συμφωνία που θα στρεβλώνει το επιχειρηματικό περιβάλλον και θα ζημιώνει τα συμφέροντα του Δημοσίου και επομένως του ελληνικού λαού. 

Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει Κράτος δικαίου. 

Οι επίμονες προσπάθειες της Κυβέρνησης να οικοδομήσει το δικό της σύστημα διαπλοκής, ιδιαίτερα στα Μ.Μ.Ε., θα πέσει και αυτήν τη φορά στο κενό». 


Ο άγριος πόλεμος για τον έλεγχο της νύχτας και οι άγραφοι κανόνες που παραβιάστηκαν



Φόβοι ότι ξεκινάει ένας νέος κύκλος αίματος, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Βασίλη Γρίβα, στα Γλυκά Νερά, μπροστά στα έντρομα μάτια του 11χρονου γιου του εκφράζονται τα τελευταία 24ωρα.

Ένας πόλεμος της νύχτας που κορυφώθηκε την προηγούμενη δεκαετία με δεκάδες νεκρούς και κόπασε τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι ξεκινάει μετά την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου του Γρίβα.

Η προστασία των νυχτερινών κέντρων στην Ελλάδα είναι μια παλιά υπόθεση. Εμφανίζεται από τις αρχές της δεκαετίας του '70 όταν συστάθηκαν οι πρώτες ομάδες και άρχισαν τις νυχτερινές εξορμήσεις. Στην αρχή ήταν τα «παιδιά» που τακτοποιούσαν δουλειές αφεντικών τους, όπως η είσπραξη χρεών. Γρήγορα όμως τα πράγματα άλλαξαν αφού τα κέρδη από τις νυχτερινές επιχειρήσεις ήταν μεγάλα και εξελίχθηκαν σε οργανωμένες συμμορίες στα πρότυπα της Μαφίας.

Οι συμμορίες αυξήθηκαν και στις αρχές της δεκαετίας του '90 άρχισαν οι πρώτες συγκρούσεις. Τότε αρχινονοί και πρωτοπαλίκαρα εκτελέσθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου των συμμοριών. Όπως αναφέρει παλαιότερο δημοσίευμα των «Νέων» στα μέσα της δεκαετίας του '90 οι αρχινονοί των συμμοριών αποφάσισαν να τα βρουν μεταξύ τους και επικράτησε ανακωχή.

Η προστασία όπως και οι ιδιαίτερα κερδοφόρες «επιχειρήσεις» της παρανομίας παρέμειναν στα χέρια της ελληνικής μαφίας. Χώροι στους οποίους δεν κατάφεραν να διεισδύσουν αλλοδαποί κακοποιοί. Οι Έλληνες αρχινονοί κράτησαν τα ηνία και δεν εκχώρησαν δικαιώματα στους ξένους. Σε πολλές συμμορίες νονών τότε μετείχαν και αλλοδαποί σαν βοηθητικό προσωπικό.

Σήμερα όμως και αυτό άλλαξε. Οι αλλοδαποί δεν είναι μόνο βοηθητικό προσωπικό, αλλά έχουν και αυτοί το μερίδιό τους στη νύχτα.

Από τότε μέχρι σήμερα, αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Κάποιοι από αυτούς φέρεται να είχαν σχέση με μπράβους, να ήταν οι ίδιοι ή να τους οργάνωναν, κάποιοι ήταν επιχειρηματίες της νύχτας. Το σίγουρο είναι πως όταν ανοίγει ένας τέτοιος κύκλος αίματος, αργεί να κλείσει.

Η εκτέλεση του Γρίβα παραβίασε τους άγραφους κώδικες της νύχτας



Ο τρόπος και ο τόπος που διάλεξαν τα μέλη αντίπαλης συμμορίας όπως όλα δείχνουν, για να εκτελέσουν τον άνθρωπο που λέγεται πως ήταν «νονός» του Πειραιά έξω από σχολείο και μάλιστα με το παιδί του να κάθεται στο κάθισμα του συνοδηγού, αλλά και άλλων παιδιών και γονέων, δείχνει ότι σε αυτή την περίπτωση παραβιάστηκαν ακόμα και οι άγραφοι κώδικες.

Ήταν περίπου ένα τέταρτο μετά τις 8 το πρωί της Τετάρτης όταν το παλιό φερόμενο ως πρωτοπαλίκαρο της ομάδας Καλαποθαράκου, Βασίλης Γρίβας, άφηνε το παιδί του στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών, επί της οδού Σαλώνων.

Ξαφνικά, εμφανίστηκε ένα Ι.Χ. μάρκας Hyundai, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις κουκουλοφόροι. Ένας εξ αυτών, ο πιο μικροκαμωμένος ήταν ο εκτελεστής του. Βγήκε από το αυτοκίνητο, πλησίασε το σταματημένο αυτοκίνητο του Γρίβα και πυροβόλησε τουλάχιστον 9 φορές εναντίον του γαζώνοντας το θύμα και σωριάζοντάς τον νεκρό μέσα στο αυτοκίνητό του, δίπλα στο μικρό παιδί του. Η μπλούζα του μικρού γέμισε αίματα και  έτρεξε στον δάσκαλό του καλώντας σε βοήθεια, ήταν όμως ήδη αργά για τον πατέρα του.



Οι δράστες, αμέσως μετά την δολοφονία απομακρύνθηκαν με ταχύτητα, αλλά σε μικρή απόσταση από το σχολείο, στην οδό Αγαμέμνωνος, έβαλαν φωτιά και έκαψαν το αυτοκίνητο, όπου βρέθηκε λίγο αργότερα από τους αστυνομικούς. Από το σημείο οι εκτελεστές διέφυγαν με δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού.

Το θύμα, ήταν κάτι παραπάνω από παλιός γνώριμος των Αρχών, αφού είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του και το 2003 και το 2011 στην μεγάλη υπόθεση εξάρθρωσης ομάδων της Μαφίας από την Ασφάλεια Αττικής, με κατηγορούμενους 217 μαφιόζους.

Το τέλος του έμοιαζε με αυτό των ανθρώπων της νύχτας σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις, όμως κανείς μέχρι στιγμής δεν είχε εκτελεστεί από αντίπαλες συμμορίες έξω από σχολείο και μάλιστα μπροστά στα μάτια του ίδιου του παιδιού και με προφανή κίνδυνο για δεκάδες παιδιά.

Η άγρια δολοφονία του Καλαποθαράκου


Ο Γρίβας ανέβηκε γρήγορα στη νύχτα. Από τα νεανικά του χρόνια ήταν πρωτοπαλίκαρο του Θέμη Καλαποθαράκου. Τη δεκαετία του 1980, όταν ήταν μόλις 18 χρόνων, ο Βασίλης Γρίβας ήταν ήδη γνωστός bodybuilder και είχε αρχίσει να βαδίζει στα μονοπάτια της νύχτας δίπλα στον φερόμενο ως απόλυτο αρχηγό της μαφίας εκείνης της εποχής, τον Θέμη Καλαποθαράκο.

Όμως, το καλοκαίρι του 2000 ο ηγέτης της προστασίας νυχτερινών κέντρων άφησε την τελευταία του πνοή. Ο μεγάλος του αντίπαλος είχε καταφέρει να τον βγάλει από τη μέση.

Με τη δολοφονία του Θέμη Καλαποθαράκου ένα ακόμα συμβόλαιο θανάτου εκτελέσθηκε και η μαφία για μία ακόμα φορά ξεκαθάρισε λογαριασμούς. Ο αιματηρός επίλογος της ιστορίας τού Καλαποθαράκου αποτέλεσε την αρχή για μια νέα βεντέτα για την κυριαρχία στη νύχτα.

Η διαδρομή του στον υπόκοσμο παρέμεινε στο σκοτάδι και στον φάκελό του υπάρχουν κατηγορίες για μικροαδικήματα.

Από τα «πρώτα ονόματα» της προστασίας, σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, ήλεγχε ακριβές ζώνες και λυμαινόταν τη νυχτερινή ζωή σε κέντρα διασκέδασης της Παραλιακής, των βορείων προαστίων, του Πειραιά και τα καλοκαίρια η ακτίνα δράσης του επεκτεινόταν σε ακριβά μαγαζιά στα Μεσόγεια.

Η τελευταία σελίδα για τον Θέμη Καλαποθαράκο γράφτηκε το 2000, με 60 σφαίρες.

Οι εκτελεστές εντόπισαν την πολυτελή βίλα που είχε στον Σχοινιά και του έστησαν τη δολοφονική ενέδρα.

Ο Καλαποθαράκος έπαιρνε τα μέτρα προφύλαξης από το μυστικό του κρησφύγετο οπλοφορώντας και αλλάζοντας συνεχώς αυτοκίνητα.

Το μοιραίο γι' αυτόν βράδυ χρησιμοποίησε το τζιπ της μητέρας του και έφυγε από το εξοχικό του με κατεύθυνση την Αθήνα. Σε απόσταση 300 μέτρων, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, έπεσε στην ενέδρα των εκτελεστών.

Στη θέα του τζιπ οι πιστολέρο άρχισαν να πυροβολούν με αυτόματο και πιστόλι. Αποφασισμένος και ψύχραιμος μέχρι την τελευταία στιγμή, ο Καλαποθαράκος έδωσε σκληρή μάχη με τους εκτελεστές. Με το εννιάρι πιστόλι του Smith & Wesson πυροβόλησε τουλάχιστον 18 φορές στην προσπάθειά του να διαφύγει. Οι εκτελεστές συνέχισαν τους πυροβολισμούς και γάζωσαν με σφαίρες το τζιπ.

Το αυτοκίνητο σύρθηκε σε απόσταση 50 μέτρων μέχρι που ακινητοποιήθηκε. Ο οδηγός του άνοιξε την πόρτα με το πιστόλι στο χέρι. Ήταν ήδη βαριά πληγωμένος, σωριάστηκε στο έδαφος, όπου τον πλησίασαν οι δράστες και του έριξαν τη χαριστική βολή.

Ο πόλεμος της νύχτας και οι 19 δολοφονίες



Από τότε και για τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν πολλά αιματηρά επεισόδια για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Από το 2006 μέχρι το 2010, σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του «Έθνος», πραγματοποιήθηκαν 19 δολοφονίες που η Αστυνομία τις συνδέει με τους νονούς της νύχτας.

Πιο γνωστή είναι αυτή του Μπάμπη Λαζαρίδη. Ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου «Μούσες» δολοφονήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2008, έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε, στη συμβολή της λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Αλκυονίδων στη Βούλα.

Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα πίσω από θάμνους και μόλις ο επιχειρηματίας και η σύντροφός του τραγουδίστρια Αγγελική Ηλιάδη βγήκαν από το ξενοδοχείο για να πάνε στο νυχτερινό κέντρο, δέχτηκαν καταιγισμό πυρών από καλάσνικοφ. Ο επιχειρηματίας έπεσε νεκρός από τις σφαίρες, ενώ η σύντροφός του τραυματίστηκε στο πόδι.

Από την πρώτη στιγμή η δολοφονία Λαζαρίδη είχε αποδοθεί σε «συμβόλαιο θανάτου» που εκτέλεσαν πληρωμένοι δολοφόνοι.

Λίγες μέρες νωρίτερα στις 8 Νοεμβρίου 2008 είχε δολοφονηθεί στο κέντρο της Αθήνας ο Αλέκος Κοσμόπουλος.

Τον δολοφόνησαν δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.

Οι δράστες πλησίασαν το αυτοκίνητο του Κοσμόπουλου, που ήταν σταματημένο σε φανάρι στη συμβολή της Ιεράς Οδού με τη Θηβών και άνοιξαν εναντίον του πυρ.

Ο Αλέκος Κοσμόπουλος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για δολοφονίες, ληστείες, εκβιασμούς και άλλα αδικήματα. Είχε αποφυλακιστεί το 2003.

Λίγο νωρίτερα, τον Ιούνιο του 2007 είχε δολοφονηθεί ο επιχειρηματίας Γιώργος Αυτιάς έξω από καφετέρια στην Καλλίπολη, σημείο-καμπή στον πόλεμο των νονών.



Όπως έγραφαν οι εφημερίδες της εποχής ο Γιώργος Αυτιάς είχε αυτονομηθεί και διεκδικούσε με δική του ομάδα την ηγεσία στο χώρο της προστασίας στη δυτική Αττική και στον Πειραιά.

Ο Αυτιάς φαίνεται πως ανήκε στην ομάδα έγκλειστου στις φυλακές του Μαλανδρίνου μεγαλονονού.  Το 2009 εκτελέστηκε με μία σφαίρα στο κεφάλι μέσα σε ζαχαροπλαστείο στον Πειραιά η Μαρία Καφιέρη, σύζυγος του δολοφονηθέντος επιχειρηματία Γιώργου Αυτιά. Ήταν πρώτη δολοφονία γυναίκας στον πόλεμο του ελληνικού υποκόσμου.

Ο πόλεμος των νονών της νύχτας φαίνεται ότι δεν έχει τελειώσει. Ο Γρίβας ήταν ένας από τους ελάχιστους της παλαιότερης γενιάς που είχε μείνει εν ζωή και είχε επιβιώσει από δολοφονική επίθεση σε βάρος του το 2003. Με την εκτέλεσή του και κυρίως με τον τρόπο που αυτή έγινε όλα δείχνουν ότι ανοίγει ένας νέος κύκλος αίματος.




Πηγή : newsbeast.gr


Χαμηλό βαρομετρικό σε ΣΥΡΙΖΑ



Με αναλυτική και εκτενή αναφορά στα αντίμετρα και περιγραφή του οδικού χάρτη εξόδου από τα μνημόνια ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απευθύνθηκε χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπιζόμενος προς τους βουλευτές του κόμματός του τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών, συμφωνία με την οποία πρέπει να ψηφίσουν οι βουλευτές στη Βουλή. Το κλίμα στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν μουδιασμένο με έκδηλο τον προβληματισμό των βουλευτών, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, ζήτησαν διευκρινίσεις για την αντιστοίχιση μέτρων - αντιμέτρων και εξηγήσεις για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί όσον αφορά την εξειδίκευση μέτρων για το χρέος, που είναι το αντίβαρο στη δική τους υποχρέωση να ψηφίσουν τα μέτρα.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την καλύτερη δυνατή συμφωνία που θα μπορούσε να επιτευχθεί, με τις λιγότερες δυνατές πληγές, όπως ανέφερε. Επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση της όλο το προηγούμενο διάστημα και υποστήριξε τη διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης. Αν και αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση υποχώρησε σε κάποια σημεία, υποστήριξε ότι η συμφωνία έχει μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, είναι ισορροπημένη και με «ανάσες για εκατομμύρια συμπολίτες». Ο πρωθυπουργός, όπως και προχθές, στο υπουργικό συμβούλιο, εμφανίσθηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την προοπτική που η συμφωνία αυτή διαμορφώνει για την κυβέρνηση και για τον βασικό στόχο της, που, όπως είπε, είναι να βγει η χώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Βεβαίως, ενώ σε προηγούμενες δημόσιες τοποθετήσεις του ο κ. Τσίπρας και γενικότερα η κυβέρνηση υποδείκνυαν ως υπαίτιους για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης το ΔΝΤ και το Βερολίνο, χθες ο πρωθυπουργός προσδιόρισε ως «βασική αιτία της μεγάλης καθυστέρησης αυτής της αξιολόγησης» την προσπάθεια της κυβέρνησης η συμφωνία να έχει «τις λιγότερες δυνατές πληγές». Και περιέγραψε τη στρατηγική της κυβέρνησης να πολιτικοποιήσει, όπως είπε, τη διαπραγμάτευση, να τη βγάλει από το «Χίλτον» και να την πάει σε συνόδους και στο Ευρωκοινοβούλιο για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, για την πρότασή του να επιστρέψει άμεσα η κυβέρνηση με τη μορφή φοροελαφρύνσεων μέρος της υπεραπόδοσης των εσόδων, κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψηφίσει τα αντίμετρα και δήλωσε ότι στο τέλος του 2017 η κυβέρνηση θα διανείμει το πλεόνασμα, όπως έκανε στο τέλος του 2016. Τέλος, αναφέρθηκε στο αμέσως επόμενο διάστημα, λέγοντας ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας διαμορφώνει ανοικτό ορίζοντα διετίας για την κυβέρνηση, ο οποίος πρέπει να αξιοποιηθεί για την παραγωγή έργου που θα αποτυπωθεί στην καθημερινότητα των πολιτών, προσδιορίζοντας ως τομείς προτεραιότητας την υγεία, την παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και την πρωτοβουλία για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Αιχμές

Αρκετοί βουλευτές πήραν τον λόγο ζητώντας διευκρινίσεις, ενώ άλλη μία φορά διακριτή ήταν η παρέμβαση του πρώην υπουργού, Νίκου Φίλη, ο οποίος επανέλαβε τη θέση του ότι η συμφωνία κρατάει τη χώρα σε μνημονιακό πλαίσιο, ζήτησε εξηγήσεις για τον τρόπο εφαρμογής των αντιμέτρων, ενώ άφησε αιχμές για τους χειρισμούς που έγιναν σε σχέση με τις υποθέσεις Καλογρίτσα και Σαββίδη. Από αρκετούς βουλευτές υπογραμμίσθηκε η ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην ανακούφιση των πλέον αδυνάμων, ενώ η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου αναφέρθηκε στην ανάγκη υπεράσπισης της κοινωνίας.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, ανέλαβαν να απαντήσουν στα ζητήματα που ετέθησαν. Μάλιστα, ο κ. Τσακαλώτος αστειεύθηκε, λέγοντας ότι εάν υπάρξει υπέρβαση των στόχων η κυβέρνηση θα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με το πλεόνασμα και θα μπορούσε ακόμα και να το διαθέσει στους οπαδούς του... ΠΑΟΚ.



ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Προκαλεί ο Παρασκευόπουλος: Το μέτρο της πρόωρης αποφυλάκισης κρατουμένων αποδίδει



«Έχει διαπιστωθεί από έρευνες, ότι η υποτροπή των ανθρώπων οι οποίοι απολύονται με όρους από τις φυλακές, είναι μικρότερη από την υποτροπή των ανθρώπων οι οποίοι απολύονται από τις φυλακές με την λήξη της ποινής τους».

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Νίκος Παρασκευόπουλος, σε δηλώσεις που έκανε απόψε στην Πάτρα, με αφορμή την συμμετοχή του στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνου Σκανδάμη, με τον τίτλο «Ο θεσμός της απόλυσης υπό όρο».

Όπως πρόσθεσε ο Νίκος Παρασκευόπουλος, «ο θεσμός αυτός είναι ένας θεσμός με βαθιά ιστορία και όπως φαίνεται από την συζήτηση που γίνεται στις ημέρες μας με πολιτικό αντίκρισμα, συνδέεται με τον τρόπο που βλέπει κανείς το έγκλημα γενικότερα, τις δυνατότητες ενός ανθρώπου να διορθωθεί ή όχι, και επομένως έχει ευρύτερο ενδιαφέρον για την ελληνική κοινωνία και όχι μόνο για τους νομικούς».

Ακόμη, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «ο θεσμός της απόλυσης υπό όρο είναι πολύ ευρύτερος, πολύ παλαιότερος, είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο, όπως στην χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Μάλιστα, όπως ανέφερε σε αυτό το σημείο ο Νίκος Παρασκευόπουλος, «συγκυριακά έχει συνδεθεί αυτός ο θεσμός με το δικό μου όνομα, διότι στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ ευρύτερο, πιο πολύπλοκο και χρήσιμο».

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα, μου δόθηκε η ευκαιρία να βρεθώ με όλους τους ανθρώπους που αγωνιζόμαστε στα ίδια μετερίζια, που αγωνιζόμαστε για την δικαιοσύνη. Δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι, βρισκόμαστε σήμερα εδώ, όλοι μαζί και αυτές είναι οι ευκαιρίες που μας κάνουν ώστε να αδελφοποιηθούμε πιο πολύ, να αφήσουμε τα προσωπικά μας κομμάτια και να κοιτάξουμε αυτό για το οποίο όλοι επιλέξαμε κάποια στιγμή, την νομική επιστήμη δηλαδή για την υπεράσπιση του δίκιου, την υπεράσπιση των ευάλωτων ομάδων και των αδυνάτων».

Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας Εφετών Πειραιώς, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε, ότι «ο θεσμός της απόλυσης υπό όρο, συμβάλλει στον εξανθρωπισμό του ποινικού δικαίου».

Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αντιδράσεις που υπήρξαν για αυτό το θεσμό, ανέφερε ότι «υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, διότι όσο επικρατούν ακραίες απόψεις, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσιμες από οικονομικής και κοινωνικής άποψης, στοχοποιούνται αυτοί οι θεσμοί και όσοι τους υποστηρίζουν».



Πηγή : newsbomb.gr


Ν.Δ.: Το επόμενο που περιμένουμε από τον Σκουρλέτη είναι να μας πει ότι έχει ζήσει 5 χρόνια στο Αιγάλεω.




Βολές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσωπικά κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε από την Κέρκυρα, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι «χαρακτηρίζεται από πλεόνασμα ημιμάθειας», ενώ αναρωτήθηκε αν πρόκειται για ένα «χυδαίο λαϊκιστή».

Και μετά τις δηλώσεις Σκουρλέτη ήρθε και η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας : 

«Ο κ. Πάνος Σκουρλέτης είπε για τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι “χαρακτηρίζεται από πλεόνασμα ημιμάθειας" και αναρωτήθηκε αν πρόκειται για “χυδαίο λαϊκιστή”. 

Το επόμενο που περιμένουμε από τον κ. Σκουρλέτη είναι να μας πει ότι έχει ζήσει 5 χρόνια στο Αιγάλεω...».


Άντρας πυροβόλησε με αεροβόλο μαθητές στην Νέα Σμύρνη




Ένας άνδρας βγήκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος του, επί της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου 108, κρατώντας ένα αεροβόλο και άρχισε να πυροβολεί στοχεύοντας μαθητές την ώρα που πήγαιναν στο φροντιστήριο ακριβώς απέναντι.

Όπως ήταν φυσικό προκλήθηκε αναστάτωση, με τους μαθητές να προσπαθούν να προστατευθούν από τους πυροβολισμούς του δράστη, ο οποίος έδειχνε να βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν ελαφρά τρία παιδιά, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Ένας ακόμα μαθητής, για τον οποίο αρχικά εκφράζονταν φόβοι πως επίσης είχε τραυματιστεί, όπως προέκυψε είναι καλά στην υγεία του.

Περαστικοί τηλεφώνησαν στην αστυνομία και μέσα σε λίγα λεπτά περιπολικά απέκλεισαν την περιοχή, πείθοντας τον άνδρα να παραδοθεί.

Όπως διαπιστώθηκε  πρόκειται για 38χρονο, συριακής καταγωγής, ο οποίος όμως έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα και έχει αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια.

Οδηγήθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου και εξετάζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στους αστυνομικούς ότι βγήκε στο μπαλκόνι και άρχισε να πυροβολεί με το αεροβόλο τα παιδιά, γιατί έκαναν φασαρία...!


Μ.Λαγάνης
Πηγή


Κολαστήριο: Βίαζε και χτυπούσε τη φοιτήτρια ακόμα και όταν ήταν αναίσθητη



Σοκαρισμένοι οι αστυνομικοί με τα όσα είδαν στο βίντεο – Εκτιμούν πως αν αργούσαν λίγο ο διεστραμμένος «τυφλός» θα είχε δολοφονήσει την κοπέλα – Κατέγραφε το πρόσωπο της 22χρονης την ώρα που τη βασάνιζε

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τα όσα συνέβησαν στο ημιυπόγειο της φρίκης στην Δάφνη, όπου μία κοπέλα 22 ετών βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια ενός ανθρωπόμορφου κτήνους που δηλώνει πως είναι τυφλός κατά 95%.

Οι αστυνομικοί που είδαν το βίντεο που τραβούσε το «τέρας» της Δάφνης με όσα έκανε πάνω στο σώμα της 22χρονης κοπέλας, δηλώνουν σοκαρισμένοι.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψαν σε συναδέλφους τους, ο «τυφλός» βιαστής δεν σταμάτησε ούτε για ένα λεπτό να κακοποιεί τη φοιτήτρια. Τη χτυπούσε συνεχώς με γροθιές, χαστούκια και κλωτσιές ενώ χρησιμοποιώντας αιθέρα την κρατούσε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Τη βίαζε ασταμάτητα ακόμα και όταν ήταν αναίσθητη, είτε ο ίδιος είτε με διάφορα άλλα αντικείμενα.

Ανατριχίλα προκαλεί και το γεγονός πως ο σάτυρος φορούσε γυαλιά με κάμερα ώστε να καταγράφει το πρόσωπο της κοπέλας και τις αντιδράσεις της όταν τη βασάνιζε και τη βίαζε. Στο υλικό που έχουν οι αστυνομικοί φαίνεται πως όταν η κοπέλα ξυπνούσε, εκείνος τη χτυπούσε με μανία μέχρι να χάσει ξανά τις αισθήσεις της.

Οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι πως ο βιαστής, που είχε το θράσος να δηλώσει ότι αυτά που έκανε στην κοπέλα ήταν το φετίχ της, σκόπευε να σκοτώσει την 22χρονη ώστε να μην αποκαλύψει τα βασανιστήρια που είχε υποστεί στα χέρια του. «Θα τη βασάνιζε κι άλλο και στη συνέχεια θα τη σκότωνε. Είχε τα στοιχεία του και γνώριζε το πρόσωπο του βιαστή της», δηλώνουν οι αστυνομικοί και προσθέτουν πως «αν αργούσαμε έστω και λίγο ίσως η κοπέλα να ήταν νεκρή».

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ πιστεύουν πως το 50χρονο τέρας της Δάφνης δεν έχει 95% αναπηρία, όπως υποστηρίζει. Δεν έχει κανένα χαρτί που να το αποδεικνύει και φάνηκε ξεκάθαρα πως κινείται χωρίς βοήθεια, περπατάει χωρίς συνοδό και χρησιμοποιεί υπολογιστή και κάμερες τελευταίας τεχνολογίας.




Προκλητικός και αμετανόητος

Το κατώφλι της Ευελπίδων πέρασε το απόγευμα της Παρασκευής (5/5/2017) ο 52χρονος που κατηγορείται ότι βίασε την 22χρονη φοιτήτρια.

«Είμαι ΑΜΕΑ ρε παιδιά, τι έκανα; Είχαμε σχέση», ήταν οι πρώτες κουβέντες που είπε στους δημοσιογράφους ερωτώμενος για τις αποτρόπαιες και φρικιαστικές πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

«Δεν θα έκανα κάτι χωρίς τη θέλησή της. Η κοπέλα είχε φετίχ», ανέφερε με κυνικό τρόπο ο 52χρονος εξερχόμενος από το γραφείο του Εισαγγελέα επιχειρώντας να δικαιολογήσει το γεγονός ότι η νεαρή βρέθηκε δεμένη στο σπίτι του.


Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

Αρπαγή με σκοπό να εξαναγκαστεί η παθούσα σε πράξη και ανοχή για την οποία δεν υπήρχε υποχρέωση της (κακούργημα)

Βιασμός κατ εξακολούθηση (κακούργημα)

Παραβίαση απορρήτου για μη δημόσια πράξη (κακούργημα)

Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ εξακολούθηση (πλημμέλημα)

Σύμφωνα με πληροφορίες, προς το παρόν δεν υπάρχει έγγραφο στη δικογραφία που να πιστοποιεί την αναπηρία του αλλά δεν αποκλείεται να προστεθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο δράστης οδηγήθηκε για να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, 8 Μαΐου.

Η 22χρονη κοπέλα, που νοσηλεύεται και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, κατάγεται από την επαρχία και σπουδάζει στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι Αρχές, το κορίτσι απάντησε σε αγγελία που είχε βάλει ο 52χρονος και στην οποία ζητούσε γυναίκα ως περιστασιακή οικιακή βοηθό, καθώς είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, λόγω τυφλότητας και υπερβολικής παχυσαρκίας. Η κοπέλα είχε εργαστεί άλλες τρεις φορές το προηγούμενο διάστημα στο σπίτι. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το απόγευμα της Τετάρτης, η 22χρονη μετέβη στο διαμέρισμα του 52χρονου για να εισπράξει 25 ευρώ που της όφειλε από την εργασία της την προηγούμενη φορά και από εκείνη τη στιγμή χάθηκαν τα ίχνη της.

Το χρονικό της φρίκης

Οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν έφοδο στο διαμέρισμα έμειναν με το στόμα ανοικτό, αντικρίζοντας μια εικόνα απόλυτης φρίκης: Η 22χρονη κοπέλα βρέθηκε δεμένη σε δωμάτιο, κατά τρόπο που παρέπεμπε σε σκηνικό από ταινία τρόμου και διαστροφής, όπου κρατείτο από τον δράστη τουλάχιστον για ένα 24ωρο.

Η νεαρή φοιτήτρια, η οποία είναι από την επαρχία και σπουδάζει στην Αθήνα, βρέθηκε στο σπίτι στου 52χρονου καθώς εργαζόταν εθελοντικά στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Δάφνης-Υμηττού και είχε αναλάβει την περιποίηση ατόμων με αναπηρία.

Κατά άλλες πληροφορίες η 22χρονη είχε απαντήσει σε αγγελία του 52χρονου για οικιακή βοηθό.
Η κοπέλα είχε ήδη πάει άλλες τρεις φορές στο σπίτι και έκανε τις οικιακές εργασίες που ζητούσε ο ιδιοκτήτης, αλλά κάποια στιγμή προχθές χάθηκαν τα ίχνη της.

Οι γονείς της οι οποίοι την αναζητούσαν στο τηλέφωνο και δεν την εύρισκαν, ανησύχησαν και μετέβησαν στην Αθήνα, όπου κατέφυγαν στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσαν την εξαφάνιση.

Οι αστυνομικοί του τμήματος κινητοποιήθηκαν αμέσως και μετά από έρευνες κατέληξαν στο σπίτι του 52χρονου.

Αξιωματικός που πήγε στο σημείο, άκουσε πνιχτές φωνές αγωνίας, καθώς η κοπέλα ήταν φιμωμένη με πλαστική ταινία και μαζί με συναδέλφους τους έσπασαν την πόρτα και την βρήκαν δεμένη χειροπόδαρα στην καρέκλα, με τον προαναφερόμενο τρόπο.

Στο δωμάτιο ήταν τοποθετημένες και κάμερες οι οποίες κατέγραφαν τα μαρτύρια της φοιτήτριας.
Η 22χρονη κοπέλα, η οποία, εκτός των άλλων, έχει υποστεί ισχυρό σοκ, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.



Πηγή : newsbomb.gr