Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Ανέβασε στο Facebook το φόνο ηλικιωμένου



Ο 37χρονος Στίβενς καταζητείται σε όλη την πόλη του Οχάιο, όπου στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα και ενώ κατέγραφε τα πάντα με το κινητό του, πλησίασε τον 74χρονο Ρόμπερτ Γκόντγουιν με το πρόσχημα πως ήθελε να τον ρωτήσει κάτι και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ.

 Η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και έχει ενημερώσει τις αρχές σε Πενσιλβάνια, Νέα Υόρκη, Ιντιάνα και Μίσιγκαν να είναι σε επιφυλακή!

Το video, δείχνει τον δράστη να οδηγεί, να σταματά το αυτοκίνητό του, ένα Ford Fusion, να κατεβαίνει και να πλησιάζει τον 74χρονο, ο οποίος σύμφωνα με τον γιο του είχε βγει για τη μεσημεριανή βόλτα του. «Επιτέλους, βρήκα κάποιον να σκοτώσω. Θα σκοτώσω αυτόν τον τύπο» λέει ο Στίβενς καθώς πλησιάζει τον άτυχο 74χρονο.








Πάσχα στο...Τμήμα για τον περιπλανώμενο σκύλο στο Ηράκλειο



Σε μια συγκινητική κίνηση προχωρούν αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. στο νομό Ηρακλείου.

Σήμερα το μεσημέρι σε περιπολία που έκαναν βρήκαν ένα σκύλο να περιφέρεται στην εθνική οδό Αγίου Νικολάου στο ύψος του Κοκκίνη Χάνι.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. «αγκάλιασαν» το συμπαθές τετράποδο και όπως γράφει στη σελίδα του στο facebook ο Μανώλης Μερκουλίδης «αν ο ιδιοκτήτης του δεν βρεθεί θα υιοθετηθεί από την οικογένεια της ΕΛ.ΑΣ.».

Δείτε τις φωτογραφίες






Πηγή : cretapost.gr


Η οικογένεια Τραμπ έχει εξαντλήσει τη Μυστική Υπηρεσία: Προστασία συζύγου, παιδιών, εγγονιών και συνεχή ταξίδια



Μοιράζουν τη ζωή τους ανάμεσα στην Ουάσινγκτον, τη Νέα Υόρκη και τη Φλόριντα.

Η οικογένεια του Ντόναλντ Τραμπ έχει δώσει στην αμερικανική προεδρία μία αίσθηση jet-set. Αλλά αυτό έχει αποδειχθεί μία τεράστια δοκιμασία για τη Μυστική Υπηρεσία.

Οι πράκτορές της πρέπει να προστατεύουν 24 ώρες την ημέρα τα μέλη της Πρώτης Οικογένειας των ΗΠΑ, που δεν τους διευκολύνουν ιδιαίτερα, με τα συνεχή ταξίδια τους. Με αποτέλεσμα η Μυστική Υπηρεσία να έχει εξαντληθεί, τόσο οικονομικά, όσο και σε ό,τι αφορά την κόπωση των ανθρώπων της, όπως γράφει το AFP.

Καθήκον τους να προστατεύουν τον πρόεδρο, τη σύζυγό του Μελάνια, τα πέντε παιδιά του Τραμπ αλλά και τα εγγόνια του, σε διαφορετικές πόλεις, είτε μετακινούνται για λόγους δουλειάς είτε για διακοπές. Μία τεράστια διαφορά σε σύγκριση με την κατάσταση επί των ημερών του Μπαράκ Ομπάμα, καθώς ο πρώην πρόεδρος, η σύζυγός του και οι δύο κόρες τους ζούσαν στον Λευκό Οίκο.

Η Μελάνια Τραμπ επέλεξε να παραμείνει με τον γιο της, τον 11χρονο Μπάρον, στον Trump Tower στη Νέα Υόρκη. Κάτι που σημαίνει ότι η Μυστική Υπηρεσία φυλάει ολόκληρο τον ουρανοξύστη των 68 ορόφων διαρκώς, ενώ μεταφέρει και τον Μπάρον από και προς το σχολείο κάθε ημέρα.

Η κόρη του Τραμπ, Ιβάνκα, μαζί με τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ και τα τρία τους παιδιά μετακόμισαν στην Ουάσινγκτον. Το ζευγάρι έχει τοποθετηθεί σε θέση υψηλόβαθμου συμβούλου στον Λευκό Οίκο και κάθε φορά που μετακινούνται τους συνοδεύει αυτοκινητοπομπή, ενώ έξω από το σπίτι τους υπάρχει 24ωρη φύλαξη.

Οι γιοι του προέδρου, Ερικ και Ντόναλντ Τζούνιορ, που έχουν αναλάβει τις επιχειρήσεις της οικογένειας, επίσης χαίρουν διαρκούς προστασίας. Αυτό σημαίνει συνοδεία σωματοφυλάκων κάθε φορά που αποφασίζουν να ταξιδέψουν σε ιδιοκτησίες τους σε άλλες χώρες. Διαρκή προστασία έχει και η κόρη του Τραμπ, Τίφανι.

Τεράστιο κόστος

Οπως αντιλαμβάνεται κανείς, το κόστος είναι τεράστιο. Αρκεί να σημειωθεί ότι μόνο το ταξίδι του Ερικ Τραμπ στην Ουρουγουάη, τον Ιανουάριο, κόστισε 100.000 δολάρια στους Αμερικανούς φορολογούμενους, σύμφωνα με το AFP.

Τον Φεβρουάριο, τα δύο αδέλφια ταξίδεψαν στο Βανκούβερ για να εγκαινιάσουν ένα νέο ξενοδοχείο, μαζί με τις συζύγους τους και την αδελφή τους, Τίφανι. Επίσης, πήγαν και στο Ντουμπάι, με αφορμή ένα νέο γήπεδο γκολφ. Και πριν από αυτό, ο Ερικ είχε επισκεφθεί τουριστικό πρότζεκτ, στη Δομινικανή Δημοκρατία. Και βέβαια, τον περασμένο μήνα, τα αδέλφια Ντόναλντ τζούνιορ, Ερικ και Ιβάνκα πήγαν με τις οικογένειές τους στο Ασπεν για σκι, παίρνοντας μαζί τους 100 ανθρώπους της Μυστικής Υπηρεσίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους Aspen Times, η Υπηρεσία ξόδεψε 12.000 δολάρια μόνο για την ενοικίαση του εξοπλισμού για σκι, προκειμένου να ακολουθήσει τα μέλη της Πρώτης Οικογένειας ενώ «άλωναν» τις πλαγιές.

Στο πιο πρόσφατο ταξίδι του ο Ερικ πήγε στο Δουβλίνο αυτή την εβδομάδα και σύμφωνα με το CBS η Μυστική Υπηρεσία ξόδεψε 4.030 δολάρια για λιμουζίνες και 11.261 δολάρια για τη διαμονή σε ξενοδοχείο.

Δημοσίευμα των New York Times ανέφερε ότι η Υπηρεσία αναγκάστηκε να αυξήσει κατά 40% τον αριθμό των πρακτόρων της που διατίθεται στην προστασία του Αμερικανού προέδρου και της οικογένειάς του.  

Ζητούν 60 εκατ. δολάρια

Για αυτούς τους λόγους, η Μυστική Υπηρεσία έχει ζητήσει έξτρα κονδύλι 60 εκατ. δολαρίων για την επόμενη χρονιά, για να καλύψει το κόστος προστασίας των Τραμπ, σύμφωνα με την Washington Post.

Το ποσό θα διατεθεί για έξοδα όπως ενοικίαση χώρου στον Trump Tower, οχημάτων γκολφ για κάθε επίσκεψη του προέδρου στο Μαρ-α-Λάγκο και άλλους σκοπούς. Ενα θέρετρο που αποτελεί... εφιάλτη για την ασφάλεια, καθώς είναι τεράστιο και απαιτεί πάντα μεγαλύτερη αποστολή πρακτόρων και τη συνδρομή της τοπικής αστυνομίας και της ακτοφυλακής.

Παρόλα αυτά, ο Τραμπ το προτιμά από το απομονωμένο Camp David, το οποίο παραδοσιακά επέλεγαν για τις αποδράσεις τους έως τώρα οι Αμερικανοί πρόεδροι.



Πηγή : iefimerida.gr


Με τέτοια φοροεισπρακτική κατάντια και με αυτή την κυβέρνηση η χώρα είναι καταδικασμένη



Η μειοψηφία σηκώνει στην Ελλάδα τον… σταυρό του μαρτυρίου των φόρων.

Όπως προκύπτει από τα εκκαθαριστικά στις εφορίες, μόλις το 17,6% των νοικοκυριών πληρώνει το 77% του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων!

Από τη φοροδιαφυγή το κράτος υπολογίζεται ότι χάνει 11-16 δισ. ευρώ. Βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας αποτελεί και η παραοικονομία, η οποία εκτιμάται ότι φτάνει στα 40 δισ. ευρώ.

Το συνολικό εισόδημα που δήλωσαν 6 εκατομμύρια νοικοκυριά ανέρχεται σε 75 δισ. ευρώ. Τα 60 δισ. ευρώ δηλώθηκαν από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις και τα υπόλοιπα 15 δισ. ευρώ από επιχειρηματική και αγροτική δραστηριότητα, μερίσματα και τόκους.

Η ερμηνεία των αριθμών αναδεικνύει πολλές πτυχές του προβλήματος: Μέσα σ’ ένα χρόνο αυξήθηκαν κατά 34.000 τα νοικοκυριά που ζουν με μηδενικό εισόδημα, ωστόσο, από την άλλη, τα τεκμήρια αποκάλυψαν 7 δισ. ευρώ που δεν είχαν δηλωθεί τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που αποδεικνύει το μέγεθος της φοροδιαφυγής. 
  
Ένα στα δέκα νοικοκυριά δήλωσε ότι δεν είχε ούτε ένα ευρώ εισόδημα, ενώ 1 ένα στα 5 δήλωσε πως το 2015 ζούσε με λιγότερα από 1000 ευρώ το χρόνο.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το εισόδημα εμφανίζεται μηδενικό, λόγω της μαύρης εργασίας, καθώς είναι αρκετοί οι εργοδότες, οι οποίοι δεν κολλάνε ένσημα.

Τρεις στους τέσσερις φορολογούμενους δήλωσαν το 2016 εισοδήματα ως 12.000 ευρώ. Είναι οι ίδιοι πολίτες, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία ότι με την επερχόμενη μείωση του αφορολογήτου θα επιβαρυνθούν τόσο, που δεν θα μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.



με πληροφορίες από το star.gr


Δημοψήφισμα στην Τουρκία: Στα χέρια του Ερντογάν το μέλλον της χώρας



Παντοδύναμος πλέον ο «Σουλτάνος» - Ποια στάση θα κρατήσει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα εσωτερικά του μέτωπα με τους Κούρδους, την θανατική ποινή και την διχασμένη τουρκική κοινωνία

Μια οριακή πλειοψηφία των Τούρκων ενέκρινε χθες Κυριακή την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος το αποτέλεσμα του οποίου ίσως αποδειχθεί καθοριστικό για το μέλλον της χώρας. Το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας θα επηρεάσει τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την προσέγγιση της Άγκυρας στο κουρδικό ζήτημα και την εξέλιξη της τουρκικής κοινωνίας.

Ακολουθούν πέντε ερωταπαντήσεις για το τι μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα:

Περισσότερο ή λιγότερο δημοκρατική Τουρκία;
Με τη νίκη του αυτή, ο Ερντογάν αποκτά σημαντικά ενισχυμένες εξουσίες και θεωρητικά μπορεί να παραμείνει στην προεδρία ως το 2029. Η εκτελεστική εξουσία θα είναι συγκεντρωμένη στα χέρια του προέδρου. Το αξίωμα του πρωθυπουργού θα καταργηθεί.
Οι υποστηρικτές του προέδρου λένε πως αυτό ήταν απαραίτητο για να σταθεροποιηθεί η κυβέρνηση και να υπάρξει σαφής διάκριση με τη δικαστική και τη νομοθετική εξουσία.
Όμως οι αντίπαλοί του εκφράζουν φόβους ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα αντίβαρο, κανένας μηχανισμός ελέγχου της εξουσίας του με το νέο σύστημα, κάτι που ανοίγει τον δρόμο για την εγκαθίδρυση ενός αυταρχικού καθεστώτος.

Το προεδρικό σύστημα «συγκεντρώνει άνευ προηγουμένου εξουσίες στα χέρια ενός άνδρα και μόνο», υπογραμμίζει ο Άλαν Μακόφσκι του ινστιτούτου μελετών Centre for American Progress.

Ποιο είναι το μέλλον της σχέσης της Τουρκίας με την Ευρώπη;
Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδεινώθηκαν ραγδαία το τελευταίο διάστημα, με τον Ερντογάν να κατηγορεί ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για «ναζιστικές πρακτικές».
Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας στην ΕΕ, που βρίσκονται σε τέλμα εδώ και καιρό, θα τεθούν και πάλι «στο τραπέζι» μετά το δημοψήφισμα. Ο Ερντογάν αναφέρθηκε χθες στην πιθανή διοργάνωση ενός ακόμη δημοψηφίσματος, για την επαναφορά της θανατικής ποινής—κάτι που αποτελεί κόκκινη γραμμή για τις Βρυξέλλες.
«Η τακτική του να επιτίθεται συνεχώς στην ΕΕ (…) για να εξυπηρετήσει εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες πλέον φτάνει στα όριά της», σύμφωνα με τον Μαρκ Πιερινί του κέντρου μελετών Carnegie Europe.
Μετά τη νίκη του στο δημοψήφισμα, ο Ερντογάν δεν αποκλείεται να εγκαταλείψει τον στόχο η χώρα να ενταχθεί στην ΕΕ και να προκρίνει απλά μια διμερή σχέση επικεντρωμένη στο εμπόριο, για παράδειγμα με την προώθηση μιας ενισχυμένης τελωνειακής ένωσης.

Πόλεμος ή ειρήνη με τους Κούρδους;
Μετά την κατάρρευση της ιστορικής εκεχειρίας με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) το καλοκαίρι του 2015, η νοτιοανατολική Τουρκία έχει βυθιστεί σε μια δίνη αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και των κούρδων αυτονομιστών.
Οι νέες ευρείας κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις συνοδεύτηκαν από την διεύρυνση της καταστολής των Κούρδων, συμπεριλαμβανομένων πολλών πολιτικών και μέσων ενημέρωσης, που κατηγορούνται ότι συνδέονται με τις «τρομοκρατικές» ενέργειες του PKK.
Καθώς η νίκη του «ναι» επιτεύχθηκε με οριακή διαφορά, ο Ερντογάν ίσως υιοθετήσει μια πιο «συμβιβαστική» στάση στο κουρδικό ζήτημα, εκτιμά η Ασλί Αϊντιντασμπάς του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων.
Μολαταύτα, προς το παρόν η ρητορική του παραμένει πολεμική, και ο φιλοκυβερνητικός Τύπος έκανε λόγο περί μιας επικείμενης χερσαίας επιχείρησης εναντίον του PKK στο βόρειο Ιράκ αμέσως μετά το δημοψήφισμα.

Συμφιλίωση ή πόλωση;
Η τουρκική κοινωνία είναι έντονα πολωμένη τα τελευταία χρόνια όσον αφορά το πρόσωπο του Ερντογάν. Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για το δημοψήφισμα, ο Τούρκος πρόεδρος δαιμονοποίησε τους αντιπάλους του, κατηγορώντας τους ότι συνεργάζονται με τους «τρομοκράτες» και τους «πραξικοπηματίες».
Ο Ερντογάν «κερδίζει (τις εκλογικές αναμετρήσεις), όμως, τελικά, η μισή χώρα τον αγαπά και η άλλη μισή τον απεχθάνεται. Αυτή είναι η αιτία της κρίσης της σύγχρονης Τουρκίας», κρίνει ο Σονέρ Τσαγκαπτάι, αναλυτής του Washington Institute.
Ο Τούρκος πρόεδρος συμμάχησε με τους υπερεθνικιστές για να κερδίσει τη μάχη του δημοψηφίσματος, γεγονός που ίσως δείχνει περισσότερο ρεαλισμό από πλευράς του σε σχέση με το παρελθόν.
Ορισμένοι παρατηρητές ανέμεναν ότι ο Ερντογάν θα υιοθετήσει πιο συμφιλιωτική ρητορική μετά το δημοψήφισμα, αν κερδίσει.
«Τώρα έχει έλθει η ώρα της αλληλεγγύης, της ενότητας (...) όλοι μαζί είμαστε η Τουρκία», είπε χθες ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ανάκαμψη της οικονομίας ή πτωτική πορεία;
Οι αγορές θεωρούσαν ότι το «ναι» θα κέρδιζε στο δημοψήφισμα και προσβλέπουν σε μια επιστροφή της σταθερότητας στην Τουρκία, η οποία επλήγη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο από αλλεπάλληλες τρομοκρατικές ενέργειες και την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος του Ιουλίου.
Όμως μεσοπρόθεσμα κυριαρχεί η αβεβαιότητα. Η μείωση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στους θεσμούς, η αυξημένη πόλωση της κοινωνίας και η καθυστέρηση της υιοθέτησης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ίσως επηρεάσουν την ανάπτυξη.
Η νίκη του «ναι» χθες «ενδέχεται να γίνει δεκτή με ικανοποίηση από τις αγορές βραχυπρόθεσμα», είχε εκτιμήσει πριν από την ψηφοφορία το γραφείο της εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών BCG Partners στην Κωνσταντινούπολη. Όμως η ανάπτυξη «παραμένει ασθενική και οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις (της μετατροπής) του συστήματος (σε προεδρικό) παραμένουν ακόμη άγνωστες», συμπλήρωσε.




Πηγή : protothema.gr


Αλήθειες, μύθοι και κρυμμένα μυστικά στους λογαριασμούς-σοκ του ρεύματος



«Φουσκωμένους» λογαριασμούς, που προκαλούν απανωτά ηλεκτροσόκ, παίρνουν στα χέρια τους οι καταναλωτές από τις αρχές του μήνα. Η αυξημένη κατανάλωση, λόγω χρήσης ηλεκτρικών συσκευών τους χειμερινούς μήνες, είναι η μία εύλογη εξήγηση. Υπάρχει όμως και ένας επιπλέον παράγων που υπερδιπλασιάζει τον λογαριασμό που καλείται να πληρώσει ο καταναλωτής για την αυξημένη κατανάλωση ρεύματος και αυτός είναι ο τρόπος που κοστολογούν όλοι οι προμηθευτές ρεύματος (ΔΕΗ και ιδιώτες) τη ρυθμιζόμενη χρέωση των ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας). Οι χρεώσεις ΥΚΩ, όπως διαπίστωσαν οι καταναλωτές με το νέο αναλυτικό έντυπο λογαριασμού που καθιέρωσε η ΔΕΗ, είναι οι χρεώσεις που πληρώνουν για να καλύψουν τα επιπλέον κόστη ηλεκτροδότησης των μη διασυνδεδεμένων νησιών, το κόστος του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και άλλα επιδοτούμενα τιμολόγια, για πολυτέκνους κ.λπ. Ολα αυτά τα κόστη δηλαδή που οι κυβερνήσεις διαφημίζουν ως κοινωνική πολιτική, αποκρύπτοντας ότι πληρώνονται από τους συνεπείς καταναλωτές.

Η χρέωση

Η μεθοδολογία τιμολόγησης των ΥΚΩ έχει εγκριθεί με νόμο το 2012 και προβλέπει κλιμακωτή χρέωση της τετραμηνιαίας κατανάλωσης. Συγκεκριμένα, για κατανάλωση έως και 1.600 κιλοβατώρες η χρέωση των ΥΚΩ είναι 0,00699 ευρώ η κιλοβατώρα. Στην αμέσως επόμενη κλίμακα, 1.601-2.000 κιλοβατώρες, η χρέωση είναι 0,01570 ευρώ η κιλοβατώρα και στην κλίμακα 2.001-3.000 κιλοβατώρες η χρέωση ανεβαίνει στα 0,03987 ευρώ η κιλοβατώρα. Στην υψηλή κλίμακα άνω των 3.000 κιλοβατωρών το τετράμηνο, η χρέωση των ΥΚΩ εκτινάσσεται στα 0,04488 ευρώ η κιλοβατώρα. Με την αλλαγή κλίμακας όλη η ενέργεια από την πρώτη κιλοβατώρα επιβαρύνεται με την υψηλή χρέωση ΥΚΩ. Η μεθοδολογία αυτή που καθιερώθηκε το 2012, στη λογική της ελάφρυνσης των χαμηλών καταναλώσεων και της εξοικονόμησης, σήμερα στραγγαλίζει οικονομικά τα εξαντλημένα από την ύφεση νοικοκυριά, τα οποία υποχρεώνονται να ζεσταθούν με ρεύμα, αφού οι περισσότερες κεντρικές θερμάνσεις στις πολυκατοικίες έσβησαν μετά τις διαδοχικές αυξήσεις του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ετσι, ενώ η κατανάλωση ενός μέσου νοικοκυριού το τετράμηνο κυμαίνεται γύρω στις 1.600-2.000 κιλοβατώρες, τους χειμερινούς μήνες με τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών για θέρμανση και τους θερινούς για ψύξη αυξάνεται πάνω από τις 3.000 κιλοβατώρες, με αποτέλεσμα όλη η ενέργεια να επιβαρύνεται με την υψηλή χρέωση των ΥΚΩ χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η χρέωση για τις χαμηλότερες κλίμακες καταναλώσεων.

Για παράδειγμα, ένας καταναλωτής, που ξεπερνάει τις 1.600 κιλοβατώρες το τετράμηνο και πάει στις 3.000, θα πληρώσει για ΥΚΩ 119,61 ευρώ και μαζί με τον ΦΠΑ (13%) 135,6 ευρώ. Εάν η ΥΚΩ για την ίδια κατανάλωση χρεωνόταν για τις πρώτες 1.600 κιλοβατώρες στην τιμή των 0,00699 και για τις επόμενες μέχρι τις 2.000 κιλοβατώρες στην τιμή των 0,01570 ευρώ και μόνο οι πάνω από τις 2.001 στην υψηλή τιμή των 0,04488 ευρώ, ο καταναλωτής για την ίδια κατανάλωση θα πλήρωνε για ΥΚΩ 64,79 ευρώ (με ΦΠΑ), δηλαδή 70,37 ευρώ λιγότερα. Στην περίπτωση που η κατανάλωση ανεβεί πάνω από τις 3.000 κιλοβατώρες, ο ίδιος καταναλωτής θα πλήρωνε στην περίπτωση που ίσχυε η τιμολόγηση ανά κλιμάκιο 115,5 ευρώ, ενώ με τη χρέωση του συνόλου της ενέργειας στην υψηλή τιμή ΥΚΩ, το ποσόν υπερδιπλασιάζεται στα 202,86 ευρώ. Θα πληρώσει δηλαδή για ΥΚΩ 87,36 ευρώ επιπλέον, μόνο λόγω της μεθοδολογίας τιμολόγησης. Οι παράδοξες αυτές επιβαρύνσεις ισχύουν ανεξαρτήτως παρόχου.

Στην περίπτωση της ΔΕΗ τα πράγματα είναι λίγο χειρότερα, γιατί ακολουθεί κλιμακωτή τιμολόγηση και για την ενέργεια. Η πρώτη κλίμακα μέχρι 2.000 κιλοβατώρες χρεώνεται με 0,09460 ευρώ η κιλοβατώρα και η δεύτερη άνω των 2.000 κιλοβατωρών με 0,10252 ευρώ η κιλοβατώρα. Στην περίπτωση όμως που κάποιος ξεπεράσει την πρώτη κλίμακα, χρεώνεται στην υψηλή τιμή από την πρώτη κιλοβατώρα και όχι από το όριο των 2.000 και πάνω.

Την ανεξέλεγκτη αύξηση του κόστους ενέργειας από τη μεθοδολογία χρέωσης των ΥΚΩ αναγνωρίζουν τόσο η ΡΑΕ όσο και η ΔΕΗ. «Η μεθοδολογία αυτή οδηγεί σε ανεξέλεγκτες αυξήσεις και είναι και λίγο ύπουλη, αφού ο καταναλωτής δεν μπορεί να ξέρει πότε θα ξεπεράσει την κλίμακα», τονίζουν στην «Κ» κύκλοι της ΡΑΕ και προαναγγέλλουν αποκατάστασή της το αμέσως επόμενο διάστημα μέσω μιας συνολικότερης πρότασης για τον εξορθολογισμό των ρυθμιζόμενων χρεώσεων προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η πλευρά της ΔΕΗ τονίζει στην «Κ» ότι θα εισηγηθεί προς τη ΡΑΕ τροποποίηση της μεθοδολογίας χρέωσης των ΥΚΩ, ενώ στο ερώτημα γιατί δεν το έχει πράξει μέχρι σήμερα, απαντά ότι «δεν είχε εντοπιστεί το πρόβλημα».




ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ
Έντυπη Καθημερινή


Η υποκρισία της κυρίας Φωτεινή Βάκη σε όλο της το μεγαλείο



Μέχρι πριν την Ανάσταση χαρακτήριζε το Άγιο Φως ως «ψευδοθαύμα»  και το βράδυ της Ανάστασης είχε ανάψει την λαμπάδα της με το Άγιο Φώς και παρακολουθούσε την αναστάσιμη λειτουργία.

Μιλάμε φυσικά για ποια άλλη την Φωτεινή Βάκη που μόλις πριν τρεις μόνο μέρες το χαρακτήριζε «ψευδοθαύμα», μάλιστα είχε κάνει προκλητικές δηλώσεις για το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων.

Η κυρία Βάκη είχε πάρει το μέρος του προκλητικού Μάκη Μπαλαούρα που είχε χαρακτηρίσει «παγανιστικό κατάλοιπο» το Άγιο Φως, αλλά και του Χρήστου Καραγιαννίδη που είχε επίσης αναφερθεί στο ζήτημα, παραπέμποντας όσους τους επέκριναν στον... Αδαμάντιο Κοραή. 

«Όσοι λοιδορούν τον Μπαλαούρα διότι απεκάλεσε παγανιστικό το έθιμο του Αγίου Φωτός, ας ανατρέξουν στον Κοραή, ο οποίος στα Ατακτα, το αποκαλεί "ψευδοθαύμα" που πιστεύουν "ολίγοι ίσως τινές δια μωρίαν και άλλοι δι' αισχροκέρδειαν"» είπε την Μεγάλη Πέμπτη η Φωτεινή Βάκη.

Και επειδή η υποκρισία της κυρίας δεν "παλεύεται" , η κ. Φωτεινή Βάκη χωρίς να ντρέπεται το βράδυ Ανάστασης κράτησε την λαμπάδα της με το Άγιο Φως, δίπλα στον πρωθυπουργό στην Κέρκυρα.